2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Kızlar benim dün nişanım geldi, hiç beklemediğim anda hiçbir belirtim yoktu. Doktor sancı sıklaşırsa gel dedi. Öyle sık bir sancim yok, arasıra hafif oluyor. Bugün yine de bir kontrole gideceğim. Annem yarın geliyor memleketten burda yalnızım gurbette. İnşallah annem gelmeden doğmaz oğlum, onunla birlikte gideriz hastaneye 💕😃 bakalım ne diyecek doktor Bize de dua edin.
Sağlıkla gelsin inşallah 🙏 umarım annene de yetişir tek kalmazsın canım 😘

Kızlar benim dün nişanım geldi, hiç beklemediğim anda hiçbir belirtim yoktu. Doktor sancı sıklaşırsa gel dedi. Öyle sık bir sancim yok, arasıra hafif oluyor. Bugün yine de bir kontrole gideceğim. Annem yarın geliyor memleketten burda yalnızım gurbette. İnşallah annem gelmeden doğmaz oğlum, onunla birlikte gideriz hastaneye 💕😃 bakalım ne diyecek doktor Bize de dua edin.
Ayyy ne özendim :)
Zira kızımda 38+2 de nişanım gelmişti bugün 38+3 üm. Hala gelen giden yok..
Gerçekten son günleri beklemesi çok zor
Sağlıkla kucağına almak nasip olsun oğluşunu:)

Sanırım kafayı yicem ya kayınvalidem yüzünden Ben doğum yapmadan 1 hafta önce geldi, 1 hafta boyunca 9 aylık halimle ona kahvaltı, öğlen yemeği, akşam yemeği hazırladım, ev süpürdüm, sildim. Ben yemek yapmayı bilmiyorum diyor. Yahu insan kahvaltılıkta mı çıkartıp sofraya koymayı bilmez, evde mi süpüremez? Doğum yaptım hastaneye gelmedi. Neymiş hastaneden korkuyormuş. Eve çıktık dün, dünden beri hiç emziremiyorum. Emzirmeye çalışırken ağlıyor, ağlayınca pıt yatak odamda “ver bana ver yazık”. Dün gece eşimle yatak odasına girdik kapıyı kapattık, emzirmek isterken ağladı biraz, 1 dk geçmeden açtı kapıyı girdi,” nolduuu onaaaa” diyerek. biraz yatak odasında uyutayım diyorum “ver ben götüreyim sen düşürürsün” diyor. Annemle müslinle kundak yapıyoruz, “aç biraz sevelim” diyor. Hava sıcak ona sarmayın diyor. Ya çocuk titriyor daha 1 günlük. İçinde zıbın üstünde müslin var. Çocuğu kucağıma alırken sessizce besmele çekiyorum, “besmelesiz alma kızıııım” diyor. Uyutmuşum çocuğun tepesinde “oy babaannesi oy babaannesi” diye uyandırıyor. Kalp kırıcam çok fena nolur gitsin die dua ediyorum, annemde tamam kızım olsun, duyma, sakın bişi deme, kırma diyor. Ama bende çocuğuma bakmak istiyorum, bişeye faydan yok, beklemiyprumda zaten ama azıcık saygın olsun, Allahım çatlıycam, hüngür hüngür ağlayasım var:KK61:
Ah arkadaşım yazdıklarını okuyunca ağlayasım geldi aynı haldeyiz inan ki stresten midemi bozdum üşüttün dedi
Bende 5 karış suratımı asıyorum bşrşey drdğinde evet olabilir hehe diyorum anlıyor şükür eşim geldiği zamam uğruyor o da

B
Benimki de 2 hafta kaldı
Beynimi yiyip gitti
Bebeğe sürekli bana ve oğlumabebziyor dedi
Sesi bile bana benziyor diyor

Edepsiz diye seviyor kızımı
Günde 10. Kere yapışkan görümcem arıyor görüntülü

Saatlerce uğraşıyorum bebeği uyutmak için
Çıt a uyanıyor
Telefonu son ses acık ve hiç susmuyor
Bağıra bağıra konuşuyor
Çocuk da uyanıyor başa sarıyorum

Soyleyınce alışacak mızmız olmasın diyor
Deli etti beni
Neyseki gitti birdaha gelmez inş
bizden çok lohusa kesiliyorlar bunların hepsi aymıymış valla telefonu çalınca bir koşusu var sanki devlet meselesi konusucak telefonda bas bas bağırarak birde

Gelmiyo gelmiyo valla bugün bi ara ağladım elimin ayağımın şişinden. Akıntım arttı acaba suyum mu diyorum ama yok ne gelen ne giden. Günde 7 tane hurma yiyorum daha fazlası içimi bayılıyo 😪
Sabahtan beri 9 bin adım attım.
Hurma 15 20 yemeye çalışıyorum
Çömel kalk, ev işi kızla oynama
Ama zamanı değil daha demek ki :KK51:

Ben asla hareket etmiyorum ayaklarım yüzünden canım çok yanıyo keşke yürüsem ya
Ahh :(
Benim ayak şişliğim bazı günler daha fazla oluyordu
Doktorum geçen haftalarda d vitamin günlük damla sayımı 20 ye çıkarınca şişliklerim de indi
Alakası var mı tamamen tesadüf mü bilmiyorum
Ama bunu gözlemledim

