2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Dün akşamdan beri emdiklerinin hiç biri içinde 1 saat kalmadı hepsini fıkır fıkır ağzından burnundan çıkardı çocuk o kadar üzülüyorum ki içim gidiyor oyle gördükçe üzüntüden diyorum emzirmeyeceğim diye dayanamıyorum :KK43: bilmiyorum ki kuzum kalıyor mu yarıyor mu acaba bana büyümüyor gibi geliyor o da ayrı hala özene bezene aldığım tulumlarını bile giydiremiyorum hepsi büyük geliyor 3 aylık bedenleri bebeğim 49 günlük
Benim kiz kusmuyorda.. 2 3 kez kustu..annem fazlasini kusuyor dedi..bende hasta olcak sandim.acaba seninkide olemi.doyuyorda fazlami yiyor acaba...
Kontrole gitmedinmi hic peki.kilo almadimi

Evet yaa .benimkide 2 3 kez guldu..gozu acik yakalarsam konusuyorum :) annem gulmez daha diyo ama eminim :anne: cok mantikli bakiyo..:KK48:
kuzucuguna masallah canım. hem ne gulerler bız hstaneden geldıgımz gece kahkaha sesıne ırkıldım bbegım uykuya dalarken rem uykusu sırasınds kahkaha attı ınanamadım daha 2.gecemızdı üstelık hala daha kıkırdıyor senın melegın de guluyor masallah. ruya goruyorlar:)

Bebekler ilk zamanlar gördüklerini seçemez diyorlar ama bence yalan. Benim kızım resmen gözlerimin içine bakıyor, televizyon açıksa dikkatini çekiyor televizyona bakıyor, önünde bir cisim oynattığımda takip ediyor. Yeni nesil bebekleri midir nedir doğuştan cin gibiler maşAllah :))
Bencede anlasiliyo cunku takip ettikleri dimi..dr anneyi taniyo diyo ya.. esim bozuluyo :)) isik loş bende esmerim ondan beni goremiyor diyor:-)

kuzucuguna masallah canım. hem ne gulerler bız hstaneden geldıgımz gece kahkaha sesıne ırkıldım bbegım uykuya dalarken rem uykusu sırasınds kahkaha attı ınanamadım daha 2.gecemızdı üstelık hala daha kıkırdıyor senın melegın de guluyor masallah. ruya goruyorlar:)
Evet canim.oyle uykuda zaten guluyorlar da..bana guldu ya resmen :)

Evet canim.oyle uykuda zaten guluyorlar da..bana guldu ya resmen :)
a ben mesajnı anlamamısım aynen canım bıızımkıde 45gunluk oldu gülüyor tanıyor konusurken sesler cıkarıyor falan bır ıkı haftadır. hele 40ı mız cıkınca baya gözler acıldı kacgun oldu sızın

Bebekler ilk zamanlar gördüklerini seçemez diyorlar ama bence yalan. Benim kızım resmen gözlerimin içine bakıyor, televizyon açıksa dikkatini çekiyor televizyona bakıyor, önünde bir cisim oynattığımda takip ediyor. Yeni nesil bebekleri midir nedir doğuştan cin gibiler maşAllah :))
yenıdogduklarında sadece 20,25cm mesafede görürlermiş canım. buda Allahın mucızesı ıste emzırırkenkı yakınlık:)

Tabiki mama içen bebeklerde kusabilir o ayrı ama en azından kendimi suçlamam sürekli acaba ne yedim de dokundu köfte yemiştim dün o mu dokundu cips yedim o mu dokundu sürekli böyleyim zAten süt ürünleri tüketmiyorum belki alerjisi vardır diye artık ne yiyeceğimi sapıttım gaz yapmasın alerji yapmasın kusturmasın diye diye çorba ile duruyorum neredeyse, bi de reflüsü olan bebekler için özel kusturmayan mamalar varmış Cuma günü doktor randevumuz var bakalım ne diyecek :/

