Cok sukir iyi cikms canim neguzel. Ikili olmadi bzde ikiz oldgu icin detyli usgden sora dna tsti onerdiler ama yaptirmadim 3000 civari aynenKzlar merhabalar doktor kontrolünden geldim bugün çok şükür ense kalınlığı burun kemiği güzel oluşmuş dedi doktor elhamdulillah yalnız benden ikili test yerine nipt testi istedi yabi daha güvenilir olduğu için fetal dna testi istedi fiyati da 3 bin tl civarnda yaptran varmi sorar kesin yapıyoruz dedi
Evet canım dönüşümüz muhteşem olacakBizim donusumuz muhtesem olacak canim heralde ben diyim hizla basladk almaya sismeye cnkubi haftada gobus degisiyo diyolar bana☺
Valla onu mu yiyeyim bunu mu içeyim sürekli bakınıyorum. Kiloları iyi olur inşallahBnde hep boleym canim bunlari tuketiyorm bide yumrta surkli. Aklim cikiyo kucuk dogcklar bisi olck die allah korusun
Senin tek diye hatırlıyorum canım ben ikili test yaptrdm sadece ikilide risk oranı yüksek çıkarsa nipt testine yönlendiriliyor diye biliyorum ben kesin sonuç verdiği için ama sen bilirsn tabi yinede ayrıntılı da zaten anomali fark edince doktorlar rapor yazıyor normal doğum için riskli sezeryan önerilir falan diye benim doktorum öyle demişti.Canm doktor ense kalinligini ve burun kemigini ultrasonda gördü ikili test yapmadı nipt testi önerdi doktor belki bi sakatlık olur doğum zamanı nirmal yada sezeryan ına gire davraniriz dedi kaldm ikilemde hani yani ogrensek yapacakları bi tedavi yöntemi de yok
Kaba taslak bi konustuk tabi birbirimize bagirmadan konusmak ne mumkunnnn. Ister seve seve ister zorla kalmayi kabul etmek zorunda zaten. Annem bile bugun oyle dedi. Bi ton ugras para gitti dogumu riske atmaya degermiymis dedi. Simdi gelmis bana cay icmeye cikalim dedi sen git gelmiyorum dedim yolladim.Bebislerin icin en iyi yolu secmek zorundasn canim hayatlari bile sozkonusu olaiblir allah korusn doktoru dinle derim riske atmaya degmez kolay bulmadik hicbirimizerkekler anlays konusnda bazn yetrsz kaliyo malesef veya daha sonra anliyorlar dank ediyor:)
Masallah canim saglikla buyusun bebisssKzlar merhabalar doktor kontrolünden geldim bugün çok şükür ense kalınlığı burun kemiği güzel oluşmuş dedi doktor elhamdulillah yalnız benden ikili test yerine nipt testi istedi yabi daha güvenilir olduğu için fetal dna testi istedi fiyati da 3 bin tl civarnda yaptran varmi sorar kesin yapıyoruz dedi
Doğrudur canm doktorum da dediki zaten anomalilil bi durum yok ama nipt testi daha güvenilir ikili testten oyüzden yapalm dedi bende hani fiyat 3 bin olduğunu öğrenince istemedim oda mecburen yapıcaz dedi bilmiyorum artk hani bi tedavisi de yok ogrenip ne yapacaz bilmiyorum sonuç çıkınca ona gore yolumuza bakarız dediSenin tek diye hatırlıyorum canım ben ikili test yaptrdm sadece ikilide risk oranı yüksek çıkarsa nipt testine yönlendiriliyor diye biliyorum ben kesin sonuç verdiği için ama sen bilirsn tabi yinede ayrıntılı da zaten anomali fark edince doktorlar rapor yazıyor normal doğum için riskli sezeryan önerilir falan diye benim doktorum öyle demişti.
