• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Merhabalar kızlar
Kontrolümüzü yaptırdık aşımı oldum, yoruldum.
Bebek 21+3 oldu. 420 gram 24 cm :nazar::KK200:
Çok şükür herşey yolunda:dua:
Maşallah canım bebişine :nazar:
Güzel haberlerle gelmişsin inşallah bizde güzel haberle geliriz :dua:
Kontrole gittim. 650 gram 30 cm olmuş bizim kız. Ama hiç hareket etmedi. Doktor net görüntü alamadım haftaya bir daha gelin dedi. Annelik ne garip bir şey. Neden bir daha çağırdı ki diye tedirgin oldum. Baş ölçüsü de büyük çıktı. 23+0ıx 25 haftalık çıktı. Bacak boyu da önde ama bu kadar değil. Sorun teşkil etmez umarım
Kuzum maşallah bebişine :nazar:
Boyunun önde olması anne uzun olunca gayet normal,boyu fark atınca kafa yapısı küçük olsa sorun olurdu canım.
Gelişimi normale göre 1.5-2 hafta önde gidiyor senin kızının:nazar:
Başlardada öyleydi sanki yanlış hatırlamıyorsam :110:
Bende sağlık ocağından geldim şimdi tansiyonum 12/7 çıktı ben anlamıyorum evde daha düşük çıkıyor ama hayırlısı.
1 kilo daha almışım 2 haftada ehhee hızlanmaya başladı galiba 62 kilo geldim. Başlangıç kilom 60,5tu.
Kalp atışını da dinledik minnoşumun❤️
Aşımı oldum denildiği gibi şuan hiçbir acı sızı yok umarım kolay geçer soğuk kompres önerdiler şişme olmaması için aklınızda bulunsun. Benden de haberler bu şekilde :)
Hadi atlattın canım ilk dozu :))
Ağrın olmaz inşallah

Evet ama başı 2 hafta önde çok fazla geldi. İri bir bebek zaten dedi ama bilemedim yinede. Haftaya bi tekrar gidelim bakalım canım
Haftayaki kontrolüne aç gel dedi mi canım
Tahminimce doktorun şekerden şüpheleniyor
Belkide şeker yüklemesi için çağırıyor
İri bebeklerde en büyük etken şeker oluyor

Bende sağlık ocağından geldim şimdi tansiyonum 12/7 çıktı ben anlamıyorum evde daha düşük çıkıyor ama hayırlısı.
1 kilo daha almışım 2 haftada ehhee hızlanmaya başladı galiba 62 kilo geldim. Başlangıç kilom 60,5tu.
Aşımı oldum denildiği gibi şuan hiçbir acı sızı yok umarım kolay geçer soğuk kompres önerdiler şişme olmaması için aklınızda bulunsun. Benden de haberler bu şekilde :)
Orada heyecan yapıyoruz herhalde tansiyon yükseliyor :KK53: artık kilo alıyoruz kuzum iştahımız açıldı :kk77: yerim ben o miniği ❤️
Geçmiş olsun canım bakalım senin de gece ağrın başlayacak mı genelde öyle oluyormuş, inşallah olmaz ağrın falan

Kuzum bildiğin çarpmışım gibi morluklar. Hafif şiş ve dokununca acıyor onun dışında hissetmiyorum. Onlar varise dönüyormuş sanırım biraz araştırdım. Ayaklarımın altına yastık koydum yüksekte tutarak oturuyorum şimdi. Kılcal damar daralması var bende o yüzden varise ve bu morluklara çok meyilli bacaklarım. Normal damarlarım da bacaklarımda belirginleşmeye başladı zaten ince ince görünüyor bakınca.
Yürüyüş yapıyorum kuzum hafif tempoda yürümem gerekiyor. Uzun süre sabit kalmak ya da koşturmak iyi gelmiyor dün tam olarak böyle bir gün geçirdim gece de bu morluk oluştu
Kuzum senin yatkınlık olduğu için dünkü koşturman tuzu biberi olmuş varislerin için
Soğuk kompleksde faydalı kuzum varise ama yukardan aşşa olucak şekilde değil aşşadan yukarı yapılması daha faydalıymış
Çok geçmiş olsun kuzum doktorun veya sağlık ocağındaki ebe bizlerden daha çok bilgi verir :KK200:

