2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bilmiyorum valla ikilemde kaldım canım. Kusma açısından emme öncesi mantıklı geliyor bana

Uykusu değilde kusması beni üzüyor. Açıkcası kustugu zaman sütea ıyorum. Çünkü süt olsun Diye sürekli incir hurma hoşaf bıktım valla :)

Canım maşallah ne tatlı meleğin kıyamam ben ona

Canım bizim emne bitince 5 dk o poZisyonda tutuyorum sonra gazını çıkartıyorum nekadar sürerse o an. Sonrada altını temizliyorum. Yavaş olmayacak özen gösteriyorum ama yinekusuyor

Bende açken değiştircem artık canım. zaten 2 saatte bir emiyor kızım yapacak biley yok. Kussun istemiyorum zaten yatakta ıkınırkrnde kusuyor. Gazını çıkartırkende kusuyor ufff her şekilde kusuyor

Ne kadar kötü bir durum tam kısır döngü. Dizinde kusma sorununuz var bende kontrole gittiğimizde. Kıyafeti geçtim kustugu süte üzülüyorum:KK43:

Hiç böyle hayal etmemiştim Doğumdan sonrasını hergün yeni birşeyler çıkıyor canım. Analık zor zanaaatmış

Canım maşallah bebeğine çok güzelll

Canım 180 tl olan ödeme emzirme yardımı PTT ye gitmiş bugün alabilirsiniz dedi. 300 tl için aile ve sosyal politikalara bizzat gidip başvurdum 25 Mart’ta PTT den al dedi. 4ocaktaiznim başlamış oldu Doğum 14 Ocak’ta oldu 10 günlük 518 tl hesabıma yattı. E devletten takip edebilirsin. Normalde maaşın elden yatıyorsa, hesap numaranı tanımla direk hesabına yatsın. PTT bankaya gidip uğraşma

Canım dediğin gibi yapıyorum ama yine kusuyor sıpa

Canım gaz çıkartma olayını nasıl yapıyorsun alttan anlatabilirmisin aklıma yattı bu iş
Açken altını değiştirdiğinde muhtemelen ağlayacaktır, ben öyle durumda emzikle kandırıyorum yapışıyor emziğe :rolleyes:

Kızlar ya ben çalışan annelere bir şey soracağım. 300 tl doğum param ve doğum rapor param ( devletin ödediği maaş yerine geçen) yatmadı hala. 21 aralıkta ayrıldım ne aralık ne ocak ikiside yatmadı
Canım doğum rapor parası en son yatıyor, işe başladığında işyerin bildirimde bulunuyor ve o para toplu yatıyor. Ama bazı işyerleri (benimki gibi) normal aylık maaşı yatırıp en son sgknın ödediği parayı yatınca senden geri alıyor. Ben şu an işyerimden normal maaşımı alıyorum ama rapor sonu yatan parayı şirkete teslim edeceğim. Doğum parası olan 300 tl tek seferlik yatıyormuş. Onun için de aile sosyal politikalar bakanlığına müraacatta bulunmak gerekiyormuş. Ben hala başvurmadım. Bir de 150 tl gibi bir ücretti sanırım süt parası hakkımız var o da tek sefere mahsus onu da hastaneden sgk’ya bildirdiler bakalım henüz yatmadı..

Bilmiyorum valla ikilemde kaldım canım. Kusma açısından emme öncesi mantıklı geliyor bana

Uykusu değilde kusması beni üzüyor. Açıkcası kustugu zaman sütea ıyorum. Çünkü süt olsun Diye sürekli incir hurma hoşaf bıktım valla :)

Canım maşallah ne tatlı meleğin kıyamam ben ona

Canım bizim emne bitince 5 dk o poZisyonda tutuyorum sonra gazını çıkartıyorum nekadar sürerse o an. Sonrada altını temizliyorum. Yavaş olmayacak özen gösteriyorum ama yinekusuyor

Bende açken değiştircem artık canım. zaten 2 saatte bir emiyor kızım yapacak biley yok. Kussun istemiyorum zaten yatakta ıkınırkrnde kusuyor. Gazını çıkartırkende kusuyor ufff her şekilde kusuyor

Ne kadar kötü bir durum tam kısır döngü. Dizinde kusma sorununuz var bende kontrole gittiğimizde. Kıyafeti geçtim kustugu süte üzülüyorum:KK43:

Hiç böyle hayal etmemiştim Doğumdan sonrasını hergün yeni birşeyler çıkıyor canım. Analık zor zanaaatmış

Canım maşallah bebeğine çok güzelll

Canım 180 tl olan ödeme emzirme yardımı PTT ye gitmiş bugün alabilirsiniz dedi. 300 tl için aile ve sosyal politikalara bizzat gidip başvurdum 25 Mart’ta PTT den al dedi. 4ocaktaiznim başlamış oldu Doğum 14 Ocak’ta oldu 10 günlük 518 tl hesabıma yattı. E devletten takip edebilirsin. Normalde maaşın elden yatıyorsa, hesap numaranı tanımla direk hesabına yatsın. PTT bankaya gidip uğraşma

Canım dediğin gibi yapıyorum ama yine kusuyor sıpa

Canım gaz çıkartma olayını nasıl yapıyorsun alttan anlatabilirmisin aklıma yattı bu iş
Sirt ustu yatirip ayaklarinyla bisiklet ceviri gibi yapip sonra klasik ayaklarini karnina dogru bastirma bacaklari ayrik sekilde. Bisiklet bastir bisiklet bastir bizde zort zurt cikartiyor bu yontem :)

Yaa bebeğin kolik olabilir mi canım? Allah kolaylık versin, öyle anlamak zor olur tabi haklısın. Benim kız sadece acıkınca ağlıyor ben ordan anlıyorum. Ama baya çişi oluyormuş 2/3 saatte bir çok iyi, demek ki doyuyor canım. Bir de arkadaşın dediği gibi tartıyla tartılabilirsin tahmini olarak kilo artışını takip edebilirsin. Ben öyle yapıyorum ama henüz doktora gitmedik çarşamba ayımız dolunca kontrolümüz bakalım umarım yanılmıyorumdur da doyuyordur gerçekten kuzum..
Bizimde carsamba ayimiz doluyor doktor kontrolu.. bende merakla bekliuorum valla.. galiba kolik benimki canim malesef :(

Doktordan geldik şimdi, hemen aklımda kalanları söylüyorum
- bebeğim reflüymüş süt alerjisi gibi bişiy olsa kilo alımı olmaz veya çok daha az olurdu oradan anlardık sütun yaramıyor deyip tahlil yapardık dedi( 50 günlük bebeğim 10 gun kuvöz-40 gun beslenmeyle 2400 den 4160 gr olmuş gayet yeterli dedi)
- kusması için de bazı zamanlar çok artar bazen azalır dedi kusturmayan mama sordum kesinlikle vermem bebek yeterli kilo alıyor dedi
- bebeğin üzerini falan çıkarmıştık orada bebek ağlamaya falan başladı ben tabi sürekli bebeği susturmaya çalıştım en son sakinleşti bebek oyle konuştuk doktorla, doktor şey dedi bebeğinin ağlamasına izin ver susturmaya çalışma o susacak zaten dedi şaşırdım
- bebekler sebepsiz yere de ağlarlar dedi
- rutin 2 saatte bir besleme yapılacak
- moflor damlanın reflüyü bir etkisi yokmuş normal gaz damlasıymış kusturmayan damla diye bişiy yok dedi ( biz gaz damlası kullanmayı bıraktık çok şükür kendi kendine idare edebiliyor)
-reflü yatağı puset bu şekilde idare edeceğiz gene, 6 aylık olana kadar azalarak gider dedi sonra bitecekmiş inşaallah

Sakin ne kelime ortaligi yikiyor. Surekli ayakta kucakta yuruyerek vs vs sabit duramiyoruz herseyden sikiliyor 5dk da bir kuzum ayniyiz.. ana kucaginda sallanma bile fayda etmio cigliklar devam.. masallah size ya ne kadar tatli bi bebek ❤ Rabbim omrunu kaderjnide guzel eylesin❤
Saol kuzum hepimizinkini bsgislasin bizimki gezdimi aglamiyo susuyor surekli kucakta ayakta sallanacak tekmi bakiyorsun varmiyardim eden biri

