2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Herkeslere bizden mutlu akşamlar :anne::KK200: kızımın gözleri maviş oldu iyice eşim de yeşile dönsün istiyor eşinle benn yeşiliz diye acaba döner mii? benım annem mavı gözlü ve anneme çok benzetıyorlar eşimn kuzenlerı nevinn dıyo hatta kv trıbe giriyo:KK48: rengi harıc gözlerı de bana benzıyor cekıklıgı burnu fln
Oy masallah sana ..

Vall bende hiç mutlu olmuyorum çünkü her emdiğinde kusuyor ben artık emzirmek istemiyorum
Canım kussa da bi kısmı kalıyor demek ki büyüyor bebişin sen yine de emzirmeye devam et ne kadarının faydasının olacağını bilemezsin çok geçmiş olsun inşallah düzelir bir an önce :(

Oyle ki artık emzirmek istemiyorum resmen çünkü nasılsa kusacak birazdan diyorum bazen kustuğu üzerini değiştirmek istemiyorum birazdan bi daha kusacak diyorum yemin ediyorum hayat enerjimi emiyor kusması, burada çok kızan olacaktır ama artık emzirmeyeceğim mama ile beslensin yoksa bende psikoloji falan kalmadı zehir yok Ya mamada napayım

Mama icen bebeklerde kusuyorlar ama

bızımkı hepsnde boyle canm ananemıze cektık bn göz rengı konusunda da büyük konustm sanrm sarısın yesıl göz severm mavi göz olmasa ya deyp dururdum hc bsey ıcın yorum yapmamak lazm ya tabı sözkonusu kızım olunca değişti işler:) halbuki biz eşimle sarı,yesılız cokgarıp bakalm nolck
Büyük konuştum diye düşünme bence Allah kızına en çok yakışanı vermiştir
Bizde merakla bekliyoruz eşim ela bn kahveyim kızımız lacivertten neye dönecek

Ben mamada bibereona alışmasın diye şırınga ile verdim dr da özellikle söyledi biberon vermeyin diye..bir de şırınga ile dene karnı aç olunca alır belki Mamayı kaç cc içiyor peki
Genelde 1 gündüz 1 gece 90ar cc içiyor ama arada uyumaya geçerken süt kalmamışsa 30 cc veriyorum hastanede şırınga ile verdik aslında beni emmiyordu onuda emiyordu biberon gibi biz ağzına sıkmadan. sütümde 4. Gün geldi o arada geçtik biberona ama hata etmişiz şimdi kaşıkla veriyorum ona bile sinirleniyor ağlıyor. O zaman kaşıkla verseymişiz belki emme duygusunu karşılamak için süt gelince emerdi . Yinede deniyorum alıştırmaya çalışıyorum.inşallah alışır bigün

Oyle ki artık emzirmek istemiyorum resmen çünkü nasılsa kusacak birazdan diyorum bazen kustuğu üzerini değiştirmek istemiyorum birazdan bi daha kusacak diyorum yemin ediyorum hayat enerjimi emiyor kusması, burada çok kızan olacaktır ama artık emzirmeyeceğim mama ile beslensin yoksa bende psikoloji falan kalmadı zehir yok Ya mamada napayım
Kusan bebekler için özel mamalar var. Çocuk doktoruna sor canım “Ar mama”
Günde 2 öğün mama yer. Sonraki öğünler emer.
O 2 öğün mama bütün öğünlerde kusmayı azaltur ya da dr kaç öğün derse
S Sevimlipanduf

Son düzenleme:
Kızlar bugün kontrole gittik oğlum 300 gr vermiş. Çok üzüldüm. :KK43: Kakasını da doymadığı için yapmıyormuş. Gögüslerime baktı sütün var ama bebeğe yaramamış dedi. Sagip siringayla verebilirsin dedi ama bu kez de memeyi istemez diye korkuyorum. Kuzum emerken yoruluyor hemen uykuya dalıyor ne yapsam uyanmıyor. Göğsüm de çok kalıyor ama çoğunu uyuyarak geçiriyor. Bundan mi kaynaklandı anlamadım. 10. Günde doğum kilosunu yakalaması lazım dedi doktor.