Selam herkese, bugün benim de perinatolojide kontrolum vardı, en son bebiş geçen hafta ters dönmüştü bugün yine doğum pozisyonunda çıktı, nasıl atıo bu taklaları anlamıorm bişi de hissetmiorm 🤔🤣
Suyum, nst fln iyiymiş, kanala girmemiş plasentam da iyi gözüküyormuş,gebelik şekerim olduğu için haftaya ptesi doğumunu başlatalım dedi dr🤩 tabi ben bi aksilik olmazsa özelde istiyorum doğumumu, perşembe de özelde kontrolum var bakalım o ne diyecek.
Bende havadisler böyle, bugün doğum yapacak olan arkadaşlar inşallah hayırlısıyla kucaklarına alırlar bebişlerini çok heyecanlı 😍🥰

Selam herkese, bugün benim de perinatolojide kontrolum vardı, en son bebiş geçen hafta ters dönmüştü bugün yine doğum pozisyonunda çıktı, nasıl atıo bu taklaları anlamıorm bişi de hissetmiorm 🤔🤣
Suyum, nst fln iyiymiş, kanala girmemiş plasentam da iyi gözüküyormuş,gebelik şekerim olduğu için haftaya ptesi doğumunu başlatalım dedi dr🤩 tabi ben bi aksilik olmazsa özelde istiyorum doğumumu, perşembe de özelde kontrolum var bakalım o ne diyecek.
Bende havadisler böyle, bugün doğum yapacak olan arkadaşlar inşallah hayırlısıyla kucaklarına alırlar bebişlerini çok heyecanlı 😍🥰
Çok ilginç gerçekten nasıl atıyor 😂
Sağ salim kavuşmak nasip olsun 🤗

Bir de 15 gün önce 2400 dü bebişimin kilosu, karın çevresi 2 hafta geriden geliyordu, bugün 3350 ölçtü nasıl olur şaşırdım. Yediklerime fln çok dikkat ediorm da şeker mi etkiledi acaba die düşünmeye başladım😕

B

bizden çok lohusa kesiliyorlar bunların hepsi aymıymış valla telefonu çalınca bir koşusu var sanki devlet meselesi konusucak telefonda bas bas bağırarak birde
Aynen öyle
Yemeklere baharat koyuyor karabiber pulbiber
Süte geçiyor diyorum
Sen de çok pimpiriksin diyor
Salatalık gaz yapıyor yemiyorum
Eşime diyor ki
Karınn çok oimpirik bu çocuk zorbüyür
Ama ağlanarak söylüyor
Bizi düşünüyor modunda
Bu bakımdan eşime de batmıyor
Tek dileğim bana uzak olsun

Kızlar merhaba, üç günlük bebeğim sarılık oldu değeri 17çıktı doktor fototerapi önerdi bugun hastanede kalacağız malesef 😞 tedaviden sonra düzelir inşallah çok emmedi bu ara ondan oldu galiba

Daha önce paylaşmıştım şu şekilde,
Bebek çantasına koyduklarım:
*Ebeye verilecek poşette( kilitli buzdolabı poşeti kullandım);
10lu hastene çıkışının penye battaniyesi
İç zıbın
Ayaklı pijaması ve üstü
Şapkası
Eldivenleri
Önlüğü
Mendili
Bir adet bebek bezi
*Yedek poşette;
5li takım(iç zıbın, ayaklı alt üst takım, şapka, eldiven, mendil)
Müslin örtü
Bir adet bebek bezi
*kalın battaniye
*12 adet yedek bebek bezi
*pişik kremi
*1 adet alt açma
*1 paket ıslak mendil
Henüz koymadım ama biberon ve bir adet emzik ekleyeceğim.

Kendi çantama koyduklarım:
*2 adet alt üst takım
*1 adet sabahlık
*2 adet alt 2 adet üst çamaşır
*2 adet atlet
*2 adet çorap
*1 paket depend bez
*1 adet yüz havlusu
*terlik ve taç
*ekleyeceklerim: tarak, diş fırçası ve macunu, makyaj malzemeleri)
Canım sana kalmış ama bana sağlık ocağındaki ebe kesinlikle biberon ve emzik koyma çantana dedi..
Doktorumda doğum yapcağım hastane bebek dostu olduğu için kullanmıyoruz almayın dedi.

Gelmiyo gelmiyo valla bugün bi ara ağladım elimin ayağımın şişinden. Akıntım arttı acaba suyum mu diyorum ama yok ne gelen ne giden. Günde 7 tane hurma yiyorum daha fazlası içimi bayılıyo 😪
İllaki gelecekler sabır.. Bende 5 tane yemeye başladım ramazanda çok yemiştim pek faydası olmadı :)
Bebek doğum kanalına girmiş mi ?

Kızlar bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz benim bebeişim ishal oldu 😢 üşüttüm herhalde
Uzun kollu çıtçıtşı badi ve alt giydiriyorum çorap eldiven ve müslin örtüyle örtüyorum.
Odanında camı kapalı kapıyı açık tutuyorum havasız kalmasın diye yanlış mı yapıyorum sizler nasıl giydiriyorsunuz ?

Back
X