Amiiin inşallah canım sağol, benim gebelik boyunca hiç lekelenme bile olmamıştı o yüzden sabah ömrümden ömür gittiGeçmiş olsun canım inşallah tekrarı olmaz
Gecmis olsun canim bol bol dinlen ayaklarini hafif kaldir oyle uzan.Doktorda baktı herhangi bir kanama alanı vs göremedi. Doktor olabiliyor böyle ama şuan olumsuz bir durum yok içiniz rahat olsun dedi. Tedbiren progestan iğne başlattı.
Sağol canım inşallah hiç birimiz yaşamayalım, sağ salim gelsin hepimizin bebeği
12.haftadan sonra risk yok artık diye daha aktif olmaya başlamıştım ev işlerinde vs, yürüyüşlere başlamıştım onlardan oldu herhalde. Şimdi yine yatma modunda geçtimGecmis olsun canim bol bol dinlen ayaklarini hafif kaldir oyle uzan.
Aman canim fazla da aktif olmaya gelmiyor maalesef. Surekli tetikte olmaliyiz.12.haftadan sonra risk yok artık diye daha aktif olmaya başlamıştım ev işlerinde vs, yürüyüşlere başlamıştım onlardan oldu herhalde. Şimdi yine yatma modunda geçtim
Canım ben 25+4te doğurduğumda 10 kilo almıştım ama karnım kocamandı 8 aylık gibiydi, yine suyum fazlaydı. Kendi doktorum ye diyordu perinatolog suyunda fazla olduğunu görünce çok kilo alma demişti. Sanırım ikizlerde rahime baskı daha çok oluyor diye riskli gebelik doktorları kilo istemiyor.Kizlar bu kilo seker mevzusu falan endiselendirmeye basladi beni tartildimmmm. Gecen ayin 11 inde perinatologa girmeden tarttilar 58 cikmistim o zaman 16.haftadaydik. Simdi tartildim 62 ciktim. 6 haftada 4 kilo cok dimi yaa
Geçmiş olsun canım allah tekrarının yaşatmasın.Günaydın bayanlar biz de sabah ufak bi tehlike atlattık. Sabah lavaboda bi baktım kıprımızı lan hemde pıhtılı şekilde ödüm koptu. İki gündür de feci bel ağrım vardı. Doktora mesaj attık panik yapma ama gel bakalım dedi. Yolda ağlaya ağlaya gittim ama çok şükür bebiş iyi, kanama alanı vs yok, rahim ağzı iyi bi sıkıntı çıkmadı. Progestan iğneler aldık geldik.
Cuma gunu sulari iyi dedi doktor ama su fazlaligi olma ihtimali daha yuksek ikizlerde sekere dikkat et dedi uyardi o doktor. Cogunlugu da bogazimi tutamamamdan kaynakli. Vucutta yatkin kilo almaya aileden geliyor. Bu satten sonra nasil dikkat ederim ne yemem lazim onu da bilmiyorum. Kardesimde demir ilaci cok kilo aldiriyor dedi. Ayy boyle de gidemez yani bu hamilelik yusyuvarlak bisey olurum yoksa. Boyda yok kalirim yerden bitme gibiCanım ben 25+4te doğurduğumda 10 kilo almıştım ama karnım kocamandı 8 aylık gibiydi, yine suyum fazlaydı. Kendi doktorum ye diyordu perinatolog suyunda fazla olduğunu görünce çok kilo alma demişti. Sanırım ikizlerde rahime baskı daha çok oluyor diye riskli gebelik doktorları kilo istemiyor.
Geçmiş olsun canım allah tekrarının yaşatmasın.
Vücut kitle indeksine göre ve ikiz gebelik olduğunu düşünürsek 15-18 arası alınabilir sanırım zayıf gebe kalmssn sende ama önümüzde daha zaman var azckk dikkat etmeli canım normal ama ee yiyoruz canım50ydim ama ilac surecinde 2 kilo kadar bastan almistim. Yani toplamda 10 kilo almisim. Genel bi hesaplamayla 16.haftaya kadar (58 kilo) 6 kilo almisim. 22.haftaya kadar da (62 kilo) 4 kilo almisim.