Canım şırınga ile ver bence şimdi ğöğüslerde şiş olduğu için alamıyor ağzına benim öyle yani sağdığımı da şırınga ile veriyorum silikon uç ile emziriyorum onda da birini emzirirken diğerine göğüs pedi koyuyorum süt sızıyor inşallah o da geçer

Kuzum beni yanlis anlama sakin ama bizim sipa tek gogsu emiyor dk tutuyorum bes dk durmuyor uyuyor aaa diyorum gene uykuya daldı cunku sizlerden duyuyorum onbes yirmi diyorum bu cocuk ac hemen diger gogsu sayip 30cc cikiyor emmedigi gogsumu veriyorum icmiyor demekki dakikanin da onemi yok kac gogsun oldugununda pompadan iki gogsumu ssgiyorum 60..cc geliyor doyuyor sagilmis gogsu bes dk emiyor ve doyuyor biberonlada 65 versem hop kusar o beside istahsiz dil ucuyla kuvvetli cekmeden iciyor istersen makinan var nasil olsa sagip ver bakalim kusacakmi 60 la deneye bilirsin gerci sen bebek buyuk kilosuna gore hesapla ver hala oyle kusma devam ederse radyolojiye gosterin bizde soyle kusuyor boyle kusuyor dedik daha dort gunluk yoktu bile bebek ilk kontrolde doktor kayisi kadar mideleri var fazla gelmistir onu kusuyordur dedi bizde fiskirarak kustunu hatta burnundanda geliyordu soyledik emzirme
Odasina gec icir bakim kusma sekline bakalim dedi tabi uc saat açti sipa icti kusmadi doktor yinede radyolaga gidin dedi ve usg de baktilar sukurler olsun bir soru. Cikmadi gelen gcen biberonu veriyordu cocuk doydunu bilmiyor gazdan dolayi surekli elini sokuyor agzina araniyor babamdan tut kardesime kadar kimsenin kimseden haberi yok gelen gecen tepti burnundan geliyordu nefesi falan gidiyordu suan saat usulu emziriyorum cocuk aciktini aradan birbucuk iki saat arasinda belli ediyor ozaman biberon veriyorum doyunca cok kusmuyor az kusuk geliyor onada seviniyorum demekki doydun fazlalik bukadsr diye seni cok iyi anliyorum bende biktim
Ust bas degistirmekten bazen kustu icin cogu zamanda bezi kuru kaka yapmis pisik olmasin diye aciyorum hop pipi havalaniyor cocuk beze cis yapmayi sevmiyor havalana havalana yapacak alt degistirme ortusu dayanmiyor haliyle kiyafetler degistir giydir inanirmisim 11den fazla battaniye aldik dortgune bitiyor kac kutu deyerjn bitirdik biraylik bebege :-(

Canım emzirirken dk nın önemi varmış Dr a gittik dün 3-5 dk emme sayılmaz en 15-20 dk veya fazlası kalmalı eğer sütün varsa tek ğöğüs yetmediğini düşünürsen diğer göğsüne geç biriksin dedi

Anne sütü zenginleştirici eoprotin kullan canım hemen pes etme. Bağışıklığı için çok gerekli senin sütün. Birde biogaia damla kullan bağırsak florasını oluşturmasına yardımcı oluyor. Bu durum senin sutunle değil onun sindirim sistemiyle alakalı bir durum zamanla düzene girecek emin ol
Biogaia bi şişe bitirdik canım bi daha alacağız, hemen pes etmedim İnan yaklaşık 1 aydır sürekli kusma sorunumuz var bazı günler fazla bazı günler daha az ama hep var :(

Kuzum beni yanlis anlama sakin ama bizim sipa tek gogsu emiyor dk tutuyorum bes dk durmuyor uyuyor aaa diyorum gene uykuya daldı cunku sizlerden duyuyorum onbes yirmi diyorum bu cocuk ac hemen diger gogsu sayip 30cc cikiyor emmedigi gogsumu veriyorum icmiyor demekki dakikanin da onemi yok kac gogsun oldugununda pompadan iki gogsumu ssgiyorum 60..cc geliyor doyuyor sagilmis gogsu bes dk emiyor ve doyuyor biberonlada 65 versem hop kusar o beside istahsiz dil ucuyla kuvvetli cekmeden iciyor istersen makinan var nasil olsa sagip ver bakalim kusacakmi 60 la deneye bilirsin gerci sen bebek buyuk kilosuna gore hesapla ver hala oyle kusma devam ederse radyolojiye gosterin bizde soyle kusuyor boyle kusuyor dedik daha dort gunluk yoktu bile bebek ilk kontrolde doktor kayisi kadar mideleri var fazla gelmistir onu kusuyordur dedi bizde fiskirarak kustunu hatta burnundanda geliyordu soyledik emzirme
Odasina gec icir bakim kusma sekline bakalim dedi tabi uc saat açti sipa icti kusmadi doktor yinede radyolaga gidin dedi ve usg de baktilar sukurler olsun bir soru. Cikmadi gelen gcen biberonu veriyordu cocuk doydunu bilmiyor gazdan dolayi surekli elini sokuyor agzina araniyor babamdan tut kardesime kadar kimsenin kimseden haberi yok gelen gecen tepti burnundan geliyordu nefesi falan gidiyordu suan saat usulu emziriyorum cocuk aciktini aradan birbucuk iki saat arasinda belli ediyor ozaman biberon veriyorum doyunca cok kusmuyor az kusuk geliyor onada seviniyorum demekki doydun fazlalik bukadsr diye seni cok iyi anliyorum bende biktim
Ust bas degistirmekten bazen kustu icin cogu zamanda bezi kuru kaka yapmis pisik olmasin diye aciyorum hop pipi havalaniyor cocuk beze cis yapmayi sevmiyor havalana havalana yapacak alt degistirme ortusu dayanmiyor haliyle kiyafetler degistir giydir inanirmisim 11den fazla battaniye aldik dortgune bitiyor kac kutu deyerjn bitirdik biraylik bebege :-(
Benim bebek büyük 49 günlük ama yenidoğmış bebek kadar kilosu boyu falan 3400 du en son, çok emiyor mu bilmiyorum onu sütüm bazen çok oluyor iyi yemek yiyip dinlenmişsem bazen de az oluyor yemek yemeğe fırsat bulamadığım zamanlarda ne kadar emiyor ondan dolayı bilemiyorum 15 dk falan emiyor bir göğüsten doyuyor diğerine geçersem bebek zAten kusuyor, bebeğin doyup doymadığını çişli bezden anlayın diyorlar ya bayağı doluyor bezleri ben 4 saatte bir değiştiriyorum altını ve hep ağır ağır oluyor bezleri çiş dolu doyuyor diyorum bi yandan ama kusmasına dayanamıyorum artık :(

