2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kızlar oğlumun sol popoda bi morluk farkettim, küçük değil ama dikkat edilince anca farkediliyor. Rengi çok koyu değil yani. Aklıma türlü türlü şeyler geliyor :KK43:( kalça çıkıklığı olsa duramazdı demi, çok da ağlıyor ama sürekli deil. Şuan annemlerdeyim ve burda çocuk doktoru bile yok :KK43: haftaya evime gidicem, doktoruma da .. ama haftaya kadar aklımda bu tilkilerle naparım bilmiyorum. Dokunuyorum orasına ağlamıyor da ama neden morarmış olabilir kii
Bugün kv bana dediki baldırlarındakş boğumlar aynı hizadaysa kalça çıkıklığı olmaz. Ama bi dengesizlik varsa kalça çıkıklığı ihtimali vardır. Bilemiyorum tabii kv nin yalancısıyım

22 günlük canım ama doğduğundan beri böyle.. ilk zamanlar 2 saatte bir uyandırmayı denedim ama uyanmadı bende kendi haline bıraktım ne zaman acıkırsa o zaman uyanıyor.
Güzel doyuyor demek ki hiç elleme böyle alışsın super. Benim ki çok erken uyanıyor uykusuzluktan ölüyorum

Basit bir doğum lekesi olabilir belki anne sütü alan bebekler sık sık kaka yapar aslında her ikisini de doktora sormakta fayda var.
Son yaşadığınız ise çok normal ben o duygu durumunu ilk doğumum da aylarca yaşadım benimk normal olmayandı burada ilk lohusalığımı anlatsam roman olur. İkinci doğumda o kadar kötü olmadım.
Yardım alabileceğiniz size kendinizi iyi hissettiren birileri varsa çağırın
Yarın kontrole gidicez zaten ama buraya da yazmak istedim. Bilen yaşayan birileri çıkabilir diye.
Bende ilk lohusalıgi böyle yoğun yaşadığımı hatırlamıyorum. Umarım toparlanırım biran evvel.
Teşekkür ederim cevabınız için.

Canim ilk mevzu benim oglanda da var. Ayni sey diye dusuniyorum boyle morarmis gibi. Mongol lekesi dedi. 2 yasina kadar gecer zararsiz bisi dedi doktor.
Ikinci mevzuyla ilgili kesin bilgim yok ne yazik ki.
Ucuncu mevzu ben de ilk hafta senin gibiydim.kocama bakip agliordum yorukdu diye. Bebege bakip agliordum bu nasi buyucek diye. Ben daha gezecektim diye agliordum(isteyerek yaptim.oglumu cok sukur) sonra Allah beni yanlis anlamasin ogluma saglik versin diye agliordum :KK70: bir iki hafta sonra gecti. Daha dogrusu azaldi en azindan dusuncelerimi kontrol edebiliyorum. Gecicek emin ol
Öyle mi canım hiç duymamıstım bir arastirayim. Peki büyüklüğü ne kadar? Bizimki neredeyse poposunu kaplıyor.
İnşallah geçer canım. Gerçekten aynı senin gibiyim. Kimseye kıyamıyorum. Herşey ama herşey gözlerimden pıt pıt yaş dökülmesine sebep olabiliyor. Bazen birine anlatayım icimi dökeyim diyorum ağlamaktan konusamiyorum.

Ben ilk ikisini bilmiyorum ama ucuncu mevzuda ben de oyleydim, dogum benim icin travma oldu ilk hafta, nereye baksam agliyordum sonrasinda uykusuzluk ve yorgunlukla zirve yapti aglamalar. Tam kendime gelmeye calisirken ust komsumuz vefat etti genc yasta ondan cok etkilendim. Sonra baktim sutum azalmaya basladi cocuk huysuzlaniyor benim moralim bozulunca, kendimi kontrol etmeye calistim. Az bucuk ettim de ama hal tam gecmedi hala geceleri emzirmeye uyandigimda aglayasim geliyor. Bu boyle devam edecek sanirim bi sure 6 haftaya kadar lohusalik devam ediyor zaten 40 cikinca duzelir heralde :)
İşte beni de bu korkutuyor. Daha 5 günlüğüz önümüzde 35 gün var.
İnşallah kolay atlatırız.
Çok sağol canım cevabın için.

Aynen öyle benimkide... altini degistirirken, üstünü degistirirken habire kusuyor. Emdikten sonra gazini cikartirsam daha az kusuyor sanki. Hoş gazını her emmeden sonra çıkartamıyorum..:KK43:

Suan 20 günlüğüz. Dogum kilomuz 3.400 idi. 4 günlükken 3.200 e düştü ödemini atinca. Bugun saglik ocağında 3.950 cikti kıyafetleri ile. Az degilmi? 10 gunde o aradaki farki kapatamaz gibj geliyir.:KK43:
Biz o kilolara yeni ulaştık 2970 doğdu oğlum 2750 ye düştü 1 aylik olduğunda 3550 gr oldu ve bız daha 1o günlükken mamaya da başladık şuan 43 günlük 4200 benim gitmediğim bolüm kalmadı en son sonuçta kilo kaybetmiyo dediler bu arada uzayan sarılık vardı sarılık geçince bi 10 gün oldu emmesi düzeldi ve mamayı neredeyse kestim

Yarın kontrole gidicez zaten ama buraya da yazmak istedim. Bilen yaşayan birileri çıkabilir diye.
Bende ilk lohusalıgi böyle yoğun yaşadığımı hatırlamıyorum. Umarım toparlanırım biran evvel.
Teşekkür ederim cevabınız için.

