• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Arkadaşlar Merhaba;

11+3’ten, 12. haftanın başından bildiriyorum :)
Dün yani 11+2’de doktora gittiğimde bebeğimizin CRL’ 47.5mm’di, doktorumuz normal olduğunu söyledi. Kalp atışı 162 idi, ona da güzel dedi. Elleri kolları hareket ediyor bu zamanlarda çok net görebiliyorsunuz. Bunlar güzel haberler.

Ense kalınlığı 2.37 çıkmış. Sınırda bir değer. 3mm üstü kromozom anormalileri veya kalıtsal kalp böbrek hastalıkları için risk kabul ediliyormuş ama yine de bu haftalarda ortalama 1-6-1.9 arası bir değer görmeyi beklerdim dedi. 40 dk üstten, 20 dk’da alttan baktı doğru ölçüm yapabilmek, bebeğimizin başka bir sıkıntısı var mı görebilmek için. O arada ikili test için gerekli verileri de topluyormuş. Burun kemiği oluşmuş dedi, Down sendromlu bebeklerde yüksek ihtimalle oluşmazmış. Riskini yüksek görmüyorum ama yine de takip edilmesi gerekir dedi, ikili test için ayrıca kan da verdim. Sonuçlarını en geç cumaya alacağım. Biraz endişeliyim ama dilerim bir sıkıntı çıkmaz. Çıksa da ben canıma kıyamam zaten ama insan yine de endişeyle bekliyor biraz.

Bunun dışında ilk haftalar aşırı yoğun hissettiğim mide bulantısı ve halsizlik duygularım ciddi şekilde azaldı, 11. haftanın sonu gibi kendimi daha iyi hissetmeye başlamıştım. Göğüslerde hassasiyet devam ediyor, şişler baya. İştahım sıfır. 45kg ile hamile kaldım ama hala 45’im, doktorum doğuma kadar en az 13-15kg almam gerektiğini söyledi, böyle giderse nasıl alacağımı kara kara düşünüyorum. Arkadaşlar testlerle ilgili, mevcut hamilelik belirtilerinizle ilgili sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Burayı sürekli okuyorum, ben de bilgilerinizden faydalanıyorum, farkında olmadan verdiğiniz destek için hepinize çok teşekkür ederim, sevgiler..

İleriki haftalardaki arkadaşlar mide bulantılarınız bitti mi:KK14:

11 sonu gibi bitiyor ki ben baya uykusuz kalıyordum mide kaynamasından. Yastık kullanmıyordum uyurken, 2 yastık kullanıyorum şimdi baya rahatlatıyor. Midem bulandığında salatalık, beyaz peynir, ekmek ve çubuk kraker yediğimde bastırıyordu tavsiye ederim. Bir de akşam 19:00’dan sonra bir şey yememeye çalış derim akşam yediğin geceden sabaha hazımsızlık.

zaten neden söylemiyorlar. 3 doktora gittim. belli olmaz ama düşük tehlikesi var diyorlar kanama olduğu için.
çok geçmiş olsun size de
Sana da canım çok geçmiş olsun. Bana da düşük tehlikesidir her knama sonuçta dedi. Nenenini bulacak kadar tecrübeli değildi belki de acildeki. Bugün tüp bebek doktoruma ulaşmaya çalışıyorum

Arkadaşlar Merhaba;

Dün yani 11+2’de doktora gittiğimde bebeğimizin CRL’ 47.5mm’di, doktorumuz normal olduğunu söyledi. Kalp atışı 162 idi, ona da güzel dedi. Elleri kolları hareket ediyor bu zamanlarda çok net görebiliyorsunuz. Bunlar güzel haberler.

Ense kalınlığı 2.37 çıkmış. Sınırda bir değer. 3mm üstü kromozom anormalileri veya kalıtsal kalp böbrek hastalıkları için risk kabul ediliyormuş ama yine de bu haftalarda ortalama 1-6-1.9 arası bir değer görmeyi beklerdim dedi. 40 dk üstten, 20 dk’da alttan baktı doğru ölçüm yapabilmek, bebeğimizin başka bir sıkıntısı var mı görebilmek için. O arada ikili test için gerekli verileri de topluyormuş. Burun kemiği oluşmuş dedi, Down sendromlu bebeklerde yüksek ihtimalle oluşmazmış. Riskini yüksek görmüyorum ama yine de takip edilmesi gerekir dedi, ikili test için ayrıca kan da verdim. Sonuçlarını en geç cumaya alacağım. Biraz endişeliyim ama dilerim bir sıkıntı çıkmaz. Çıksa da ben canıma kıyamam zaten ama insan yine de endişeyle bekliyor biraz.

