• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Selam kızlar :KK200:

Bugün kontrolum vardı ardından da nstye girdim. Şükür bebekle ilgili her şey yolunda :nazar:ama plesantam biraz aşağıya inmiş geçen hafta da söylemişti ama önemsememiştim gerçi doktor da önemli bir şey değil dedi şimdi onu düşünme sen 38. Haftamızda karar veririz dedi yürümeye squata devam dedi nst de güzel çıktı.

Hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun şuan elimden tevekkül etmekten başka bir şey gelmiyor 🙏🏻 Sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah içimde hiç kötü bir his yok 🤗
Maşallah kuzucuğa :nazar:
Aklına kötü şeyler getirme tabi kuzum hayırlısı neyse o olsun ❤️

Günaydın kızlar doğumhanedeyim şuan😂😂

Aman korkmayın nst ye girdim :KK45: sırt üstü yatamıyorum boğulucam şuan
Ben soluma donuyorum.duz yatinca bebegin kalp atuslarida hizlaniyormus
Canım benim nişanım mukuslu açık pembe kan dokulu bir yapıydı. teık seferde geliyor. doğum kanalını kapayan tıkaç zaten nişan. o kanal açılıyo nişan geldiğinde.

Kuzum bende bugun kayınvalidemden ilave kabin boy valiz aldım benimkileri de ona yerleştireceğim diğerine sığmadı çünkü onun dışında duş alıp yatmayı düşünüyorum😍

Canım keşke nstyi göstermeseydin kusuyorum şişlik var şüpheleniyorum deseydin 😒 aceleye getirince çok kötü oluyor yani burada çok önemsiyorlar canım hatta ben 16. Haftamda düşmüştüm pimpirikliyimdir hemen acile gitmiştim araştırma hastanesine kayıt açana kadar beni doğumhaneye aldılar oradaki doktor hem ultrasondan baktı uzun uzun hem alttan baktı kanama vs var mı diye çok hassaslardı allah iyilerle karşılaştırsın 🙏🏻

Canım benim bildiğim kanlı ya da pembeli oluyor sarı değil o muhtemelen akıntıdır bazen benimde sarımsı geliyor bi de enfeksiyon var bende bir de bayaa topun geliyormuş nişan
Sagolun kizlar.dogum haberleri baslayinca bende de korkular basladi bir sey olsa acaba mi diyorum

Kuzum bende bugun kayınvalidemden ilave kabin boy valiz aldım benimkileri de ona yerleştireceğim diğerine sığmadı çünkü onun dışında duş alıp yatmayı düşünüyorum😍

Canım keşke nstyi göstermeseydin kusuyorum şişlik var şüpheleniyorum deseydin 😒 aceleye getirince çok kötü oluyor yani burada çok önemsiyorlar canım hatta ben 16. Haftamda düşmüştüm pimpirikliyimdir hemen acile gitmiştim araştırma hastanesine kayıt açana kadar beni doğumhaneye aldılar oradaki doktor hem ultrasondan baktı uzun uzun hem alttan baktı kanama vs var mı diye çok hassaslardı allah iyilerle karşılaştırsın 🙏🏻

Canım benim bildiğim kanlı ya da pembeli oluyor sarı değil o muhtemelen akıntıdır bazen benimde sarımsı geliyor bi de enfeksiyon var bende bir de bayaa topun geliyormuş nişan

Dün akşam aradık ya doktoru canım o yüzden haberi vardı
Zaten dün nst ye girmişsin şimdi gerek yok dedi

Ya diyorum acaba ben mi çok panik yapıyorum diye ama beni hiç tatmin etmedi bu kontrol
Nst dün bakıldı ama şimdi de durum ne diye bakmaları gerekmez miydi
Ya da tahlil vs istemediler tansiyon bakılmadı

Uff dogru duzgun bilgi vermiyorlar birde tam ilgilenmiyorlar.o zaman dogum sancin yok birde rahim boyun vs iyiyse bi tehlike gormemistir.sen urolojiye sor canim kusmani o sebep olmus olabilir.olcumlerede takilma her ultrasonda farkli cikiyor
Ölçümleri artık çok takmıyorum ama açıklama yapmadan bakıp göndermelerine sinir oluyorum
Dediğin gibi demek ki rahim boyunu iyi gördü ki rahat davrandı dicem ama babam hiçbir şey söylemeden bakıp kaldırmasına sinir oldum

Kizlar nişan denilen sey birden mi geliyor parca parca mi.biraz once sarimsi bir akintim oldu cok degildi ama sildikce geldi.ay korktum biran

Canım nişanı bilmiyorum ama sarı akıntı bazen bende de oluyor yoğun şekilde
Kendini sıcak tutmaya bak

Günaydın kızlar gece kızım çok hastalandı sabaha kadar gözünüzü kirpmadik hastaneye de tek başıma gitmeye gözüm korktu sabahı bekledik sabah gittik boğaz enfeksiyonu olmuş ateşi çok fazlaydı bide kusmamiz vardı gitmişler bende tekrar idrar verdim sanırım bulantilarimin sebebi idrar yolu enfeksiyonu bulantısı olanlar sizde baktirin bence son zamanlarda en sık görülen şeymiş enfeksiyon kızlar tek doz munorol yazdı akşam icicem bakalım bide bol su dedi ama sudan midem bulaniyor....
Canım atanamayanogretmen hayırlı haberlerle gel stres yapma lütfen.....

