• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Yanı ben oyle yaptım bu tıny love bılmıyorm ama cıdden cok ıyı tıtrıyo fln bebıs uyuyo ohhh :)) muzıgıde var bakıp bakıp sırıtıyoduu :))) ben onu en cok bı ıs yaprken vs yanımda tasıyayım dıye almıstım baktım cok guzel uyuyo guzel besık gıbı uyuttum :))
Peki birşey sorucam size ?3 yaşında ki kızınızın sizden ayrılıp,kendi odasına alışması zor olmadı mı ?Uyku eğitiminde bebeğin 6 aydan sonra kendi odasına geçmesi gerektiği söyleniyor,daha sonra ayrılması çok zor oluyormuş

Be
Bunlarin icinde agiz bezini hic duymadjm ne ise yariyor. Rezene emzirirken iciliyormu o ayri bir seyin konusu ama hastane cantasina neler konuluyor kisaca bilgi alsak
Ben iki doguk yaptim o yuzden tecrubeyle sabit evet 34.haftaada zaten sezeryan mi yoksa normal dogummu belli olur ama siz yinede ne olr ne olmaz cunku hastaneye gidince bi bakkmissin normal dogum diye gorunen sezeryan oluvermis en guzeli sanki sezeryanmis hazirlanmak 2 3 gunluk kiyafet koymak cocuk icin 3 adet zibin alt ust ince takim zaten hastane cikisi olarak alirsaniz gerekli olanlarin hepsi var icinde biberon bez islak mendil veya pamuk yalniz bezi fazla alin nolur nolmaz yeni dogan bebisler biraz fazla yapiyirlar kendinize hasta bezi muhakakk ben kulot gibi giyelenden aldim cookk memnun kaldim hastaneden veerilenle hic rahat edemedim bikac ic camasiri 2 takim pijama olurda sezeryan olursa tedbir amacli 2 takim yoksa normal dogumu tek takim yeterli bi akslik cikmazsa ertesi gun taburcu terlik kapaliysa tülbent roll on yaz oldugundan inanilmaz terliyorsunuz baska velki unuttugum olabilir aklima gelen bunlar ben 30 haftalikken hazirladim cantalarimi hep heyecandan cinsiyeti ogrenir ogrenmez alisveris yapmistim insaAllah basip olur kucagimiza almak hayirli geceler

aynen katılıyorum herkes bütçesine göre alıyor tabi ama ben uygun fiyata da il görüceğini düşünüyorm bayağı araştırdım travel sistem alanların çoğu 6. Ayda baston arabaya geçiş yapıyor hem katlanması rahat hafif bebek rahat ediyor içinde vs. Zaten beneto alacaktım hem yerli firma hemde fiyatlar çok uçuk değil hemde bastonlu hemde üstünde pusetide var baya da indirimde görünce alıverdim valla daha çok bütçem olsa alırmıydım bilmiyorm herhalde gene de uygun bir şeyler alırdım sonuçta bebiş masrafı eksiği bitmiyor :KK51:Eki Görüntüle 2205021
bu modelin bir değişiiğini kullandım kızımda
2.de de buna devam edeceğiz
hala sağlam ve ayakta :)

Peki birşey sorucam size ?3 yaşında ki kızınızın sizden ayrılıp,kendi odasına alışması zor olmadı mı ?Uyku eğitiminde bebeğin 6 aydan sonra kendi odasına geçmesi gerektiği söyleniyor,daha sonra ayrılması çok zor oluyormuş
Şöyle soylıyeyım uyku egıtımınde uyguladıgım ek gıdaya da geçıs yaptıktan sonra baslamıstım 12 ıle 5 arası emzırmıyorsun pışpışlıyosun bı kaç gece sonra bakıyosun kı duzen oturmus bebıs uyuyor :) odasını falan ayırmadım hasta olmadıgı takdırde asla yatagımızda yatmadı. Odasını ayırdım sabahları 6 gıbı gelır babası gıder duzen bu sekılde devam edıyor.3 yasında artık sızı anlamaya baslıyor. Burası sana ait artık kendı alanın odan yatagın bak süslerin vs oda benımsıyor. Bız bır sıkıntı yasamadık. Daha oncesınde gerek duymadık kıyamadık ayırmadık:))

Arkadaşlar bu dönemde florür içermeyen dış macunu kullanmamız gerekiyormuş. Ben bulamadım pahalı ucuz bütün markalarin içeriğini tek tek okudum florür içerir yazıyor hepsinde :KK17:
Sensodyne güvenirdim oda florürlü
Florür icermeyen bildiğiniz kullandığınız bir marka var mı ?

