- 28 Eylül 2018
- 5.971
- 21.561
- 348
Canım çok şükür iyiyim inşallah onlarda hep iyi olur. Arada dürtüklüyorlar işte biz burdayız diye çok şükürGunaydinnn nasilsin bebislerle nasil gidiyo
Ben iki aydır kullanıyorum canım vegaferon sonuçlarım da gayet iyi günde bir alıyorum. Gelmiş geçmiş olsun aşı olayını bitirdin. Neyse ki ben aşıdan yırttımAsimi oldum geldim kizlar. D3 verdi vegaferon diye demir ilaci da verdi evde ki bitmek uzere demir ilacim diye saglik bakanliginin ilaclari kullan dedi hemsire. Evde ki demir ilacinin markasi farkli bende doktoruma mesaj attim. Tetanozu da sormamistim caktirmadan onu da sorayim
Aynen bitirdim gebeliktekileri cok sukur. sonraki de eylulde cocuklar dogduktan sonra olucam. Elimdeki demir ilaci bitsin bende kullanirim bunu. D3 de verdi bildigin yag bu. Cocuga kullanmistim kendimde garip olduCanım çok şükür iyiyim inşallah onlarda hep iyi olur. Arada dürtüklüyorlar işte biz burdayız diye çok şükür
Ben iki aydır kullanıyorum canım vegaferon sonuçlarım da gayet iyi günde bir alıyorum. Gelmiş geçmiş olsun aşı olayını bitirdin. Neyse ki ben aşıdan yırttım
Canım bende tüp bebek yaptırdım. İlk gebeliğim ikizdi ikili yaptıkar yaş riski yüksek çıktı fetal dna önerdilet yaptırmadım fakat benim doktorum ozaman tüp bebeğr okadar para verdin neden bu testi kabul etmedin dediğinde sorun çıksada aldırmayacağım diyince biz bilim adamıyız önümüzü neyle karşılaşacağımızı görmek isteriz dedi ve ne imza attırdı nede baskı yaptı sadece neden yaptırmak istemediğimi merak etti.Kzlar merhabalar doktor kontrolünden geldim bugün çok şükür ense kalınlığı burun kemiği güzel oluşmuş dedi doktor elhamdulillah yalnız benden ikili test yerine nipt testi istedi yabi daha güvenilir olduğu için fetal dna testi istedi fiyati da 3 bin tl civarnda yaptran varmi sorar kesin yapıyoruz dedi
Doktorlar doğum sonunuda düşünüyor ya 3. Basamak yoğun bakım gereken hastaneye ihtiyaç olurmu, doğum şekli, doğum sonrası ameliyatlık durum carsa foğum yapılan hastane ona uygunmu vs..Senin tek diye hatırlıyorum canım ben ikili test yaptrdm sadece ikilide risk oranı yüksek çıkarsa nipt testine yönlendiriliyor diye biliyorum ben kesin sonuç verdiği için ama sen bilirsn tabi yinede ayrıntılı da zaten anomali fark edince doktorlar rapor yazıyor normal doğum için riskli sezeryan önerilir falan diye benim doktorum öyle demişti.
Son olarakta bu fetal dna testi izmirde bi devlet hastanesinde ücretsiz bakılıyor, yakınsan düşünebilirsin
Benim iki gebeliğinde tüp bebekti bebekler hep önden gidiyordu, bu tez yanlışcanım yediğin içtiğinle olsa benim bebegimin hic kilo almaması lazımdı ben 7 kilo verdim bulantıdan 15 haftadan sonra yedim hala et tavuk balık yiyemiyorum
sen hic üzme kendini bikac gün geri kalmak cok onemli olmaz kontrollere düzenli gideceksin sonucta
benim tüp bebek doktorum tüp bebeklerin normal gebeliklere göre daha minik oldugunu söyledi ne derece doğru bilemiyorum
Bakanlık o imzayı istemesi için zorunlu tutması lazım o nedenle ben 2 geeliğimde de imza vermedim, kendi yapmadığı testi parasıyla zorunlu tutamaz.Benim de 2 li yapılmadı canım.doktor bana da o tarz testleri önerdi.bize bıraktı yaptırıp yaptırmamayı.ense kalınlığı normal çıktı bizim de.testi istemedik,istemediğime dair imza attırıldı.sağlık bakanlığı istiyormuş.inşallah sağlıkla gelsin yavrularımız.
