- 28 Eylül 2018
- 5.971
- 21.561
- 348
Amin canim hayirlisi hakkimizda saglikla dogsunlar insallah. Bende ayrintiliyi yaptirdim bi de seker testi isterler baska test yaptirmam heralde.Eşim benle tartışıyor da 1 hafta ilerden hesap edicez diye.delirtir insanı :) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım senin de.2 li test de yapılmadı.bu pahalı testleri de istemedim.artık hayırlısı
Olsun napalm hamileyz diye imkanım olursa gerçekten Ankara'da annem var kv var ben olmasam annem yardımcı olur olaki öyle bişey oldu çare de bulamadın elimden geldiğinde yardımci olmaya çalışırım aklında olsunCanim bu arada Allah razi olsun. Sende hamilesin tabiki istemem beklemem boyle bisey. Insanin kendi insani dusunmuyo iste bu zoruma gidiyo.
Ahhh canım ya ben de benzer durumdayım, seni çok iyi anlıyorum. Çevrende bi sürü insan var ama kendini kimsesiz gibi hissediyorsunBu adam neden bu kadar anlayissiz kit acaba deli olucam artik. Kizlar az oncede yazdim biliyosunuz kastamonuya annemlerin yanjna gidecektim nisan sonu. Fakat icimde hep bi merakti hastane konusu bugunde dedim hadi arayip alabildigim kadar bilgi alayim. 2 ozel 1 yeni acilan devlet hastanesini aradim. Yenidogan yogun bakim servisine baglanip bizzat ordaki hemsirelerden bilgi aldim. Hepsi agiz birligi yapmis gibi. Biz 1 ve 2. Seviye bebeklere bakiyoruz 3. Seviye yogun bakim gerektirenleri baska sehirlere yolluyoruz dediler. 3. Derece de nefes almada problemi olan organlarinda sorun cikan veya dogumdan hemen sonra ameliyat gerektiren cinsten bebekleri kapsiyor yani erken dogan premature bebekler. Benimde ikiz oldugu icin rabbim ne verir bilemeyiz ama en kotusune hazirlik yapip en iyisini dusunmek istiyorum. Bu yuzden gidecegim hastanenin en ust seviye yogun bakimi olmasini istiyorum bebeklerimden sehir farki olarak ayri kalmayi hayal bile edemiyorum. Az once esime soyledim bunu yokmus ordaki hastanelerde diye. Nerden biliyosun oyle olacaklarini diyo bana. Sen iyi dogacaklarinin garantisini ver bana bende oturayim koyde dedim. Esimin isi bu sehir hastanelerini yapmakta. Biz onca hastane yaptik hic birinde 3. Seviye yogun bakim duymadim dedi. Sen hastane yapiyosun icinde calismiyosun telefonda abuk subuk seyler bakicana az da bunlari arastirsaydin bilgi sahibi olurdun bana da gokten inmedi bu bilgiler dedim. Isim var dedi kapatti aksama insallah insan gibi konusabiliriz. Annemi aradim ona soyledim napalim kizim basimiza gelecekse bakicaz bi caresine diyo. Anne dedim bari sen yapma anla insani birinizde bi akil verin bi yol gosterin de ona gore hareket edelim artik diye kizdim. Mubarek bi tek benim bu risklerin farkinda olan. Gerisi resmen buna esimde dahil elbet dogacak. Dogacakta riskleri dusunen yok. Anneme diyorum hadi ben geldim ani bisey oldu hadi hastaneye de vardim 2 saatte. Yatis verdiler acilma sanci vs. ALLAH KORUSUN durumumuz oldu. Dediler ki 3 gun 4 gun 1 hafta 10 gun neyse yatis veriyoruz. Kim kalacak benimle dedim. Sen kalamam diyosun basindaki hastalari soyluyosun ablamlar gelemez esim desen elin memleketinde olacak. Ben gunlerce tek mi yaticam dedim. Hadi yattim diyelim ona da raziyim dedim. Peki ani bisey olsa hopp sezaryana aliyoruz deseler dedim. Ben orda bi basima kimsesiz gibi doguma mi giricem dedim. Ee yetismeye calisiriz diyo. Sen zannediyosun ki kardesimdeki gibi ben saatlerce sancimi cekicem beni alip kesmeleri 5 dk almaz ani biseyde anne ne yetismesi. Ben ayildiktan cocuklar baska sehirlere dagildiktan sonra mi basimda durmaya geleceksin dedim. Ee cok aksi bi zamana geldi bu isler dedi. Valla ben tup bebek yaptirana kadar kimsenin aksi isi olmadi ben hamile kaldim herkesin basina bi is cikti dedim. Sinirimden hirsimdan aglamak uzereyim kipkirmizi oldum. Anam babam esim kardeslerim var ama resmen kimsem yok gibiyim suan.
