2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Canım benim de çok oluyor. Kasıklarımda vajinamda.. anlam veremiyprum. Kime desem normal büyüyor diyor. Ama korkmuyorda değilim. Daha gitmemede çok var. Bir de karnımda sert sanki. Düşünmemeye çalışıyorum ama :KK43:
Benim de arada kasıklarımda arada vajinamda oluyor canım. Benim de çok var gitmeme normal diyorlar bana da :) büyüdüğü için baskı yapıyor belki de dedikleri doğrudur

Benim de arada kasıklarımda arada vajinamda oluyor canım. Benim de çok var gitmeme normal diyorlar bana da :) büyüdüğü için baskı yapıyor belki de dedikleri doğrudur
Olumsuz düşünmemeye çalışıyorum kuzum. Napim artık:/ normaldir belkide dedikleri gibi.

Canım açlığı verdikten sonra yemek yiyorsun yanlış hatırlamıyorsam ilk lokmandan 2 saat sonra tokluk için kan veriyorsun. Süreyi doktorun söyler zaten 2 saat kalmış aklımda

Hayır kuzucum öyle bir şey değil. Açlık kanı veriyorsun. Sonra gidiyorsun khvaltı yapıyorsun iki saat sonra tokluk için kan alıyorlar. Dahiliye yapıyor. Sağlık ocağı yapıyor mu bilmiyorum.

Teşekkür ederim kızlar şimdi kağıda baktım 1 saat olarak işaretlemiş daha yaptırmama var ama aklıma takılmıştı sağolun:KK200:

LoveAndMarriage LoveAndMarriage canım arada bana da oluyor ağrı sızı şeklinde, rahim bebek büyüyor ondan sanırım.

Teşekkür ederim kızlar şimdi kağıda baktım 1 saat olarak işaretlemiş daha yaptırmama var ama aklıma takılmıştı sağolun:KK200:

LoveAndMarriage LoveAndMarriage canım arada bana da oluyor ağrı sızı şeklinde, rahim bebek büyüyor ondan sanırım.
Rica ederiz kuzum :KK200:
Normal demekki oluyor bu aylarda canım :)

Çok teşekkür ederim arkadaşlar darısı tüm kontrollere girecek arkadaşlarımın başına inşallah:KK200:

@melike222 canım doktorumuz çok iyiydi çok babacan güleryüzlü tek tek tüm organların üstünden geçti canım parmaklarını saydık beynine kalbine rahim uzunlığuma baktı bakarkende açıkladı her şeyi 15 dk falan sürdü benim 4 boyutlu gördük bebeğimizi yüzünü gördük 2 adet yüzden foto verdi renkli baskı, cd verdi rapor düzenledi ve 1 ay sonra kontrole gel dedi biraz daha büyümüş olur tekrar görelim dedi ( bunu rutin yapıyormuş zaten hastalara) aralık sonu randevu oluşturdum tekrar bakıcaz inşallh. Girmeden hemşire sıkışık olmayın dedi wc ye yönlendirdi sonra sonuçlarımı kendi doktoruma gösterdim o da bir sonraki ay açlık tokluk şeker testi ve kan testi istedi gelmeden yaptır bakalım dedi öyle yani canım bu şekilde işledi süreç..

Kilosu 365 gr olmuş canım gelişimi güzel dedi boyu ne kadar dedim? Boyu söylemiyorum dedi ona bakmıyorlarmış, benim için önemli olan el ve ayak uzunluğudur dedi yani eşit mi uyumlu mu? Vs..
:nazar::nazar:Masallah bebegine canim gozunuz aydin insallah butun annelerimiz guzel haberlerle gelir :KK200::anneadayı:

A April wind nasılsın canım ? İyi misin ? Döndünüz mü ankaradan ?
Döndük canım sonucu yazmıştım malesef kalp sağdaymış mide sıkıştırmış ve karaciğerde yukardaymış kendi doktorum doğru görmüş onun dışında ve bakan uzman perinatolog dışında kimse anlamadı. Herkes sadece mideyi yukarda sanmıştı valla kadına kızıyordum ama yine helal olsun diyorum farketti ama telaşlandırmadan ayrıntılı zamanını bekledi :)

Normal canım doktor istedi bir dahaki kontrol için o zaman 24. Haftada olucam

Canım o zaman açlık kan şekeri olur doktor bu sefer açlık tokluk istedi bir şeyler yiyip tekrardan kan vericem sanırım.