Canım şekeri, hamuru, ekmeği azaltıyosn tuzuda tabi günde en az yarım saat yürümek lazm kalori oturduk yerde yakılmiyoms anladımCuma gunu sulari iyi dedi doktor ama su fazlaligi olma ihtimali daha yuksek ikizlerde sekere dikkat et dedi uyardi o doktor. Cogunlugu da bogazimi tutamamamdan kaynakli. Vucutta yatkin kilo almaya aileden geliyor. Bu satten sonra nasil dikkat ederim ne yemem lazim onu da bilmiyorum. Kardesimde demir ilaci cok kilo aldiriyor dedi. Ayy boyle de gidemez yani bu hamilelik yusyuvarlak bisey olurum yoksa. Boyda yok kalirim yerden bitme gibi
Canım bende tırsıyorum fazla kilodan bana artık hareket de yok. 4 kilo aldım ben bundan sonra alır başını gider herhalde. Bebekler kilo alsın diye yediklerime dikkat ediyorum ama üç dört gündür aklım fikrim tatlıdaCuma gunu sulari iyi dedi doktor ama su fazlaligi olma ihtimali daha yuksek ikizlerde sekere dikkat et dedi uyardi o doktor. Cogunlugu da bogazimi tutamamamdan kaynakli. Vucutta yatkin kilo almaya aileden geliyor. Bu satten sonra nasil dikkat ederim ne yemem lazim onu da bilmiyorum. Kardesimde demir ilaci cok kilo aldiriyor dedi. Ayy boyle de gidemez yani bu hamilelik yusyuvarlak bisey olurum yoksa. Boyda yok kalirim yerden bitme gibi
Aynen canim dikkat edicem bundan sonra. Benim doktordan cevap geldi. Ben 10 kilo almisim 22.haftadayiz seker vs. Olmus olabilir mi dedim. Zannetmiyorum zayif kisiler cok kilo alir demis. Yok yaa cok rahat doktorum var sizinki gibi yeme demiyo bana kiskaninnnnVücut kitle indeksine göre ve ikiz gebelik olduğunu düşünürsek 15-18 arası alınabilir sanırım zayıf gebe kalmssn sende ama önümüzde daha zaman var azckk dikkat etmeli canım normal ama ee yiyoruz canım
Yuruyus imkansizim su durumda yaa. Aksam benimki geliyo yemekten sonra uyuyor. Cumada arabayi arastirma hastanesinden uzaga park etti az yuruteyim seni yurumen lazim dedi. Isin dusunce mi aklina geldi yurumem gerektigi aksamlari nerdesin o zaman duzenli cikar dedim. Benimkinin bu yeni isindeki yorgunlugu yuzunden eve iyice tikildim. Bi pazarim vardi yurumeye o da 2 haftada 1 e dustu. 1 pazar evde 1 pazar iste.Canım şekeri, hamuru, ekmeği azaltıyosn tuzuda tabi günde en az yarım saat yürümek lazm kalori oturduk yerde yakılmiyoms anladım30. Haftaya kadar 66 da kalmayı hedefliyorum sonrasnda bebek kilo alımı hızlanıyor ya esirgemem heralde doğuma da doktor 38 39 u görürsün dedi bı bi 8 kilo daha alirsam 15 kilo ile kapatrm diye umuyorum tabi inşallah
Aynen canim insan evde oturdukca aklina yemekten baska bisey gelmiyo maalesef. Benimde canim cok tatli cekiyo. Cekmecede cocugun abur cuburlari var suan kendimi zor tutuyorum yememek icin. Sonra aksam cocuklada papaz oluyoruzCanım bende tırsıyorum fazla kilodan bana artık hareket de yok. 4 kilo aldım ben bundan sonra alır başını gider herhalde. Bebekler kilo alsın diye yediklerime dikkat ediyorum ama üç dört gündür aklım fikrim tatlıdaStresten sanırım buda. Gebeliğin başında iyi ki kilo almamışım
Aynen canim insan evde oturdukca aklina yemekten baska bisey gelmiyo maalesef. Benimde canim cok tatli cekiyo. Cekmecede cocugun abur cuburlari var suan kendimi zor tutuyorum yememek icin. Sonra aksam cocuklada papaz oluyoruzmasallah bebisler hafta olarakta gr olarakta onde ciktilar. Doktorum bunu duysa hele. ye bak bebeklere gidiyor diye teselli edecek.
Insallah basarirsin canim aman dikkat et. Bizim evde cocuk olunca abur cuburu eksik olmaz. Gunluk geliyoken alirlardi 1 2 bisey cocuk aksam yer bitirirdi. Gecende toplu almis biseyler o yuzden var evde. Aklim surekli onlarda ama yemicem tartidaki 10 kilo fazlaligi gorunce dank etti. Esimide yatirmicam yurucem bundan sonra. Yarim saat markete gitsem gelsem yuruyerek yeter.Eşime ev yapımı kurabiye aldırdım kendime de günde iki diye sınır koydum ama bakalım başarabilecek miyim evde abur cubur bulunması çok tehlikeli. Şivlilikten kalanları önüne gelene dağıttım yoksa durum vahimdi bende de
Aynen canim dikkat edicem bundan sonra. Benim doktordan cevap geldi. Ben 10 kilo almisim 22.haftadayiz seker vs. Olmus olabilir mi dedim. Zannetmiyorum zayif kisiler cok kilo alir demis. Yok yaa cok rahat doktorum var sizinki gibi yeme demiyo bana kiskaninnnn
Gorse beni doktorum bana da yeme nolmussun der kesinHer hamileye lazım doktor valla bizimkide gestapo gibi sağlıklı beslen diye diye bişey yemeye kalksam acaba bunda ne var trans yağ varmı zararlimi diye diye yemekten soguyorm
Canım devamlı gidemesen bile1 seferlik diyetisyene gidebilirsin, diyet listesi veriyor. Bir de ara öğün yapmaya çalış ana öğünde çok aç olunca insan kendini tutamıyor.Cuma gunu sulari iyi dedi doktor ama su fazlaligi olma ihtimali daha yuksek ikizlerde sekere dikkat et dedi uyardi o doktor. Cogunlugu da bogazimi tutamamamdan kaynakli. Vucutta yatkin kilo almaya aileden geliyor. Bu satten sonra nasil dikkat ederim ne yemem lazim onu da bilmiyorum. Kardesimde demir ilaci cok kilo aldiriyor dedi. Ayy boyle de gidemez yani bu hamilelik yusyuvarlak bisey olurum yoksa. Boyda yok kalirim yerden bitme gibi
Ara ogun olarak meyve falan yemeye calisiyorum da sanki onlar daha cok aciktiriyorCanım devamlı gidemesen bile1 seferlik diyetisyene gidebilirsin, diyet listesi veriyor. Bir de ara öğün yapmaya çalış ana öğünde çok aç olunca insan kendini tutamıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?