çok haklısın canım. Ne desek kar etmiyor. Doktorun ücreti pahalı olunca en iyi doktor konumunda olmuyor demek ki.Kızlar doktordan çıktım okadar moralim bozukki sinirden ağlayacağım. Yani verdiğim emeklere mi üzüleyim yaşadığım sıkıntılaramı üzüleyim döktüğüm paralara kı üzüleyim yoksa hamileliğin tadını çıkaramadığımamı üzüleyim. İki profesöre gidiyorum kendi kadın doğumcum ve perinatolog. 10günde 1 dünya kadar para döküyorum iki profesörün göremediği polibi içime sinmediği için göründüğüm başka bir uzman farketti. 3 hafta önce ayrıntılı yaptırdım rahim ağzımı ölçtü perinatologa görmedi. Geçen hafta vajinal ultrasonöa rahim ağzım ölçüldü kendi doktorum görmedi. İnanamıyorum yani. Süreklide lekelenmelerim var diyede yakınıyorum. Geçen sene ikizlerimi kaybetmişim sikayetlerim var az bi özen gösterin yaa. Bugün doktor diyorki erken fark edilseydi aldırmak lazım 24. Haftada polip alınmaz doğumu tetikler. Ee bu zamana kadar neden görmediniz??? Bu ay 1000tl sırf perinatologa verdim daha 3 hafta önce gitmişim, kendi doktoruma 720 verdim. Diyorki kanama yaparsa çok sık ozaman erken doğum riskini göze alıp polibi aldıracakmışım işim Allah’a kaldı kanama olacakmı olmayacakmı diye beklicem artık. Gerçekten çok yoruldum rabbim beterinden saklasın ama ben nasıl strese girmeyeyim bebeğim mutlu olsun. Sevemiyorum bile ha doğurdum ha doğuracam kaybedeceğim diye alışmak istemiyorum ya
kivi tüket canım, portakal dan daha fazla c vitamini içeriyor birde kapya biber :)Sagol canimm. Portakalin da iyisi kalmamis aliyo esim yavan tatsiz tuzsuz.
Canım sen tedirgin olmakta o kadar haklısın ki balık da olan OMEGA 3 ile ceviz ve yeşillkte olan aynı değerlere sahip değil bı diyetisyenden duymuştum istediğiniz kadar ceviz yeşillik yeyin baliktaki vitamini alamazsınız diye o yüzden OMEGA takviyesini doktorun demesine gerek yok başka birine danışip alabilirsn bence ne zararı olacakki ben yeni yeni bıraktım balık yemeyi çok yedim ama şimdiye kadar ikiz olunca insan yetmediğini düşünüyor doğal olarak doktorunda seni normal bı gebelik yaşaman ve strsini azaltman için bu şekilde diyodur sana sen her ihtimale karşı agrilarm fazla diyosn bı başka göze daha görün istersen zararı olmaz.Kizlar iyi aksamlar. Sizler dhaa deneyimlisiniz paylasmk istedm. Ben doktormdan cok memnunum ama Benim de bu aralar takldgm bikac konu oldu. Bilgili ilgili sagolsn da bana tek gebelkmisim gibi hersy normal gibi dvraniyo buna bazn takiyormhrsy normal olur olack 2 tane tasiyosn modnda. Yuruyup gezemiyorm dogru durust agrilarm oluyo risk yok diyo bakiyo hadi oda ok herks rahm agzi iyi kapali diyo. Aklim cikiyor birseyi ihmal edicm die hep soruyorum yaziyorm. Omega 3 vrmedi misal ctesi sordum ben balik yiyemiyorm tiksnme gldi dedim cevizle yesllk tuket yeterli olur dedi arkadaslarm tek bebekte omega3 iciyo kramplari deyince magnezyum verdi. Blki iki bebege ytmiyordur tkviye almak gerekir nebileym elmdn geldgnce guzel bslenmeye calisiyorm ama doktor deglz bilemiyorz. Sizleride gornce heran hersy olabilir yani riskli donemler 30 lardn oncesi. Riskli gebelk takibi yapan begendgm bi doktor daha vr gittim bikac kere daha cok zmaan ayirdi benim doktorn hastasi cok fazla gebe takibi. Bu adamda normalde napiyorsan yapabilirsn modunda ee ozaman ben neden boyle agrlastm surekli agri cekiyorm die kendime soruyorum ctesi 4 saatlk bi sehirdisi yola cikicam korkuyorm sebep olmaym die. detyli perinatologu disnda bska prof perinatalog da gidicem bu gidisle bebeklerimizi kolay bulmadk ki hepimizi rabbim korusun kzlar basinizi agrittim helal edin ❤
