2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ben her gun 7de uyaniyorum aksam kacti yattiysa o zamana dek uyku yok malesef 😞 cok ozledim soyle 1gun kesintisiz 8 10saat uyusak 😞imkansiz kac sene..
Benimde oyle 2 aylıkken falan gündüz uykuları bitti bizimkinin şimdi de oyle 6.30 da kalktık biz de bugün, gene şükür diyorum level atladı 5.30lardan sonra, uykusuzluktan kırılır ama uyumaz bazen emerken memede 3-5 dk kestirir sonra enerjisini toplar ve gene bana eziyete devam bazen de yarım göz uyurmuş gibi yapıyor yarısıyla beni takip ediyor 😂😂 sonra akşam da kaçta keyfi gelirse o zaman uyuyor bazen 8 de bazen 12 de

Ben her gun 7de uyaniyorum aksam kacti yattiysa o zamana dek uyku yok malesef 😞 cok ozledim soyle 1gun kesintisiz 8 10saat uyusak 😞imkansiz kac sene..
2 yaşında doğum gününün ertesi günü emmeyi bıraktırdım kızımda bende bütün uyumuşuz şurda 20 ay kaldı 😁

Cok garip seyler oluyor. Artik aglama krizlerini ne sallayarak ne ninni ne de pış pışlayarak dindirebiliyorum. Meme kabul etmediginde bile emzikle susmadiginda bile bu pozisyonla hemen emip uykuya daliyor eger uykusu varsa.
Ben de hep böyle uyutuyorum gece uykusuna geçerken ama kolum altında kalmadan direkt yatağa yatırarak yapıyorum. Sonra kendi yatağına alırken uyanabiliyor tabii😁

@Kartanesii8892 Tatlış anne sana bir şey daha sormk istiyorum.Benim oğlumda saat 19:30gibi gece moduna geçiyor.emiyor emerken dalıyor yerine bırakıyorum gazdan dolayı tekrar kalkıyor.tekrar yatr falan derken git gel oluyor.ve saat 21 falan derin uyku başlıyor.Hani uyuttm dışarı çıktk diyorsun ya maşallah tabii
Ben bunu hiic yapamiycam sanrm.Yarın akşam 19 da oğlumun mezuniyet yemegi var.kara kara düşünüyorum nasıl yapsam acaba???
canım ya şu sıra bızde da gazdan ılk dalınca uyanma oluyor ama sonrasnda mak 5dk snra tamamen dalıyor ve ben daldıgını bıkac saat uyanmayacagını amlıyorum kendını okadar salıyor kı gözler sımsıkı eller kollat bomboşboluyor ona ıstınaden bırakıyorm. ve o gun kacta dalmasını ıstıyorsam 1saat once odaya gecuyorum. sakin aktıvıte rutınler emzırme gaz vs derken 1saat oluyor. dun mesela gunduz uykusundan 6da uyandrdm devam etmesne ızn vermedım oyuzden 8de uyumasını ıstedım 7de odaya gırdı 8de daldı. eger 7deyse 5bucuk gb odaya gırmenı tavsıye ederım. bakacak kımse var mı

Günaydın hanımlar ❤️❤️ Bizimkini atak dönemleri etkilemiyor ya çünkü başından beri uykuya direnen bir bebek ve mızır mızır mızırdanması hiç bitmedi o yüzdem bana şu aralara ekstra zor gelen bişey yok, valla beni zorlayan bebek değil bebeğin başında dursam akşama kadar emzir oyna emzir gezdir emzir alt değiştir yapsam sorun yok beni zorlayan başından 5 dk ayırtmıyor evin işi yemek temizlik bulaşık ütü😭

Başından beri mi böyle hep yanında istiyor. Benim kız uyanıksa mesela ya pusette ya oyun halısında bırakıp işimi görüyorum ha mızmız olduğu anlar da oluyor ama acaba baştan alıştırmakla mı ilgili onu merak ettim

Ay ben o bulutlari atagin geneli olarak dusunmustum kiz aman Allah im daha firtinaliya girmemisiz biz. Bunlar firtina degilse o hafta ne olacak acaba :rolleyes:

4 gündür fırtınalı olandayız, delirmelik 😲 aşıdan mı yoksa ataktan mı bilmiyorum ama huyu suyu değişti çocuğun, düzenli uyuyan bebeden eser yok. Şafak 15 :KK14:

Başından beri mi böyle hep yanında istiyor. Benim kız uyanıksa mesela ya pusette ya oyun halısında bırakıp işimi görüyorum ha mızmız olduğu anlar da oluyor ama acaba baştan alıştırmakla mı ilgili onu merak ettim
Baştan da böyleydi kucağımda uyurdu yerine koyardım uyanırdı, başta oyun halısını sevmişti çok işime yaradı demiştim şimdi maksimum 6-7 dk duruyor oyun halısında bazen o kadar bile değil koyunca başlıyor cırlamaya, genel olarak hep mızırdak sürekli onunla ilgilenmemi istiyor

Günaydın hanımlar ❤️❤️ Bizimkini atak dönemleri etkilemiyor ya çünkü başından beri uykuya direnen bir bebek ve mızır mızır mızırdanması hiç bitmedi o yüzdem bana şu aralara ekstra zor gelen bişey yok, valla beni zorlayan bebek değil bebeğin başında dursam akşama kadar emzir oyna emzir gezdir emzir alt değiştir yapsam sorun yok beni zorlayan başından 5 dk ayırtmıyor evin işi yemek temizlik bulaşık ütü😭
Aynen 🙁

Günaydın kızlar menenjit aşılarını ne zaman yaptiracaksiniz bizim doktor 2 doz Nimenrix 3 doz Bexsero aşısı dedi yani toplamda 5 aşı kendim araştırdığımda sadece 2 doz Nimenrix aşısını yaptırırım diye düşünmüştüm ama o aşının C grubu menenjite yönelik olduğu Türkiye deki vakaların %70 ini B grubu menenjit olduğunu Bexsero aşısinin B grubuna yönelik olduğunu söyledi Kasım ayında Türkiye ye gelmiş ama uzun yıllardir Avrupa ülkelerinde kullanılıyormus tam koruma için iki asiyi da yaptırmamız gerektiğini söyledi merak ettim siz nasıl yaptiracaksiniz doktorlarınız bu aşıdan bahsetti mi?
Bizde tüm dozları yaptıracağız. Bizede doktor hepsini yaptırın dedi.

Eveet taze bilgilerle geldim hemem anlatayım: türkiyede şu an 3 tip menenjit aşısı vuruluyor, nimenrix bexsero ve menactra. 5 Sero tipi varmış senin de dediğin gibi bexsero b grubu, nimenrix ise diğer 4 grubu (A,C,Y,W) içeriyor. Ege üniversitesinde nimenrix vuruyorlarmış. Tek doz şeklinde. Bexsero çok yeni ve daha pahalı olduğu için getirtmiyorlar genelde ülke çapında. Yine söylediğin gibi türkiyede b grubu sık görüldüğü için bexseroyu vurdurtmak daha önemliymiş.
Çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için peki bu durumda sadece Bexsero yu yaptırıp Nimenrix i yaptirmasak olur mu acaba yani Türkiye de B tipi yaygın olduğu halde bugüne kadar neden A,c,y,w tipine karşı etkili olan Nimenrix yapılıyordu ve tamam aşıyı yaptırdık deyip rahat ediyordu insanlar uff ne bileyim aklımda deli sorular kafama yatmayan sağlık sistemi🤔🤨

Kızlar facebookta BLW Türkiye ismli bi kapalı grup var. Ek gıda ve blw üzerine. Sadece blw yapacak olanlar değil herkes için güzel kaynaklar var. Ay ay neler yedirilebilir vs paylaşılıyor. Emzirme akademisi gibi danışmanlar var soruları yanıtlıyorlar. 6 aydan önce ek gıdaya karşılar. Ben üye oldum tecrübesizim diye, paylaşımlardan fikir edinmeye çalışıyorum. Bilginize :)

Haklısın canım dediklerin çok etkili
Tabi benim tek çocuk olmaynca o kadar zaman ayıramıyorum.bazen stres bile yapıyorum temmzda 3 yasnda olacak bi kızım da var :KK15:
Yine de senden ögrendiklerimi uyguluyorum ve cok faydasıni gördum😘
canım ya şu sıra bızde da gazdan ılk dalınca uyanma oluyor ama sonrasnda mak 5dk snra tamamen dalıyor ve ben daldıgını bıkac saat uyanmayacagını amlıyorum kendını okadar salıyor kı gözler sımsıkı eller kollat bomboşboluyor ona ıstınaden bırakıyorm. ve o gun kacta dalmasını ıstıyorsam 1saat once odaya gecuyorum. sakin aktıvıte rutınler emzırme gaz vs derken 1saat oluyor. dun mesela gunduz uykusundan 6da uyandrdm devam etmesne ızn vermedım oyuzden 8de uyumasını ıstedım 7de odaya gırdı 8de daldı. eger 7deyse 5bucuk gb odaya gırmenı tavsıye ederım. bakacak kımse var mı

Back
X