- 28 Eylül 2018
- 5.971
- 21.561
- 348
Evet canim hele gecen biraz zor dondum yatakta sag kasigima bicak saplandi sanki kaldim oyle odum koptu. Ama cok sukur sonra ayrintiliya girmistim bebisler iyi. Rahmi tutan baglar anlik geriliyor galiba.Kızlar hayırlı günler herkese bazen bende kasık altlarında ağrı oluyor anlık ama yatakta sağa sola dönerken özellikle gerilme gibi sanki cumartesi randevum var soracmda yaşayan varmı bu haftalarda böyle şeyler?
Heralde canım zaten bı çekilme gibi anlık kramp gibi bu aralar fazla olunca ne oluyor acaba dedim cumartesi sorarım yine.Evet canim hele gecen biraz zor dondum yatakta sag kasigima bicak saplandi sanki kaldim oyle odum koptu. Ama cok sukur sonra ayrintiliya girmistim bebisler iyi. Rahmi tutan baglar anlik geriliyor galiba.
Canm çok güzel anlatmissin teşekkür ederim ben bu testi ayrıntılı ultrasondan sonra da yapsam olurmu aceba bilmiyorum ki maddi gücümüzü aşıyor bu testCanım bende tüp bebek yaptırdım. İlk gebeliğim ikizdi ikili yaptıkar yaş riski yüksek çıktı fetal dna önerdilet yaptırmadım fakat benim doktorum ozaman tüp bebeğr okadar para verdin neden bu testi kabul etmedin dediğinde sorun çıksada aldırmayacağım diyince biz bilim adamıyız önümüzü neyle karşılaşacağımızı görmek isteriz dedi ve ne imza attırdı nede baskı yaptı sadece neden yaptırmak istemediğimi merak etti.
Şimdi tekrar hamileyim kendi doktorum zaten ikiliyi yapmıyor ben perinatologa gittim herşeyi normal çıktı ense 1.7 idi, bana tüp bebek olduğunu, ultrason ölçümüne göre herşeyin normal olduğunu fakat ultrason ile gördüklerini söylediğini görmediği genetik sorunlarında olabileceğini fetal dna’nın çok daha güvenilir bir tarama testi olduğunu, buraya kadar geldiğimizi ve kafamızda soru işareti olmaması adına yaşımında 37 olması nedeniyle işi garantileme adına fetal dna testi önerdi ama asla ne imza nede zorlama vardı, bana sebeplerini söyleyip seçenek sundu, hatta istersen ikili yap sonuca göre fetal dna yaptır sen bilirsin ama bence gerekli dedi. Sonra ikili yaptırdım yaş riskim yine sınırda çıkınca bana belli bir firma değil bu testi yapan 3 firma adı verdi ara ve fiyat konuş pazarlık yap dedi. Firmayı ben seçtim nifty 2850 gibi rakam çıktı bayağı birsey taradılar midenin kapalı olması yarık dudak vs.. yani seni illa nifty diye zorlayamaz bu testleri yapan 3 firma var. Neyse 22. Hafta syrıntılı ultrasona girdim ozaman bebeğimin 2 böbreğide olması gerekenden büyük dedi fetal dna yaptırdın mı diye sordu hah iyiki yaptırmışsın böbrek büyüklüğü genetik hastalıklarda oluyor dedi, doğum sonu mutlaka böbrek ultrasonu çektir takip et dedi. Ben fetal dna testinin faydasını gördüm %98-99 doğruluk payı var. Sadece burun ve ense ölçümü maalesef yeterli değil.
Seninle ilgili kafama takılan şey şu; yanlış hatırlamıyorsam ikizdi teke düştü, şimdi o beceğinde genetik kodları kanında dolaşıyorsa ve bi sorun olduğu için kayıp yaşadıysan fetal dna yaptığında sağlıklı bebeğindeymiş gibi sonuç verirmi? Bence yaptıracak olursan buny bir sor derim.
Birde nifty testinin hepsini yaptırmak zorunda değilsin ben sadece trizomi 18-21 ve down istiyorum dersen fiyat çok düşüyor. İstda bunu 2150tl full yapan yerler var. Pazarlık önemli
Doktorlar doğum sonunuda düşünüyor ya 3. Basamak yoğun bakım gereken hastaneye ihtiyaç olurmu, doğum şekli, doğum sonrası ameliyatlık durum carsa foğum yapılan hastane ona uygunmu vs..
Benim iki gebeliğinde tüp bebekti bebekler hep önden gidiyordu, bu tez yanlış
Bakanlık o imzayı istemesi için zorunlu tutması lazım o nedenle ben 2 geeliğimde de imza vermedim, kendi yapmadığı testi parasıyla zorunlu tutamaz.
Sor tabi canim mutlaka. Benimki gece donerken oluyor uyku arasinda hizli donmeye calisiyorum galibaHeralde canım zaten bı çekilme gibi anlık kramp gibi bu aralar fazla olunca ne oluyor acaba dedim cumartesi sorarım yine.