Haklısın canım, her ihtimali düşünmek lazım. Hele ki sen ikiz gebesin. Ben önceki gebeligim de 2 doktora gidiyordum.Kizlar iyi aksamlar. Sizler dhaa deneyimlisiniz paylasmk istedm. Ben doktormdan cok memnunum ama Benim de bu aralar takldgm bikac konu oldu. Bilgili ilgili sagolsn da bana tek gebelkmisim gibi hersy normal gibi dvraniyo buna bazn takiyormhrsy normal olur olack 2 tane tasiyosn modnda. Yuruyup gezemiyorm dogru durust agrilarm oluyo risk yok diyo bakiyo hadi oda ok herks rahm agzi iyi kapali diyo. Aklim cikiyor birseyi ihmal edicm die hep soruyorum yaziyorm. Omega 3 vrmedi misal ctesi sordum ben balik yiyemiyorm tiksnme gldi dedim cevizle yesllk tuket yeterli olur dedi arkadaslarm tek bebekte omega3 iciyo kramplari deyince magnezyum verdi. Blki iki bebege ytmiyordur tkviye almak gerekir nebileym elmdn geldgnce guzel bslenmeye calisiyorm ama doktor deglz bilemiyorz. Sizleride gornce heran hersy olabilir yani riskli donemler 30 lardn oncesi. Riskli gebelk takibi yapan begendgm bi doktor daha vr gittim bikac kere daha cok zmaan ayirdi benim doktorn hastasi cok fazla gebe takibi. Bu adamda normalde napiyorsan yapabilirsn modunda ee ozaman ben neden boyle agrlastm surekli agri cekiyorm die kendime soruyorum ctesi 4 saatlk bi sehirdisi yola cikicam korkuyorm sebep olmaym die. detyli perinatologu disnda bska prof perinatalog da gidicem bu gidisle bebeklerimizi kolay bulmadk ki hepimizi rabbim korusun kzlar basinizi agrittim helal edin ❤
Çok teşekkürler canım inşallah hep böyle iyi oluruz bebeklerimiz ve biz
Aynen benim için de öyle canım riske atamam doktor ne derseCanım bebeklerimize kavusalm da normal sezeryan fark etmiyor benim için gönlüm normal ister ama sezeryan yolu görünürse de hayır deyip diretmem yeterki onlar kucagimzda olsun herşey geçiyor
evet soracağım benim de canımı çok yakiyorGunaydin tatlim❤ sagolasnsoyle ihmal etme cok acitiyo cnku:) suda eriyen seleride hic sevmem suda eriyen bisi cikti ya bu magnezyum sevmedim tadini
Geçmiş olsun canım boşver internetten alırsın ben hep öyle yapiyom zamansizliktanBugünde lekelenmem oldu, tümgün yataktayım, yani iyiki film siteleri var, bir pazarımız vardı gezdiğimiz artık oda haram bana. Bebeğime nasıl alışverişe yapacaksam
Geçmiş olsun canım tekrarSagol canim anca attik kendimi yataga. Yatinca burnum tikaniyo kalkinca akiyo sinir oldum silmekten usumus gibi kipkirmizi burnum
Allah yardimcin olsun çok masraf gercektenBedava valla, ben bu ayın 4ünde perinatolojiye 500, bu hafta salı kendi doktoruma 360, kafamda soru işareti olunca diğer kadın doumcuya 350 ödedim. Şimdi pzt polip varmı diye perinatologa gidicem 500. Doktor her öğün meyve yazan diyetisyene gitme senin suyun fazla defi gebelikte şeker üzerine uzman olan birine yönlendirdi oda 370. Artık hersey normale girsede doktorlara gitmesemkocam yine mi doktor diyor adam bunaldı tek maaşla.
bana olmadı galibaŞeker yüklemesinden 1 hafta sonra bende kasık ağrısı olmuştu. Yükleme yapanlarda oldu mu acaba?
Hayırlı olsun canım ay bu liste hiç bitmiyorKızlar bugun ana kucagı, Emzik, Biberon, pişik kremi, bebe yağı, müstil battaniye, göğüs pedi, çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı aldık. Şampuanı kaldıbirde sandalye tarzı bişey alacagım bebek odasına. İllaki sallarken ve emzirirken lazım olacak geri kalan herşeyi hazır
Sagolasn canim iste onu dusunuyorm ytmez bisi eksik kalirsa die. Zarar kisminida blmedgm icin doktoru dnledm hep ama bncede olmz herks iciyo. Bu ctesi yine bskasina randevu aldim ilac ve yeme icme ksmini ona danisicm 6 ay oldu gec kalmk istemiyorm bisilere. Evet rahatlatmaya calisiyo stresim olmasn diye iyi guzel de cok normallestik sankiCanım sen tedirgin olmakta o kadar haklısın ki balık da olan OMEGA 3 ile ceviz ve yeşillkte olan aynı değerlere sahip değil bı diyetisyenden duymuştum istediğiniz kadar ceviz yeşillik yeyin baliktaki vitamini alamazsınız diye o yüzden OMEGA takviyesini doktorun demesine gerek yok başka birine danışip alabilirsn bence ne zararı olacakki ben yeni yeni bıraktım balık yemeyi çok yedim ama şimdiye kadar ikiz olunca insan yetmediğini düşünüyor doğal olarak doktorunda seni normal bı gebelik yaşaman ve strsini azaltman için bu şekilde diyodur sana sen her ihtimale karşı agrilarm fazla diyosn bı başka göze daha görün istersen zararı olmaz.