Yok canım gun içinde o tarz bi ağlaması yok, akşamki ağlamaları da çok farklı yani gaz seanslarımız var ağlamasa da biz gaz masajımızı yapıp gazımızı çıkarttığımız saatlerimiz oluyor gun içinde hem gaz ağlamalarını anlıyorum ıkınma hareketi de yapıyor gazdan ağladığında kızarıyor bozarıyor, akşamları ağlaması bambaşka, yaklaşık 2 haftadır her akşam 9-12 arasında hıysuzlanıyor ve dediklerinin hepsini denedim altını açtım üzerini değiştirdik bi kaç akşam sakinleşsin diye yıkadık emzirdim gezdirdim beyaz gurultu sesleri açtık kuran okuduk başında ama asla susmuyor hepsini denedik saatimiz 12 olunca gece artık uyku saatimiz oluyor yatak odamıza geliyoruz üst değiştir alt değiştir emzir emerken uyuyor daha zaten sonra gece 3 e kadar falan sesi çıkmıyor

Allah kolaylık versin canım epey zahmet çektiriyor senin bebeğin biz daha 9 günlük olduk ama annem 41 çörek otuna 41 yasin okudu o günden sonra gece düzenimiz bile değişti sakinleşti şükür

- bebeğim reflüymüş süt alerjisi gibi bişiy olsa kilo alımı olmaz veya çok daha az olurdu oradan anlardık sütun yaramıyor deyip tahlil yapardık dedi( 50 günlük bebeğim 10 gun kuvöz-40 gun beslenmeyle 2400 den 4160 gr olmuş gayet yeterli dedi)
- kusması için de bazı zamanlar çok artar bazen azalır dedi kusturmayan mama sordum kesinlikle vermem bebek yeterli kilo alıyor dedi
- bebeğin üzerini falan çıkarmıştık orada bebek ağlamaya falan başladı ben tabi sürekli bebeği susturmaya çalıştım en son sakinleşti bebek oyle konuştuk doktorla, doktor şey dedi bebeğinin ağlamasına izin ver susturmaya çalışma o susacak zaten dedi şaşırdım
- moflor damlanın reflüyü bir etkisi yokmuş normal gaz damlasıymış kusturmayan damla diye bişiy yok dedi ( biz gaz damlası kullanmayı bıraktık çok şükür kendi kendine idare edebiliyor)
-reflü yatağı puset bu şekilde idare edeceğiz gene, 6 aylık olana kadar azalarak gider dedi sonra bitecekmiş inşaallah
ılk defa duydum sebepsız aglar dıyenı ılgı ıstyor canım ozaman bence :) ilgiden aglar en kotu benım bilgiğim o da keyfı yanı böyle hep bızım dr da nedensız aglamaz yalnız kalmak ustemedıgı ıcın aglar demıstı ılla hastalık olmasına gerek yok aglaması ıcın ben bnu dedım sana. kötu bısey olmamasına sevındım yalnz şu var kusmaya devam.ederse fışkırır tarzda olursa tabı alerjıye baktırın cunku kılo alımı olmustu arkdsmnkınde ılk aylarda 1.800aldı hatta sonra baska bır profesor anladı sorunu. kusmalar artınca inşallah duzelır sızın olmaz tabıkı ben aklında olsun dıye söyluyorum. o gaz damlası denen damlalar gaz ıcın degıl bagırsak duzenleyıcı gaz olunca kullanlmıyor sadece. bızımkı de kendı cıkarmaya basladı ama bagırsakların duzeldıgını sanmyrm dha hemen acaba bıze de mı bıraktırcak dr merak ettım. çok snır bozucu onu vermek tadı kötu herlde bebgım sevmıyor hergecen gun

canım emzirdikten sonra asla gazı cıkmadan yatırma bazen cok ugrastırıyor ama enınde sonunda cıkıyor gaz kalırsa uyanır baslarda bende bu sorunu yasadım gaz meger cıkarmadıgımdanmıs. gazı cıkınca uyumaya devam eder zaten bebısler uykuya dalınca bız naparsak yapalık uyanmıyor zten:) bsebse bsebse

Biz bgn doktordaydık. Büyük oğlumdan küçük oğluma grip geçmiş, balgamı çokmuş, kulak da kızarmış. Antibiyotik mecburmuş :( bide balgam söktürücü verdi
25 günlük çocuğuma :(( çok uğraştık ama 5. Gün bulaştı sonunda aynı evin içinde :(( öyle bi nefes alıyoki hırıl hırıl. Sabaha kadar uyuyamıyor :(

Açken altını değiştirdiğinde muhtemelen ağlayacaktır, ben öyle durumda emzikle kandırıyorum yapışıyor emziğe :rolleyes:

Aklımda bulunsun çok sağol canım allah razı olsun

Sirt ustu yatirip ayaklarinyla bisiklet ceviri gibi yapip sonra klasik ayaklarini karnina dogru bastirma bacaklari ayrik sekilde. Bisiklet bastir bisiklet bastir bizde zort zurt cikartiyor bu yontem :)

Canım çok saol günde kaç kez yapmalıyım her alt değiştirmede mi. Bide tek seferde ne kaç kez bisiklet yapmalıyım. Bilgi için çokkkk teşekkür ediyorum. Ben sadece karnına ayaklarını itiyordum bu kız benim acemilik eserim olacak

Canım iyi haberlerle dönmüşsün maşallah. Kusma olayını doktora bende sorsam

Allah kolaylık versin canım epey zahmet çektiriyor senin bebeğin biz daha 9 günlük olduk ama annem 41 çörek otuna 41 yasin okudu o günden sonra gece düzenimiz bile değişti sakinleşti şükür

Canım bu Yasin çörek otu ne için okunuyor

Biz bgn doktordaydık. Büyük oğlumdan küçük oğluma grip geçmiş, balgamı çokmuş, kulak da kızarmış. Antibiyotik mecburmuş :KK43: bide balgam söktürücü verdi
25 günlük çocuğuma :KK43:( çok uğraştık ama 5. Gün bulaştı sonunda aynı evin içinde :KK43:( öyle bi nefes alıyoki hırıl hırıl. Sabaha kadar uyuyamıyor :KK43:

Canım geçmiş olsun allah tez şifa versin

Ayniyiz su an tamamen bizimde emme o kadar genelde. Ay cok sevinirim valla mutlaka yaz kuzum benim carsamba doktor taa❤
Sordum canım. Genel olarak emmesinin 5 dk olduğunu en fazla 10 dakika emdigini soyledim de , eger emerken yutkundugunu aktif olduğunu goruyorsan 5 dkda da doyabilir sıkıntı yok dedi. Bir de kilo alip almadigina bakti tabi.

Çok sevindim senin adına bak her şey normalmiş. Reflü de bir çok bebekte oluyor zaten tekrar geçmiş olsun

ılk defa duydum sebepsız aglar dıyenı ılgı ıstyor canım ozaman bence :) ilgiden aglar en kotu benım bilgiğim o da keyfı yanı böyle hep bızım dr da nedensız aglamaz yalnız kalmak ustemedıgı ıcın aglar demıstı ılla hastalık olmasına gerek yok aglaması ıcın ben bnu dedım sana. kötu bısey olmamasına sevındım yalnz şu var kusmaya devam.ederse fışkırır tarzda olursa tabı alerjıye baktırın cunku kılo alımı olmustu arkdsmnkınde ılk aylarda 1.800aldı hatta sonra baska bır profesor anladı sorunu. kusmalar artınca inşallah duzelır sızın olmaz tabıkı ben aklında olsun dıye söyluyorum. o gaz damlası denen damlalar gaz ıcın degıl bagırsak duzenleyıcı gaz olunca kullanlmıyor sadece. bızımkı de kendı cıkarmaya basladı ama bagırsakların duzeldıgını sanmyrm dha hemen acaba bıze de mı bıraktırcak dr merak ettım. çok snır bozucu onu vermek tadı kötu herlde bebgım sevmıyor hergecen gun
Reflü de fışkıracak şekilde kusturuyormuş, 6 aylık olana kadar azalarak gider ve biter dedi, gaz damlasını doktor demedi ki bırak diye bizimki bitti 1 haftadır kullanmadık sıkıntı da çekmedik ondan ben dedim almaya gerek yok bi daha diye :))

Yine bir doymama kriziyle karşı karşıyayız, saatlerdir bir o meme bir bu meme emziriyorum. Göğsüme yapıştı çocuk. Emerken bir süre sonra uyuyor yatağa koyuyorum uyanıyor :( Sanırım günlük 1 biberon mama olmadan olmayacak artık. Tam mama hazırladım baktım ki uyumuş. Demek ki doymuş ki uyumuş, şımarıklıklarından yapıyorlar sanırım. Canıma okudu resmen :(

Çok sevindim senin adına bak her şey normalmiş. Reflü de bir çok bebekte oluyor zaten tekrar geçmiş olsun
Aynen doktor da dedş bebeklerin yüzde 60 ı reflüdür dedi, erken doğan bebeklerde daha çok görülüyormuş, başetmek zor ama allah başka dert vermesin napalım katlanıcaz 6 ay inşaallah

Back
X