- 28 Eylül 2018
- 5.971
- 21.561
- 348
seni cok iyi anliyorum canim. Bizde geldik esimin köyünde kaliyoruzBu adam neden bu kadar anlayissiz kit acaba deli olucam artik. Kizlar az oncede yazdim biliyosunuz kastamonuya annemlerin yanjna gidecektim nisan sonu. Fakat icimde hep bi merakti hastane konusu bugunde dedim hadi arayip alabildigim kadar bilgi alayim. 2 ozel 1 yeni acilan devlet hastanesini aradim. Yenidogan yogun bakim servisine baglanip bizzat ordaki hemsirelerden bilgi aldim. Hepsi agiz birligi yapmis gibi. Biz 1 ve 2. Seviye bebeklere bakiyoruz 3. Seviye yogun bakim gerektirenleri baska sehirlere yolluyoruz dediler. 3. Derece de nefes almada problemi olan organlarinda sorun cikan veya dogumdan hemen sonra ameliyat gerektiren cinsten bebekleri kapsiyor yani erken dogan premature bebekler. Benimde ikiz oldugu icin rabbim ne verir bilemeyiz ama en kotusune hazirlik yapip en iyisini dusunmek istiyorum. Bu yuzden gidecegim hastanenin en ust seviye yogun bakimi olmasini istiyorum bebeklerimden sehir farki olarak ayri kalmayi hayal bile edemiyorum. Az once esime soyledim bunu yokmus ordaki hastanelerde diye. Nerden biliyosun oyle olacaklarini diyo bana. Sen iyi dogacaklarinin garantisini ver bana bende oturayim koyde dedim. Esimin isi bu sehir hastanelerini yapmakta. Biz onca hastane yaptik hic birinde 3. Seviye yogun bakim duymadim dedi. Sen hastane yapiyosun icinde calismiyosun telefonda abuk subuk seyler bakicana az da bunlari arastirsaydin bilgi sahibi olurdun bana da gokten inmedi bu bilgiler dedim. Isim var dedi kapatti aksama insallah insan gibi konusabiliriz. Annemi aradim ona soyledim napalim kizim basimiza gelecekse bakicaz bi caresine diyo. Anne dedim bari sen yapma anla insani birinizde bi akil verin bi yol gosterin de ona gore hareket edelim artik diye kizdim. Mubarek bi tek benim bu risklerin farkinda olan. Gerisi resmen buna esimde dahil elbet dogacak. Dogacakta riskleri dusunen yok. Anneme diyorum hadi ben geldim ani bisey oldu hadi hastaneye de vardim 2 saatte. Yatis verdiler acilma sanci vs. ALLAH KORUSUN durumumuz oldu. Dediler ki 3 gun 4 gun 1 hafta 10 gun neyse yatis veriyoruz. Kim kalacak benimle dedim. Sen kalamam diyosun basindaki hastalari soyluyosun ablamlar gelemez esim desen elin memleketinde olacak. Ben gunlerce tek mi yaticam dedim. Hadi yattim diyelim ona da raziyim dedim. Peki ani bisey olsa hopp sezaryana aliyoruz deseler dedim. Ben orda bi basima kimsesiz gibi doguma mi giricem dedim. Ee yetismeye calisiriz diyo. Sen zannediyosun ki kardesimdeki gibi ben saatlerce sancimi cekicem beni alip kesmeleri 5 dk almaz ani biseyde anne ne yetismesi. Ben ayildiktan cocuklar baska sehirlere dagildiktan sonra mi basimda durmaya geleceksin dedim. Ee cok aksi bi zamana geldi bu isler dedi. Valla ben tup bebek yaptirana kadar kimsenin aksi isi olmadi ben hamile kaldim herkesin basina bi is cikti dedim. Sinirimden hirsimdan aglamak uzereyim kipkirmizi oldum. Anam babam esim kardeslerim var ama resmen kimsem yok gibiyim suan.
Aaa canim hayirlisi olsun hakkinizda. Hastane vs. Var miseni cok iyi anliyorum canim. Bizde geldik esimin köyünde kaliyoruz
Canım ben başka bi kadındoğumcuya gittim alttan karından baktı dinledi, bebeğin suyu sınırda 7 ölçtü perinatologda 7 ölçmüştü, kendi doktorum 9,7 ölçmüştü arada dünya fark var. Rahim ağzı iyiymiş ama polip gördü. acil perinatolog görsün dedi ben alamadım randevu doktorun kendisi aldı herzaman gittiğim perinatolojiye. Eğer polipse alınması gerekmiş ve tam serviksin iç kanalında.keşke dışardan görünen yüzünde olsaysı polip. Perşembe 18:30 perinatoloji görecek.
Geçmiş olsun canım bebek iyi şükür senin doktor baya yüksek ölçmüş suyunu o polipte inşallah bı sakıncası olmadan alınır sanırım sıfır şeker diyeti yapacaksn diyetisyenle görüşmenin eminim faydası olacaktır.Canım ben başka bi kadındoğumcuya gittim alttan karından baktı dinledi, bebeğin suyu sınırda 7 ölçtü perinatologda 7 ölçmüştü, kendi doktorum 9,7 ölçmüştü arada dünya fark var. Rahim ağzı iyiymiş ama polip gördü. acil perinatolog görsün dedi ben alamadım randevu doktorun kendisi aldı herzaman gittiğim perinatolojiye. Eğer polipse alınması gerekmiş ve tam serviksin iç kanalında.keşke dışardan görünen yüzünde olsaysı polip. Perşembe 18:30 perinatoloji görecek.