Bunlarin icinde agiz bezini hic duymadjm ne ise yariyor. Rezene emzirirken iciliyormu o ayri bir seyin konusu ama hastane cantasina neler konuluyor kisaca bilgi alsak
Sen ayrıntılı soruyormussun bunlr ılerkı asamalar dıye yazmadım tabı:)
Bak herkes belkı farklı seyler yapmıstır ama bence kesınlıkle bebegın kuşagı olmalı! Benım bebeklıgımden kalanı kızımda kullandı. Neden dıyeceksın bebekler su gıbı oldugu ıcın kucaga alındıgında ıncınmesın ne olur ne olmaz dıye. Mesela ben kızıma yenı dogdugunda hemen zıbın gıydırmedım ınce kollu ınce atlet gıydı kafadan geçmıyor.
Tabı mendıller cok onemlı kusmuklular :) yenı dogan kıyafetı cok aşırıııı alma okadar hızlı buyuyolar kı yazık olur:)
Dogum cantasını ılerıde ayrıntılı konusurz ınsallahhh

Ben hiç hissetmedim bu haftalarda mümkün mü acaba ? Ya mümkün olsun lütfen :KK200:
Kız kardeşime sordum;9.haftadan itibaren ben de hissettim dedi.Bebeğin hıçkırıkları oluyormuş.
Bir de internette şöyle bir açıklama okudum;7.haftadan itibaren ultrasyon ile görülebilecek düzeyde hareketler olurmuş.El,ayak çarpması ya da esneme gibi hareketler.Bir de anne çalıştığı ya da hareketli olduğu zamanlarda o da anne karnında sallanıyormuş.Anne istihrat ettiği dönemde 21-01:00 saatleri arasında hareketleri daha rahat hissedilirmiş.(kızlar yazdıklarım internetten alıntıdır,benim de ilk defa başıma geldi.Eşimle ben çok şaşırdık,tecrübeli anneler daha iyi bilir ):KK200:

Ben hiç hissetmedim bu haftalarda mümkün mü acaba ? Ya mümkün olsun lütfen :KK200:
Tabi mümkündür canım hareket hissetmeye daha erken diyolar ama ben eminim iki gün önce hissettim bebeğimi ultrasyon doktorum da dedi çok hareketli bi bebek rahminde ters duruyo dedi. Gaz desem sıkışma desem değildi yani bebeğimdi o:emir_bebek::KK200:

Tabi mümkündür canım hareket hissetmeye daha erken diyolar ama ben eminim iki gün önce hissettim bebeğimi ultrasyon doktorum da dedi çok hareketli bi bebek rahminde ters duruyo dedi. Gaz desem sıkışma desem değildi yani bebeğimdi o:emir_bebek::KK200:
Ayyy çok mutlu oldum,bebeğimle ilk temasımız oldu :KK49:

Sen ayrıntılı soruyormussun bunlr ılerkı asamalar dıye yazmadım tabı:)
Bak herkes belkı farklı seyler yapmıstır ama bence kesınlıkle bebegın kuşagı olmalı! Benım bebeklıgımden kalanı kızımda kullandı. Neden dıyeceksın bebekler su gıbı oldugu ıcın kucaga alındıgında ıncınmesın ne olur ne olmaz dıye. Mesela ben kızıma yenı dogdugunda hemen zıbın gıydırmedım ınce kollu ınce atlet gıydı kafadan geçmıyor.
Tabı mendıller cok onemlı kusmuklular :) yenı dogan kıyafetı cok aşırıııı alma okadar hızlı buyuyolar kı yazık olur:)
Dogum cantasını ılerıde ayrıntılı konusurz ınsallahhh
Ben ufak tefek hani bir bileyim bir maliyet cikaririm birikim yaparim diye soruyorum acikcasi canim tabiki daha cok erken ama hic bilmedigim bir konu heyecan dorukta tabi su kalp atisini bir duysam belki bir iki bisey alirim

