2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Anakucağı kullanan var mı aranızda bayanlar? Özellikle 4moms deneyimi olanlar? :)
Onemli bir detay vermeyi unuttum. Tekerlekli olan alirsaniz daha rahat olur. Joie tekerlikliydi.
4momslar elips cizerek donduruyordu avantaji oydu diye biyorum. Prego gibi daha basit modellerin avantaji ise one arkaya da salliyor.

Zor bir durum :KK43: eşin şehirdışındayken annenler gelip senin yanında kalsa onlar için çok mu zor olur ? Bu tarz bi formül bulmaya çalışsanız çünkü ayrı yaşamak herkes için daha kötü olur bence
Annemler gelmezler kalmaya, aslında sadece eşim gitmesi değil olay normalinde de kimsem yok sabah kapıyı eşimin ardından kilitleyip akşam eşime açıyorum sadece, allah eşimden razı olsun bi dediğimi iki etmemiştir herşeyimde çok yardımcıdır ben sana yetmiyor muyum da insan arıyorsun diyor ama oyle olmuyor işte insanın insana ihtiyacı var, ne biliyim bi iki komşu vs olsaydı belki bu kadar diretmezdim sıkılmazdım, annemlerin oraya gidiyorum zaman nasıl geçiyor 1 hafta anlamıyorum kalabalık orası abimler yengemler ablamlar herkes neşeli hergun biri çağırıyor, kendi evime geliyorum dört duvar:(

Onemli bir detay vermeyi unuttum. Tekerlekli olan alirsaniz daha rahat olur. Joie tekerlikliydi.
4momslar elips cizerek donduruyordu avantaji oydu diye biyorum. Prego gibi daha basit modellerin avantaji ise one arkaya da salliyor.
Çok teşekkürler ❤️ Bebeğimi gün içerisinde oyalaması adına 4moms alalım istiyoruz hazır büyük indirimdeyken ama joie serina modeli de fonksiyonlu karar veremedik bi :)

bebek hep oyle kalmayacak buyuyecek sabir et mizirdanmasi kalmayacak bence oyle birsey yapmamalisin esinle aran sogur sahsen ben dayanamam yani haftada 1 veya 2 kez gormek işi de iyi bence kalsin evinizde durun yani benim sahsi fikrim bu yonde esininde gonlu yok birsey olsa sana soylenip durucak belki yani daha zor olur oyle haftanin 5 gunu nerde kalir bunun sirti var surekli disarda yemek yemesi git gel benzin surekli istanbul tarafigi daha masrafli olur bence bu fikir
Evet eşimi çok özlerim :( bebekten dolayı değil aslında çok sıkıldım dört duvardan tabi bebek de etkiliyor bebekten önce eşimle şehir dışına bende gidiyordum Ya da çok sıkıldım binip metrobüsle annemlere gidiyordum Ya da bi avm ye çıkıyordum şimdi neeedeyse 2 Aydır doktor aşı hariç 2 kez çıktık dışarı, bebekten dolayı dışarı çıkamıyoruz ee bize kimse gelmiyor tanıdığımız kimse yok çok sıkılıyorum

Ayri yasamak disinda bir cozum arayin bence, yani ben dayanamazdim ayri yasamaya simdi yogun oldugu gunlerden onceki gece esim diger odada yatiyor yalan yok ona bile bozuluyorum ama aciyorum da sabah erkenden ise gidecej uykusunu alsin diye birsey demiyorum hele ayri yasama fikri yapamam ben...ama bebek biraz buyuyene kadar ya ailenizden biri size gelsin ya da siz ailenize gidin esinz hafta sonlarj ailenizr gelsin bebis az buyuynce kendinz kalirsinz Allah korusun birsey olursa da yakin bir taksi duraginn numarasini alin hemen cagirirsiz..4 yil istanbulda tek yasadim korkmayin bir yolunu bulursunz hemen hastaneye gitmenin
Yok korkmak değil aslında korkmam kalırım tek de kaldım da zaten ama eşimin bitmek bilmeyen iş gezileri var Doğum yaptım eve geldim bebek kuvozde eşim Çorum’a gitti, gezileri ertelenemez yerine başkasını gönderemez durumda hani şey derler Ya iki eli kanda olsa bırakır gene gider oyle bişiy, ayrı yaşamak bana da zor çok özlerim onu :( ailemden kimse gelmez herkes sen seçtin oraya gitmeyi gözüyle bakıyor Doğum yaptım ablam 2 gun kaldı sadece yanımda şey demiş orası çok sıkıcı boğuldum demiş bizimkiler mahalle kültürüne alışkınlar 40 yıldır aynı yerde oturuyorlar herkesi tanırlar bi balkona çıksalar 10 kişiye selam verirler oyle bi yer, ama burası kimse kimseyi tanımıyor :(

