• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Ben iku uc gundur hareketlerini hissediyordum ama son iki gundur hic hissetmiyorum bu normal mi kizlar ? Birde acaip halsizligim var iki gundur. İzin alip eve geldim simdi ama cikolatada yesem kipirdamiyor boyle olan var mi ?

Her doktor farklı desene canım :)
Kuzum 16.haftada kendi doktorum bakmıştı 140grdı
Pazartesi devlete gittim boyunu kendim hesapladım kiloyla ilgili bişey demedi
Gelişiminin güzel sağlıklı bir bebek olduğunu söyledi:nazar:
Haftaya ayrıntılım var orda öğrenicem kuzum kaç kilo olduğunu
Canım ayrıntılıda da zaten doktor pek boyuyla kilosuyla ilgilenmiyor :110: onlar için önemli olan ciddi şeyleri biliyoruz zaten boy kilo magazinel kalıyo:halay: her şey yolunda mı,uyumlu mu, kol bacak uzunluk eşit mi o önemliymiş:eek: inşallah güzel haberlerle gelirsin canım:KK200:

Kuzum büyük ihtimal hareketini sen hissetmiyorsun
18.haftalıkken gün içinde 2 saate bir 2-3 defa tekme atıyordu
19.haftalıkken 2-3 7-8 tekme sayısına çıktı
20.haftada p.tesi salı çok sakindi.
Dün ilk defa nerdeyse 1 saat arka arkasına tekme attı parmağımla takip ettim oda bana tepki verdi:nazar:
1 saat hareket etmesinin en büyük nedeni sevdiği yiyeceği tükettim :KK48:
:) bende tahminimce benim bebeğim muzu seviyor sanki muz yiyince çoşuyor

Ben iku uc gundur hareketlerini hissediyordum ama son iki gundur hic hissetmiyorum bu normal mi kizlar ? Birde acaip halsizligim var iki gundur. İzin alip eve geldim simdi ama cikolatada yesem kipirdamiyor boyle olan var mi ?
İlk zamanlar normal canım zaten 28. Haftaya kadar bebek hareketlerinden çıkarım yapılmıyor o haftadan sonra hareket etmemesi sıkıntılı oluyor :) Benimkide öyle bazen hareketli bazen durgun❤️
Günaydın kızlar.. Dün akşamdan beri oğlum çok aktif. Onu çok güzel hissediyorum. 5 dakikadır oyun oynuyor annesinin karnında :anne:
Maşallh canım :nazar:

Selam kizlarr tatli anneler ben cok sık giremiyorum bol gezmeli ve ilk oğlumla ilgilenmeli geçiyor.bende ayrıntılı ultrason a gittim 19+2 de kg su 277 gr boyu popo bas arasi 138.5 sanirim abisi gibi 3.100 arasi doğacak cok toplu bir bebek degil sanki.seker yukleme testi ne zaman yapılacaktı bilen var mı.saglik ocagi tetanoz icin.de çağırdı bir de kan alacakmış.benimki de maşallah hareketli 20+1 olduk bile yalniz bir sorun var gun icinde tatli birşeyler yemezsem ısınamıyorum hele dun aksam resmen bebek asagi indi yürümekte bile zorlandım esim hemen tatli birşeyler aldi geldi yaklasik 30 dk.sonra benim sipa hoop yukari çıktı.bi de karnıma dik.yatıyor hep sizde durumlar nasıl.

Selam kizlarr tatli anneler ben cok sık giremiyorum bol gezmeli ve ilk oğlumla ilgilenmeli geçiyor.bende ayrıntılı ultrason a gittim 19+2 de kg su 277 gr boyu popo bas arasi 138.5 sanirim abisi gibi 3.100 arasi doğacak cok toplu bir bebek degil sanki.seker yukleme testi ne zaman yapılacaktı bilen var mı.saglik ocagi tetanoz icin.de çağırdı bir de kan alacakmış.benimki de maşallah hareketli 20+1 olduk bile yalniz bir sorun var gun icinde tatli birşeyler yemezsem ısınamıyorum hele dun aksam resmen bebek asagi indi yürümekte bile zorlandım esim hemen tatli birşeyler aldi geldi yaklasik 30 dk.sonra benim sipa hoop yukari çıktı.bi de karnıma dik.yatıyor hep sizde durumlar nasıl.
Maşallah canım bebişine. Şeker yüklemesi bildiğim kadarıyla 24ten sonra yapılıyor biraz daha vaktimiz var :)

Birkaç gündür hareket etsin diye çikolata yemekten çikolata bağımlısı oldum canım istiyor sürekli :deli:

Giderek artacak o zaman hareketleri canım normal öyleyse şu an :) benimki neyi seviyor çözemedim daha 2 gün önce çok hareketliydi ama çok sevebileceği bir şey değildi yediğim yemek :dondurma: siz artık iletişim kuruyorsunuz ne güzel darısı bizlere:nazar:
Bizim cocuk babasina cektiyse sevdigi hic birsey bulamam bennnnn:halay:

Ben hic kendimi hamile gibi hissedemiyorum :KK43: Sabah 7 de kalkip kosa kosa ise gidiyorum metroda zaten ayakta gidiyorum gun icinde iki dk ayaklarimi uzatabilecegim yer yok aksama kadar kucucuk sandalyede iki buklum oturuyorum :KK43: Bulundugum odada 30 tane bilgisayar var onlarin yaydigi radyasyon ve evrak al ver diye inip ciktigim merdivenler de cabasi. İs yerindeki wc ler aman aman temizde degil sonucta surekli giren cikan cok insan oluyor mikrop kapacagim diye korkuyorumm. Aksam da kosa kosa eve gelip saat 7 den sonra ne yemek yapacagim derdi. Bulasik derdi derken saat 9 oluyor bir saat koltukta sekerleme yapip yatiyorum. Oyle yorgun oluyorum ki bebegimle ilgili hayal bile kuramiyorum. Karnimda cok cikmadigi icin is yerinde cok hamile muamelesi goremiyorum. Doktor randevusunu bile izin alamadigim icin aksam 6 dan sonraya aliyorum bilmiyorum bugunumuze de sukur ama kendimi cok yorgun ve mutsuz hissediyorum 47 kiloyum zaten etim ne budum ne diyorum bazen :KK43: Bebegim de kesin etkileniyordur bu durumdan Allah sonumuzu hayir getirsin

Geçen gezmiyordum burdaki başlıklara baktım.sadece 6 kilo almis 4 kilo doğmuş bebegi.27 haftasına gelip kilo almayanda var bebegim sağlıklı diyor.ilerleyen zamanlarda kilo alırsın muhakkak.mankenler hiç kilo almıyorlar bebekleri kilolu doğuyor kilo alanların tam tersi.
Bende sanirim iki kilo aldim.doktor zaten kilon var ayda bir kilo al yeter dedi.protein ağırlıklı beslenme hem bize kilo yapmicak hem bebeğe yarıyacak

Bende ilk hamileliğimde 66 kiloyla başladım ilk 4ayda 60kiloya düştüm doğuma gittiğimde 67 veya 68dim oğlum çok şükür sağlıklı doğdu. Bunda da 55kiloyla başladım şuan 56,5 kiloyum. Çocuğun kilosunun annenin kilosuyla bi alakası yok bence.

Ben hic kendimi hamile gibi hissedemiyorum :KK43: Sabah 7 de kalkip kosa kosa ise gidiyorum metroda zaten ayakta gidiyorum gun icinde iki dk ayaklarimi uzatabilecegim yer yok aksama kadar kucucuk sandalyede iki buklum oturuyorum :KK43: Bulundugum odada 30 tane bilgisayar var onlarin yaydigi radyasyon ve evrak al ver diye inip ciktigim merdivenler de cabasi. İs yerindeki wc ler aman aman temizde degil sonucta surekli giren cikan cok insan oluyor mikrop kapacagim diye korkuyorumm. Aksam da kosa kosa eve gelip saat 7 den sonra ne yemek yapacagim derdi. Bulasik derdi derken saat 9 oluyor bir saat koltukta sekerleme yapip yatiyorum. Oyle yorgun oluyorum ki bebegimle ilgili hayal bile kuramiyorum. Karnimda cok cikmadigi icin is yerinde cok hamile muamelesi goremiyorum. Doktor randevusunu bile izin alamadigim icin aksam 6 dan sonraya aliyorum bilmiyorum bugunumuze de sukur ama kendimi cok yorgun ve mutsuz hissediyorum 47 kiloyum zaten etim ne budum ne diyorum bazen :KK43: Bebegim de kesin etkileniyordur bu durumdan Allah sonumuzu hayir getirsin

Canım neden bu kadar kafana taktın ? Hamile hissetmek dediğin nedir ki ? Bak ne güzel çalışıyorsun demek ki evde yatmak için bir nedenin yok. Ben işimi bırakmak zorunda kaldım kasılmalarım yüzünden sürekli uzanıyorum. Evdeyim hiç birşey yaptığım yok. Vakit geçmiyor en ufak bir ağrım olsa kafama takıyorum yanlızlıktan. Keşke doktorum çalışmama izin verseydi diyorum günlerim çabucak geçerdi.
Bu güzel günlerin tadını çıkar yoğun tempoyla hamilelik daha çabuk geçer emin ol evde kalınca sosyal çevre olmuyor insan kendi kendine çok kuruyor saatler bile geçmiyor. Eşim gelsefe markete gitsek de bekliyorum ki eskiden çalışırken ben gitmezdim market alışverişini..

Allah yardımcın olsun canım gerçekten zor dinlememek. Ben yatmadan dinlenemiyorum bile oturmak bile yorucu bel ağrısı tutuyor. Seni düşünemiyorum :( Aktif olmak bir yönden iyi ama şu zamanlarda insan biraz dinlenmek rahat olmak istiyor. Bebişin etkilenmez canım o şekilde kafana takma beslenmene dikkat et, ara öğün yapmayı unutma işyerindeyken birşeycik olmaz ❤️ Eve gelince eşinde yardım ederse çok daha iyi olur senin için..

Lusi Lusi
Kasım ayını 60 kilo ile kapattım.bi ay da üç kilo aldım şok oldum kendime.toplamda 4 buçuk kilo aldık.önümüzdeki ay daha dikkatli olacağım :)

Back
X