Kuzum detaylı ultrason sonuçlarımı kendi doktorumda görmek istemişti bende sonuçları ona gösterdim bir dahaki ay kontrolu için açlık tokluk kan şekeri yaptırmamı istedi de o yüzden canım belki de normal çıkarsa gebelik şeker yüklemesi yapmaz o leylalıkla sormayı unutuyorum evde aklıma geliyor:işsiz:
Sanki şeker yüklemesi yerine açlık ve tokluk ver demiş gibime geldi kuzum ayrıntılıdan sonra şeker yüklemesi muhabbeti başlıyor genelde. Arkadaşlar bilgilendirmiş Zaten yaptırırsın canım❤️

A April wind kuzuumm günlerdir giremiyorum. Tüm mesajları da okuyamadım. Ama olayı az çok anladım. Öncelikle bir çok kişi gibi kesinlikle internetten araştırma yapmaman gerektiğini düşünüyorum. Gerekecekse cerrahi müdehale doktor arayışına girersin sadece. Sakın ne olmuş ne bitmiş diye bakma. Ablam bu hatayı yaptı çok psikolojik sıkıntıları var o yüzden. Birde çocukta anomali tespit edildiğinde doktorlar dünyaya getirmemen için belli prosedürlerden bahsediyor. Sen ne hissediyorsan neye inanıyorsan o yolu seç kuzum. Dediğin gibi doktorlar hep en kötüsünü söyler. Ablamın bebeğinde çok ciddi anomali vardı. Ana damarları tersti. Kirli kan pompalayan damarla temiz kan pompalayan damar tersti. Delik vardı. Ve aortta ciddi darlık vardı. Evet hala sıkıntıları devam ediyor kuzumun ama görsen o kdr güzel büyüyor ki yavrum:) rabbim senin bebeğine de şifasını versin. Bu tarz durumlar gerçekten çok avantajlı durumlar. Çünkü tesbir alabiliyoruz. Bir teşhis var. Araştırmak için yeterli süre var. Nolur sen güçlü ol. Uras’ımız da güçlü olur annesi.. dualarım seninle ve küçük paşamızla. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Güzel şeyleri çağıralım. Eğer ist de çapaya falan gelmen gerekirse ve burada tanıdığınız birileri yoksa da ben ağırlarım. İst de çok iyi doktorlar bulma şansınız var. İnş her şey gönlünce olur kuzum. :dua:
Haklısın kuzum daha zaman var hayırlısı böyleymiş. Biraz bakındım internette, dayanamadım :) Ama kimse tam anlayıp yorum yapamadıkça sinir oldum sadece dün 5 farklı doktora muayene oldum malesef uzman hariç hiç biri ne bilgi verdi ne birşey. Gerçi kendileri de anlamadı bence ya. Öyle bir konumlanmış ki Zaten bakınca herşey normal ama aslında ters :)
Yiğenine şifalar diliyorum canım minikler güçlü oluyorlar allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah❤️ Doktor arayışına doktorumla görüştükten sonra giricem şuan durumu anladığı için minnettarım sözünden çıkmayasım var:KK45:
İstanbul bize mantıklı geliyor kuzum çünkü halam Amcam hep İstanbul’da. Teklifin içinde ayrıca teşekkür ederim iyi ki varsınız ❤️
A April wind canim bende arastirdim biraz,hic kotu sonuc yok sukur,isyerime bir kac Dr .geliyo hepsine daniscam fikir almak icin ne dusunuyolar.
Teşekkür ederim canım aslında bundan gerisi birazda pediatrik cerrahla görüşüp durum analizi yapmak ameliyatı yapabilirim diyen bir doktor bulana kadar araştırıcaz bakalım :)

Kızlar haberler iyi değil teşhis doğruymuş mide kalbi sağa sıkıştırmış mideye ek karaciğerde yukardaymış. Bir sürü presosedurden bahsettiler aminosentez yapılması lazımmış bebekte genetik problem yoksa gebeliğin devamı sağlanabilirmiş(?) ameliyatı yapacak cerrahla görüşüp durum kritiğini öğrenmem lazımmış. Ona göre karar verilecekmiş vs vs. Ivır zıvır şeyler. Şimdi dönüyoruz ptesi tekrar gelicez cerrahla görüşmeye. Gerçi önce kendi doktorumla konuşmak istiyorum birazda ona göre hareket Edicem galiba. Haberler böyle..

Canım herşeyin hayırlısı Allahtan. Bi de şu açıdan bak farkettiler seni uyardılar. Ya göremeselerdi.. Çaresi de varmış stres üzüntü yapma. Hayatın neler getireceğini bilemiyoruz. Doğuma kadar tadını çıkar bebeğinle konuş iyi olacağını söyle. Bence doktoruna güven. Doktorlar en kötüsünü söylüyor evet ama mecburlar. Biz şu an en hassas olduğumuz dönemdeyiz. Bundan sonraki süreçte sabırlı Ol duanı et inşallah sağlığına kavuşacak oğlun. Hepimiz inşallah ayrıntılıyı sağ salim atlatırız. Benim de korkularım var ama dile getirmiyorum sanki ne kadar çok konuşulursa kötü olacak gibi hissediyorum. Allaha emanet olun.

Kızlar ayrintili ultrason icin gun alamadim geç kalmışım.Ne yapsam bilemedim.bunun içinde özele mi gitsem ne yapsam.