Orada heyecan yapıyoruz herhalde tansiyon yükseliyor :KK53: artık kilo alıyoruz kuzum iştahımız açıldı :kk77: yerim ben o miniği ❤️
Geçmiş olsun canım bakalım senin de gece ağrın başlayacak mı genelde öyle oluyormuş, inşallah olmaz ağrın falan
Heyecanda yapmıyorum bence aslında ama neyse daha da yükselmesinde :)
Bakalım zaten yatmakta güçlük çekiyorum kolumun ağrısı geçene kadar oturarak uyurum heralde ağrırsa :rolleyes:❤️

melike222 melike222 teşekkür ederim kuzum inşallah :KK200:

Bu demir olayı kafamı karıştırdı :KK64:sağlık ocağındaki doktorum çok ilgilidir o vermedi. Oradaki hemşireler takibimi güzel yapıyor onlar da vermedi. Doktorum her kontrolde tek tek kullandığım ilaç ve takviyeleri soruyor o da kullan demedi. Ondan önce 2 doktora daha gittim onlar da takviye olarak demir kullanmamı söylemedi. Sorun bizim bu bölgede mi acaba :KK48: ayrıca ayda 1 kere falan kan tahlili de yapmıyorlar. Keseyi gördüğümüzde yapılan tahlillerle kaldım. Sadece 14. Haftada karın ağrım olduğu için idrar testi istedi doktorum.

Canım ferritin önemli kaç çıkmış senin? Eğer yüksekse vermemişlerdir ama bakılmamışsa bence tekrardan tüm değerlerine baktır benim mesela ferritin düşük değil ama düşüğe yakın o yüzden kullanmak zorunda olduğumu söyledi doktor.

Canım geçmiş olsun aşıyı vurulduğun an bir şey olmuyor acısı sonradan çıkıyor inşallah sende hiç olmaz ama ben 5 gün sol tarafıma yatamamıştım:110:

melike222 melike222 canım yarın tiroid için kan vericem ve sabah hap içmicem zaten bitti:anneadayı: gitmişken genel değerlerime de baktırayım diyorum kendi kendimizin doktoru olduk:dondurma:

Maşallah canım bebişine :nazar:
Güzel haberlerle gelmişsin inşallah bizde güzel haberle geliriz :dua:

Kuzum maşallah bebişine :nazar:
Boyunun önde olması anne uzun olunca gayet normal,boyu fark atınca kafa yapısı küçük olsa sorun olurdu canım.
Gelişimi normale göre 1.5-2 hafta önde gidiyor senin kızının:nazar:
Başlardada öyleydi sanki yanlış hatırlamıyorsam :110:

Hadi atlattın canım ilk dozu :))
Ağrın olmaz inşallah
Evet kuzum bir hafta falan önde gidiyordu. Şuan kafası iki hafta önde olunca takıldım biraz ama doktor sorun yok dedi

Haftayaki kontrolüne aç gel dedi mi canım
Tahminimce doktorun şekerden şüpheleniyor
Belkide şeker yüklemesi için çağırıyor
İri bebeklerde en büyük etken şeker oluyor
Tok gel dedi canım. Hareket etmesi için. Şekerden şüphelenecek kadar çok iri değil. Babasına çekecek galiba dedi. Eşim uzun. Şeker yüklemesini de soracaktım unuttum. Benim de çok kilo almış olmam gerekmez miydi şeker olsaydı

Bu demir olayı kafamı karıştırdı :KK64:sağlık ocağındaki doktorum çok ilgilidir o vermedi. Oradaki hemşireler takibimi güzel yapıyor onlar da vermedi. Doktorum her kontrolde tek tek kullandığım ilaç ve takviyeleri soruyor o da kullan demedi. Ondan önce 2 doktora daha gittim onlar da takviye olarak demir kullanmamı söylemedi. Sorun bizim bu bölgede mi acaba :KK48: ayrıca ayda 1 kere falan kan tahlili de yapmıyorlar. Keseyi gördüğümüzde yapılan tahlillerle kaldım. Sadece 14. Haftada karın ağrım olduğu için idrar testi istedi doktorum.
Canım bende gidip kendim istedim sağlık ocağından tahlil kan, idrar, d vitamini baktırdım. Sonra kendi dr uma gösterdim. kan 12,6 çıkmıştı demir yazayım 2 güne 1 kullan değerler iyi ama artık düşmeye başlar dedi. D vitamini de yazdı. Sağlık ocağında hiç sormadı bile ebe galiba değişeceğim aile hekimimi çok ilgisiz:KK20::KK20::KK20:

Canım ferritin önemli kaç çıkmış senin? Eğer yüksekse vermemişlerdir ama bakılmamışsa bence tekrardan tüm değerlerine baktır benim mesela ferritin düşük değil ama düşüğe yakın o yüzden kullanmak zorunda olduğumu söyledi doktor.