Amin canim Allah bin kere razi olsunOlsun napalm hamileyz diye imkanım olursa gerçekten Ankara'da annem var kv var ben olmasam annem yardımcı olur olaki öyle bişey oldu çare de bulamadın elimden geldiğinde yardımci olmaya çalışırım aklında olsunyeterki bebislerimz iyi olsun
En iyisi oyle yapmak. benim dedigim olacak demek ve konuyu kapatmak. Kimseden mantikli cevap alamiyorum zaten. Kimseden de bisey beklemicemAhhh canım ya ben de benzer durumdayım, seni çok iyi anlıyorum. Çevrende bi sürü insan var ama kendini kimsesiz gibi hissediyorsunsen eşini filan boşver, onlar anlamıyor böyle şeylerden sen her ihtimali enine boyuna düşün, hangi seçenek senin için daha az riskli olacaksa ona karar ver ve herkese bu böyle olacak de.
Iyi olmana sevindim canim Allah seni ve bebisini korusun dinlen guzelceGünaydın bayanlar biz de sabah ufak bi tehlike atlattık. Sabah lavaboda bi baktım kıprımızı lan hemde pıhtılı şekilde ödüm koptu. İki gündür de feci bel ağrım vardı. Doktora mesaj attık panik yapma ama gel bakalım dedi. Yolda ağlaya ağlaya gittim ama çok şükür bebiş iyi, kanama alanı vs yok, rahim ağzı iyi bi sıkıntı çıkmadı. Progestan iğneler aldık geldik.
Aa iyimis cnaim:) benimki fazla kilo almamaya bak diyodu ama ikizde elinde olmuyo bebislerin grami artiyo suyu artiyo iki agirlik tek hamileligin iki kati gibi dusununce artis fazla elbet olacak. Bebislere gitsn yarasin da onemli olan oSenin doktor yine bisey demis. Benimkine en basinda dedim oglumda 20 kilo almistim. Ikizlerde daha fazla alirim diye korkuyorum diyince bisey olmaz dogurunca verirsin iyisin sen demisti. Benimki kilo konusunda cok rahat.
Hehe canim bende senin gibi diyorum iyiki zor gecms alamamisim vermism yoksa toparlamasi cok zor olurdu ikizde sanirimCanım bende tırsıyorum fazla kilodan bana artık hareket de yok. 4 kilo aldım ben bundan sonra alır başını gider herhalde. Bebekler kilo alsın diye yediklerime dikkat ediyorum ama üç dört gündür aklım fikrim tatlıdaStresten sanırım buda. Gebeliğin başında iyi ki kilo almamışım
Amiiiin hepimizi inşallah. Bunlar çok zor gelen bebekler, Rabbim korusun onlarıIyi olmana sevindim canim Allah seni ve bebisini korusun dinlen guzelce
Masallah canim hep boyle devam etsin insMerhaba kızlar.bugün kontrolüm vardı. 11+5 im normalde ama 12+4 çıktım ultrasonda.ense kalınlığı da normal çıktı.o yüzden nifty gibi testleri istemediğime dair kağıt imzaladım.inşallah bundan sonra da yolunda gider herşey.doktor yapısına bakıp kıza benziyor dedi ama tabiki kesin değil dedi.şimdi ben artık 12+4 den mi devam edicem hesaplamaya.hiçbirşey anlamadım
Aynen oyle canimm herkesin emegi zorlugu cok buyuk allah hepimize saglkla kucagimiza almayi nasip etsnAmiiiin hepimizi inşallah. Bunlar çok zor gelen bebekler, Rabbim korusun onları
3.gün embriyosu canım.önde çıkınca eşim iddalaştı 3 ay bitti diye.aynı şekil 11+5 den devam hesaba.İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız yavrularımızı :)Masallah canim hep boyle devam etsin insben normal gunden takip ediyorum uygulamada bu degisebiliyor cnku zmaan zaman gunleri bir bebegim ilerde benimde ama onu baz almiyorum. 2 3 onde cikiyo genelde 5. Gun embriyosuysa zatn regl donemine gore ultrasnda
Evet canım top gibi bir şey olurdum herhaldeHehe canim bende senin gibi diyorum iyiki zor gecms alamamisim vermism yoksa toparlamasi cok zor olurdu ikizde sanirim
Neye göre yapıyorlar inan ki bilmiyorum canımOvvv sana özel ilgi var o zamanbana transfer öncesi 1 kere transfer sonrası 1 kere taktılar