Bunun dışında ilk haftalar aşırı yoğun hissettiğim mide bulantısı ve halsizlik duygularım ciddi şekilde azaldı, 11. haftanın sonu gibi kendimi daha iyi hissetmeye başlamıştım. Göğüslerde hassasiyet devam ediyor, şişler baya. İştahım sıfır. 45kg ile hamile kaldım ama hala 45’im, doktorum doğuma kadar en az 13-15kg almam gerektiğini söyledi, böyle giderse nasıl alacağımı kara kara düşünüyorum. Arkadaşlar testlerle ilgili, mevcut hamilelik belirtilerinizle ilgili sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Burayı sürekli okuyorum, ben de bilgilerinizden faydalanıyorum, farkında olmadan verdiğiniz destek için hepinize çok teşekkür ederim, sevgiler..

güzel haberlerin için sevindim senin adına. ikili test hakkında çok bilgim yok ama inşallah sıkıntı çıkmaz.. doktor cinsiyeti hakkında birşey dedi mi?

canım ya ben de lcw den hamile pantolonu aldım. alırken hiç dikkat etmemişim beli ayarlanmıyor.. senin aldığın nasıl bel kısmı ayarlanabiliyor mu?
benimkinin bel kısmı penye gibi bişi. ayarlanma değil de göbeği tam sarıyor. karnım daha çok büyüyünce nasıl durur bilmiyorum o oranda genişlemesi lazım. şuanda da göbeğim gaz vs nedeniyle az da değil, rahat şimdilik
şu fotoğraftaki gibi tarz olarak
Adsız.webp

benimkinin bel kısmı penye gibi bişi. ayarlanma değil de göbeği tam sarıyor. karnım daha çok büyüyünce nasıl durur bilmiyorum o oranda genişlemesi lazım. şuanda da göbeğim gaz vs nedeniyle az da değil, rahat şimdilik
şu fotoğraftaki gibi tarz olarak
Eki Görüntüle 2205410
benim aldığımın da üstü böyle penye tarzı. ama bazı hamile pantolonlarının o penye kısmında aynı çocuk pantolonlarında olduğu gibi daraltma genişletme şeklinde ayar yeri varmış. onu sormuştum.

Sana da canım çok geçmiş olsun. Bana da düşük tehlikesidir her knama sonuçta dedi. Nenenini bulacak kadar tecrübeli değildi belki de acildeki. Bugün tüp bebek doktoruma ulaşmaya çalışıyorum
işte bize de tedbiri elden bırakmamak düşüyor ama her kanamada kendimi suçluyorum ben naptım diye. :KK42: İnşallah 3. aya geçince biter bu kanamalar

benim aldığımın da üstü böyle penye tarzı. ama bazı hamile pantolonlarının o penye kısmında aynı çocuk pantolonlarında olduğu gibi daraltma genişletme şeklinde ayar yeri varmış. onu sormuştum.
ayar yok canım ben de.. silopetlerde gördüm de pantolonlarda görmedim henüz o tarz bişi

güzel haberlerin için sevindim senin adına. ikili test hakkında çok bilgim yok ama inşallah sıkıntı çıkmaz.. doktor cinsiyeti hakkında birşey dedi mi?

Doktor büyük ihtimalle, %90 kız dedi ama 14. haftadan sonra daha belirgin olur dedi. Cinsiyeti aslında 12. haftada tahmin ediyorlar ama 14’ten önce söylemiyorlarmış genelde.

İkili test hakkında bilgim yok demişsin, ileride lazım olabilir diyerek biraz bilgi bırakayım :) 11-14. haftalar arasında bebeğin kromozomal ya da genetik bir hastalık riski var mı diye yapılıyor. İkili test denmesinin amacı ultrasonda ölçülen değerler (ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü) ve kan değerlerinin ortalaması alınarak risk hesaplamasının yapılması. Rutin bir test, dilerseniz yaptırabiliyorsunuz. Bende ense kalınlığı normal çıksa idi yaptırmayı düşünmezdim, her canlının yaşama hakkı olduğuna inanıyorum açıkçası doğuma kadar da bilmek istemezdim ama bir anlık boşluğuma geldi diyim :)

işte bize de tedbiri elden bırakmamak düşüyor ama her kanamada kendimi suçluyorum ben naptım diye. :KK42: İnşallah 3. aya geçince biter bu kanamalar
Yanii kendini suçlama kaç kişi önce düşük yapıp sonra sağlıklı bebekler doğuruyo, bu allahın takdiri. Bir de ben ikiz bekliyorum ama şuan ne düşünücem bilmiyorum, 11.30a randevum var

Ben de buna baktim biraz once bide alttan giyilenler var onlar icin ne diyorsun ?
Bence bu daha iyi gibi. Normal doğum yaparsak eğer dikişimiz olabilir alt kısımda rahat giyemeyiz bu hem genital bölgemizi rahatsız etmicek hemde sezaryen olursak dikiş yerini. Biraz üstten başladığı için daha uygun diye düşünüyorum.

Arkadaşlar Merhaba;

harika, bilgilendirici bir yazı olmuş çok teşekkür ederiz. ben de haftaya pzt gidicem ikili test için. 11+0 olucam sata göre. alttan muayene edeceğini bilmiyordum mesela.
zaten canım bu testin sonucuna göre sana kötü bir haber gelemez. sadece ihtimali yüksek bulursa bir sonraki tetkik yapılır o kadar. hiç endişelenme. zaten sonucun güzel

Arkadaşlar Merhaba;

Guzel haberlerle gelmissin.: )
Bende 24unde gidecegim 2li test istemiyordum ama doktorum 2li yapalim bana kolaylik olsun digerlerini es geceriz dedi.
O kadar uzun mu suruyor ya 1 saat surmus senin nerdeyse

Yanii kendini suçlama kaç kişi önce düşük yapıp sonra sağlıklı bebekler doğuruyo, bu allahın takdiri. Bir de ben ikiz bekliyorum ama şuan ne düşünücem bilmiyorum, 11.30a randevum var
orası öyle tabi de.. çıkınca güzel haberlerini bekliyoruz canım. bakalım napıyo orda minişler :emir_bebek::emir_bebek:

Back
X