Aynen oyle canim vicdanimz rahat etmiyor. Cok dogru Allaha emanet once hepsi saglkla kucagimiza aldigimiz gunlere de eriselim insHaklısın canım, her ihtimali düşünmek lazım. Hele ki sen ikiz gebesin. Ben önceki gebeligim de 2 doktora gidiyordum.
Hem sigortada riskli gebelik bölümüne hemde ozele :)
İnsanın içine sinmiyor, birde olumsuzluk çıkarsa insan nasıl doktora devam edebilir ki. Güven sarsılıyor ama kendimizi ve bebegimizi önce Allaha sonra doktorlara emanet ediyoruz. Herşeyin hayırlısı olsun. :)
Sagol canım, aynen :)inşallah aşkım
Aynen benim için de öyle canım riske atamam doktor ne derse
evet soracağım benim de canımı çok yakiyor
Geçmiş olsun canım boşver internetten alırsın ben hep öyle yapiyom zamansizliktan
Geçmiş olsun canım tekrar
Allah yardimcin olsun çok masraf gercekten
bana olmadı galiba
Hayırlı olsun canım ay bu liste hiç bitmiyor
Amin, inşallah canımAynen oyle canim vicdanimz rahat etmiyor. Cok dogru Allaha emanet once hepsi saglkla kucagimiza aldigimiz gunlere de eriselim ins❤
Günaydın canım, çok geçmiş olsun. Aksilik gelince hep üst üste geliyor.Günaydın kızlar. Dün doktordan gelince yemek yedim tam pijamamı giyerken ilk defa normalden fazla kanamam oldu yattım hemen, dün akşam 8den beri yataktayım. Muayene esnasında çok kurcalayınca tahriş oldu heralde. Doktor kanaman olabilir deyince yattım ama yattığım yerde neler düşündüm. Kasılmam olmssın diye magnezyum içsemmi, suyum gelirse hangi doktur arasam, kaç pede kadar normal. Kafamda deli sorular, çocuğumu mutsuz ediyorum zaten dün çok mahsundu kuzum. Burun aynı baba geniş, ağız aynı ben.
Kıyamam canım benim yaGünaydın kızlar. Dün doktordan gelince yemek yedim tam pijamamı giyerken ilk defa normalden fazla kanamam oldu yattım hemen, dün akşam 8den beri yataktayım. Muayene esnasında çok kurcalayınca tahriş oldu heralde. Doktor kanaman olabilir deyince yattım ama yattığım yerde neler düşündüm. Kasılmam olmssın diye magnezyum içsemmi, suyum gelirse hangi doktur arasam, kaç pede kadar normal. Kafamda deli sorular, çocuğumu mutsuz ediyorum zaten dün çok mahsundu kuzum. Burun aynı baba geniş, ağız aynı ben.
İnşallah sonucu iyi çıkar canımGünaydın kızlar
Şeker yüklemesi için idrar ve kan verdım. 75 lik elma aromalı glikozu da içtim. 1 saat sonra tekrar kan vereceğim
İnşaallah canımİnşallah sonucu iyi çıkar canım
Hiç merak etme canım 1-2 hafta daha dayan so ra hareketlerini hissedince daha güvende hissedeceksinKızlar benim de 2 gündür psikolojim çok bozuldu. Kendi kendimi sakinleştiremez oldum, eşime söylesem bi ton kızar hep olumsuz düşünüyorsun, hep negatifsin vs diye.
Göğüslerim 3-4 gün öncesine kadar acaip şiş, gergin ve hassastı. Hassasiyet gitti, gerginlik-şişlik gitti. Sadece büyüklüğü kaldı onu da çamaşırını dar gelmesinden anlıyorum. 15 haftalık oldum bugün. Çoğu yerde 14.haftada göğüs hassasiyeti azalır yazsa da benim kafam hep olumsuz olan ihtimalde. Ya bebeğime bişey olduysa diye üzülüp duruyorum. Her akşam elimi karnıma koyup bebeğimle konuşurdum 2-3 akşamdır onu yapmak bile gelmiyor içimden. İyice delirdim galibasürekli kafamı başka şeylerle meşgul etmeye çalışıyorum ama kafamın bi köşesinde hep bu olumsuz düşünce.
İnşallah canım ya inşallah. Ben de 5.tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım, nerdeyse 6 sene uğraştım. Çok zor hamile kalınca kaybetme korkusu ekstra fazla oluyor sanırım.Hiç merak etme canım 1-2 hafta daha dayan so ra hareketlerini hissedince daha güvende hissedeceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?