Öyle mi canım hiç duymamıstım bir arastirayim. Peki büyüklüğü ne kadar? Bizimki neredeyse poposunu kaplıyor.
İnşallah geçer canım. Gerçekten aynı senin gibiyim. Kimseye kıyamıyorum. Herşey ama herşey gözlerimden pıt pıt yaş dökülmesine sebep olabiliyor. Bazen birine anlatayım icimi dökeyim diyorum ağlamaktan konusamiyorum.

İşte beni de bu korkutuyor. Daha 5 günlüğüz önümüzde 35 gün var.
İnşallah kolay atlatırız.
Çok sağol canım cevabın için.
Zaten yakinda gunler birbirine karismaya basliycak nasil gectigini anlamadan gececek emin ol :) bizim bebis 17 gunluk ama dun dogum yapmisim gibi.. takvime bakinca hala sasiriyorum :)) insallah kolayca atlatiriz hepimiz :dua:

Bugün kv bana dediki baldırlarındakş boğumlar aynı hizadaysa kalça çıkıklığı olmaz. Ama bi dengesizlik varsa kalça çıkıklığı ihtimali vardır. Bilemiyorum tabii kv nin yalancısıyım
evet canım burda da öyle dediler, gayet eşit duruyor inş sancısı felan yoktur kuzumun şuan

Ayy evet dokunmuyorum artık belli saatleri var kendi uyanıyor hatta dün gece 12 buçukta uyumuştu 4te uyandı birde sabah 8e gelirken iyice dinlenmişiz
maşallah ya , bizimkisi çok sık uyanıyor , olur da 3 saat uynmazsa kendimi inanılmaz dinç hissediyorum

Sadece altinda diye cok sorun etmedim. kremim dogumdan bi gun once bitmisti tam :) simdi emziriyorum diye de bir sey kullanmak istemiyorum iyi temizleyemezsem diye korkarim :KK43:
Kullandığın tüm kremler sütüne geçiyor canım emzirme bitince göğüsler küçülür çizgilerde küçülür görünmez uğraşma boşwer

Ben hiç acıkmıyordum zorla yemek yediriyorlar. Emdirmiyorum ama sürekli sağıyorum tamamen boşalana kadar. Bu günlerde bi kaç kez açlık hissettim. Sonradan fark ettm ki acıkma nedenim süt artıran çaylar tokluk hissi yapıyor. 1 ayda 14 kg verdim.
Cidden neyse ondan içeyim bende zira sadece 1 kg verdim 33 günde

Kizlar karniniz nasil sarkiyo mu benimki cok sarkmiyo ama cok yumusak oldugu icin hamile gbi duruyo sezeryan yaram tamamiyla iyi olsada spora baslayip sikilassam

Biz o kilolara yeni ulaştık 2970 doğdu oğlum 2750 ye düştü 1 aylik olduğunda 3550 gr oldu ve bız daha 1o günlükken mamaya da başladık şuan 43 günlük 4200 benim gitmediğim bolüm kalmadı en son sonuçta kilo kaybetmiyo dediler bu arada uzayan sarılık vardı sarılık geçince bi 10 gün oldu emmesi düzeldi ve mamayı neredeyse kestim

Canım uzayan sarılık için bir tedavi yada test İstedi mi doktor. Benim kızımda da var sarılık en son değeri 13 dü. Bugün kontrolümüz vardı doktor bir buçuk aylıkkengel yüzündeki sarı geçmezse tahlille enzimlere bakacağız dedi. Kızım şuan 23 günlük. Bide nasıl geçirdin sarılığı emzirmek ardıcı yaptığın bişey oldumu

Canım mama vermeye devam et ben sarılık yaptım maalesef kızımı. Stres yapmamaya çalış bol bol dinlen fırsat buldukça uyu. Uyku çok süt yapıyor. Özellikle kayısı ve üzüm hoşafı iç. 1 bardak rezene çayı iç. 2 litre şade su iç. Ben kuru incir ve hurma da yiyorum benim üzüntüden olan sütüm gitti 2 gün hiç gelmedi desem yeridir. Ama bunları yiyip içerek toparladım. Bide aç kalma 6 öğün yemek ye. Hayırlı olsun bebişin

Teşekkür ederim canım, senin de kızın hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün inşallah.. umarım sarılığı geçmiştir hemencik kızının.. önerilerini not aldım, yapmadıklarımı hemen uygulayacağım, cevabın için çok teşekkür ederim. ♥️

Emzirebiliyorsun ne güzel sütün emdikce gelir mama vereceksen de önce emdir iki gogsunude sonra ver sıktıkça seffaf geliyor diyorsun o hic emilmemis gogusten gelen süt elle sıktıkça gelmez pompaylada bebegin emdigi gibi olmaz kesinlikle bebeginin emmesi lazim

Uzun mücadelelerle zorla emzirmeye çalışıyorum, ikimiz için de yıpratıcı olsa da. Biraz daha fazla sabretmek gerekiyor sanırım, bugün öğleden sonra daha fazlaydı sütüm mesela. Cevabın için çok teşekkür ederim ♥️ sağlıkla büyüsün evladın..

Cidden neyse ondan içeyim bende zira sadece 1 kg verdim 33 günde
Verip geri almışsındır ama endişelenme verirsin. Seni bilmem ama ben 23 kg aldım şimdi kendime kg belirledim 54 e düşmek istiyorum önümde 13 kg daha var :))

Back
X