Canım geçmiş olsun aşıyı vurulduğun an bir şey olmuyor acısı sonradan çıkıyor inşallah sende hiç olmaz ama ben 5 gün sol tarafıma yatamamıştım:110:

melike222 melike222 canım yarın tiroid için kan vericem ve sabah hap içmicem zaten bitti:anneadayı: gitmişken genel değerlerime de baktırayım diyorum kendi kendimizin doktoru olduk:dondurma:
İnşallah fayda etmiştir kuzum ilacın dozu falan artmaz öyle devam eder:KK200:
Tedbirli olmaktan fayda var canım bende senin gibiyim doktor ebe demeden takip ettiriyorum :KK53:
Evet kuzum bir hafta falan önde gidiyordu. Şuan kafası iki hafta önde olunca takıldım biraz ama doktor sorun yok dedi
Hiç kafana takma o zaman canım normaldir sorun olsa ilk önce doktorun söylerdi için rahat olsun
Hem bak mahanayla haftaya bir daha görcen :anneadayı::KK200:

tüm mesajları okudum anca bitti

umut çok güzel bi isim. adıyla yaşasın inşallah.

yer değişikliği etkilemiş olabilir. belli bir düzenden ayrıldınız sonuçta. bu sürede aslında beraber yatabilirsin. kendisini daha güvende hissedecektir.

ben de bu damlayı kullanıyorum.

kızlar nasıl söylemezler anlamıyorum. her ay idrar ve kan verilmesi zorunlu. kan vitamin d3 zorunlu. doktor bunu vermek zorunda sağlık ocağı bunu takip etmek zorunda. aşınızı izleminizi takip etmek zorunda. yapmadılarsa şikayet edin. demek ki görevlerini yerine getirmiyorlar. bunlar ihmale gelecek konular değil. hatta sağlık ocağı tüm kan değerlerini sisteme giriyor nasıl istemez sizden.

bana en başından beri sağlık ocağı o kadar güzel bakıyor ki. keza doktorum da öyle.

2.kutuya başladım kan ilacında. decavite de öyle 2.kutuya geçtim. ihmal etmeyin.

bugün 2.doz aşımı vuruldum. kalp atışını dinledik iyiydi. çok şükür iyi herşey yolunda. 3. doz doğumdan sonra olacak dedi.

ben de aldım ama 6 kg. 92 yim şu an. bel fıtığı bende de vardı ama şu an iyiyim çok şükür. ama dikkat et sende lütfen. benim şeker yüklemesi 2 hafta sonra yapılacak. ne durumdayım bilmiyorum. yarın da devlet hastanesinde kontrolüm war idrar- kan vereceğim değerlerim kaç oldu merak ediyorumç

Beraber yatıyoruz canım zaten ortamızda :deli:

Hayır göstermedi ya eli yüzündeydi yine :KK12:

Azicik merak et anne diyor sana.
Yada rahatsiz etmeyin beni !uykumu kaçırıyorsunuz ,da olabilir.
Bu arada ne guzel tombis tatli bir kız olacak .ailenizde babayigitler cok galiba?

Canım bende gidip kendim istedim sağlık ocağından tahlil kan, idrar, d vitamini baktırdım. Sonra kendi dr uma gösterdim. kan 12,6 çıkmıştı demir yazayım 2 güne 1 kullan değerler iyi ama artık düşmeye başlar dedi. D vitamini de yazdı. Sağlık ocağında hiç sormadı bile ebe galiba değişeceğim aile hekimimi çok ilgisiz:KK20::KK20::KK20:
Bende bugun saglik ocagina gittim.d vitaminim düşük dedim gösterdim sonucu bir saat düşünüp sonra zorla devit damla verdi.niye o kadar düşündü bilmiyorum

Tok gel dedi canım. Hareket etmesi için. Şekerden şüphelenecek kadar çok iri değil. Babasına çekecek galiba dedi. Eşim uzun. Şeker yüklemesini de soracaktım unuttum. Benim de çok kilo almış olmam gerekmez miydi şeker olsaydı
Çocuğun yüzünü göstercek doktorunuz o zaman :))
Aradaki fark birden oluşmuyor canım şekerden zamanla artıyor önlem alınmazsa çok çabuk büyüyor
Ama sizin anne iri baba iri bebek minyon olmaz iri olur şekerden değildir canım için rahat olsun
Haftaya gidince sorarsın şeker yüklemesini.
Canım ben pkoluyum,hamile kalmadan önce şeker hapı kullanıyordum insülin direncine karşı
Doktorlar bana tek büyük şansın zayıf olman diyorlardı en fazla tartıda 65 kiloyu gördüm

Back
X