Şeker yükleme içinde gerek yok dedi zaten 6 kere şekere bakıp diet yapıyorsun ve şekerde çıksa bundan farklı bişey yapmayacaksın dedi. Ama iyi bir diyetisyen bul diyip birine yönlendirdi. Bebiş 750gr olmuş 1 hafta önde, 2 haftada 1 rahim ağzı kontrolü ve su ölçümü. Perinatolog sonrası acil dön bana dedi yalnız polip alınması gerekirse kim alacak bilmiyorum. Çok riskli
Evet süt içme yoğurt ye dedi, diyetisyen 3 meyve verdi onuda yemiyorum diyince sen yeme başkasına danış dedi, bana diyetisyen 6 dilim ekmek yada yerine geçen şey vermişti o çok dedi su fazlalığının önemini kavrayamıyorlar dedi.Geçmiş olsun canım bebek iyi şükür senin doktor baya yüksek ölçmüş suyunu o polipte inşallah bı sakıncası olmadan alınır sanırım sıfır şeker diyeti yapacaksn diyetisyenle görüşmenin eminim faydası olacaktır.
Kesinlikle bu doktor doğru söylemis ekmektede şeker var sen şekersiz tam buğday yulaflı ekmek yemelisin yiyeceksende ama diyetisyen sana güzel bı liste verir uygularsn onu Allahn izni ile bişey kalmaz en azndan su artışı olmasin.Evet süt içme yoğurt ye dedi, diyetisyen 3 meyve verdi onuda yemiyorum diyince sen yeme başkasına danış dedi, bana diyetisyen 6 dilim ekmek yada yerine geçen şey vermişti o çok dedi su fazlalığının önemini kavrayamıyorlar dedi.
Ben zaten tam buğday yiyorum canım, bebeğimin suyunun faZla olduğunu öğrendiğimden beriKesinlikle bu doktor doğru söylemis ekmektede şeker var sen şekersiz tam buğday yulaflı ekmek yemelisin yiyeceksende ama diyetisyen sana güzel bı liste verir uygularsn onu Allahn izni ile bişey kalmaz en azndan su artışı olmasin.
Masallah gozun aydin canim zaman gececek sende saglklica ulasicaksn ins bu gunlere hosgeldnGünaydın... maşallah buradaki herkes yolu yarılamış biz daha başındayız daha ilk kontrolünde bile gitmedikhepiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Oyledir tabi canim buyuk sehir izmirde normal ankara izmir istnbul ayaridir blki kucuk illerde degisebilir blmiyormİzmirde bayağa uçmuş durumda. İşin komik yani küçük ilçelerde 2-3 sene önce akrabalardan çok komik rakamlara doğum yapmış olanlar var 800-900 TL gibi, izmirde en az 2500den başlıyor deyince hemen sanki daha ucuzu varmışta biz lüks peşindeymişiz havası oluşturuyorlar sinir oluyorum.
Tesekkurler canımçok güzelmis canım güle güle giysin kuzucuk
nerde yaptırdın bende kızım için bi baksam çok hoşuma gitti
Masallah cok tatli saglkla gelsn giysin bakalm❤ bu setleri bnde cok begeniyorm:) bedene guvenemiyorm kucuk dogacaklar benmkiler hala bakistiriyorm almadim
İnşallah canım ❤Masallah cok tatli saglkla gelsn giysin bakalm❤ bu setleri bnde cok begeniyorm:) bedene guvenemiyorm kucuk dogacaklar benmkiler hala bakistiriyorm almadim
İnşallah pozitifi görürsun hakkinda hayirlsi neyse olsun canımMerhaba arkadaşlar.hamileliğiniz hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah..bir şey sormak istiyorum..ben transferin 5.günündeyim 5.gün embriyosu transferi oldum.26 Mart Salı günü sonucu öğreneceğim.yalnız bende adet öncesi hep çıkan ve hamile olmadığımı anlamama neden olan sivilceler yine çıktı malesefözellikle sizlerden yorum almak istiyorum.gebelik testini yapmadan önce sivilcesi çıkan var mıydı?
Hadi ya hemde 3.gün embriyosu tebrik ederim..benim bu 2.denemem sivilce de çıktı çık moralim bozuk nasıl test yapacağım bilmiyorumİnşallah pozitifi görürsun hakkinda hayirlsi neyse olsun canım
Bugün 5.gününmüş
Yarın evde bi test yapsana:)
Benim 3.gün emriyosuydu
6.gün idrar testinde pozitifi görmüştüm
Canim ekmek yeme ama et protein turu seyleri guzel yemeye calis.hala bulanti varsa zorlar seni tabiBenim dün kontrolüm vardı yine iyi geçmedi kilosu boyu 5 gün geri kalmış kafa çevresi 9 gün doktor gelişme geriliğine girmemesi gerekiyor 2 haftada bir takip yapcaz dedi büyük ihtimal benim az beslenmemden kaynaklıymış
Eğer fark 3 haftayı görürse erken alıcaz dedi çok üzgünüm şuanda 24+6 haftalığım 3 kilo aldım elimden geldiği kadar yemeye başladım sabah biraz fazla yedim geri kustum kızlar bana akıl verin neler kilo aldırır bebeğe kaşar muz süt duydum başka varmı
Üzlülme canımHadi ya hemde 3.gün embriyosu tebrik ederim..benim bu 2.denemem sivilce de çıktı çık moralim bozuk nasıl test yapacağım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?