- 9 Ekim 2016
- 1.096
- 1.573
- 83
Kızlar bi akrabam kanserden ötürü ışın tedavisi görüyor, yanına gitme durumumuz var ama risk var mı? Geçen benzer bi olayın muhabbeti dönmüştü burda bi kaç gün yanına hamile, çocuk yaklaşmasın demiştiniz ama o ne içindi ışın tedavisi için mi?
Benim kayınpeder kemoterapi tedavisi görüyor. Odası ayrı ve yanına girmiyoruz. Senin tanıdık radyoterapi görüyor anladığım kadarıyla, o biraz riskli canım. Sen gitme, eşin gitsin.
Işın tedavisi dedi herhalde radyoterapidir. Kıyamam çok çekti o da ameliyatlar, kemotetapiler senelerdir uğraşıyor. Babana da çok geçmiş olsun, Allah şifa versin acilen.Bu arada çok geçmiş olsun, rabbim şifa versin tüm hastalara
Çok sağol canım, zaten eşya kıyafet alma durumu olmasa insan cinsiyeti hiç merak etmiyorum yeterki sağlıkla gelsin. Ama eşim meraktan ölüyor o sorup duruyor sürekli doktoraSağlıkla gelsin de canım önemli olan o
Benimde 13.haftamda ayni öyle bi kanamam olmuştu kanama alanı felan görünmemiştiGünaydın bayanlar biz de sabah ufak bi tehlike atlattık. Sabah lavaboda bi baktım kıprımızı lan hemde pıhtılı şekilde ödüm koptu. İki gündür de feci bel ağrım vardı. Doktora mesaj attık panik yapma ama gel bakalım dedi. Yolda ağlaya ağlaya gittim ama çok şükür bebiş iyi, kanama alanı vs yok, rahim ağzı iyi bi sıkıntı çıkmadı. Progestan iğneler aldık geldik.
Çok sağol canım demekki bu haftalarda da olabiliyor. İnşallah bir daha yaşamayız, insanın aklı gidiyorBenimde 13.haftamda ayni öyle bi kanamam olmuştu kanama alanı felan görünmemişti
İgne felan oldum bidaha devam etmedi çok şükür
İnşallah seninde bidaha olmaz
Çok geçmiş olsun canım allaha emanet ol kuzucuğunla
Niye o saatten sonra bisey yemiyomussun canim onu anlamadi.. bu arada da gozun aydin insallah dinlenerek biseyin kalmicak riskini atlaticaksinBu arada kızlar eşim takipli olduğumuz perinataloga görüştü. Tıp fakültesinde çekilen usg de her şeyi not aldırmıştım onunla gitti. Hoca rahim ağzı kapalı önemli olan bu. Yatak istirahatı verdi. İlaçları kullanmaya devam etsin akşam yediden sonra bir şey yemesin demiş içim rahat etti biraz daha
O kadarını bilmiyorum canım, 2 gün uzak durulması gerekiyor galibaIşın tedavisi dedi herhalde radyoterapidir. Kıyamam çok çekti o da ameliyatlar, kemotetapiler senelerdir uğraşıyor. Babana da çok geçmiş olsun, Allah şifa versin acilen.
Ya şimdi şöyle bir durum var, benim kanama vs olunca akşam yemeğine kv lere gitmeye başlamıştık. Bu akraba ışın tedavisi bitince ertesi gün oraya gelip bi süre kalacak. Bunun belli bir zamanı var mı ki, ne kadar zamanda risk ortadan kalkar acaba?
