2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bizimki kucağımızdayken hastaneye göre yaklaşık 200gr eksik tartıyor bebişi.. acaba beni ne kadar eksik tartıyordur:KK43: doğumdan sonra 1buçuk kilom kalmıştı şimdiyse hızla artıyor kilocuklarım😕 ne kadar yersem yiyeyim sanki hiç doymuyor gibiyim sizde öyle misiniz. Hamileyken 1kase çorbaydı sadece akşam yemeklerim.. özüme geri döndüm galiba :KK70:
Of bende de oyle ya :( ilk dogum yaptigimda 68 kiloydum simdi 71.. her gelenle yiye yiye kilo aldim 😔

bsebse bsebse bardagin dolu tarafindan bakiyorum ben de 😊 aynen 10 kilo vermem gerekiyor benim de 2 gundur tutmaya calisiyorum kendimi ama cok zor oluyor bi taraftan ya sutum azalirsa kaygisi diger taraftan da bi daha eskisi gibi olamiycam kaygisi..
Aynen öyle 😲 zaten tutamıyorum ya valla anlamadım. Havalar güzelleşse yürüyüş yaparız en azından ya. Ya ben süt için yediklerimize inanmiyotum yani sağlıklı beslenmek önemli ama psikoloji ve su bence sütü yapan

Merhaba kızlar, sezeryan dikiş çizginiz hala kırmızımı? Kırmızı ise ne zaman geçecek fikrinizle varmı?
Evet canım kırmızı benimkide hatta uyuşukluk devam ediyor ne zaman geçer bir fikrim yok bakamıyorum ben birde yaraya falan ilk 15. Gün bakmıştım mesela pansumanı falan eşim yaptı hep:)

Herkese günaydın 💜
Kahsen Kahsen aşıya gittiğimizde hemşire söyledi bize menenjiti. Önceden tek dozdu şimdi 2 doza çıkardılar dedi. Tek doz olan artık yapılmıyormuş gibi konuştu yani ama sebebini bilmiyorum 🤔
O da yapılıyor canım ama 1 yaş sonrası ben acaba başka bir sebebi mi var daha mı iyi acaba iyiyse bizde onu yaptıralım

2 ay 19 gunluk canim. 18 gunde sadece 290gr almis galiba spiral ile alakali degil 1 hafta oldu cunku :KK43: gece beslenmesi yapmiyoruz diye mi oysa ilk ay 1150 gr almisti ikinci ay 730 bu ay 500 u goremiycez galiba :/
Benim de evde tartı var, ben de 2-3 günde bir tartıyorum. Kilo almak yerine sanki kilolar eksiliyor gibi çıkıyor tartıda anlam vermediğim biçimde. Umarım tartımız bozuktur :-/ Benim kızımmda ilk ay 1200 ikinci ayında 1100 gr aldı şimdi hiç almıyor gibi çıkması düşündürüyor. Günlük 6-7 bez de kirletiyor ama anlayamadım. Acaba artık kilo alımları yavaşlıyor mu? Ya da tartım sıkıntılıdır umarım ilk kez bu ay denemeye başlamıştık tartıyı. Kontrolü merakla bekliyorum

Aynen öyle 😲 zaten tutamıyorum ya valla anlamadım. Havalar güzelleşse yürüyüş yaparız en azından ya. Ya ben süt için yediklerimize inanmiyotum yani sağlıklı beslenmek önemli ama psikoloji ve su bence sütü yapan
Kesinlikle katiliyorum👍🏻 Sinir stres yapmadığın sürece (o da biraz uykuyla ilişkili) süt genelde oluyor çünkü doğanın kanunu bu yani. İlkel zamanları düşünüyorum mama yok çocuğun dişi yok süt gelmese kadın ne yedirecek çocuğuna. Vücutlarımız süt üretmeye programlanmış. Bide şunu farkettim: oğlum sürekli emmek isteyen bi bebek. önceki haftalarda eşimin ısrarıyla 2 saatte bir emzirme alışkanlığı kazandırmaya çalıştık çocuk kıyametleri koparıyordu meme vermeyince ve sütümün azaldığını hissettim. Sonra eşimi dinlemedim çocuk istedikçe sürekli verdim hala da öyle yapıyorum sütüm artmaya başladı. Kimş doktorlar 2-3 saatte bir diyor kimisi istediği zaman verin diyor bize 2. Si yaradı

72ydim 75 olmak üzereyim:( yemek için kimseyide beklemiyorum çocuğu uyutunca buzdolabının önünde buluyorum kendimi:))
Yaa evet 😁 ben de artık abur cubur almıyorum eve mümkün olduğunca dışardan söylememeye çalışıyoruz ama birileri gelince eve mecbur tatlı giriyor işte o zaman gözüm dönüyor 😁😁

Benimki de 2 ay 10 gunluk. Ayni zamana mi denk geliyor acaba dedim de.. ben de gece uyandirmiyorum kendisi istemedikce vermiyorum ondan degildir..mesela bizde su aralar kisa kisa emip uyuyakaliyor ilk zamanlarda daha uzun sure emiyordu kilo alimi da daha iyiydi haliyle. Bir de azaliyormus zaten gittikce kilo almasi bebeklerin, boyu bas cevresi falan gelisim genel olarak iyiyse kilo alimina cok bakma bence ya bozma moralini

Suan 6010 gram. En son 60cmdi. Ayina gore kilosu cok iyi ama aylik almasi gereken kilonun en alt limitinde kaliyor bu ay. O canimi sikti :/ tarih hep tekrar ediyor oglumda yasadimlarim gozumun onune geldi emzirmek zor zanaat :/
Ama durun bize moral olacak bir haberi payalsacagim.