Aaa hangi hastane acaba? İzmirliyim ilk kez duydumKızlar birde izmirde bi devlet hastanesi fetal dna testini ücretsiz yapıyor, aklınızda bulunsun
Acaba hangi durumlarda hangi bölüm yapıyordur ki?Onu bende okumuştum canım tepecikti sanırım
Perinataloji istiyordur canım onu tam bileğim yokAcaba hangi durumlarda hangi bölüm yapıyordur ki?
İyiki söylediniz aklımda olsun, inşallah gerek kalmaz da. Benim de 10 günü geçti hala 2li sonucu çıkmadıPerinataloji istiyordur canım onu tam bileğim yok
İki haftada falan çıkıyor bazen inşallah sorunsuz atlatırsınİyiki söylediniz aklımda olsun, inşallah gerek kalmaz da. Benim de 10 günü geçti hala 2li sonucu çıkmadı
Evet istediğin zaman baktırabilirsin erken bakmayı anomali varlığında gebelik sonlandırılması ve amniyosentez için istiyorlarCanm çok güzel anlatmissin teşekkür ederim ben bu testi ayrıntılı ultrasondan sonra da yapsam olurmu aceba bilmiyorum ki maddi gücümüzü aşıyor bu test
Ha ozman söyle yapacağım herhalde yani ben şimdi ne olursa olsn aldırmayacağım için Bebeğimi yaptrmicam ama eger ayrıntılı ultrasonda bi sıkıntı olursa ozman yaptırabilirmiyim en azından şimdi imza atmiyim nolur nolmaz diye dimi sence ne yapaymEvet istediğin zaman baktırabilirsin erken bakmayı anomali varlığında gebelik sonlandırılması ve amniyosentez için istiyorlar
Ha ozman söyle yapacağım herhalde yani ben şimdi ne olursa olsn aldırmayacağım için Bebeğimi yaptrmicam ama eger ayrıntılı ultrasonda bi sıkıntı olursa ozman yaptırabilirmiyim en azından şimdi imza atmiyim nolur nolmaz diye dimi sence ne yapaym
Canım inşallah bir sorun olmadan geçer bu süreç. Drun ne diyor bu durumaKızöar 2 haftada suyum dahada fazla artmış. Çok moralim bozuk, inşallah zar taşır birden yırtılıp erken doğurma sebep vermez. Dua edin bana
Canım rabbim korusun kötüsünden doktorun ne dedi ne önerdi yani bu durumda?Kızöar 2 haftada suyum dahada fazla artmış. Çok moralim bozuk, inşallah zar taşır birden yırtılıp erken doğurma sebep vermez. Dua edin bana
Canım inşallah bir sorun olmadan geçer bu süreç. Drun ne diyor bu duruma
17. Haftada şeker yükleme yapmıştı 24. Haftada yine yaptıracaka ama ordaki içecekte şekerli oda suyumu artıracak. Meyveyi günde 1 ya yiyorum ya yemiyorum o bile artırdıysa şekerli içecek napar. Perinatologuma mesaj attım sorucam bakalım ne diyecek, sanırım su artma riskini göze alıp yaptıracağım.Canım rabbim korusun kötüsünden doktorun ne dedi ne önerdi yani bu durumda?
Canim gecmis olsun o kadar dikkat ettin ise yaramamis mi? Insallah dayanir yavrun saglicakla buyur dogar. Allah'im korusun siziiiiKızöar 2 haftada suyum dahada fazla artmış. Çok moralim bozuk, inşallah zar taşır birden yırtılıp erken doğurma sebep vermez. Dua edin bana
Canim bu seker bakma isi kandan da oluyor diye biliyorum ondan yaptirsan olmaz mi?17. Haftada şeker yükleme yapmıştı 24. Haftada yine yaptıracaka ama ordaki içecekte şekerli oda suyumu artıracak. Meyveyi günde 1 ya yiyorum ya yemiyorum o bile artırdıysa şekerli içecek napar. Perinatologuma mesaj attım sorucam bakalım ne diyecek, sanırım su artma riskini göze alıp yaptıracağım.
Zaten geçen senede suyum fazlaydı birden suyum geldi, şimdi yine aynı.
Canım inşallah hayırlısıyla atlatırsın bu durumu. Yediklerine de dikkat ediyorsun aslında ama başka ne yapılır bilmiyorum ki.17. Haftada şeker yükleme yapmıştı 24. Haftada yine yaptıracaka ama ordaki içecekte şekerli oda suyumu artıracak. Meyveyi günde 1 ya yiyorum ya yemiyorum o bile artırdıysa şekerli içecek napar. Perinatologuma mesaj attım sorucam bakalım ne diyecek, sanırım su artma riskini göze alıp yaptıracağım.
Zaten geçen senede suyum fazlaydı birden suyum geldi, şimdi yine aynı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?