Çok üzüldüm canım, ikiz gebelik riskli gebelik benim suyum geldi 15dkda hastaneye gittim 1 saat içinde doğurmuştum. Okadar tedavi oluyoruz, ipneler vuruluyoruz, karnımızda taşıyoruz hepimiz istiyoruzki sağlıkla doğsun. Ben kendim düşünüyorum elimdeki takılarımı satar, kredi çeker bi şekilde doğuma kadar konyada kalmanın yolunu bulurdum. 2 kg altı kesin küvez nedeni. Herşey yolunda gidebilir, ama ya gitmezse.. o yüzden her riskler değerlendirilmeli, erkeklere göre ne var hayat çok basit onlara, annelik çok farklı. Acaba eşimin işi olmasa bile devlette/üniversitede takip olsan özeli bırakıp özele vereceğiniz parayla kiramı ödeseniz? Ablana gitmekte çözüm değil 1-2 gün değilki. İstda evler ufak bi evde 3/4 çocuk biri bi surat etse sen üzüleceksin. Doğumdan 1 ay sonra evi taşırsınız depoYa. Böyle bir imkanınız varmı, çoğumuz tüp bebekten çıktı maddi çokta yıprandıkBu adam neden bu kadar anlayissiz kit acaba deli olucam artik. Kizlar az oncede yazdim biliyosunuz kastamonuya annemlerin yanjna gidecektim nisan sonu. Fakat icimde hep bi merakti hastane konusu bugunde dedim hadi arayip alabildigim kadar bilgi alayim. 2 ozel 1 yeni acilan devlet hastanesini aradim. Yenidogan yogun bakim servisine baglanip bizzat ordaki hemsirelerden bilgi aldim. Hepsi agiz birligi yapmis gibi. Biz 1 ve 2. Seviye bebeklere bakiyoruz 3. Seviye yogun bakim gerektirenleri baska sehirlere yolluyoruz dediler. 3. Derece de nefes almada problemi olan organlarinda sorun cikan veya dogumdan hemen sonra ameliyat gerektiren cinsten bebekleri kapsiyor yani erken dogan premature bebekler. Benimde ikiz oldugu icin rabbim ne verir bilemeyiz ama en kotusune hazirlik yapip en iyisini dusunmek istiyorum. Bu yuzden gidecegim hastanenin en ust seviye yogun bakimi olmasini istiyorum bebeklerimden sehir farki olarak ayri kalmayi hayal bile edemiyorum. Az once esime soyledim bunu yokmus ordaki hastanelerde diye. Nerden biliyosun oyle olacaklarini diyo bana. Sen iyi dogacaklarinin garantisini ver bana bende oturayim koyde dedim. Esimin isi bu sehir hastanelerini yapmakta. Biz onca hastane yaptik hic birinde 3. Seviye yogun bakim duymadim dedi. Sen hastane yapiyosun icinde calismiyosun telefonda abuk subuk seyler bakicana az da bunlari arastirsaydin bilgi sahibi olurdun bana da gokten inmedi bu bilgiler dedim. Isim var dedi kapatti aksama insallah insan gibi konusabiliriz. Annemi aradim ona soyledim napalim kizim basimiza gelecekse bakicaz bi caresine diyo. Anne dedim bari sen yapma anla insani birinizde bi akil verin bi yol gosterin de ona gore hareket edelim artik diye kizdim. Mubarek bi tek benim bu risklerin farkinda olan. Gerisi resmen buna esimde dahil elbet dogacak. Dogacakta riskleri dusunen yok. Anneme diyorum hadi ben geldim ani bisey oldu hadi hastaneye de vardim 2 saatte. Yatis verdiler acilma sanci vs. ALLAH KORUSUN durumumuz oldu. Dediler ki 3 gun 4 gun 1 hafta 10 gun neyse yatis veriyoruz. Kim kalacak benimle dedim. Sen kalamam diyosun basindaki hastalari soyluyosun ablamlar gelemez esim desen elin memleketinde olacak. Ben gunlerce tek mi yaticam dedim. Hadi yattim diyelim ona da raziyim dedim. Peki ani bisey olsa hopp sezaryana aliyoruz deseler dedim. Ben orda bi basima kimsesiz gibi doguma mi giricem dedim. Ee yetismeye calisiriz diyo. Sen zannediyosun ki kardesimdeki gibi ben saatlerce sancimi cekicem beni alip kesmeleri 5 dk almaz ani biseyde anne ne yetismesi. Ben ayildiktan cocuklar baska sehirlere dagildiktan sonra mi basimda durmaya geleceksin dedim. Ee cok aksi bi zamana geldi bu isler dedi. Valla ben tup bebek yaptirana kadar kimsenin aksi isi olmadi ben hamile kaldim herkesin basina bi is cikti dedim. Sinirimden hirsimdan aglamak uzereyim kipkirmizi oldum. Anam babam esim kardeslerim var ama resmen kimsem yok gibiyim suan.
