Herkese merhaba..2li test sonucu kombine degerim 1370/1 ve cut off degeri altindayken kan 230 ve mom degerim 5.48di..nipt testi onerisiyle doktorumun yikildim cunki yasim 28..kostur kostur 2 gun önce atastirma hastanesine gittim..tatli mi tatli bir doktor bu degerlerde hicbir sey yok,genetik test yaptirilmis olmak icin yaptirilmaz dedi..ve erkek dedigo bebegimede kiz gibi dedi devlette soylenmiyor falan diyorlardi adam gayet iyi ilgilendi.sevincten aglayarak ciktim odadan..özeldeki doktorun yolunu tuttuk..kanda neden yuksek cikar dedim down sendromu riski dedi ve bana 23 yasinda bir kizin raporunu acti kan degeri o mom deger benimkine yakin fakat ensesi 5. Iyide bizim bebegin 0.9 olctunuz gelisiminde de bir sey yok..gelisiminde bir sey yok diye olmayacak diyemeyiz dedi.esimo hayatimda ilk kez o kadar sinirli gördum ciktik aklimiz almadi.bir doktor hicrsey yok drken biri risk gördü.elimizede 3 tane brosur sıkıstirdi..dün is cikisi karar aldim 2liyo devlette tekrarlatacaktim ama zamanda gecmiyordu dolmusta bir cocuk surekli agliyordu annesine mizmizlaniyordu..o agladi ben agladim..benim evladim boyle olacakmi ? Hastaneye gittim yine tatli bir kadin ultrasona bakarken gozleri parliyor..olcumde yine sorun yok ve 2liyi ordada yaptirdim..ciktim esim aradi..o da fetal dna da karar kilmis.birazda benim aglama krizlerim sonlanmadigindan..harmony testinde karar kildik isvece gidiyormus.ben devlette yaptirdigim 2li sonucumun iyi gelcegine inaniyorum ve cidden burada uygulanan hicbir uygulamaya guvenmiyorum artik.bugun kan vermeye gidicez..bu arada 2 devlette ki doktorda kiz gibi derken ozeldeki kadinin erkek demesi :)) iyice guvenim sarsildi.sigorta yaptirmistik simdi hastane ve doktoru bir yandan degistirme dusuncesindeyim bir yandan da tekrar doktor aramak yorucu geliyor ve ozelde keske yalniz dogumu yapsaydim..bin pismanim..boylesine zehir ettikleri icin,2li yaptirdigim ve en basindan fetal dna yaptirmadigim icin..cok dua ettim hepimize Allah kimseyi evladiyla sınamasin evlat acisida gostermesin...Rabbim tüm analara güc kuvvet versin..simdi 10 güne devlet sonucu gelir 15 güne dna..inanin cok merak ediyorum..devletteki iyi geldiginde nerede hakkimi ararim o bile mechul.