D3 ü ben portakal suyuna yoğurda galan damlatıp içtim canım kolay oluyor. Evet Ali hoca izin vermedi birde aşının yüksek ateş riskini istemiyorum olmasan da olur dedi. Aşının direk kendisiyle alakalı değilde yüksek ateş yaparsa erken doğum riskini artırıyor diye izin vermediAynen bitirdim gebeliktekileri cok sukur. sonraki de eylulde cocuklar dogduktan sonra olucam. Elimdeki demir ilaci bitsin bende kullanirim bunu. D3 de verdi bildigin yag bu. Cocuga kullanmistim kendimde garip oldusen tehliken yuzunden mi olmadin asi canim
Hmm tabi kisiden kisiye yan etkiler degisir canim. Cok sukur ilkinde bi sorun yasamadim sadece yeri sertlesti 1 haftada gecti. Insallah bu da onceki gibi kolay gecer.D3 ü ben portakal suyuna yoğurda galan damlatıp içtim canım kolay oluyor. Evet Ali hoca izin vermedi birde aşının yüksek ateş riskini istemiyorum olmasan da olur dedi. Aşının direk kendisiyle alakalı değilde yüksek ateş yaparsa erken doğum riskini artırıyor diye izin vermedi
Onu bende okumuştum canım tepecikti sanırımKızlar birde izmirde bi devlet hastanesi fetal dna testini ücretsiz yapıyor, aklınızda bulunsun
Hmm tabi kisiden kisiye yan etkiler degisir canim. Cok sukur ilkinde bi sorun yasamadim sadece yeri sertlesti 1 haftada gecti. Insallah bu da onceki gibi kolay gecer.
Kızlar birde izmirde bi devlet hastanesi fetal dna testini ücretsiz yapıyor, aklınızda bulunsun
Simdi aradi doktorum yaptirabilirsin sorun yok verilen ilaclari da kullan aksatma dedi. Neyse yaptirma deseydi icimde kusku kalirdi sormadan yaptirdim nolucak diyeİnşallah canım kolaylıkla geçer. Zaten ağrı ateş yapıyor aşı normal şartlarda problem yok da işte bende durum ortada.
Senin kontrolün ne zaman canım tekrardan. Misafirin gitti mi
İçin rahat ermiştir canım. Vitaminler önemli aksatma sakınSimdi aradi doktorum yaptirabilirsin sorun yok verilen ilaclari da kullan aksatma dedi. Neyse yaptirma deseydi icimde kusku kalirdi sormadan yaptirdim nolucak diye
Allah kolaylık versin canım seni çok yormasınlar bari. Yardımcı olacak kimse var mı. İnşallah kontrolünde iti geçer. Bana idrara sıkışık gel dedi öyle gittim. Üstten baktı rahim ağzını kısa görüyorum vajinal bakalım dedi kesinlik açısından. İdrarı boşaltıp gel dedi gittim gerçekten kısaymışYok daha gitmedi canım ameliyat olursa bütün aile gelecek bana. Valla ilerleyen haftalarımada geliyor napıcam bilmiyorum. Kontrolüm bugün doktorum rahim ağzımı ölçecek ama karından ölçemiyor acaba vakinal mi bakar
Bende rahim ağzı yetmezliği yaşayanların forumlarını okudum genelde vajinal ölçüm güvenilir demişler. Bir kurtulamadık soyunmaktan. 2 sokak üstümde kayınvalidem var gelenlerde onun ablasın kızı, eşimin teyzesinin kızı. İnşallah kayınvalidemde kalırlar ama geldiğinden beri hergün bendeİçin rahat ermiştir canım. Vitaminler önemli aksatma sakın
Allah kolaylık versin canım seni çok yormasınlar bari. Yardımcı olacak kimse var mı. İnşallah kontrolünde iti geçer. Bana idrara sıkışık gel dedi öyle gittim. Üstten baktı rahim ağzını kısa görüyorum vajinal bakalım dedi kesinlik açısından. İdrarı boşaltıp gel dedi gittim gerçekten kısaymış
