2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Evet tam olarak bende öyleyim gerçekten. Yalnız olmadıgıma sevindim. :)) Eşimde bu güzel günlri kendime zehir ettiğimi söylüyor ama işte :))) evet ya bu bebekler doğucak ama bizde dokuz doğurcaz bu gidişle doğsalarda sağ salim burda başka şeyler konıştugumjz zamanlara gelsek inşalah hepimiz o muhteşem günü görürüz allahım amiiinnnn

Amin İnşallah kuzum

Reactions: Otb
Beb basladım canım 2 haftayı gectı magnezyum kalsıyum bırlıkte verdı

12. haftada verdi doktorum Osteocare adı içinde kalsiyum magnezyum çinko vit D var

Biz canim bel agrisi başladı magnezyum kalsiym verdi doktorumuz
Biz canim bel agrisi başladı magnezyum kalsiym verdi doktorumuz

Teşekkür ederim kızlar ben yaz boyu farklı yerlere gidip kaldığım için farklı doktorlara gidiyorum bazen emin olamıyorum kafam karışıyor
Önceki gittiğim dr 12 haftalıkken elevite devam diyip kan hapı verdi şimdi son gittiğim dr Ocean mummy (balık yağı vitamin karışımı) ve ostocare verdi kan hapına devam dedi eleviti bıraktırdı.

Yok yok hiç merak etme emin ol yeri gayet iyidir

Ya moralim çok bozuk ayak parmaklarımda mantar çıktı. Dokunmadım kaşımıyorum da. Cocukluğumda 1 kez mantar çıkmıştı bu ikinci . Ayakkabımı bile değiştirdim travacort krem kullandım. Ama geçmiyor. Duruyor sonra bi daha başlıyor. Bugun de kayınvalidem nie sormadan ilaç kullandın zararlı olabilir dedi canım çok sıkkın

canım önceki hamileliğim döneminde bi haber patlak vermişti elevitte domuz jelatini var diye. Decavit önermişti doktorlar . Bi araştır istersen

Zararlı olabilir tabi yanlış dememiş ama birincisi krem hap kadar etki etmez diye düşünüyorum deriden emilip kana karışıp bebeğe geçmesi uzun bir yol sonıçta lokal etkili şeyler çoğu

İkincisi ilk 12 haftalık süre bitti organ gelişimi tamamlandı ilaçların etkilerine karşı duyarlılık azaldı

İlaç prospektüsüne bak bakalım hamilelerde kullanımı nasıl? Sen kaç kere sürdün?

Doktora sorarak her türlü ilacu kullanmak en iyisi

Gecmıs olsun canım moralını bozma hemen arkadasın dedıgı gıbı krıtık donem gectı su an en rahat trimesterdesın o kremler emzırırken de hamıleyken de kullanılmıyor bende de egzama basladı surmuyorum bısey sadece nemlendırıyorum sende zararsız uygun olan pomat tarzı nemlendırıcıler kullan ılac grubunu (A,B,C,D)arastır doktora bır danıs,cok tedırgın olma bı kez surmussun Allahın ıznıyle bısey olmaz

Canım kategorısı C ymıs ben oglumda bıkac kez C kategorısınde vajınal krem kullanmıstım doktor onerısıyle sukur bısey olmadı sen bı daha kullanma yıne de tekrar gecmıs olsun

Kızlar, gebelik ay hesabını nasıl yapıyorsunuz, ben yanlış yapıyorum sanırım örneğin haftaya 20. Hafta bitince beş bitmiş 6.aya girmiş gibi hesaplıyorum da , netten şimdi baktığımda ise 21.hafta sonu beşinci ay biter diyor.
Hep erkenden yeni aya girmiş sanıyorum herhalde kendimi ama bakıyorum doğuma daha tam beş ay var , o zaman şuan daha dördü yeni bitirmiş olmam, gerek aklım karıştı
Siz soranlara nasıl cevap veriyorsunuz ?

Son düzenleme:
Ah kuzum sıkma canini kullanimini bırak doktorunla konuş o sana uygun olan kremi verir hamilelikte ilaçların gebelik kategorileri var senin kullandigin c kategorisinden yapilan deney üzerinde kötü bir sonuç elde edilememesine ragmen kesin bi sonuç yoktur hamilelikte b kategorisini kullanabiliyoruz ayrica şöyle diyim sana ben hamile oldugumu bilmeden önce Bir ilaç kullandim burda yazmaya başlasam sayfa yetmez okadar yani 9veya 10 tane seninki gibi kremi vajinadanda kullandim antibyotiklermi ararsin burun bogaz spreylerimi okadar çok hap içtim ki kreminden spreyine hapina kadar ünv hoca rapor yazdirdik kategorileri hakkinda sıkıntı olurmu diye doktorum bakti bunlardan bişey olmaz dedi ben acaba sakatlik falan durumu olurmu diye korkuyordum hamilelikte ya hep ya hiç vardir dedi ya devam eder ya düşükle sonuçlanirki sende birşey yok dedi buradanda şu anlaşiliyor rabbim yaşa dedimi ne ilaca bakiyor ne agır kaldirmaya canim kuzumun yaşicak günü yicek ekmegi içecek suyu varmiş kurban oldugum rabbim onu bize bagişladî

KuZum hani normalde 9aydirya dogum serüveni ay olarak konuştumuzda
farkettiysen haftalik olarak hesapladigimiZda ise dogumlar 40hafta olarak bahsediliyor buda 10ay yapiyor eger dort haftayi bir ay saydigimizda
İşte. Hafta yedi günden 7*4=28 ayı tamamlamak için artan günler 40haftaya tamamliyor
O yuzden bir hafta sonrasi ayi tamamliyor biraz karışık anlattim galiba ayla hafta bundan dolayı karışıyor genelde sen haftalik hesabini bilsen yeter diyorlar ama artik sen karar ver hangini takip etmek istedigine etraftakilere ortalama bi ay söylersin

Son düzenleme:
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Ben de dün oldum serklajı dediğin gibi korkulacak birşey yokmuş. Benimilk gebeliğim. Dokot operasyonun iyi geçtiğini ancak rahim ağzının çok yumuşamış olduğunu ve yatmam gerektiğini söyledi. Allah her şeyin hayırlısını versin cümlemize.

Ya canım çok sagol içim rahatladı. Aslında öneren dr lar da olmuş ama yine de ilk 3 ay kullanılmıyormuş ben 4. Aydayım ama yine de korktum biraz. Sirkeli su deneyin demişler öyle bi denicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…