Üniversite hastanelerinin yoğunbakımları 3. Basamak, benim doğurduğum hastanede hem çocuk yoğunbakım vardı hemde yenidoğan yoğunbakım. Hem üniversite hastaneleri ücretsiz hemde birçoğunda ikiz için riskli gebelik doktoruda var. Sizin için en iyisi en hayırlısı olsun canımAynen canim. Ben kendi doktoruma onemli gormedikce gitmedim bile 1 bucuk ay olmus. Devlete gittim bu surede.
Kiz sen niye o kadar yoruyosun kendini. Uzan kaldir ayaklari biraz. Normalde 2 fitil kullaniliyor 2.sorun olmaz bencedün eşimin kuzenine ist turu yaptırdık bugün doktora götürdüm öldüm öldüm, alt tarafım nasıl sancıyor anlatamam, ikinci fitilimi koysam acaba?
Amin canim insallah...aklimda bulunsun bu bilgi. Kastamonu daha gelismedigi icin dogru duzgun doktor hastane ekipman yok maalesefÜniversite hastanelerinin yoğunbakımları 3. Basamak, benim doğurduğum hastanede hem çocuk yoğunbakım vardı hemde yenidoğan yoğunbakım. Hem üniversite hastaneleri ücretsiz hemde birçoğunda ikiz için riskli gebelik doktoruda var. Sizin için en iyisi en hayırlısı olsun canım
Ben sabahları 200 mg alıyorum bana böyle dedi doktor ama ağrım oldu bugün uzandım geçer inş. Yaa kuzeni 32 yaşında rahmini aldırabilir bizde onunla doktorlardayızburda ilgilenecek kimse yokKiz sen niye o kadar yoruyosun kendini. Uzan kaldir ayaklari biraz. Normalde 2 fitil kullaniliyor 2.sorun olmaz bence
Gecmis olsun canim yaa dinlen bol su ic insallah biseyin kalmazBen sabahları 200 mg alıyorum bana böyle dedi doktor ama ağrım oldu bugün uzandım geçer inş. Yaa kuzeni 32 yaşında rahmini aldırabilir bizde onunla doktorlardayızburda ilgilenecek kimse yok
Çok geçmiş olsun canım, umarım bir daha tekrarlamaz.Günaydın bayanlar biz de sabah ufak bi tehlike atlattık. Sabah lavaboda bi baktım kıprımızı lan hemde pıhtılı şekilde ödüm koptu. İki gündür de feci bel ağrım vardı. Doktora mesaj attık panik yapma ama gel bakalım dedi. Yolda ağlaya ağlaya gittim ama çok şükür bebiş iyi, kanama alanı vs yok, rahim ağzı iyi bi sıkıntı çıkmadı. Progestan iğneler aldık geldik.
Canım sen dikkat et kendine biraz bence al ikinci progestanı ve dinlen. Geçmiş olsun yakınınıza da inşallah hakkında hayırlısı olsundün eşimin kuzenine ist turu yaptırdık bugün doktora götürdüm öldüm öldüm, alt tarafım nasıl sancıyor anlatamam, ikinci fitilimi koysam acaba?
