2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Benim ark kizi 7aylik donmiyor bemce kilodan ituru o da tombik benimki ince uzun atletik 😂sizin bunye zor geliyor kuzum
Maşallah sporcu olacak o:)) yere sırtüstü yatırıp kafasının olduğu yerden oyuncak sallıyorum bel kafa arası dönüyor bacağıda atıyor diğerinin üstüne ama popo kalkmıyor yerden😂😂

7 kilo benim kız 1 litreden fazla içmesi gerekiyormuş 😳😳😳
Ortalama 3 kilo doğan bir bebek;
-İlk 3 gün iki saatte bir 60ml, toplamda 450–600 ml
-6.haftya kadar her öğünde 60–150 ml, günde 7–8 öğün, toplam da 450-900ml.
-6 hafta- 4 ay her öğünde 120–180 ml, 6 -7 öğün toplamda 700-1000ml
-4 -6 ay her öğünde 150–210 ml, ortalama 6 öğün ve 700-1200ml
-6- 9 ayda, katı gıdalarla birlikte 5öğün. Ortalama sıvı alacağı miktar 1000-1400ml olabilir.
Örneğin daha önceden 1200ml alan bebek, ek gıdaya geçtiğinde 500ml ek gıda 1000ml süt alabilir.
Kuzum eskiden 1 lt iciodu bizimki git gode dustu 750icti dun oda karanzorlarla

Kızlar bebislerinizin dördüncü ayda ne kadar boyu uzadı
50 cm doğdu benim kızım geçen ay 62 bu ay 64 olduldu.
Aylık 2 cm bana az geldi uzaması . Dr gelişimi iyi dedi ama içim rahat etmedi yine de
52cm dogdu 1.ay 56 2. Ay 60 3. Ay 64 ve suan 4- ay 68 erkek bebek

Geçmiş olsun canım alerjik mi bünyesi. Allah kolaylık versin.

Var canım alerjik rinit ile yıllarca bogustuk gözleri renkli bahar alerjisi nedeniyle gözleri siserdi şükür iki üç yıldır yok sadece sulanıyor Allah razı olsun

Sen nasılsın paşalar nasıl

3ozel 2devlete goturdum cnm hepside boyle boyle beskicen diyo simdi ben burda cocuk hic sut icmio kilosu yok algilanmasin gece gram sut icmio ucte sahir icin kalkiyorum 10cc 10 cc diye 60 cc icti sabaha kadar uyanikkende icmio uyudu anda veriyorum ama nasil iciyo veriyorum 10 cc on dk sonra bi ondaha on on diye diye 60- cc bir saatte zor iciriyorum simdi sen diyecen bukadar sik verme bırak aciksin ben bunu dort saat ac biraksam boberon versem icecegi 30 cc oyuzden ben on dk yirmi dk veriyorum busefer ben be gunduz yatabiliyorum yada farkli bisey yapabiliyorum
Benim merak ettigim dogdugunda 60 cc bir solukta icen cocugun midesi nekadardi simdi okadarini bile icemiyor yada aylik mideleri buyumuyormu bunlarin bu cocuk nezaman soyle tek seferdi 90 -120 icecek artik sut ısitmiyorum oda isisindakini icio Z zeLina dun 750 cc icirebildim zorlaya zorlaya

İşte bende o yüzden sordum büyüdükçe içtikleri cc daha da artıyor. Böyle böyle besleyeceksin diyen Dr larda tuhafmış 🙄 sık şekilde içiyorsa yine ver tabi. Biz 3 aylığız günlük en az 800 cc yazıyor merhaba mesela mamanın arkasında tabi anne sütü daha farklıdır mamaya göre ben yazıyorum şu saatte şu kadar içti diye 800 ü geçiyor içtiği artık ve gözle görülür derecede kilo alıyor artık iştah kaybı da oldu kanda öğrendik enfeksiyon vs geçti şükür. İnşallah oğlunda seni yormadan beslenir

