Lohusa halinden anlamayanlarida ben anlamıyorum sanki 4 çocuk doğurup taş gibi bünye ile çıktılar insan hiç bişey olmasa çocuğuma yetemiyorm diye düşünüyor ona ağlıyor değişik bı duygu yani yardım olunacağına iyice geriyolar insanı o kucak mevzusu hiç sorma kaynanam geliyor gazını çıkarma bahanesyle alıyor kucağına hayır gazinida çıkarmıyor çocuğu kucağında seviyor seviyor kucağa alismasn anne diyorm evet biliyorum ama napaym sevesm geliyor diyor benimde geliyor ama vallahi gaz dışında emzirme dışında kaç kere aldn kucağına de almadm yani o yüzden yatağına koyunca uyuyor çocuk bı sknti oluncada hemen olay yerinden uzaklaşıyor severken varız çocuk ağlar uyumazken dönüp bakilmiyor az biraz kendini kurtarsa bişey istemiyorm 3 4 aylık olsaydık Allah'ın izni ile.

Aynen benim de tek istedigim o saglıkla biraz toplansın isteyen istedigi gibi kucagına alsın fotograf cekilsin kimseden sakınmıyorum ben de oyle büyüdüm sadece endişeleniyorum.
Senin anlattıgın gibi gecen kustu pert oldu iyce arkasına emzir diyor kayınvalde 50 defa emmedi işte oyle hemen toplanmaz da oyuncak mı

Aynen canım 40 imz çıkmadı daha kvm yukarı çıkar bebeği diyor yukarda eşimin dedesi var ben nasıl emzircem yanında çocuğu salonda oturuyor dede hep oda oda küçük cocuklami gezecm bişey desende aliniveriyolar artk eşime havale ettim o konuşuyor ben sesimi çıkarmıyorm aynı şeyi ben deyince sknti oğulları deyince hemen tmm diyolar az biraz ele avuca gelsin 2800 doğdu zaten çocuk sonra alınır sevilir ama anlayış lazm inşallah buyuyecekler zaman hızlı akıyor hamileydik doğurduk bile

Ohhh maşallah canım ne güzel büyüyor bebişler maşallah darısı başımıza
İnşallah canım, darısı sizlere :)
Benim kızımda da oldu doktor damla verdi bir de goz pınarı hizası burun üstüne masaj yap dedi
geçmezse bende ilaç isteyeceğim bu gidişle. Yarın Kontrolümüz var
Büyürler Allahın izni ile. O kusmuk tan çok çektim ben. Üstüm başım batardı. Yatak yorgan nerde emziriyorsam orası batardı. İpten çamaşır eksik olmazdı. Şimdi 4 yasında ama artık bilinç altına yer etmiş. Sevmediği yemek olunca bak kusarım diyor

Bu arada ben istanbuldan donus yaptm evime bu zamana kadar tup bebek doktorumda devam ediyordum doğum için bana sakin normal yapaym deme 20 saat sanci çekme senin çok zor oldu tup bebeğin biliyorsun riske sakin atma normal yapma sezeryan öneriyorum dedi bende normal çok istiyordum ama doktor senin zor bir süreçten geçen tup bebek deyince korktm size danışaym dedim bi fikriniz var mı aceba

Gunaydin canlar

Yazdıklarınızı okuyunca gözüm korktu valla
Benimde kayınvalide geldi 10gün önce
Simdiden bunalttı beni
Doğumdan sonra nasıl olacak bilmiyorum annem uzun kalamayacak yanımda
Elimden gelse bi hafta toparlayana kadar yanımda tutar ondan sonra herkesi evine postalarım ama bana bırakmazlar
Kp öğretmen okul açılana kadar kalırlar kesin
Ne kadar kalacaksınız diye soramıyorum da
Kv sürekli bi inatlaşma modunda
Atmaca gibi dolanıyo etrafımda iki dakikada bir bisey mi oldu bi yerin mi ağrıyo diyo
Erkenden odaya gidip yatıyorum sabahta gec cıkıyorum odamdan cok görmemek icin
Ama doğumdan sonra napıcam hic bilmiyorum
Eşime annen bunaltıyo diyorum napıyım diyo o da anlamıyo beni
Onun yanındada yapıyo eşim tamam anne az rahat bırak kızı diyemiyo
Benimde artık suratım düsüyo yanlarında çekemiyorum artık zaten hormonlar tavan sıcaklar bi yandan daraltıyo
bi hayırlısıyla doğumu yapıp herkes evine dönseydi başka bisey istemiyorum

Karbonatlı suyla gargara yapabilirsin canım
Bide karadut bulabilirsen onu ye yada suyunu ic o da cok iyi geliyo agiz yaralarına
Diger dogum sekliyle ilgilide benim doktorum bisey söylemedi ama sonucta zor bulduk bu bebişleri ben riske girmek istemedim
Normal doğumdanda korkuyorum isin doğrusu doktoruma dedim sen nasıl istersen öyle olsun normal doğum için ısrar etmem dedi
Ben spinal sezeryan olucam o yüzden

Ben ne yapayım, 6 aydır kayınvalide kayınpeder yanımda. 1 ay daha burdalar. Çok canım sıkılıyor. 41 derece sıcakta odada kapalı yaşıyorum gibi

Geçmiş olsun canım.
İkizleri bile normal doguran arkadaşlarımız var. Tercih sana kalmış canım. Ben sezeryan yaptım

Benimde öyle valla yatak yorgan artık üst değiş değiş tek geçici olsunda napalim mecbur şimdi ağız mendillerini yikayacm birikti Allah'tan çok almism valla

Teşekkür ederim canım deneyeceğim. Evet zor süreçler geçirdik ki bizim çok zor vaka idi riske etme dedi doktorum bilmiyorum normal çok istiyordum ama risk olmasn diye sezeryanda olabilrm hayırlısı artk

Geçmiş olsun canım.