Uykusuz birgecenin ardından herkeze günaydın akşam 9 da başladım planım 12 de kalkar altını üstünü değiştirir doyururum uyur ama nerde saat 1 hala uyumamıştı derin uykuya geçemiyoruz bi türlü yatağına alıyorum uyaniyo yatağı derken baybynestin içinde yanımda yatiyo beşik falanda değil koynumda uyudu saat 2 falandı standardımız değişmez 4.30 uyanır uyandı emdi yerine almaya korktum yatağa öylece bıraktım bana yatacak yer kalmadi

Iyi bir is ortami evlilik kadar onemli. Işini birak demek karini bosa demek gibi birsey geliyor vana :) siz calisan bir bayan degilseniz onun isine yakin olmasi daha mantikli acil bir durumda zaten isten atlayip gelir. Size bir araba almak durumu cozebilir mi bir nebze.
Evlenene kadar çalıştım işim karşıdaydı mecbur bıraktım buraya taşınınca, evet onun işine yakınız işi ortamı iyi onu da anlamaya çalışıyorum ama sanki o beni anlamıyor :( aynen işten anında gelebiliyor sorun olmuyor geçen gün telefonda konuşurken bebişim de ağlıyordu kucağımda telefonu kapattık 10 dk sonra geldi niye geldin diyorum bebeğim ağlıyor diye geldim dedi böyle de rahatlığı var :)

Evet eşimi çok özlerim :KK43: bebekten dolayı değil aslında çok sıkıldım dört duvardan tabi bebek de etkiliyor bebekten önce eşimle şehir dışına bende gidiyordum Ya da çok sıkıldım binip metrobüsle annemlere gidiyordum Ya da bi avm ye çıkıyordum şimdi neeedeyse 2 Aydır doktor aşı hariç 2 kez çıktık dışarı, bebekten dolayı dışarı çıkamıyoruz ee bize kimse gelmiyor tanıdığımız kimse yok çok sıkılıyorum
Canım bu senin söylediğini ben de yaşıyorum. Ailem 1,5 saat uzaklıkta merkezde oturuyor biz ise ilçedeyiz. Sadece haftasonları gelirlerse geliyorlar biz bebekten dolayı hala çıkamıyoruz. Eşim sabah çıkıyor akşam 7de geliyor o arada ben de duvarlara bakıyorum. Şu an uykusuzluk ve bebeğin yarattığı sorumluluk duygusu, iyi bir anne olmalıyım baskısı, lohusalık, bir taraftan eşi idare etmeye çalışmak ağır geliyor çok iyi biliyorum. Bunun geçici olduğunu sürekli hatırlatmaya çalış kendine. Havalar biraz ısınsın bebeğinle beraber de çıkarsınız hatta şimdi de çıkabilirsin.Hiç olmazsa evin yakınlarında bi parka gidip otursan temiz havadan için açılır rahatlarsın. Çünkü annenin psikolojisi=bebeğin psikolojisiymiş ben bunu anladım. Moralim bozulduğu anda çocuk da huysuzlanıyor sanki. Bebekler yataklarından kaldırılış şeklini bile algılarmış