İşte bende o yüzden sordum büyüdükçe içtikleri cc daha da artıyor. Böyle böyle besleyeceksin diyen Dr larda tuhafmış 🙄 sık şekilde içiyorsa yine ver tabi. Biz 3 aylığız günlük en az 800 cc yazıyor merhaba mesela mamanın arkasında tabi anne sütü daha farklıdır mamaya göre ben yazıyorum şu saatte şu kadar içti diye 800 ü geçiyor içtiği artık ve gözle görülür derecede kilo alıyor artık iştah kaybı da oldu kanda öğrendik enfeksiyon vs geçti şükür. İnşallah oğlunda seni yormadan beslenir
Aynen canim suan 1lt ve uzeri icmesi gerekiyor ama bizim cocuk tuhaf git gide azaltiyor 60 birkerede icerdi simdi icemiyo 1lt icerdi gunluk daha birbucuk iki aylikken suan icmiyo 750 icirebilmek icin dort donuyorum sen emzirmiyormusun kuzum

Var canım alerjik rinit ile yıllarca bogustuk gözleri renkli bahar alerjisi nedeniyle gözleri siserdi şükür iki üç yıldır yok sadece sulanıyor Allah razı olsun

Sen nasılsın paşalar nasıl
Çok şükür bu ara iyiyiz. Ama abisi hasta olunca bana yapışıp onu alma beni al diyor resmen. Senin abi de yapmaz inşallah.
Büyük oğlumun da sınavına az kaldı ders çalıştıramiyorum çok. Idare ediyoruz işte

:kahve:

750 cc çok iyi değil mi ya ben sağmıyorum ama 750 cc süt çıkmaz ki benden sanmıyorum o kadar içtiğini de, hele bugunlerde gündüzleri hiç düzgün emmiyor gene dikkati dağılıyor hasbamın etrafı izlemekten bu gece bi guzel emdi 2 kez memeyi boşaltana kadar emdi, sabah oldu gun aydınlandı odayı izliyor benim şaşkın emmeyi bırakıp

Ayına göre çok değil canım artık mideleri büyüyor. Emdikçe süt geliyor senden kilo alımı da belli ediyor zaten

Ya büyüdükçe çok içmeleri gerekiyor ama benim eskiden sütüm fazlaydı mamada içiyordu yine şimdi sütüm çok az ama mama daha geç bitiyor 800ü geçiyoruzdur bizde toplamda ama neden mamamız geç bitiyor anlamadım

Aslında gündüz benimkide ancak o kadar içiyordur bende hem uyanınca hem uyurken 60 cc veriyordum gündüzleri biberonlar hiç boş kalmıyordu 1buçuk saatte içiyordu son zamanlar uykusu gelince biberonu almamaya başladı uykuya geçiyordu öyle veriyordum aç kalmasın diye sonra Kahsen Kahsen den ilham alarak ❤❤ sadece uyanınca verdim 3-4saatte bir 90-120 cc arası içiyor şimdi ilk günler uyanınca içemiyordu çok uykuya geçerkende vermedim hemen uyanıyordu oyalaya oyalaya 3 saat beklettim bir kaç güne alıştı ikimizde rahat ettik şimdi.. gecede 8 saat uyuduğu oldu seninki gecede 1 kere beslense aynı içmiş olacaklar nerdeyse.. birde boyu uzuyorsa kiloda az alabilir.. sağlığı neşesi yerinde olsunda huyu öyle demekki😍
Süpersin ne güzel olmuş anne mutlu bebek mutlu =)

Çocuğu beslenmek için yaşıyor zannediyormuşum:) şimdi yaşamak için besleniyoruz❤
Kendinize vakit kalıyor dışarıda iyi oluyor saati geldi mi emziriyorum eminim ki çocuk aç veya tok =)

Deneyeceğim bunuda bu kızı zorlada olsa döndüreceğim 😂
Benim kız 5. Ayını bitirecek haftaya, yeni yeni dönüyor o da yatak da falan yumuşak diye yatağı herhalde kolay geliyor ama yere bıraktığımda yarım dönüyor atamıyor daha popoyu

Back
X