Bu kadin 42 yasinda ve tam 10 cocugu var bizimki de ne ki :D sonuncusunuda emziriyor :D

Eklentiler

• 2220121_e71141deb2a7b5737604692aa5126c7f_640x640.webp
    2220121_e71141deb2a7b5737604692aa5126c7f_640x640.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 44
  • 5bebd00361361f1084b96a03.webp
    5bebd00361361f1084b96a03.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 44
Azalmaya baslar diyorlardi bu aylarda. Benimde ilk ay 1100 almisti 2.ayda 660a dustu kuzum meme reddi ve asiri artan kusmalar yuzunden. Sizde de oyle bisi mi oldu. Saglik ocagi 400g yeterli diyordu

Meme reddi başladı bir haftadır pek emmek istemiyor abisi gibi iştahlı değil gelecek ayda böyle olursa manaya başlarız dedi Dr

Kiz uyudukca esinle yakinlasiyorsan onda kilo veriyosundur :KK70:
haahah yok kız eskısı kadar degıl artık cocukla nerde ıstek olsa da hal kalmıyor bazen😂 3,4günde bır falanıste. bazen 1haftayı buluyor yogunluk kosturmaca derken😂 ben emzirmekten verıyorum ekstra 600,700kalorı harcatıyormıs günde. tabıkı emzırıyorum seve seve kızım herseyden önemli ama mısal emzırmemıs olsam kalırdım fazla kıloyla bünyem müsait. kızım ıcın degıyor tabı. aah ah ne ıstekle aldım o kıloları hamıleyken ama gitti 😓

Benim de evde tartı var, ben de 2-3 günde bir tartıyorum. Kilo almak yerine sanki kilolar eksiliyor gibi çıkıyor tartıda anlam vermediğim biçimde. Umarım tartımız bozuktur :-/ Benim kızımmda ilk ay 1200 ikinci ayında 1100 gr aldı şimdi hiç almıyor gibi çıkması düşündürüyor. Günlük 6-7 bez de kirletiyor ama anlayamadım. Acaba artık kilo alımları yavaşlıyor mu? Ya da tartım sıkıntılıdır umarım ilk kez bu ay denemeye başlamıştık tartıyı. Kontrolü merakla bekliyorum

Umarim canim bende bayagi uzun suredir kullanmamistim. Simdi ne kadar gorunuyor cok mu azaldi

benim de 7 8 kilo vermem gerek resmen kalınlaştım ya incecik belim vardı bir zamanlar kıyafetler olmadıkca sinir oluyorum zayıflayacagım diye alışveriş de yapmak istemiyorum😕
Bende bende oyleyim eskiden kalma bi pant vardi bide bi tane kot aldik 38baskada bisi almicam ama durumda zor gorunuyor yaza

Suan 6010 gram. En son 60cmdi. Ayina gore kilosu cok iyi ama aylik almasi gereken kilonun en alt limitinde kaliyor bu ay. O canimi sikti :/ tarih hep tekrar ediyor oglumda yasadimlarim gozumun onune geldi emzirmek zor zanaat :/
Ama durun bize moral olacak bir haberi payalsacagim.

Bu kadin 42 yasinda ve tam 10 cocugu var bizimki de ne ki :D sonuncusunuda emziriyor :D
analar neler doğuruyor bee😂 demek ki çocuk yaptıkça bakmak kolaylaşıyor hemen yapayım ikinciyi 😁😁 bence canını sıkma bi sorun yoktur ama için rahat edecekse yine de doktora danış istersen

Erkekler bizim sacma hallerimize anlam veremiyor, malesef anlamiyolar.Senin kizin allahtan arada boyle huysuzlaniyor hep huysuz bir bebek olsa uyumasa falan sen kayislari koparacan heralde :)
Benim cadıyı 8den beri uyutmaya çalışıyorum uyuyor 1 dk sonra gözü acik utu yapmam gerek oglani yikamam gerek mutfagi hic demiyorum bile iste
aslında anlıyor cogu zaman ama o da cok yogun çalıştıgından ben de şımarıklık edıyorum sanırım bıraz. aynen dediğin gb olsaydı ben heralde ruh gb dolanırdım. ama Allahım onun da gücünü verırdı.ya ateşlendiği gece gözümü kırpamadm sürekli ölçtüm o uyurken. uykusuz kaldım ama değer tabı kızoma canıms bitaneme ❤ ozamanda mecbur alıscaktım o düzene kuzum. bıde sizde ıkıtane hee. ben o gücü bulamam mesela suankı kafayla kendımde çok takdir edıyorum böyle anaç insanları. zamanla belkı ben de 2.yı düşünürüm 😗🤗

Back
X