S Sevimlipanduf kusmayla ilgili mesajını gördüm alıntı yapamadım.
Reflusu olabilir mi acaba,?
Oğlumda varmış doktor muayene etti reflusu var bebeğinin dedi. Her bebekte olur bazılarında ilaç gerektirir dedi. Maflor damla verdi bir ay kullanacağız.
Reflü dediler ama o gittiğimizde bile bu kadar yoğun kusması yoktu kendiliğinden geçer dediler şimdi hepten arttı Cuma günü doktora randevu aldım bi daha gideceğiz ona göre mama damla vs ne önerirse artık

Canim sutun varsa..sagip ver biberonla..
Mama verince kusmuyormu
Mama henüz hiç vermedim canım ama reflüsü olan bebekler için kusturmayan özel mamalar varmış kıvamı koyu mideden hemen akmayan mamalar, cuma gününe randevu aldım doktorumuzdan bakalım ne diyecek ne önerecek ne derse de yaptık gerçi reflü yatağı dedş aldık onda yatırdık, emzirdikyen sonra yarım saat kucağında dik tut dedi hep tutuyorum pusette yatır dedi puset benimle bir evin içinde bi salona bi yatak odasına bazen mutfağa giriyor ben şaşırdım artık :(

Canım kussa da bi kısmı kalıyor demek ki büyüyor bebişin sen yine de emzirmeye devam et ne kadarının faydasının olacağını bilemezsin çok geçmiş olsun inşallah düzelir bir an önce :KK43:
Dün akşamdan beri emdiklerinin hiç biri içinde 1 saat kalmadı hepsini fıkır fıkır ağzından burnundan çıkardı çocuk o kadar üzülüyorum ki içim gidiyor oyle gördükçe üzüntüden diyorum emzirmeyeceğim diye dayanamıyorum :( bilmiyorum ki kuzum kalıyor mu yarıyor mu acaba bana büyümüyor gibi geliyor o da ayrı hala özene bezene aldığım tulumlarını bile giydiremiyorum hepsi büyük geliyor 3 aylık bedenleri bebeğim 49 günlük

Mama icen bebeklerde kusuyorlar ama
Tabiki mama içen bebeklerde kusabilir o ayrı ama en azından kendimi suçlamam sürekli acaba ne yedim de dokundu köfte yemiştim dün o mu dokundu cips yedim o mu dokundu sürekli böyleyim zAten süt ürünleri tüketmiyorum belki alerjisi vardır diye artık ne yiyeceğimi sapıttım gaz yapmasın alerji yapmasın kusturmasın diye diye çorba ile duruyorum neredeyse, bi de reflüsü olan bebekler için özel kusturmayan mamalar varmış Cuma günü doktor randevumuz var bakalım ne diyecek :/

Kusan bebekler için özel mamalar var. Çocuk doktoruna sor canım “Ar mama”
Günde 2 öğün mama yer. Sonraki öğünler emer.
O 2 öğün mama bütün öğünlerde kusmayı azaltur ya da dr kaç öğün derse
S Sevimlipanduf
Evet canım biliyorum onları görmüştüm, kafamıza göre başlamak istemedim doktorumuzdan randevu aldım Cuma günü bi gidelim soralım muayene olalım yeniden ondan sonra ben soracağım bu mamayı

Back
X