Bi an önce özelden al canım sakın gecikme

Döndük canım sonucu yazmıştım malesef kalp sağdaymış mide sıkıştırmış ve karaciğerde yukardaymış kendi doktorum doğru görmüş onun dışında ve bakan uzman perinatolog dışında kimse anlamadı. Herkes sadece mideyi yukarda sanmıştı valla kadına kızıyordum ama yine helal olsun diyorum farketti ama telaşlandırmadan ayrıntılı zamanını bekledi :)

Sanki şeker yüklemesi yerine açlık ve tokluk ver demiş gibime geldi kuzum ayrıntılıdan sonra şeker yüklemesi muhabbeti başlıyor genelde. Arkadaşlar bilgilendirmiş Zaten yaptırırsın canım❤️

Haklısın kuzum daha zaman var hayırlısı böyleymiş. Biraz bakındım internette, dayanamadım :) Ama kimse tam anlayıp yorum yapamadıkça sinir oldum sadece dün 5 farklı doktora muayene oldum malesef uzman hariç hiç biri ne bilgi verdi ne birşey. Gerçi kendileri de anlamadı bence ya. Öyle bir konumlanmış ki Zaten bakınca herşey normal ama aslında ters :)
Yiğenine şifalar diliyorum canım minikler güçlü oluyorlar allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah❤️ Doktor arayışına doktorumla görüştükten sonra giricem şuan durumu anladığı için minnettarım sözünden çıkmayasım var:KK45:
İstanbul bize mantıklı geliyor kuzum çünkü halam Amcam hep İstanbul’da. Teklifin içinde ayrıca teşekkür ederim iyi ki varsınız ❤️

Teşekkür ederim canım aslında bundan gerisi birazda pediatrik cerrahla görüşüp durum analizi yapmak ameliyatı yapabilirim diyen bir doktor bulana kadar araştırıcaz bakalım :)
Aynen canım. Bunun normal bir doktor tarafından anlaşılması gerçekten çok ilginç ve önemli gerçekten. Tamam kuzum gönlünü ferah tut. Sen de iyi ki varsın canım benim.:KK200:

Günaydın güzel anneler:KK200: sağlıklı, mutlu ve umutlu bir haftasonu diliyorum hepimize:emir_bebek:
Canım günaydın. Bu arada senin de gözÜn aydın. Detaylıya gitmişsin sanırım. Hakan hocadan memnun da kalmışsın. Ama şeyi anlamadım ikinci kez çağırmış ya. Sen erken mi gittin biraz? Kaç haftalıksınız? Bir daha kaçıncı haftada gideceksiniz? Benm tanıdıklarım tekrar gitmedi çünkü de.

Aman dikkat et bari bol bol dinlenmeye çalış
Dinlenmeyle çok ilgisi yok aslında.
Hani bütün gün yat kalkma diyorlar ya bı çözüm değil, yapılan iğne kullanılan progestan fitil kesin çözüm değil. Bebek iri ya bu yüzden kaynaklanıyor 365 Gr dı salı günü böyle giderse 5500 kilo doğar bakalım rahim yer açabilecek mi? Yiyecek ekmeği varsa doğacak. Çok kafayı yormamak gerek olacaksa olacak. Artık bu iş kendi sağlığını etkileyecek düşün düşün akışına bırakacağım.

Canım benim de çok oluyor. Kasıklarımda vajinamda.. anlam veremiyprum. Kime desem normal büyüyor diyor. Ama korkmuyorda değilim. Daha gitmemede çok var. Bir de karnımda sert sanki. Düşünmemeye çalışıyorum ama :KK43:
Bende var bunlar. Ve sanki ilk hamileliğimde bu kadar zorlanmamıştım. Kasıklarıma sık sık ağrı giriyor. Sol bacağıma kramp sık gidiyor. Ani hareket edince yada ağır bir klasör falan kaldırınca tanımlayamadığım tuaf bişi oluyor. Sanki bebek rahatsız oluyor tekme falan mı atıyor yoksa sıkışıyor kurtulmayamı çalışıyor bi an anlayamıyorum ama surat ifadem değişiyor o an için. Zaten tekmeleri epey sert :))) kaşıntı desen hat safhada. Göbeğim acayip kızardı geçen hafta çatlayacak sandım hemen çatlak için yağ aldım. Ama alerjikti sanırım azaldı. Kontrole de bir hafta var bakalım. Bugün gitmemek için zor tuttum kendimi ;)

Canım günaydın. Bu arada senin de gözÜn aydın. Detaylıya gitmişsin sanırım. Hakan hocadan memnun da kalmışsın. Ama şeyi anlamadım ikinci kez çağırmış ya. Sen erken mi gittin biraz? Kaç haftalıksınız? Bir daha kaçıncı haftada gideceksiniz? Benm tanıdıklarım tekrar gitmedi çünkü de.
Teşekkürler canım :KK200: ben 20+2 idim dün.. internetten araştırdığımda kontrol amaçlı çağırdığını okumuştum ben, her şey yolunda 1 ay sonra gel hem bebek daha da büyümüş olur hem tekrardan görürüz dedi belki de organları daha da büyük görmek istedi sadece randevu al vezneye vs gitme dedi. Aralık sonu gitcem canım 25. Haftamda oluyorum

Back
X