Canım mantar ciddi şekilde olmadı 1-2 kere kaşıntı oldu sirkeli su ile sildim geçmişti bi daha kaşıntı olmadı. Ama 2 gündür belim, kalçam çok ağrıyordu normaldir geçer diye önemsemedim ilgisi var mıydı bilmiyorum ama Ümit hanım çok kızdı bu tarz ağrıların olduğunda muhakkak haber ver önemli olup olmadığına ben karar vereyim dedi senin de aklında olsun. Kanama alanı vs görülmedi o yüzden neden olduğunu anlayamadık Allahtan çabuk kesildi. Progestan iğne verdi 1 hafta gün aşırı yapıcaz. Ümit hanım da merkez de o kadar ilgili davrandı ki sağolsunlar çok hoşuma gitti, daha kapıdan girer girmez hemen yukarı aldılar siz hiç beklemeyin diye.Canımmm çok geçmiş olsun şimdi okudum Rabbim tekrarını göstermesin mantar enf oldum diyodun onunla mı bi ilgisi var acaba neden olmuş bişey dedi mi doktor hanım
Ahh canım yaa, inşallah herşey yolunda gider. Zor bir durum, herkes elinden geleni yapar elbet. İnsan her ihtimali düşünüyor. Allah yardımcınız olsunBu adam neden bu kadar anlayissiz kit acaba deli olucam artik. Kizlar az oncede yazdim biliyosunuz kastamonuya annemlerin yanjna gidecektim nisan sonu. Fakat icimde hep bi merakti hastane konusu bugunde dedim hadi arayip alabildigim kadar bilgi alayim. 2 ozel 1 yeni acilan devlet hastanesini aradim. Yenidogan yogun bakim servisine baglanip bizzat ordaki hemsirelerden bilgi aldim. Hepsi agiz birligi yapmis gibi. Biz 1 ve 2. Seviye bebeklere bakiyoruz 3. Seviye yogun bakim gerektirenleri baska sehirlere yolluyoruz dediler. 3. Derece de nefes almada problemi olan organlarinda sorun cikan veya dogumdan hemen sonra ameliyat gerektiren cinsten bebekleri kapsiyor yani erken dogan premature bebekler. Benimde ikiz oldugu icin rabbim ne verir bilemeyiz ama en kotusune hazirlik yapip en iyisini dusunmek istiyorum. Bu yuzden gidecegim hastanenin en ust seviye yogun bakimi olmasini istiyorum bebeklerimden sehir farki olarak ayri kalmayi hayal bile edemiyorum. Az once esime soyledim bunu yokmus ordaki hastanelerde diye. Nerden biliyosun oyle olacaklarini diyo bana. Sen iyi dogacaklarinin garantisini ver bana bende oturayim koyde dedim. Esimin isi bu sehir hastanelerini yapmakta. Biz onca hastane yaptik hic birinde 3. Seviye yogun bakim duymadim dedi. Sen hastane yapiyosun icinde calismiyosun telefonda abuk subuk seyler bakicana az da bunlari arastirsaydin bilgi sahibi olurdun bana da gokten inmedi bu bilgiler dedim. Isim var dedi kapatti aksama insallah insan gibi konusabiliriz. Annemi aradim ona soyledim napalim kizim basimiza gelecekse bakicaz bi caresine diyo. Anne dedim bari sen yapma anla insani birinizde bi akil verin bi yol gosterin de ona gore hareket edelim artik diye kizdim. Mubarek bi tek benim bu risklerin farkinda olan. Gerisi resmen buna esimde dahil elbet dogacak. Dogacakta riskleri dusunen yok. Anneme diyorum hadi ben geldim ani bisey oldu hadi hastaneye de vardim 2 saatte. Yatis verdiler acilma sanci vs. ALLAH KORUSUN durumumuz oldu. Dediler ki 3 gun 4 gun 1 hafta 10 gun neyse yatis veriyoruz. Kim kalacak benimle dedim. Sen kalamam diyosun basindaki hastalari soyluyosun ablamlar gelemez esim desen elin memleketinde olacak. Ben gunlerce tek mi yaticam dedim. Hadi yattim diyelim ona da raziyim dedim. Peki ani bisey olsa hopp sezaryana aliyoruz deseler dedim. Ben orda bi basima kimsesiz gibi doguma mi giricem dedim. Ee yetismeye calisiriz diyo. Sen zannediyosun ki kardesimdeki gibi ben saatlerce sancimi cekicem beni alip kesmeleri 5 dk almaz ani biseyde anne ne yetismesi. Ben ayildiktan cocuklar baska sehirlere dagildiktan sonra mi basimda durmaya geleceksin dedim. Ee cok aksi bi zamana geldi bu isler dedi. Valla ben tup bebek yaptirana kadar kimsenin aksi isi olmadi ben hamile kaldim herkesin basina bi is cikti dedim. Sinirimden hirsimdan aglamak uzereyim kipkirmizi oldum. Anam babam esim kardeslerim var ama resmen kimsem yok gibiyim suan.