Geçmiş olsun canım kızın küçük müydü? Ben de o kadar dikkat ediyorum kızım ilkokul da hasta falan olma diyorum hemen bana da geçiyor çünkü.
Ankara da hava kapali yagmurlu, zaten icim daraliyor birde boyle olunca bir mutsuzluk var bugun ustumde :KK43: Belkide 7-8 aydir sadece hastane icin disari ciktigimdan bunaldim evde tek yaptigim aktivite cam kenarindaki berjere oturup disariyi seyretmek. Simdi bunun ustune birde bebegin gelisimi ve previa ameliyati da eklenince icim bunaliyor :KK43: Buse diye bir kiz vardi instgda. O da dogum yapmis normal dogumla masallah 3 kusur kilo dogurmus. Bazen diyorum 1 kg lik bebegi bile tasiyamiyorum, icimde buyutemedim onu ben kotu bir anneyim, kizim benim gibi bir anneye sahip diye kizima cok uzuluyorum. O da isterdi normal dogumla tombul dogmayi ama olmadi basaramadim :KK43: Hamile olmayi bile basaramadim ki ne karnim buyudu adam gibi nede o buyudu. Esime de cok uzuluyorum hergun yaglar ballar alip geliyor sevine sevine kizimla esim yesin diye. Yiyorum ama hala ayni hersey. Artik yesem bile birsey degismiyor diye yemek bile istemiyorum. Sabah yine erkenden kalktim wc ye gittim kan varmi diye. Her sabah ayni rutin kan var mi yokmu teftisi. Bugun cok mutsuzum kizlar ya Allah hayir getirsin ama icimde bir sikinti var. Hava da kapkaranlik. Dun biraz kuran okuyum dedim. Youtube' dan actim kizimda dinlesin dedim ama sagolsun yukleyen sahis kuran'in arasina her bes on dk da bir sacma sapan reklam koymus surekli bolundu okumam. Bugun Cuma bol bol dua edelim birbirimize. Kulun kula ettigi dua kabul olurmus derler. İnsallah hepimiz sag salim bebeklerimizi kucagimiza alip burdan mutlu haberler veririz. Oyle iste bugun depresif ben :KK43: Allahim basks dert vermesin bugunumuze hamd olsun. Cok mutsuzluk yazdim diye kizmayin bana napiim hormonlar da boyle.olunca :KK43:

Sen ne kadar cesur bir annesin farkında değilsin...herşeyi göze alarak doğuma gireceksin. Sen çoktan anneliğin en güzel duygularını yaşamaya başladın. Bebeğin için nelere dayanıyorsun. Sakın ama sakın bir daha kendini suçlama; vallahi kızarım. Sen böyle olsun istemezdin. Rabbimin takdiri. Bu da senin sınavın. Bekleyip duanı edeceksin. Bakalım biz neler yaşayacağız her an herşey olabilir. Rabbimden hayırlısı ne ise o olsun öyle isteyelim. Bi de moralini bozup kendini suçlama sakın.
Kızlar tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın
Hastanede de telefon pek iyi çekmiyor

Bugün benim şanssızlığım galiba
Hastane o kadar kalabalık ki her şeye çok hızlı baktılar
Allah kimseyi düşürmesin bu devlet hastanelerine

Kadın Doğumda benim doktorum ameliyatta olduğu için başka bir doktor baktı
Bu nst ye göre Doğum sancısı var diyemeyiz dedi
Ama yeni nst çekmediler
Hızlıca ultrasndan baktı
Ben 35 haftalığım ama hemşireye söylediği bütün değerler 34 33 32 haftaydı
Bebek küçük mü kalmış dedim yoo iyi dedi
Bulantımı kusmamı falan söyledim hiç yorum yapmadı

Ürolojide de tahlil verdim
Sonuçları aldıktan sonra muayene olcm

Cımbızla laf alınan doktorlara sinir oluyorum. Tahlillerin hemen çıkar mı?
Kizlar nişan denilen sey birden mi geliyor parca parca mi.biraz once sarimsi bir akintim oldu cok degildi ama sildikce geldi.ay korktum biran

Canım ben de kahverengi leke şeklinde gelmişti. Ve geldikten tam 30 saat sonra doğum yapmıştım. Kimin de pembe de olabiliyor.

