Eşin sana yarım saat eşlik etsin canım yürüyüş iyi gelir çok da yorulmadan. Evde çocuk olunca eksik olmaz da nefsi tutmak lazım. Ben kilodan birde rahme olan baskıyı artırır diye korkuyorum yoksa sonra veririz

Ara ogun olarak meyve falan yemeye calisiyorum da sanki onlar daha cok aciktiriyor
Diyetisyenler ara öğün olarak 1 meyve-1 bardak süt veya 1 meyve-1kase yoğurt veya 1meyve-1avuç çiğ çerez şeklinde veriyor meyveyi arkadaşımın listesi hep öyleydi. Ya da yağsız küçük bir tost yap tam buğday ekmeğine veya 1 kase koyu kıvamlı bir çorba iç ben de bu şekilde ara öğün yapmaya çalışıyorum. Benim de mide sıkıntılı çok aç kalınca hemen ya bulantı ya da yanma yapıyor gece 11-12 gibi uykum olmadığı halde sırf açıktığım için bişey yememek için yatıp uyuyorum (normalde daha gem yatardım eskiden).

Evet bi de o var isin ucunda. Kilo aldikca Allah korusun bebisler tehlikeye girer yoksa

Valla canım medifema 3500 diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum

Bu adam neden bu kadar anlayissiz kit acaba deli olucam artik. Kizlar az oncede yazdim biliyosunuz kastamonuya annemlerin yanjna gidecektim nisan sonu. Fakat icimde hep bi merakti hastane konusu bugunde dedim hadi arayip alabildigim kadar bilgi alayim. 2 ozel 1 yeni acilan devlet hastanesini aradim. Yenidogan yogun bakim servisine baglanip bizzat ordaki hemsirelerden bilgi aldim. Hepsi agiz birligi yapmis gibi. Biz 1 ve 2. Seviye bebeklere bakiyoruz 3. Seviye yogun bakim gerektirenleri baska sehirlere yolluyoruz dediler. 3. Derece de nefes almada problemi olan organlarinda sorun cikan veya dogumdan hemen sonra ameliyat gerektiren cinsten bebekleri kapsiyor yani erken dogan premature bebekler. Benimde ikiz oldugu icin rabbim ne verir bilemeyiz ama en kotusune hazirlik yapip en iyisini dusunmek istiyorum. Bu yuzden gidecegim hastanenin en ust seviye yogun bakimi olmasini istiyorum bebeklerimden sehir farki olarak ayri kalmayi hayal bile edemiyorum. Az once esime soyledim bunu yokmus ordaki hastanelerde diye. Nerden biliyosun oyle olacaklarini diyo bana. Sen iyi dogacaklarinin garantisini ver bana bende oturayim koyde dedim. Esimin isi bu sehir hastanelerini yapmakta. Biz onca hastane yaptik hic birinde 3. Seviye yogun bakim duymadim dedi. Sen hastane yapiyosun icinde calismiyosun telefonda abuk subuk seyler bakicana az da bunlari arastirsaydin bilgi sahibi olurdun bana da gokten inmedi bu bilgiler dedim. Isim var dedi kapatti aksama insallah insan gibi konusabiliriz. Annemi aradim ona soyledim napalim kizim basimiza gelecekse bakicaz bi caresine diyo. Anne dedim bari sen yapma anla insani birinizde bi akil verin bi yol gosterin de ona gore hareket edelim artik diye kizdim. Mubarek bi tek benim bu risklerin farkinda olan. Gerisi resmen buna esimde dahil elbet dogacak. Dogacakta riskleri dusunen yok. Anneme diyorum hadi ben geldim ani bisey oldu hadi hastaneye de vardim 2 saatte. Yatis verdiler acilma sanci vs. ALLAH KORUSUN durumumuz oldu. Dediler ki 3 gun 4 gun 1 hafta 10 gun neyse yatis veriyoruz. Kim kalacak benimle dedim. Sen kalamam diyosun basindaki hastalari soyluyosun ablamlar gelemez esim desen elin memleketinde olacak. Ben gunlerce tek mi yaticam dedim. Hadi yattim diyelim ona da raziyim dedim. Peki ani bisey olsa hopp sezaryana aliyoruz deseler dedim. Ben orda bi basima kimsesiz gibi doguma mi giricem dedim. Ee yetismeye calisiriz diyo. Sen zannediyosun ki kardesimdeki gibi ben saatlerce sancimi cekicem beni alip kesmeleri 5 dk almaz ani biseyde anne ne yetismesi. Ben ayildiktan cocuklar baska sehirlere dagildiktan sonra mi basimda durmaya geleceksin dedim. Ee cok aksi bi zamana geldi bu isler dedi. Valla ben tup bebek yaptirana kadar kimsenin aksi isi olmadi ben hamile kaldim herkesin basina bi is cikti dedim. Sinirimden hirsimdan aglamak uzereyim kipkirmizi oldum. Anam babam esim kardeslerim var ama resmen kimsem yok gibiyim suan.

