O benim oglumda da vardi bana da aynini dediler gerci zaten ben de hep oglum olacak kizim olmayacak gibi hissediyorum saglikli hayirli evlat olsunlar onemli olan o senin cinsiyet belli mi sende tuttu mu bu ?
Bende hayirlisiyla saglikli bir sekilde cinsiyeti ögrenebilseydim :) ama daha var bu cuma kontrolum var ama bebisim daha 11+2 olcak ancak 3 augustos gibi ogrenebilicem:)
Benim kaşıntı da var bir de en kötüsü alerjik rinitte var. Hem zor geçiyor hem de grip faranjit bronşit hepsini bir arada olmuş gibi hasta ediyor. Bu markaların kendi mağazası var ama ben mother care i kendi mağazası mersnde kapandığı için internetten alacağım. Carters da bilindik bir mağazada satılıyor burda ama görüş müydü enjoy bebe miydi unuttum sizin şehrinizde varsa bi bakın derim. Bebek kaç kg doğar şuan bilmediğimizden almadık kıyafet çünkü ben de eşimde 4.5 kilo doğmuşuz öyle olursa hastane çıkışını biraz büyük alcam doktor kilosu var derse tabii :)
Acı dışında bir gerekçe söylemediyse bacaktan da olur muhtemelen. Kendi dpktpruma sorarım ben de bu hafta. Kaçıncı haftaya kadar kullanacaksınız iğneyi söyledi mi doktor?
Tabi olur yapabilirsin.yakar dedi bana o yuzden vazgectim...sanirim surekli kullanicam gebelik boyunca.. zaten rapor cikardik.9 kutu 3 aylik ignem var.
Sonuç iyi geldi çok şükür canım kendimi o kadar olumsuza odaklamıştımki 13 günde sonuçlandı
Eşim baktı sonuç normal cinsiyet yok bakabilirsin dedi gerçekten normal :) @cycas sen demiştin değil mi raporda cinsiyet yok canım 3 sene önce vardı bu rapor farklı
Selam arkadaslar bir sey soracağım size.
İkili test sonuçlarını aldım doktor orta sınırda olduğunu söyledi. 1/650 ymis.
Bu testin çok güvenilir olmadığını yüksek risk çıkan bebeklerin normal dogabildigini, hiçbir şey cikmayanin daum lu dogabildigini yalnızca bilgilendirdiğini söyledi.
Böyle bir sonuçla karşılaşan var mıydı aranızda. Endişelendim açıkçası.
Canım bana da doktorum aynısını söyledi. Hatta ense kalınlığını sorduğumda bile aa normal dedim rakamlar sadece tahmin bu bebeğin down sendromlu ya da zeka geriliği olmayacağı anlamına gelmez dedi. İkili test hakkında da konuştuk yapma demiyorum sonuç var ya da yok şeklinde zaten olmaz ihtimaller konuşulur tedavi yok erken doğum riski asla ikili testte anlaşılmaz dedi. Yaptırmicam o zaman dedim. Yaptırın yaptırmayın diyemem dedi sonra hastalar hekimleri bu konuda suçluyorlar bir yönlendirme yapamayacağım dedi ben de yaptırmadım. Bunun sebebi de senin yaşadığın durumu yaşayıp gebeliğim burnumdan gelmesin diyeydi. Çok araştırdım anormal durumla alakalı bir olası görünen bebekler hep sağlıklı doğmuşlar ama o anne ve babanın 9 ay yaşadıklarını Allah bilir. Gebeliğinin tadını çıkar lütfen canını sıkma. Zaten doktorun daha emin olmak için amniyosentez önerecektir. İçimiz kapalı bir kutu ne olup ne bittiğini bilmiyoruz ama inşallah hepimizin bebekleri sağ salim doğar Allahım bize de anneliği nasip eder :)
O benim oglumda da vardi bana da aynini dediler gerci zaten ben de hep oglum olacak kizim olmayacak gibi hissediyorum saglikli hayirli evlat olsunlar onemli olan o senin cinsiyet belli mi sende tuttu mu bu ?
Sonuç iyi geldi çok şükür canım kendimi o kadar olumsuza odaklamıştımki 13 günde sonuçlandı
Eşim baktı sonuç normal cinsiyet yok bakabilirsin dedi gerçekten normal :) @cycas sen demiştin değil mi raporda cinsiyet yok canım 3 sene önce vardı bu rapor farklı
Hadi ya bana da erkege benziyor dedi demek yanilgi paylari oluyor bana %51erkek dedi belki iri yapili bi kiz olur diyoruz esimle :) saglikli hayirli olsunlar da hepsi insallah
Canım bana da doktorum aynısını söyledi. Hatta ense kalınlığını sorduğumda bile aa normal dedim rakamlar sadece tahmin bu bebeğin down sendromlu ya da zeka geriliği olmayacağı anlamına gelmez dedi. İkili test hakkında da konuştuk yapma demiyorum sonuç var ya da yok şeklinde zaten olmaz ihtimaller konuşulur tedavi yok erken doğum riski asla ikili testte anlaşılmaz dedi. Yaptırmicam o zaman dedim. Yaptırın yaptırmayın diyemem dedi sonra hastalar hekimleri bu konuda suçluyorlar bir yönlendirme yapamayacağım dedi ben de yaptırmadım. Bunun sebebi de senin yaşadığın durumu yaşayıp gebeliğim burnumdan gelmesin diyeydi. Çok araştırdım anormal durumla alakalı bir olası görünen bebekler hep sağlıklı doğmuşlar ama o anne ve babanın 9 ay yaşadıklarını Allah bilir. Gebeliğinin tadını çıkar lütfen canını sıkma. Zaten doktorun daha emin olmak için amniyosentez önerecektir. İçimiz kapalı bir kutu ne olup ne bittiğini bilmiyoruz ama inşallah hepimizin bebekleri sağ salim doğar Allahım bize de anneliği nasip eder :)
Ben de ayni soyledigin sebeplerden yaptirmayi dusunmuyorum ikili test oglumda yaptirdim temiz cikti ama daha gecen ay tesadufen oglumda at nali bobrek oldugunu ogrendim bu da dogumsal anomaliymis ama ne ikili testte ne ayrintili ultrasonda kimse bisey demedi guvenmiyorum pek artik bu testlere
Kızlar ben bekarken de yapardım,evlendigimden beri de eşime de kendime de alyans testi yapıyorum.on senedir yapıyorum hep 3 çocuk çıkıyor,alyans 3 kere daire çiziyor.eşimde de aynısı çıkıyor.ilk hamileligim,ilk kez karnıma tutarak yaptim yine alyans daire çizdi.siz hiç denediniz mi bu yöntemi???
Bu arada çin takvimi de kız diyor bana.cocugu olanlar ya da cinsiyeti öğrenenler sizlerin doğru çıktı mı???
Çok merak ediyorum napayım