Bugün kontrolum vardı ardından da nstye girdim. Şükür bebekle ilgili her şey yolunda :nazar:ama plesantam biraz aşağıya inmiş geçen hafta da söylemişti ama önemsememiştim gerçi doktor da önemli bir şey değil dedi şimdi onu düşünme sen 38. Haftamızda karar veririz dedi yürümeye squata devam dedi nst de güzel çıktı.

Hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun şuan elimden tevekkül etmekten başka bir şey gelmiyor 🙏🏻 Sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah içimde hiç kötü bir his yok 🤗

Gözün aydın canım tabii ki kötü hiçbirşey yok. Herşey yolunda imiş.

Ya diyorum acaba ben mi çok panik yapıyorum diye ama beni hiç tatmin etmedi bu kontrol
Bu tansiyon muhabbeti çok önemli bakmasalar bile bakmalarını iste kuzum.
İlk bakmaları gereken şeylerden biri aslında

Bugun bende bir halsizim ve biraz once kustum.ayni belirtileri yasiyoruz sanirim

Dikkat edin kızlar kendinize. Yediklerinize de dikkat edin. Yoğurt ayran eksik etmeyin lütfen.

Nasıl bakılmaz ya gerekirse beklenir bi daha bakılır baştan savma işler...kendimi iyi hissetmiyorum tansiyonuma da bakılmadı de. Bunların bu haftada ne kadar önemli olduğunu unutuyorlar galiba

Dikkat edin kızlar kendinize. Yediklerinize de dikkat edin. Yoğurt ayran eksik etmeyin lütfen.

Nasıl bakılmaz ya gerekirse beklenir bi daha bakılır baştan savma işler...kendimi iyi hissetmiyorum tansiyonuma da bakılmadı de. Bunların bu haftada ne kadar önemli olduğunu unutuyorlar galiba
Cok tuketirim onlari.gece midem cok yandi ondan oldu sanirim.sagol canim

Darisi basima :) fazlasiyla agirdan aliyorum bu isi. Normalde ben de cok garanticiyimdir. Ama sanki hazirladigim an hemen doguma gidecekmisim gibi geliyor hazirlamiyorum :KK70:hurclara koydum ama valizi silip yerlestiricem hala tik yok :) bir kac eksik de var almam gereken ama baklim..
Alinti eklemeyi unutmusum Alexander Mcqueen Alexander Mcqueen
Canım biz en son kanama şikayetiyle hastaneye koşunca iyi ki herşeyi hazırlamışım dedim Allah bebeklerimizi vaktinde kucağımıza nasip etsin 🐣❤️

Selam kizlar,
Bugun niyeyse bende de bir kasvet var. Gece boyunca cok hapsirdim. Tikandim. Sanirim saglikli uyuyamadim iyi bir enerjiyle de uyanamadim.

@Mini_mini canim kendine haksizlik etme.. artik uzulme nolur. Elinden geleni yapiyorsun. Guzel dusun. Kiloya da nolur takilma. 1.5 la dogar sapasaglm cikar 3 le dogar binbir cesit sorunu olur.. bilemeyiz. Hayirlisi icin dua etmek lazim. Bak dedigin gibi bugun cuma. Umarim her sey guzel olacak. Dua et bol bol. Rabbim korktuklarinla sinamasin kimseyi. Bir cok kisinin problemli bir sureci ongoruluyor. Ama kotuye odaklanmamak lazim. Bir de asla umidi yitirmemek lazim.

atanamayanogretmen atanamayanogretmen canim naptin? Var mi bir gelisme?

BellaCiao BellaCiao canim abinin aldigi seyler de cok guzeldi. Gece gordum de yazamadim :) bugun ben de kendi camasirlarimizi attim. Bi yandan da minnosun battaniyesini bitirmeye calisiyorum 😂 son iki motifim kaldi. Bitirip birlestirsem hayirlisiylaa 🤗

H Heart of Gold canim magnetlerin falan cok minnos.. bayildim..

