• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Haziran'da hamile kaldığımda 63 tartmıştı şimdi 67.7 tarttı sen niye bu kadar kilo aldın diye söylendi :skandal:
Normalde olmam gereken kilo 60 boyum 1.67 8 kilo fazla ile kalınca frene bas dedi :KK54:
Anladım canım ben 1.72 boyundayım 48,5 ile hamile kaldım. Bakalım cuma günü gideceğim birşey dermi bakalım.

9+5 doktor 9 haftanın içinde dedi hep bana denk gelio valla makine madyruyum netten bakıyorum 8 haftalık bebiş bile net görülüo hareketleri bile var
Tuh ben de perşembe gidicem insAllah gorurum ya 9 +1 olucaz

çok talihsiz şeyler yaşadı ilk doktor açıkça söyledi ikincisi kızı umutlandırdı havalara uçurdu sonra tekrardan kız yere çakıldı çok çok kötü bi durum rsmen yaşadıklarım gözümün önünden geçti allah ona sabır versin çok zor
İnsanı boş yere umutlandırmak çok kötü bir durum iste. Allah sabır versin.

Doktor büyük ihtimalle, %90 kız dedi ama 14. haftadan sonra daha belirgin olur dedi. Cinsiyeti aslında 12. haftada tahmin ediyorlar ama 14’ten önce söylemiyorlarmış genelde.

İkili test hakkında bilgim yok demişsin, ileride lazım olabilir diyerek biraz bilgi bırakayım :) 11-14. haftalar arasında bebeğin kromozomal ya da genetik bir hastalık riski var mı diye yapılıyor. İkili test denmesinin amacı ultrasonda ölçülen değerler (ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü) ve kan değerlerinin ortalaması alınarak risk hesaplamasının yapılması. Rutin bir test, dilerseniz yaptırabiliyorsunuz. Bende ense kalınlığı normal çıksa idi yaptırmayı düşünmezdim, her canlının yaşama hakkı olduğuna inanıyorum açıkçası doğuma kadar da bilmek istemezdim ama bir anlık boşluğuma geldi diyim :)
Canım hiç endişelenme bebeğin gayet sağlıklı bence.
O testlerde yüksek risk grubunda çıksa bile bu sadece bir ihtimalmiş. Yüksek risk grubunda çıkan 30 kişiden sadece 7 si gerçekten doğru oluyormuş.

Anladım canım ben 1.72 boyundayım 48,5 ile hamile kaldım. Bakalım cuma günü gideceğim birşey dermi bakalım.
Ohh sen zayıfmışsın ne güzel :KK54: ben geçen sene diyetle 70 kilodan 58 e düşmüştüm sonra yine aldım özellikle yazın 5 kilo aldım stresten :/

Bilmiyorum ama alttan muayene konusu çok utandığım bir konu maalesef kararmalar yüzünden öz güven eksikliği yaşıyorum..
Ayiplarlar ya da iğrenç bulurlar diye hep gergin halde oluyorum :KK43:
Ben tedavi sürecinde o kadar alıştım ki artık alttan muayeneye. Hiç öyle düşünme doktor oraya bakmıyor bile doğru düzgün.
Ultrasonu yerleştirene kadar 1-2 saniye.
Ayrıca kararma vs olabilir hepimizde olabilen şeyler bunlar bence temiz gittiğin sürece hiçbir doktor ona takılmaz canım

Selam kızlar
Dünden beri canım biraz sıkkın bi gece önce kahverengi lekelenmem oldu dün bütün gün devam etti öğleden sonra doktora gittim ultrasonla baktı kanama alanı yok dedi proluton iğne yaptı , iğne hemen keser diye düşünüyordum ama hala devam ediyor sürekli kontroldeyim kırmızıya döner diye çok korkuyorum
Birde kendimi suçluyorum bi gece önce dolap düzenliysem diye biraz yukarı uzandım , en fenası da dolabın üst rafını görmek için yükseğe çıkıp boş bulunup atladım vicdan azabı çekiyorum
Ayy canım dikkat et nasıl boş bulundun öyle.
Hiçbişey olmamış çok şükür canını sıkma ama dikkatli davran bundan sonra hoplayıp zıplama :)

Yemin ediyorum çıldırıcam ya 2 kişiyiz ama iş hiç bitmiyor.Daha oturamadım bile hala ütü ile uğraşıyorum:kızgın:

canım kahve leke kesilmiyor neden bilmiyorum ama devam ediyor. ben de yaşıyorum seni anlıyorum. ama kahve lekeden korkma, umarım kırmızıya dönmez.
hoş ben artık kırmızıya da alıştım :KK51:
Gerçektenmi
senin kırmızı da mı geliyor canım ya ,kaç gündür var doktor ne diyor dediğin gibi benimde devam ediyor., ayy şu riskli dönemi atlataydık

Kızlar resmen gribi fırsata çevirdim bugün burnum tıkalı hiçbir şey kokmuyor tıka basa yemek yedim:) bulantısı olan herkes dilediği gibi yemek yemeye başlar inşallah bir an önce ❤️
Çok geçmiş olsun ❤️
Ben mesela çok özledim ağız tadıyla yemek yemeyi :KK51:

Ben roll on olmadan bir hayat düsünemiyorum ozellikle de yazin surekli kullandigim birseydir yani ne genital ne de koltukaltimda hic yok bunun sayesinde ama yok diyorsan karbonati dene
İçinde alüminyum bileşeni varmış ne yazık ki bununda :( Çoğu roll onun içinde var ama karbonat ve sirkeyi denicem çok sağol :)

Tatlım Lr ürünlerini bir araştır istersen.Roll-on içinde aliminyum tozu yok.Ben 2 senedir kullanıyorum,çok da memnunun.Tamamen aloe Vera özüne dayalı ürünleri.Ben baş ağrısı yaşadığım zaman da ağrı kesicili kremini alnıma sürüyorum,biraz geç bir sürede geçiriyor,ama en azından ilaç almadan geçiriyor
Canım yorumlarda alüminyum bileşeni olduğunu yazmışlar arkasında içeriğinde yazmıyormu?

Back
X