Canım üzülme desemde insan her şeyi düşünüyor işte. Eşin hastane yapımında çalışmış olabilir ama teknik bilgiler farklı. Kastamonu devlet hastanesinde benim yengem laborant. O hep söyler 112 sürekli nakil yapıyor diğer illere işleri çok zor diye. Senin için en zoru bebekler Ankara’ya galan nakil olursa senden uzağa zor olur. Aklın onlarda kalacak sen ameliyat sebebiyle bir kaç gün toparlanacaksın falan. Nasıl bir çözüm bulunur bilemedim ki. Ablanın bebeği çok mu küçük. O hangi şehirde yaşıyor

Ablalarimin bebekleri yok aslinda en kucukleri ikisininde 5 yasindalar. Ikisi de istanbulda. Kardesimin de kastamonuda anneme yakin ama suan 7 aylik bebegi var ben dogurana 1 yasinda olur cok huysuz bi bebek. Ablamlarin bu sene cesitli bahaneleri var yani gelirlerse basimda durmaya kalmaya degilde hayirli olsuna gelirler anca. Dedigin gibi ayni hastanede hadi uzaktan gorursun sutunu sagar goturursun falan ama baska sehire gonderilirlerse sezaryanli halimle nasil kalkarim nasil giderim orda aniden nerde kalirim. Yada herseyi gectim bebekleri bi baslarina nasil yollarim baska sehire. Ona da insan gerekecek sonucta.

Canım böyle zamanlarda herşey gerçekten üst üste geliyor öncelikle biliyosnki hepimizin dileği bebeklerimizi sağa salim kucagimiza almak Allah'a şükür bebeklerinde organsal bı eksiklik ya da ameliyat gerektiren bı durum yok erken doğum riski en başından beri bildiğimiz gibi var benim abimin bebekleri hep 36. Haftada doğdular 34 35 e kadar ikizler gidiyor benim bildiğim daha gidende var tabi allahm ne kadar çok turabilirse inşallah durur karnında diyelimki erken doğum oldu zaten erken doğumlarda solunum sıkıntısı oluyor o yüzden kuvezde kalıyor bebekler nasıl başka şehire gidiyor anlamak güç en yakın Ankara ya gönderirler o zaman Ankara'da sana yardımcı olmaya çalışırım öyle bişey olursa ve aynı gün dogurmamis olursak inşallah olmaz ama canım üzülme böyle şeyleri stres etmen en azndan şuan zarar verir sana kendini bebekleri germe eş mevzuna hiç girmiyorum bazı erkekler illa bebeği kucağına alacak duygusal bı bağ kurmak için annelik hassasiyeti bizde var biliyosn rabbim risklerden korusun eğer bebeklerde başka şehire gitmek zorunda olursa şöyle düşün onlar iyi olsun sen zaten kendini toparlaynca oğlunu annene bırakır bebeklerin yanına gelirsn her zor süreç geçiyor biliyorsun oda geçecektr şimdi kendine dikkat et lütfen ve bunları düşün ama sürekli Aklina getirme herşeye hazirlikliyz bizler çok şükür napalm etrafmz aynı değil attan düşeni ancak düşen anlıyor.

Merhaba kızlar.bugün kontrolüm vardı. 11+5 im normalde ama 12+4 çıktım ultrasonda.ense kalınlığı da normal çıktı.o yüzden nifty gibi testleri istemediğime dair kağıt imzaladım.inşallah bundan sonra da yolunda gider herşey.doktor yapısına bakıp kıza benziyor dedi ama tabiki kesin değil dedi.şimdi ben artık 12+4 den mi devam edicem hesaplamaya.hiçbirşey anlamadım

Aynen valla duseni dusen anliyor. Hani tasinma isi var vs. Madem yok duzgun bi hastane bende o zaman koye gitmemin ne anlami var diyorum. Tasinicaksam hayatima madem duzgun sekilde yol cizeyimde ordan oraya tasinma masragi durumu cikmasin. Bugun annem gecen gun kendisine dedigim seyi diyor bana. Hastane uzak yol uzun git gel yolda sarsilmaktan bile dogurursun diyo. Bunu zaten sana gecenlerde ben dedim anne simdi mi anladin dedim.

Yok canim bebim bebislerde 1 er hafta ondeler ama doktor gununden sayicaksin soyluceksin dedi. Yani sende 11+5den devam.

Her zaman ki gibi yine mantıklı bı kadın düşüncesi tabiki madem tasinacaksn sabit biyere kur düzeni orda dogur orda yaşa köye git eşyaları bi depoya koy e çocuk okula gidiyor sen doğurur doğurmaz hemen tasinamazsn geri eşinle uzun uzadıya konuş bence o tek başına bı yerde dururken sen bı okul çocuğu 2 bebek karnında yasayacksn bunları ve cocuklar için mantıklı bı karar verin.

Canim bu arada Allah razi olsun. Sende hamilesin tabiki istemem beklemem boyle bisey. Insanin kendi insani dusunmuyo iste bu zoruma gidiyo.

Yok canim bebim bebislerde 1 er hafta ondeler ama doktor gununden sayicaksin soyluceksin dedi. Yani sende 11+5den devam.
Eşim benle tartışıyor da 1 hafta ilerden hesap edicez diye.delirtir insanı :) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım senin de.2 li test de yapılmadı.bu pahalı testleri de istemedim.artık hayırlısı

Canım kaygıların çok normal elbette ki bunlar hep düşünülecek. Bende acaba ablanın bir manisi yoksa ona gitsen Doğuma yakın yada o gelse olmaz mı diye düşündüm ama bahanesi varmış. İnşallah vakti zamanında gelir benekler de hiç birine gerek kalmaz bunların

Aynen su surecte tek mantikli dusunen benim maalesef. Hani durumu ablamlara anneme anlatiyorum akil akildan ustundur, buyukler bi fikir verir yol gosterirler diye. Bunlar daha cok cikmaza sokuyor insani. Anlatiyosun anlamak isteyen, tatmin edici bisey diyen yok bende bi basima oldugum yerde kendi kendime cirpinip duruyo gibi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…