İyi yapmışsın canım :) bitince modelini at bize ❤️

Kızlar tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın
Hastanede de telefon pek iyi çekmiyor

Bugün benim şanssızlığım galiba
Hastane o kadar kalabalık ki her şeye çok hızlı baktılar
Allah kimseyi düşürmesin bu devlet hastanelerine

Kadın Doğumda benim doktorum ameliyatta olduğu için başka bir doktor baktı
Bu nst ye göre Doğum sancısı var diyemeyiz dedi
Ama yeni nst çekmediler
Hızlıca ultrasndan baktı
Ben 35 haftalığım ama hemşireye söylediği bütün değerler 34 33 32 haftaydı
Bebek küçük mü kalmış dedim yoo iyi dedi
Bulantımı kusmamı falan söyledim hiç yorum yapmadı

Ürolojide de tahlil verdim
Sonuçları aldıktan sonra muayene olcm

Bu nasıl hastane ya 😓😓 anlamıyorum neden işlerini doğru düzgün yapmıyorlar. Yangından mal mı kaçırıyorlar sanki

Herşeyin yolunda olmasına sevindim canım 🧿🧿

İyi yapmışsın canım bende normal valiz aldım kabin boya sığmadı hiç biri :D hayırlısıyla bitirseydik şu çantaları 😂

Ölçümleri artık çok takmıyorum ama açıklama yapmadan bakıp göndermelerine sinir oluyorum
Dediğin gibi demek ki rahim boyunu iyi gördü ki rahat davrandı dicem ama babam hiçbir şey söylemeden bakıp kaldırmasına sinir oldum

Canım nişanı bilmiyorum ama sarı akıntı bazen bende de oluyor yoğun şekilde
Kendini sıcak tutmaya bak
Tansiyon ben her gittiğimde bakılıyo hatta sağlık ocağı bile her gittiğimde bakıyo, rahim boyunu vajinal usg ile ölçtü demi, eğer öyleyse zaten rahim ağzının kapalı olduğunu da görmüştür, o yüzden çok düşmemiştir nst ye filan

Geçmiş olsun canım kızın küçük müydü? Ben de o kadar dikkat ediyorum kızım ilkokul da hasta falan olma diyorum hemen bana da geçiyor çünkü.

Sen ne kadar cesur bir annesin farkında değilsin...herşeyi göze alarak doğuma gireceksin. Sen çoktan anneliğin en güzel duygularını yaşamaya başladın. Bebeğin için nelere dayanıyorsun. Sakın ama sakın bir daha kendini suçlama; vallahi kızarım. Sen böyle olsun istemezdin. Rabbimin takdiri. Bu da senin sınavın. Bekleyip duanı edeceksin. Bakalım biz neler yaşayacağız her an herşey olabilir. Rabbimden hayırlısı ne ise o olsun öyle isteyelim. Bi de moralini bozup kendini suçlama sakın.

Cımbızla laf alınan doktorlara sinir oluyorum. Tahlillerin hemen çıkar mı?

Canım ben de kahverengi leke şeklinde gelmişti. Ve geldikten tam 30 saat sonra doğum yapmıştım. Kimin de pembe de olabiliyor.

Gözün aydın canım tabii ki kötü hiçbirşey yok. Herşey yolunda imiş.
Kızım 9 yaşında canım bende aynı şeyi sürekli söylüyorum kızım 20 gün kaldı ne olur hasta olma diye ama kısmet işte bugün okulda gitmedi evde dinleniyor inşallah hemen toparlanır bana geçmeden.....

Tansiyon ben her gittiğimde bakılıyo hatta sağlık ocağı bile her gittiğimde bakıyo, rahim boyunu vajinal usg ile ölçtü demi, eğer öyleyse zaten rahim ağzının kapalı olduğunu da görmüştür, o yüzden çok düşmemiştir nst ye filan

Hayır canım vajinal bakılmadı
Normal karından baktı iki dk tamam bitti sonra

İyi yapmışsın canım :) bitince modelini at bize ❤

Bu nasıl hastane ya 😓😓 anlamıyorum neden işlerini doğru düzgün yapmıyorlar. Yangından mal mı kaçırıyorlar sanki

Herşeyin yolunda olmasına sevindim canım 🧿🧿

İyi yapmışsın canım bende normal valiz aldım kabin boya sığmadı hiç biri :KK70: hayırlısıyla bitirseydik şu çantaları 😂

Devlet hastaneleri maalesef böyle canım
Baktık mı baktık işte
Bugün hiç tatmin olmadım bu kontrolden

Kızlar çantamız hazır ama bi sorun ne zamandır hazir;) 3 hafta önce hazırladım ama hala açıp açıp bakıyorum. Her açtığımda acaba ne unuttum diyorum;) eşim isyanlarda;)))

Eklentiler

• 20190315_142457.webp
    20190315_142457.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 53
Kızlar bu arada rahim boyunun kaç mm olması lazım normal şartlarda
25mm altı risk..
Ortalama 30-35 iyi.
2 kere ölçüldü 35mm idi benim gayet iyi dediler.
Birde sanırım normal usg ile görebiliyorlar ama ölçüm alttan yapılıyor.
Benim doktorum karından baktığıyla sadece iyi diyordu. Alttan bakınca ölçümü de diyorlar.

Back
X