Kızlar eşimle biraz tartıştık sizlere danışmak istiyorum darlandım iyice,
Kızlar biz Beylikdüzü (İstanbul) ‘nde oturuyoruz yani ben eşim kızım, başka kimseyi tanımıyoruz buradan, eşimin işi dolayısıyla buradayız ( memur değil) hadımkoyde iş yeri de, eşim Bilgi işlem müdürü 30. Şubeleri var bunlara bakıyor şirkette söz sahibidir istediği zaman izin alır istediği zaman maaşının 3-4 katını kredi vs olarak alabilir şirket Arabası kullanıyoruz şahsi işlerimizde de benzin vs masrafımız da yok, maaşı ortalamanın üzerinde ama şehir dışı işleri oluyor ayda bir veya 2 kez, benim kendi ailem Ümraniye de oturuyor şehir dışına giderken beni genellikle ailemin yanına bırakıyor, bu hamileyken bile sorun olmuyordu ama şimdi bebekle o kadar zor ki bi gece falan olsa idare ediyorum evde duruyorum ama insan tedirgin oluyor bebeğe bişiy olsa kapısını çalabileceğim kimse yok, velhasıl Bugün eşime resti çektim Anadolu yakasından amnemlere yakın bi yerden ev tutmasını istedim gerekirse ayrı yaşayalım ya da istemezsen boşanalım a kadar getirdim konuyu,eşim işini bırakmak istemiyor tabiri caizse borusunu öttürüyor iş yerinde ondan, kendisi de Ümraniye’ye taşınsa sabah 2 saat akşam 2 saat yol sürecek en iyi ihtimalle, eşimde kızdı tamam oradan ev tutalım ben hafta sonları gelirim sadece dedi nereye kadar gider ki bir ay değil İki ay değil sürekli hafta da bir gun mu göreceğiz eşimi, eşim de iş yerinde yabancı uyruklu çalışanlar var onların yatması için yatakhane tarzı bi yer yapmışlar iş yerinde orada yararım falan diye acındırdı kendini gonul koyarak dedi tamam ev bakalım diye hatta baktı da sinirle söyledi şurası olur mu burası olur mu diye ben hiç bozuntuya vermedim olur Ya da olmaz dedim taşınacakmış gibi ama ne yapacağımı bilmiyorum akıl verin bana :KK43:
Canım ilk Bebeğim de alanyadaydık hamilelikten dolayı ayaklarım tırnak batması oldu 6 ay sokağa çıkamadım ve kapım hiç çalmadı tanıdığımız yoktu galiba en iyi seni ben anlarım sonra ben iyileştim bebek büyüdü sokağa çıktık gezdik eğlendik yalnızlığı sindirmiştik sadece şuan öyle hissediyorsun geçici bir dönem... Ayrıca ablanın söylediği gibi annemde bana demişti annem 1.katta oturuyor herkesi görüyor ben 4. Katta burda kimseyi göremiyorum çok sıkılıyorum dedi gelme o zaman canın sıkılmasın dedim beni değil sokaktakileri görmek isteyen evde otursun herkese kafanı takma bu senin hayatın ve her yeni anne gibi seninde canın sıkılmış o kadar şanssız olan tarafımız yalnız olmamız geçecek ve unutacaksın..

Evet eşimi çok özlerim :KK43: bebekten dolayı değil aslında çok sıkıldım dört duvardan tabi bebek de etkiliyor bebekten önce eşimle şehir dışına bende gidiyordum Ya da çok sıkıldım binip metrobüsle annemlere gidiyordum Ya da bi avm ye çıkıyordum şimdi neeedeyse 2 Aydır doktor aşı hariç 2 kez çıktık dışarı, bebekten dolayı dışarı çıkamıyoruz ee bize kimse gelmiyor tanıdığımız kimse yok çok sıkılıyorum
Ayni beni anlatiyorsun hos eve biri gelsin istermiydim istemezdim cocuk durmuyor birde misafir agirliyamam bu arada hic durmuyo bu cocuk hep mizirdiyor ya nasil cocuk anlamadim sabrim tukenmeye basladi artik bi insan gozunu acar acmaz baslarmi mizirdamaya neyi ver anlamadim 43gunluk bugun hergun mu biyeri agriyor bunun herkesin cocuklari susuyor bunda yok birgun soyle kucagimda guzel guzel bakmadi ya supurge sesinden bıktım artik kafa beyin kalmadi gece sabah kadar gunduz aksama kadar radyasyondan geberecez :-((

Bebegimin dun 40 ıydi. Anneme gittim, bi 10 15 dk teyzeme gittik, yolda 2-3 kisi gordu...Zaten geceleri duzenli bir rutini var, gaz ilacini da kullaniyoruz gaz krizleri olmaz artik 40ı da dolu derken dun gece tum duzen bozuldu. Hep bi agrisi vardi cocugun. Hala da zorlaniyor:( Benim de gogusler sisip agri yapmiordu bir haftadr eve geldim bir tanesi sepsert aciyor ici tas dolu gibiydi... duzene girecek derken duzen bozuldu bayagi moralim bozuk :(