Günaydın canım, bencede engüzeli dişini sıkıp 3.basamak yoğun bakımı olan yerde doğurman. Bak ben 26da doğurdum, rahimin kısalması olur çocuklar zamanında dopsa bile kilodu düşük olur küvez derler, inş bi şekilde konyada doğurursun. Yaz dönemi zaten okullar kapalı, ablanlar gelir 1 haftada olsa, insanın kendi evi gibisi yokGunaydin kizlar dunki hastane isini her zamanki gibi esimle tam konusamadik. Konusunu tam actim berberden cagirdilar tras sirasi geldi. Sonra annemi aradi. Tabi annem acti konusunu. Hala anneme getiricem orda dogurucak diye laf ediyo baktim. Ne diyosun sen biz konusmadan dedim bi de sert bakis attim. Annemde dusununce benden yana olmus. Burda bi basima ceker misim. Orda 50 kisi donmucek benim etrafimda eve geldikten sonra bi annem olursa olucak yanimda ne zannediyosun dedim. Ben oyle diyince bi kopurdu. Ne dese yaranamiyomus bana ki bisey bile daha demedi insan gibi konusamadik. Burda dogursun gelmekten vazgectik gelmiyoruz biz falan demeye basladi anneme. Sonra annem ne dedi bilmiyorum. Bi sure sonra telefonu kapatti hadi eve cikalim dedi. Ciktik tabi benim cocukla ugrasim basladi yatirma telasi. Baktim bu da isle ilgili acmis kagitlari calisiyo. Bugune biraktim. Insallah konusabiliriz. Aksam ayrintili raporumuzu da aldik bu arada kizlar. Simdi doktoruma attim pesinden de aradim. Hem su hastane konusunda akil almak icin. Raporumuz temizmis cok sukur bisey yok. Hastane isini de anlattim sordum. Yogun bakimi yetersizse gitmeni tavsiye etmem. 36 haftaya kadar kal sonra belki gidebilirsin orda rahat dogurabilirsin dedi. Bende kastamonuya gidicez 7 saatlik yolculuk yapicam son zamanlarimda sakincasi olmaz mi dedim. O zaman kesinlikle gitmeni tavsiye etmem istemem de dedi.
Evet canim annemle ablamla da konustum doktor oyle dedikten sonra hepsi hak vermeye basladi bi de esim dinleyip anlamaya ugrasirsa insallah kalicam. Gerekirse dogumdan sonra toparlanasiya kadar yardimci gibi bisey tutucaz. Hayirlisiyla kucagimiza alalimda sonrasina sonra dusunup onumuzdeki seceneklere gore karar veririz.Günaydın canım, bencede engüzeli dişini sıkıp 3.basamak yoğun bakımı olan yerde doğurman. Bak ben 26da doğurdum, rahimin kısalması olur çocuklar zamanında dopsa bile kilodu düşük olur küvez derler, inş bi şekilde konyada doğurursun. Yaz dönemi zaten okullar kapalı, ablanlar gelir 1 haftada olsa, insanın kendi evi gibisi yok
Canım üniversitehastanelerinde hocanın özel hastası olmazsan ( özel poliklinik) yani normal poliklinikte kim varsa o takip ediyor acil doğurursan kim nöbetçiyse o doğurtuyor. Ama son zamanlarda gece nöbetine hocalarda kalıyor yada acil durumda evdem hastaneye gidiyorlar, içini ferah tut. Eğer illa şu kişi doğurtsun dersen 100-150 civarı muayene ücretleri var hocanın diye biliyorumCanlar simdi aradim konya egitim ve arastirma hastanesinde 3.basamak yenidogan yogun bakim unitesi varmis. Eve en yakin hastane zaten bu. Perinatologun oldugu gittigim hastane. orda bi de iyi bir doktor bulursam insallah oraya devam etmeyi dusunuyorum. Tek sorunu cok doktor degisiyor. O yuzden iyi bi tane bulup randevularimi aksatmadan giderim insallah.
Sabit iyi bir doktor bulursam 100-150 bisey degil canim. Burdaki universite hastanesi bana uzak kaliyor. En yakini egitim arastirma onda da dedigin gibi ozel bakan poliklinik var midir bilmiyorum.Canım üniversitehastanelerinde hocanın özel hastası olmazsan ( özel poliklinik) yani normal poliklinikte kim varsa o takip ediyor acil doğurursan kim nöbetçiyse o doğurtuyor. Ama son zamanlarda gece nöbetine hocalarda kalıyor yada acil durumda evdem hastaneye gidiyorlar, içini ferah tut. Eğer illa şu kişi doğurtsun dersen 100-150 civarı muayene ücretleri var hocanın diye biliyorum