İkizleri bile normal doguran arkadaşlarımız var. Tercih sana kalmış canım. Ben sezeryan yaptım
Sezeryan yarası hemen iyileşiyor mu aceba canm nelere dikkat etmek gerekir ilk gebeliğim daha hastane çantası falan ne hazirliycm hicbirsey hakkında hiçbir bilgim yok malesef

Kizlar merhaba bebis dogdugundan beri giremedim dogru duzgun.neler yasadigimi anlatayim size.39+0 da ogle saatlerinde ishal oldum 2 3 saat sonra bi anda suyum geldi ama temiz bi su degildi.ben samsunda dogum yapacaktim samsuna 2 saat uzaktayim.sinopa 45 dakika uzakta bi koydeyim.hemen samsundaki doktorumu aradim orada ebeye acikliga baktir ona gore gel dedi.ilceye gittim ebe ve kadin dogumcu vardi.bebek kakasini yapmis acil sinopa gitmen lazim dediler.sezeryan icin.spinal anestezi oldu3 e ceyrek kala suyum geldi.6 ya ceyrek kala gibi bebegim dogdu.tabi kuvoze aldilar solunum sikintisi vardi ve kanda enfeksiyon vardi.3 gun kucagima alamadim.3 gun sonra yogun bakima girip emzirmeye basladim.5 .gun hastaneden ciktik.cok sukur evdeyiz bugun 12 gunluk olduk.kontrollerimzde iyi gidiyor

Bebegin hayirli olsun canim. Rabbim saglikla buyutmek nasip etsinn

Merhaba kizlar bizimde 5.gun muayenemiz vardi. Once bebisleri gosterdik. Oglusta sariliktan suphelendim ve hakli ciktim 13.8 mis ama doktorum dusuk dedi. dikkat et sık besle dedi. Oysa o kadar cok emziriyorum ki gunum surekli birini emzir birini birak seklinde geciyor. Hatta kalkanda kalan sutu bile kasikla veriyorum artik fazlasini kusmaya basladi yine de sariligi varmis. Kizim da iyi durumda cok sukur. 1 er cm uzamislar bile. Kendi doktoruma ugradim bandaj vardi dikis yerimde cikarma demisti doktorum. 5 gundur banyosuz sut icinde cildiriyodum. banyo yapabilirsin bi kac gune korse de takabilirsin dedi onu da aldim. Saglikocaginda topuk kaninida verdi kuzularim. Oglus sariliktan uyudugu icin hemsire uyandirma yontemleri gosterdi. Uyanmaz ugrasmayin dedim bilmis bilmis uyanir dedi. ugrasti uyandiramadi cocugu oglum butun uyandirma tezlerini curutuyor bezi de acsam istemezse asla kalkmiyor. Cok sukur bizde durumlar bunlar. Tek skinti karnim cok kaldi goren hamile saniyor. odemlerim de 2 haftaya anca inermis.

Gözün aydın canım bebeğine kavuştun sende

Sezeryan yarası hemen iyileşiyor mu aceba canm nelere dikkat etmek gerekir ilk gebeliğim daha hastane çantası falan ne hazirliycm hicbirsey hakkında hiçbir bilgim yok malesef
sezeryan dan korkma canım. Ben ilk gece hastanede kendim baktım. Kalk al uyut yatır. Eve geçince de 2 3 güne iyi oldum şükür. Zor degil, gözün korkmasın :)
oyy, maşallah, kavuştunuz demek. Rabbim ayırmasın. Bazı bebekler anne karnında fazla durunca kakasını yapıp yiyormuş malesef. Oda, senin yumurcagı bulmuş. Bununla geçmiş olsun, saglıkla büyütün
Maşallah sübhanallah. İkizler de büyüyor. Benim ki de sarılık biliyorsun. Yarın tekrar gidecegiz. Dr. Paranox fitil verdi. 3 gün yarım seklinde kullan, sarılıgı düşürür dedi. Gerçektende düşürmeye başladı. Aklınızda olsun, doktorunuza sorun. Faydası oluyor

Kızlar bizimki 18 günlük oldu sizin bebisler de sabahları uyumuyormu? 6 da kalktk 11 e kadar yolu var uyumuyor bide şu inatçı hıçkırığımz var allahm tam uyuyor çocuk hıçkırıkla geri kalkıyor
Sadece sabah olsa gene iyi gün içinde ben iki saat uyumuyorum psikolojik olarak baya yıprandım
Canım geçmiş olsun inşallah senin bebeklerin de dayanacak. Moralini yüksek tut hayırlısıyla geçsin inşallah bu süreç
Benim oglanın sag gözü sürekli sarı iltihap gibi akıyor. Benzer durumu yaşayanlar var mı? Doktor ıslak pamuk ile temizle dedi, ama yinede kesilmedi gitti
Benim ikisinde de var canım. Göz yaşı kanalları tam gelişmediği in oluyor. Anne sütüyle yada ılık su pamukla temizle, parmağının yumuşak yeriyle burnuyla gözü arasına masaj yap yavaş yavaş
Ben tüp bebek ikizlerimi normal doğurdum canım druna ve kendine güveniyorsan neden olmasın
Canım gelmiş geçmiş olsun gözünüzaydın sağlıkla geldi evine yavrun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…