Canım gözünü seveyim stres yapma stres hiç faydalı değil bak karnında iki tane can var stres yaptıkça kendine bebeklerine zarar Allahın izni ile bulunur bir çaresiAynen valla duseni dusen anliyor. Hani tasinma isi var vs. Madem yok duzgun bi hastane bende o zaman koye gitmemin ne anlami var diyorum. Tasinicaksam hayatima madem duzgun sekilde yol cizeyimde ordan oraya tasinma masragi durumu cikmasin. Bugun annem gecen gun kendisine dedigim seyi diyor bana. Hastane uzak yol uzun git gel yolda sarsilmaktan bile dogurursun diyo. Bunu zaten sana gecenlerde ben dedim anne simdi mi anladin dedim.
Canımmm çok geçmiş olsun şimdi okudum Rabbim tekrarını göstermesin mantar enf oldum diyodun onunla mı bi ilgisi var acaba neden olmuş bişey dedi mi doktor hanımGünaydın bayanlar biz de sabah ufak bi tehlike atlattık. Sabah lavaboda bi baktım kıprımızı lan hemde pıhtılı şekilde ödüm koptu. İki gündür de feci bel ağrım vardı. Doktora mesaj attık panik yapma ama gel bakalım dedi. Yolda ağlaya ağlaya gittim ama çok şükür bebiş iyi, kanama alanı vs yok, rahim ağzı iyi bi sıkıntı çıkmadı. Progestan iğneler aldık geldik.
Canım senin söylediğin çok daha mantıklı bencede. Eşi çalıştığı yerde olsa Hülya Konya da kalsa her halükarda birlikte olmayacaklar zaten Kastamonu’da olsalardaÇok üzüldüm canım, ikiz gebelik riskli gebelik benim suyum geldi 15dkda hastaneye gittim 1 saat içinde doğurmuştum. Okadar tedavi oluyoruz, ipneler vuruluyoruz, karnımızda taşıyoruz hepimiz istiyoruzki sağlıkla doğsun. Ben kendim düşünüyorum elimdeki takılarımı satar, kredi çeker bi şekilde doğuma kadar konyada kalmanın yolunu bulurdum. 2 kg altı kesin küvez nedeni. Herşey yolunda gidebilir, ama ya gitmezse.. o yüzden her riskler değerlendirilmeli, erkeklere göre ne var hayat çok basit onlara, annelik çok farklı. Acaba eşimin işi olmasa bile devlette/üniversitede takip olsan özeli bırakıp özele vereceğiniz parayla kiramı ödeseniz? Ablana gitmekte çözüm değil 1-2 gün değilki. İstda evler ufak bi evde 3/4 çocuk biri bi surat etse sen üzüleceksin. Doğumdan 1 ay sonra evi taşırsınız depoYa. Böyle bir imkanınız varmı, çoğumuz tüp bebekten çıktı maddi çokta yıprandık
Aynen canim. Ben kendi doktoruma onemli gormedikce gitmedim bile 1 bucuk ay olmus. Devlete gittim bu surede.Çok üzüldüm canım, ikiz gebelik riskli gebelik benim suyum geldi 15dkda hastaneye gittim 1 saat içinde doğurmuştum. Okadar tedavi oluyoruz, ipneler vuruluyoruz, karnımızda taşıyoruz hepimiz istiyoruzki sağlıkla doğsun. Ben kendim düşünüyorum elimdeki takılarımı satar, kredi çeker bi şekilde doğuma kadar konyada kalmanın yolunu bulurdum. 2 kg altı kesin küvez nedeni. Herşey yolunda gidebilir, ama ya gitmezse.. o yüzden her riskler değerlendirilmeli, erkeklere göre ne var hayat çok basit onlara, annelik çok farklı. Acaba eşimin işi olmasa bile devlette/üniversitede takip olsan özeli bırakıp özele vereceğiniz parayla kiramı ödeseniz? Ablana gitmekte çözüm değil 1-2 gün değilki. İstda evler ufak bi evde 3/4 çocuk biri bi surat etse sen üzüleceksin. Doğumdan 1 ay sonra evi taşırsınız depoYa. Böyle bir imkanınız varmı, çoğumuz tüp bebekten çıktı maddi çokta yıprandık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?