Canım geçmiş olsun sonuçlar güzel çıkmış 36. Haftaya gelince zaten o saatten sonra en ağır olduğunu zaman kastamonuya gitmek olmaz eşin duydumu doktorun dediklerini umarım bugün aklı selim şekilde oturur seni dinler güzel bı karara baglarsinz herşey hallolur inşallah oda ne yapacağını bilemiyor olabilir senin gösterdiğin yolu izler umarım.Gunaydin kizlar dunki hastane isini her zamanki gibi esimle tam konusamadik. Konusunu tam actim berberden cagirdilar tras sirasi geldi. Sonra annemi aradi. Tabi annem acti konusunu. Hala anneme getiricem orda dogurucak diye laf ediyo baktim. Ne diyosun sen biz konusmadan dedim bi de sert bakis attim. Annemde dusununce benden yana olmus. Burda bi basima ceker misim. Orda 50 kisi donmucek benim etrafimda eve geldikten sonra bi annem olursa olucak yanimda ne zannediyosun dedim. Ben oyle diyince bi kopurdu. Ne dese yaranamiyomus bana ki bisey bile daha demedi insan gibi konusamadik. Burda dogursun gelmekten vazgectik gelmiyoruz biz falan demeye basladi anneme. Sonra annem ne dedi bilmiyorum. Bi sure sonra telefonu kapatti hadi eve cikalim dedi. Ciktik tabi benim cocukla ugrasim basladi yatirma telasi. Baktim bu da isle ilgili acmis kagitlari calisiyo. Bugune biraktim. Insallah konusabiliriz. Aksam ayrintili raporumuzu da aldik bu arada kizlar. Simdi doktoruma attim pesinden de aradim. Hem su hastane konusunda akil almak icin. Raporumuz temizmis cok sukur bisey yok. Hastane isini de anlattim sordum. Yogun bakimi yetersizse gitmeni tavsiye etmem. 36 haftaya kadar kal sonra belki gidebilirsin orda rahat dogurabilirsin dedi. Bende kastamonuya gidicez 7 saatlik yolculuk yapicam son zamanlarimda sakincasi olmaz mi dedim. O zaman kesinlikle gitmeni tavsiye etmem istemem de dedi.
Insallah canim insallahhh. Yok esim duymadi sabah cocukla cikiyor. Anlaticam kalmak icin falan sanipta inanmazsa arasin doktoru yabanci degil doktor sonucta. Sorsun sorustursun benim kadar kendisi de dussun bu isin pesine. Ben evde oturdugum yerde surekli arastiriyorum. Sizlere soruyorum biseylerin cevabini bulabiliyorum az o da dusunsun bunlari.Canım geçmiş olsun sonuçlar güzel çıkmış 36. Haftaya gelince zaten o saatten sonra en ağır olduğunu zaman kastamonuya gitmek olmaz eşin duydumu doktorun dediklerini umarım bugün aklı selim şekilde oturur seni dinler güzel bı karara baglarsinz herşey hallolur inşallah oda ne yapacağını bilemiyor olabilir senin gösterdiğin yolu izler umarım.
Zaten erkeklerin rahatlığıda ondan bende bazen diyorum sen neden benim kadar araştırmiyosn merak etmiyosun diye sen o kadar arastiriyosn ki bana gerek olmuyor diyorInsallah canim insallahhh. Yok esim duymadi sabah cocukla cikiyor. Anlaticam kalmak icin falan sanipta inanmazsa arasin doktoru yabanci degil doktor sonucta. Sorsun sorustursun benim kadar kendisi de dussun bu isin pesine. Ben evde oturdugum yerde surekli arastiriyorum. Sizlere soruyorum biseylerin cevabini bulabiliyorum az o da dusunsun bunlari.
Zaten erkeklerin rahatlığıda ondan bende bazen diyorum sen neden benim kadar araştırmiyosn merak etmiyosun diye sen o kadar arastiriyosn ki bana gerek olmuyor diyorbiz o kadar hakimizki herşeyin peşine düşüyoruz onlara bişey kalmıyor aslında pek tembeller bu konularda şahsen bazı zamanlar bu süreçte çocuğu tek başıma yapmışım gibi hissediyorum
Canim o doktor onceki gittigim perinatolog iste. Sira bekliyosun biraz kalabalik falan ama doktor olarak ben sevdim sahsen surekli anlatiyor. Gercekten tavsiye de edilen bir doktor. Kendi tup bebek doktorum bile cuma gunu sibel hanima git ayrintili icin dedi iste o zaman aniden gidince sira bulamadim kimseden. En yakini bana gercekten orasi tup bebek merkezi de 2 dk yurume mesafesinde orda.Orkide_sever eğitim araştırma hastanesinde sibel özler varmış, riskli gebeliklere bakan, hacattepe den gelmiş, başak bir forumda ki arkadaş dedi banada, bana uzak ama sana yakınsa araştır canım
Yok artık yaaaynen valla yaaa tam tarif oldu.. dun ki raporda kiz fetus erkek fetus yaziyor. Fetus neymis baksana telefondan dedi. Yuzune bakakaldim. Saka yapiyosun dimi dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?