Yolculuktan geldigim zaman doktor benimde alttan bakti canim rahim agzina. Bu arada kusura bakmada hamile insanin evinde her gun ne isleri var anlamiyorum. Kaynananda yakinmis. Azicik dusunmeleri lazim seniBende rahim ağzı yetmezliği yaşayanların forumlarını okudum genelde vajinal ölçüm güvenilir demişler. Bir kurtulamadık soyunmaktan. 2 sokak üstümde kayınvalidem var gelenlerde onun ablasın kızı, eşimin teyzesinin kızı. İnşallah kayınvalidemde kalırlar ama geldiğinden beri hergün bende
Kayınvalidenin evi 4 kat merdiven ben çıkamadığım için gitmiyorum kuzeni geliyor bize. Şimdi ameliyattam sonra merdiven çıkamam der bütün aile bende kalır, onlara göre biri silip süpürüp diğeri yemek yaptım mı yük olunmuyor ama kimsenin yanında da surat yapmış gibi ben gidip yatağıma yatayım diyemiyorsun. Kendine 2 çeşit yaparsan misafir geldiğinde biraz meze fln çeşit artırıyorsun. Biz alışmısız 2 kişilik hayata evde ses olunca bile benim başım ağrıyor maşallah eşimin tarafta sağırmışsın gibi yüksek sesle konuşurlarYolculuktan geldigim zaman doktor benimde alttan bakti canim rahim agzina. Bu arada kusura bakmada hamile insanin evinde her gun ne isleri var anlamiyorum. Kaynananda yakinmis. Azicik dusunmeleri lazim seni
Cok iyo anliyorum seni canim. Benimde istanbuldaki evim kucuktu esimin teyze kizi evlenicek diye geldiler cumbur cemaat. Dedigin gibi iki kisi olmaya alisik oluyo insan sessilige duzenin oluyo. Onlar gelince bi kargasa bir kaos surekli ses hele hamilesin de Allah kolaylik versin. Biri temizlik yapsa biri yemek de yapsa senin alistigin gibi olmuyor maalesef. Insallah ameliyat olan da en kisa surede toparlanir iyi olur canimKayınvalidenin evi 4 kat merdiven ben çıkamadığım için gitmiyorum kuzeni geliyor bize. Şimdi ameliyattam sonra merdiven çıkamam der bütün aile bende kalır, onlara göre biri silip süpürüp diğeri yemek yaptım mı yük olunmuyor ama kimsenin yanında da surat yapmış gibi ben gidip yatağıma yatayım diyemiyorsun. Kendine 2 çeşit yaparsan misafir geldiğinde biraz meze fln çeşit artırıyorsun. Biz alışmısız 2 kişilik hayata evde ses olunca bile benim başım ağrıyor maşallah eşimin tarafta sağırmışsın gibi yüksek sesle konuşurlar
Evet canım en güvenilir yöntem vajinal muayene. Kv yakınmış aslında ama evde asansör falan yok anladığım. Bence sen ne kadar da olsa kendini yorma. Ben kaç gündür yatıyorum annem yapıyor herşeyi elinden geldiğince ama kendi düzenin gibi olmuyor tabiii ama olursa oldun diyorum. Nasipse Doğumdan sonra olur gider.Bende rahim ağzı yetmezliği yaşayanların forumlarını okudum genelde vajinal ölçüm güvenilir demişler. Bir kurtulamadık soyunmaktan. 2 sokak üstümde kayınvalidem var gelenlerde onun ablasın kızı, eşimin teyzesinin kızı. İnşallah kayınvalidemde kalırlar ama geldiğinden beri hergün bende
İmzaladık artık,bilmiyordum canım bu şekilde olduğunu.tabi ki yaptırsam mı diye bir düşündüm ben de ama maddi olarak çok zorlayacaktı.inşallah iyidir bebeğim.dua ediyorum.Canım bende tüp bebek yaptırdım. İlk gebeliğim ikizdi ikili yaptıkar yaş riski yüksek çıktı fetal dna önerdilet yaptırmadım fakat benim doktorum ozaman tüp bebeğr okadar para verdin neden bu testi kabul etmedin dediğinde sorun çıksada aldırmayacağım diyince biz bilim adamıyız önümüzü neyle karşılaşacağımızı görmek isteriz dedi ve ne imza attırdı nede baskı yaptı sadece neden yaptırmak istemediğimi merak etti.