Kızlar eşimle biraz tartıştık sizlere danışmak istiyorum darlandım iyice,
Kızlar biz Beylikdüzü (İstanbul) ‘nde oturuyoruz yani ben eşim kızım, başka kimseyi tanımıyoruz buradan, eşimin işi dolayısıyla buradayız ( memur değil) hadımkoyde iş yeri de, eşim Bilgi işlem müdürü 30. Şubeleri var bunlara bakıyor şirkette söz sahibidir istediği zaman izin alır istediği zaman maaşının 3-4 katını kredi vs olarak alabilir şirket Arabası kullanıyoruz şahsi işlerimizde de benzin vs masrafımız da yok, maaşı ortalamanın üzerinde ama şehir dışı işleri oluyor ayda bir veya 2 kez, benim kendi ailem Ümraniye de oturuyor şehir dışına giderken beni genellikle ailemin yanına bırakıyor, bu hamileyken bile sorun olmuyordu ama şimdi bebekle o kadar zor ki bi gece falan olsa idare ediyorum evde duruyorum ama insan tedirgin oluyor bebeğe bişiy olsa kapısını çalabileceğim kimse yok, velhasıl Bugün eşime resti çektim Anadolu yakasından amnemlere yakın bi yerden ev tutmasını istedim gerekirse ayrı yaşayalım ya da istemezsen boşanalım a kadar getirdim konuyu,eşim işini bırakmak istemiyor tabiri caizse borusunu öttürüyor iş yerinde ondan, kendisi de Ümraniye’ye taşınsa sabah 2 saat akşam 2 saat yol sürecek en iyi ihtimalle, eşimde kızdı tamam oradan ev tutalım ben hafta sonları gelirim sadece dedi nereye kadar gider ki bir ay değil İki ay değil sürekli hafta da bir gun mu göreceğiz eşimi, eşim de iş yerinde yabancı uyruklu çalışanlar var onların yatması için yatakhane tarzı bi yer yapmışlar iş yerinde orada yararım falan diye acındırdı kendini gonul koyarak dedi tamam ev bakalım diye hatta baktı da sinirle söyledi şurası olur mu burası olur mu diye ben hiç bozuntuya vermedim olur Ya da olmaz dedim taşınacakmış gibi ama ne yapacağımı bilmiyorum akıl verin bana :KK43:
Akşam eve eşin gelince gönlünü al uykusuzluktan psikolojim bozuldu de kuzum kurulu duzeninizi bozma bizede gelen giden yok aile apartmanindayiz ama eltileriMle kusuz konusmuyoruz bi yandan hepimiz tekiz allah korusun evlatlarimizida allaha emanetler
Yine en dogru karari sen verirsin bu benim sahsi fikrim

S Sevimlipanduf simdi bebekle ugrastigimiz yoruldugumuz icin boyle kararlar veriyoruz canim bence. Benim ailem merkezde sıkılirsin yuruye yuruye bi carsi pazar gezebilirsin orada. Ama benim oturdugum yer kucuk bi mahalle araba olmadan bi yere gidilmiyor. Market bile yok. Ben de tak ediyor bazen biktim 4 duvarda hele hava guzel olunca. Simdi de hava gunesli mesela soyleniorum annemlerin orada otursak ben bi cay kahve icip gezip gelmistim burada çıkıp tavuklara mi bakayim napayim diye :D

Evlenene kadar çalıştım işim karşıdaydı mecbur bıraktım buraya taşınınca, evet onun işine yakınız işi ortamı iyi onu da anlamaya çalışıyorum ama sanki o beni anlamıyor :KK43: aynen işten anında gelebiliyor sorun olmuyor geçen gün telefonda konuşurken bebişim de ağlıyordu kucağımda telefonu kapattık 10 dk sonra geldi niye geldin diyorum bebeğim ağlıyor diye geldim dedi böyle de rahatlığı var :)
Canim biraz idare et..ben esini hakli buldum .sende haklisin ama.sonucta gecici bir surec..bebis az buyusun yine kendin gezersin.

Back
X