Bu arada kaşıntıyı da söyledim ümit hanıma ama kaşıntı geçtiği ve anormal bir akıntım olmadığı için ilaç vermedi, çamaşırı nemli kalmasın, çamaşırlarını ütüle, o bölgeni farklı şeylerle yıkama vs bunlara dikkat et dediCanımmm çok geçmiş olsun şimdi okudum Rabbim tekrarını göstermesin mantar enf oldum diyodun onunla mı bi ilgisi var acaba neden olmuş bişey dedi mi doktor hanım
Canım kalça ve bel ağrısı bende sürekli oluyor ama ben daha başındayım ileriki zamanlarda olursa mı haber vermem gerekiyormuş Rabbim tekrarını yaşatmasın sağ salim al kucağına inşallahCanım mantar ciddi şekilde olmadı 1-2 kere kaşıntı oldu sirkeli su ile sildim geçmişti bi daha kaşıntı olmadı. Ama 2 gündür belim, kalçam çok ağrıyordu normaldir geçer diye önemsemedim ilgisi var mıydı bilmiyorum ama Ümit hanım çok kızdı bu tarz ağrıların olduğunda muhakkak haber ver önemli olup olmadığına ben karar vereyim dedi senin de aklında olsun. Kanama alanı vs görülmedi o yüzden neden olduğunu anlayamadık Allahtan çabuk kesildi. Progestan iğne verdi 1 hafta gün aşırı yapıcaz. Ümit hanım da merkez de o kadar ilgili davrandı ki sağolsunlar çok hoşuma gitti, daha kapıdan girer girmez hemen yukarı aldılar siz hiç beklemeyin diye.
Sağol canımÇok geçmiş olsun canım, umarım bir daha tekrarlamaz.
Canım şiddetlenirse, şüpheşenirsen çekinme mesaj at sor. Benim yürüyemiyecek, eğilemeyecek kadar şiddetliydi. Allah korusun bazı ağrılar rahim ağzıyla alakalı bir sıkıntının habercisi olabiliyormuş ilerleyen haftalarda sanırım o yüzden öyle dedi. Ama çok şükür rahim ağzında da bir sıkıntı yokmuş.Canım kalça ve bel ağrısı bende sürekli oluyor ama ben daha başındayım ileriki zamanlarda olursa mı haber vermem gerekiyormuş Rabbim tekrarını yaşatmasın sağ salim al kucağına inşallah
Allah korumuş canım dikkat et kendine çok Allaha şükür ki bebek sağlıklıymış bir sorun çıkmamış bebişin cinsiyeti belli oldu mu var mı doktor hanımın bir tahminiCanım şiddetlenirse, şüpheşenirsen çekinme mesaj at sor. Benim yürüyemiyecek, eğilemeyecek kadar şiddetliydi. Allah korusun bazı ağrılar rahim ağzıyla alakalı bir sıkıntının habercisi olabiliyormuş ilerleyen haftalarda sanırım o yüzden öyle dedi. Ama çok şükür rahim ağzında da bir sıkıntı yokmuş.
Sen de kendini koru, kendini yorma, ben dersimi aldım bugün. Belki yatıyor bile olsam olacaktı bu kanama ama insan olumsuz bişey olunca vicdan azabı çekiyor kendimi suçluyor keşke kendini yormasaydım keşke daha dikkatli olsaydım vs diye
Malesef yokAllah korumuş canım dikkat et kendine çok Allaha şükür ki bebek sağlıklıymış bir sorun çıkmamış bebişin cinsiyeti belli oldu mu var mı doktor hanımın bir tahmini
Benim kayınpeder kemoterapi tedavisi görüyor. Odası ayrı ve yanına girmiyoruz. Senin tanıdık radyoterapi görüyor anladığım kadarıyla, o biraz riskli canım. Sen gitme, eşin gitsin.Kızlar bi akrabam kanserden ötürü ışın tedavisi görüyor, yanına gitme durumumuz var ama risk var mı? Geçen benzer bi olayın muhabbeti dönmüştü burda bi kaç gün yanına hamile, çocuk yaklaşmasın demiştiniz ama o ne içindi ışın tedavisi için mi?
Bu arada çok geçmiş olsun, rabbim şifa versin tüm hastalaraKızlar bi akrabam kanserden ötürü ışın tedavisi görüyor, yanına gitme durumumuz var ama risk var mı? Geçen benzer bi olayın muhabbeti dönmüştü burda bi kaç gün yanına hamile, çocuk yaklaşmasın demiştiniz ama o ne içindi ışın tedavisi için mi?
Sağlıkla gelsin de canım önemli olan oMalesef yokdaha çok küçük dedi söylemedi yine, sanırım kesinleşmeden söylemek istemiyor. Artık 3 hafta sonrasına kaldı cinsiyet öğrenme inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?