Aminn kuzum Allah razı olsun sizinde insallahhhMasallah canim saglikla buyusun bebisss
Canim doktorun neden mecbur birakiyor ki yaptirman konusunda onu anlamadim. Istemedikten sonra hic bi testi sana zorla yaptiramaz yaa. Iyi dusun karar ver. 3 bin az degil hele elle tutulur sonucu tedavisi yokken. Ona bakarsan ikili testte riski gosteriyor ama o da kesin degil. Onu yaptirayim duruma gore de doktoruna.Doğrudur canm doktorum da dediki zaten anomalilil bi durum yok ama nipt testi daha güvenilir ikili testten oyüzden yapalm dedi bende hani fiyat 3 bin olduğunu öğrenince istemedim oda mecburen yapıcaz dedi bilmiyorum artk hani bi tedavisi de yok ogrenip ne yapacaz bilmiyorum sonuç çıkınca ona gore yolumuza bakarız dedi
Neden mecbur olduğunuzu anlamadm açıkçası öyle olsa hepimz yaptirirdkk canım. 3 sene önce öyle bi testmi vardı ki mecbur olsun. Sadece daha güvenilir ve kesin sonuç veriyor diye insanlar kafalarında soru işareti kalmasın diye yaptırıyor he ikilide kötü bı sonuç çıkar ayrıntılıda sıkıntı olur yaptirirsn. Başka bir doktora da danış olmazsa.Doğrudur canm doktorum da dediki zaten anomalilil bi durum yok ama nipt testi daha güvenilir ikili testten oyüzden yapalm dedi bende hani fiyat 3 bin olduğunu öğrenince istemedim oda mecburen yapıcaz dedi bilmiyorum artk hani bi tedavisi de yok ogrenip ne yapacaz bilmiyorum sonuç çıkınca ona gore yolumuza bakarız dedi
Benim dün kontrolüm vardı yine iyi geçmedi kilosu boyu 5 gün geri kalmış kafa çevresi 9 gün doktor gelişme geriliğine girmemesi gerekiyor 2 haftada bir takip yapcaz dedi büyük ihtimal benim az beslenmemden kaynaklıymış
Eğer fark 3 haftayı görürse erken alıcaz dedi çok üzgünüm şuanda 24+6 haftalığım 3 kilo aldım elimden geldiği kadar yemeye başladım sabah biraz fazla yedim geri kustum kızlar bana akıl verin neler kilo aldırır bebeğe kaşar muz süt duydum başka varmı
Bilmiyorum sordum bi tedavisi yok yani niye mecbur kalaym yapmaya oda bana dediki karanlık bir yolda yurumektense aydnlik yolda yürüyelim benim tup bebegm biraz zor sıkıntılı oldu ama oldu çok şükür Rabbime sonra dediki eğer bi sakatlık Allah korusun birsey olsa normal doğum yada sezeryan ona göre karar vericez bende dedim tup bebek olunca genelde riske atilmiyor sezeryan okuyor diye biliyorum dedim bazılarına öyle dedi ne bileyim anlamadm bendeNeden mecbur olduğunuzu anlamadm açıkçası öyle olsa hepimz yaptirirdkk canım. 3 sene önce öyle bi testmi vardı ki mecbur olsun. Sadece daha güvenilir ve kesin sonuç veriyor diye insanlar kafalarında soru işareti kalmasın diye yaptırıyor he ikilide kötü bı sonuç çıkar ayrıntılıda sıkıntı olur yaptirirsn. Başka bir doktora da danış olmazsa.
Bilmiyorum valla canm aynen öyle 3 bin tl az değil bende doktora dedim hocam eşim. Asgari ücretle çalışıyor ki ayriyetten tup bebekte ki borçlarımz bitmedi dedim oda evet ama mecburuz bu testi yapmaya dedim bilmiyorum ki siz yaptınız mı acebaCanim doktorun neden mecbur birakiyor ki yaptirman konusunda onu anlamadim. Istemedikten sonra hic bi testi sana zorla yaptiramaz yaa. Iyi dusun karar ver. 3 bin az degil hele elle tutulur sonucu tedavisi yokken. Ona bakarsan ikili testte riski gosteriyor ama o da kesin degil. Onu yaptirayim duruma gore de doktoruna.