Şimdi tekrar hamileyim kendi doktorum zaten ikiliyi yapmıyor ben perinatologa gittim herşeyi normal çıktı ense 1.7 idi, bana tüp bebek olduğunu, ultrason ölçümüne göre herşeyin normal olduğunu fakat ultrason ile gördüklerini söylediğini görmediği genetik sorunlarında olabileceğini fetal dna’nın çok daha güvenilir bir tarama testi olduğunu, buraya kadar geldiğimizi ve kafamızda soru işareti olmaması adına yaşımında 37 olması nedeniyle işi garantileme adına fetal dna testi önerdi ama asla ne imza nede zorlama vardı, bana sebeplerini söyleyip seçenek sundu, hatta istersen ikili yap sonuca göre fetal dna yaptır sen bilirsin ama bence gerekli dedi. Sonra ikili yaptırdım yaş riskim yine sınırda çıkınca bana belli bir firma değil bu testi yapan 3 firma adı verdi ara ve fiyat konuş pazarlık yap dedi. Firmayı ben seçtim nifty 2850 gibi rakam çıktı bayağı birsey taradılar midenin kapalı olması yarık dudak vs.. yani seni illa nifty diye zorlayamaz bu testleri yapan 3 firma var. Neyse 22. Hafta syrıntılı ultrasona girdim ozaman bebeğimin 2 böbreğide olması gerekenden büyük dedi fetal dna yaptırdın mı diye sordu hah iyiki yaptırmışsın böbrek büyüklüğü genetik hastalıklarda oluyor dedi, doğum sonu mutlaka böbrek ultrasonu çektir takip et dedi. Ben fetal dna testinin faydasını gördüm %98-99 doğruluk payı var. Sadece burun ve ense ölçümü maalesef yeterli değil.
Seninle ilgili kafama takılan şey şu; yanlış hatırlamıyorsam ikizdi teke düştü, şimdi o beceğinde genetik kodları kanında dolaşıyorsa ve bi sorun olduğu için kayıp yaşadıysan fetal dna yaptığında sağlıklı bebeğindeymiş gibi sonuç verirmi? Bence yaptıracak olursan buny bir sor derim.
Birde nifty testinin hepsini yaptırmak zorunda değilsin ben sadece trizomi 18-21 ve down istiyorum dersen fiyat çok düşüyor. İstda bunu 2150tl full yapan yerler var. Pazarlık önemli
Doktorlar doğum sonunuda düşünüyor ya 3. Basamak yoğun bakım gereken hastaneye ihtiyaç olurmu, doğum şekli, doğum sonrası ameliyatlık durum carsa foğum yapılan hastane ona uygunmu vs..
Benim iki gebeliğinde tüp bebekti bebekler hep önden gidiyordu, bu tez yanlış
Bakanlık o imzayı istemesi için zorunlu tutması lazım o nedenle ben 2 geeliğimde de imza vermedim, kendi yapmadığı testi parasıyla zorunlu tutamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?