• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Doktor büyük ihtimalle, %90 kız dedi ama 14. haftadan sonra daha belirgin olur dedi. Cinsiyeti aslında 12. haftada tahmin ediyorlar ama 14’ten önce söylemiyorlarmış genelde.

İkili test hakkında bilgim yok demişsin, ileride lazım olabilir diyerek biraz bilgi bırakayım :) 11-14. haftalar arasında bebeğin kromozomal ya da genetik bir hastalık riski var mı diye yapılıyor. İkili test denmesinin amacı ultrasonda ölçülen değerler (ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü) ve kan değerlerinin ortalaması alınarak risk hesaplamasının yapılması. Rutin bir test, dilerseniz yaptırabiliyorsunuz. Bende ense kalınlığı normal çıksa idi yaptırmayı düşünmezdim, her canlının yaşama hakkı olduğuna inanıyorum açıkçası doğuma kadar da bilmek istemezdim ama bir anlık boşluğuma geldi diyim :)
ay maşallah.. :emir_bebek:ben çok merak ediyorum cinsiyetini... teşekkürler bilgiler için :)

Ben haziranda özel hastanede 70 gibi bir fiyata yaptırdım çok Emin'im 100 liranın baya altında olduğuna 300 fazla sanki :/ benim doktor bi liste vermişti bunları sağlık ocağında yaptır masrafa girme diye sadece 2 test orda olmaz burda yaptır demişti miktar da toplam bu kadardı
Anladım canim yani benim hastane uçmuş biraz bende sağlık ocağında olabilecekleri yaptırdım zaten tek toxoplasma idi

200 e yaptirmisim.ama dedigim gibi devlet karsiliyor.
Mesela benim negatif cikti daha once gecirmemisim bu sebeple bagisikligim yok.
Kedi kopek pisliginden bulsaiyormus cig etten.doktor ozellikle cig etten uzak dur.iyi pisir cig kofte vs yeme dedi
Hmm peki ben devlete doğru yol aliyim :-) tesekkurler

Canım devlette yaptırabilirsin. Ben bütün testlerimi ilk gebe olduğumu öğrenince doktor istemişti devlette yaptırdım. Hatta şimdi yeni bir doktora gidiyorum devlette ona söyledim bende toxoplazma negatif çıktı üç ayda bir tekrarlamak istiyorum dedim tamam dedi ikili test için 28 kasımda gideceğim yine yaptıracağım. Evde 4 kedim var çünkü.
Anladım canim teşekkür ederim ben bi devlete gideyim en iyisi

Hepsini iceren test kan idrar falana filana toplu 500 tl verdik biz muayene de icinde bu fiyatin devlet yapiyor evet ama ben randevu falan filan bu seferlik ugrasmak istemedim birde ozelde yapinca dogumda indirim yapiolar o guzel
Anladım canim bende sadece toxoplasma 300 istedi muayene 105 diğerlerinide sağlık ocağında yaptırdım bu seferlik devlette Uğraşacağım galiba :-)

Anladım canim bende sadece toxoplasma 300 istedi muayene 105 diğerlerinide sağlık ocağında yaptırdım bu seferlik devlette Uğraşacağım galiba :-)
ben de istediği testle riçin devletten randevu aldım haftaya. direk testleri yaptırmak istiyorum dersek oluyor mu yoksa muayene ediyor mu

Ben aynı yiyorum kahvaltıda biraz daha fazla yiyorum en son 5 kilo almıştım şuan güncel kaç bilmiyorum :KK70: Eski hareketli hallerime dönsem sorun olmıcakta korkuyorum şimdi koşmak falan sakıncalı olabilir ancak 4. Aydan sonra yürüyüş yapabilirim.
her karın bir değil der annem hakkattende ikinci gebeliğimin ilkiyle alakası yok

meleba teyzoşlarım :oops:

Eklentiler

• CYMERA_20181113_121018.webp
    CYMERA_20181113_121018.webp
    34,4 KB · Görüntüleme: 69
Arkadas 1 saate yakın muayene olmuş alttan ve karından o yüzden merak ettim çok uzun geldi bana nedense.

Back
X