16- haftalarda derınden belirgin bir sekılde bebegınızı hissedeceksiniz. Acıkcası benımde oldu solda ıkı uc defa seyırme gıbı ama benım ılk gebelıkte ki hareketlerden çok farklıydı oyuzden emın degılım sanırım :)

Be

Ben iki doguk yaptim o yuzden tecrubeyle sabit evet 34.haftaada zaten sezeryan mi yoksa normal dogummu belli olur ama siz yinede ne olr ne olmaz cunku hastaneye gidince bi bakkmissin normal dogum diye gorunen sezeryan oluvermis en guzeli sanki sezeryanmis hazirlanmak 2 3 gunluk kiyafet koymak cocuk icin 3 adet zibin alt ust ince takim zaten hastane cikisi olarak alirsaniz gerekli olanlarin hepsi var icinde biberon bez islak mendil veya pamuk yalniz bezi fazla alin nolur nolmaz yeni dogan bebisler biraz fazla yapiyirlar kendinize hasta bezi muhakakk ben kulot gibi giyelenden aldim cookk memnun kaldim hastaneden veerilenle hic rahat edemedim bikac ic camasiri 2 takim pijama olurda sezeryan olursa tedbir amacli 2 takim yoksa normal dogumu tek takim yeterli bi akslik cikmazsa ertesi gun taburcu terlik kapaliysa tülbent roll on yaz oldugundan inanilmaz terliyorsunuz baska velki unuttugum olabilir aklima gelen bunlar ben 30 haftalikken hazirladim cantalarimi hep heyecandan cinsiyeti ogrenir ogrenmez alisveris yapmistim insaAllah basip olur kucagimiza almak hayirli geceler
Ben maliyet hesabi cikaririm diyorumsimdi almam icin cok erken bide bilmek güzel sey neler alinacagini nasil yapilacagini gerci kitapta alicam ama tecrube herzaman bana daha faydali geliyor mesela gereksiz biseyi almak istemem o parayi cocuk icin daha onemli biseyde kullanirim

Yanı ben oyle yaptım bu tıny love bılmıyorm ama cıdden cok ıyı tıtrıyo fln bebıs uyuyo ohhh :)) muzıgıde var bakıp bakıp sırıtıyoduu :))) ben onu en cok bı ıs yaprken vs yanımda tasıyayım dıye almıstım baktım cok guzel uyuyo guzel besık gıbı uyuttum :))
Ya suan biz kalabalik yasiyoruz evde bir sureligine o sebepten fazla bisi yapamicam ama esim dedi tasinalim diye bende ilk asamada yardimci olurlar acikcasi diye pek istemedim o yuzden 1 yasinda tasinalim dedik bende cok cok gerekli seyleri almayi planliyorum

Ya suan biz kalabalik yasiyoruz evde bir sureligine o sebepten fazla bisi yapamicam ama esim dedi tasinalim diye bende ilk asamada yardimci olurlar acikcasi diye pek istemedim o yuzden 1 yasinda tasinalim dedik bende cok cok gerekli seyleri almayi planliyorum
Kv ile mı yasıyosun?

Kv ile mı yasıyosun?
Evet ama biz anlasiriz baya yani mutsuz degilim kisacasi ev almayi planliyoruz bebek gelince esim hemen tasinalim dedi kiraya cikalim evi beklemeyelim bende kiraya cikma taraftari deilim kendi evimizecikariz esyamizi onu bunu ona gore aliriz dedim kararsizizda suan hatta ama ben ilk bebek oldugundan yalniz kalmak istemiyorum pek acikcasi

Back
X