Anladım canım düsün biraz sonra kararini ver en iyisi.Bilmiyorum sordum bi tedavisi yok yani niye mecbur kalaym yapmaya oda bana dediki karanlık bir yolda yurumektense aydnlik yolda yürüyelim benim tup bebegm biraz zor sıkıntılı oldu ama oldu çok şükür Rabbime sonra dediki eğer bi sakatlık Allah korusun birsey olsa normal doğum yada sezeryan ona göre karar vericez bende dedim tup bebek olunca genelde riske atilmiyor sezeryan okuyor diye biliyorum dedim bazılarına öyle dedi ne bileyim anlamadm bende
Benim de 2 li yapılmadı canım.doktor bana da o tarz testleri önerdi.bize bıraktı yaptırıp yaptırmamayı.ense kalınlığı normal çıktı bizim de.testi istemedik,istemediğime dair imza attırıldı.sağlık bakanlığı istiyormuş.inşallah sağlıkla gelsin yavrularımız.Bilmiyorum valla canm aynen öyle 3 bin tl az değil bende doktora dedim hocam eşim. Asgari ücretle çalışıyor ki ayriyetten tup bebekte ki borçlarımz bitmedi dedim oda evet ama mecburuz bu testi yapmaya dedim bilmiyorum ki siz yaptınız mı aceba
Evet öyle dedi yaptrmazsan imza gerekli dedi yani bizimde ultrasonda bakınca ense kalınlığı güzel dedi burun kemiği de güzel dedi bakalm artk eşim kabul etmez büyük ihtimal çünkü pahalı test ve gerçekten imkanım yokBenim de 2 li yapılmadı canım.doktor bana da o tarz testleri önerdi.bize bıraktı yaptırıp yaptırmamayı.ense kalınlığı normal çıktı bizim de.testi istemedik,istemediğime dair imza attırıldı.sağlık bakanlığı istiyormuş.inşallah sağlıkla gelsin yavrularımız.
Doktor mecbur bıraktı eşimin de bu testi karşılamaya gücü yok borçlar almış başını gidiyor Allah büyük bakalm annemler kaynanamlar sağolsun yardım ederiz her türlü diyolar ama bilmiyorumAnladım canım düsün biraz sonra kararini ver en iyisi.
Bende onu anlamadım zaten mecbur bırakamazki bu testi yaptırmazsan bebekte biseymi olacak en fazla anomali var der sezeryan olacak bebeğin doğunca kuveze girecek hazırlıklı ol diyecek bunu zaten ayrıntılı ultrasonda da görüyorlar benim gittiğim ayrıntılı doktoru dün bı hasta geldi bebeğin beyinde su keseckleri omurgada eğrilik vardı raporuna normal doğum tehlikeli yazdım kuvezde kalması gerek yazdım gönderdim dedi yani bunun için 3 bin TL'lik teste ihtiyac yok burda bı arkadasmz ayrıntılıda sıkıntı çıkınca fetal DNA yaptırdı seni mecbur tutmasi garip geldi bana açıkçası az para değilki bebeğinin bı çok ihtiyacını giderir o para.Doktor mecbur bıraktı eşimin de bu testi karşılamaya gücü yok borçlar almış başını gidiyor Allah büyük bakalm annemler kaynanamlar sağolsun yardım ederiz her türlü diyolar ama bilmiyorum
Yani riskli çıksa kalın olsa ense düşünülür içimiz rahat etsin diye yaptırılabilir bence.ama her şekil yavrularımıza kıyamayız tabiki.Allah inşallah sağlıkla doğmalarını nasip etsin canımEvet öyle dedi yaptrmazsan imza gerekli dedi yani bizimde ultrasonda bakınca ense kalınlığı güzel dedi burun kemiği de güzel dedi bakalm artk eşim kabul etmez büyük ihtimal çünkü pahalı test ve gerçekten imkanım yok
Canım ben devlet hastanesine gittim ücretsiz ikili test yaptırdım. En mantıklısı önce ikili test yaptırmak eğer bir sorun çıkarsa genetiğe baktırmak. İstemiyorsan maddi durumumuz yok yaptıramayacağız şuan de doktoruna. Ben de para vermeyeyim diye ikiliyi bile devlette yaptırdım sonucu tüp bebek doktoruma götüreceğim.Doktor mecbur bıraktı eşimin de bu testi karşılamaya gücü yok borçlar almış başını gidiyor Allah büyük bakalm annemler kaynanamlar sağolsun yardım ederiz her türlü diyolar ama bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?