Yediginle ictiginle alakasi yok ki bebeklerin tabiati bu, bedenleri cok kucuk mideleri neredeyse agizlarinda fazla ictiklerinde ya da hickirik tuttugunda, gegirdiklerinde, altini degistirince ayaklarini havaya kaldirinca kusarlar. Bu yedigim Gaz yapiyor muhabbeti galiba sadece orada var, Ben Ilk dogumumda da simdikinde de hastanedeki ebelere hep sordum var mi Boyle bir sey diye. Hepsi hayir dedi, bazilari sasirdi. Coguda yasini basini almis kadinlardi yani yillardir bu isi yapiyorlar. Almanya da yasayan kuzenlerimde var onlarda oradaki doktorlara falan sorduklarinda ayni yaniti aliyorlar . Ne yesen gazlari yine olur cunku daha bagirsaklari cok ufak, buyudukce Gaz niye azalir mesela cunku bagirsaklar genisler, gelisir ictigi sutu sindirir vucut.
Mama zehir degil tabi ki ama anne sutu varken bence tercih edilmemeli ozellikle ilk 6 ay anne sutunun yerini hic bir sey tutmaz. Bebeginin bagisiklik sistemi icin, hastaliklara karsi korunmasi icin daha iyi bir besin yok. Bebegine genis,uzun,naylonumsu mama onluklerinden takarsan surekli uzerini degistirmek zorunda kalmazsin.

Kizlar acil yardim edin aci elma yagini ebbe yagiyla karistirip cocugun karniyla ayagina surdum hic bakmamistim nekadar kullanirim avcuma ikisini dokup surdum bayada cok damlattim birsey olurmu basina gelen varmi kullanan yada bilgisi olan napim silimmi cıkarmi :-(

Oyle ki artık emzirmek istemiyorum resmen çünkü nasılsa kusacak birazdan diyorum bazen kustuğu üzerini değiştirmek istemiyorum birazdan bi daha kusacak diyorum yemin ediyorum hayat enerjimi emiyor kusması, burada çok kızan olacaktır ama artık emzirmeyeceğim mama ile beslensin yoksa bende psikoloji falan kalmadı zehir yok Ya mamada napayım
canım şimdi gördüm bu mesajlarını lohusalık 40 gün derler ama bence lohusalık bir kaç yıl bile sürer. Psikolojimiz değişik hallere girdi senin yaşadığın stresi tahmın edebılıyorum kendımı yerine koyuyorum haklısın mamaya geçicem derken kendı keyfını degıl bebeğini düşünüyorsun. ama anne sütü okadar eşsiz ki. burda edindiğim bi arkadaşımın 5aylık bebeği var..aylarca ne sıkıntılar cektı bebeginin anne sütüne alerjisi vardı. nerdeyse aç gezdı yapmadıgı kalmadı. ama yılmadı asla bebegı de kusuyordu süreklı. mamaya yönelmedi. hersey yasaktı neredeyse. stresten sütü azaldı yılnadı cogalttı şükür atlattı. sen annesin güçlüsün başarabılirsın. öncelıkle anne sütüne alerjısi var mı bebegının bunu arastırın enbuyuk belırtı fıskırarak kusmasıymıs. inşallah o yoktur. bunu öğrenınce de yılma sakın sütün varken yıllarca kızını koruycak olan bu değerli sütten mahrum etme. inşallah atlatıcaksın ve bazen bebekler gaz cıkarırken de kusar.. mıde kasılır gazla ıctıklerı de cıkar. mama ıle kusan bebekler de çok. sen yaparsın başedersin çünkü annesin ❤

Ayy maşallah subhanallah ok tatlı yaa tam ısırmadık bu allah sağlıklı ömürler versin kuzuma

Canım üzülme şakın. Benim kızım 4. Gün 300 gr verdi sarılık oldu kahroldum cahillik hat safhada. Üzüntüden iki gün sütüm kesildi. Doktor mama verdi hiç bir şekilde kabul etmedi kızım. Kaşık şırınga biberon. Sonra kendime kızdım toparlan duygu dedim kendime buradaki arkadaşların tavsiyesi ile yememi içmemi düzene soktum umudumu kaybetmedim. Sütüm geldi şükür. Kızım 23 günlük dün doktora gittik 3470 gr olmuş dedi alması gerekenden de fazla de. Bizim kızda sarılıktan dolayı halsizlik göğüsümde uyurdu meme ağzında ama emmiyordu. Bende yanakları ile saçı ile uğraşarak tetikledim şimdi gayet güzel içiyor.ama hala sarılık :) lütfen üzme kedini toparlan İnan kendine. Bide Dr brown içi pipetli gibi biberon var tavsiye ederim annen göğüsü gibi akımı varmış. Kızıma Philips avent almıştım doğmadan içemedi. Haftada bir kaç gün 2 ser saat işe gidiyorum şuan r brown biberon aldım sağıyorum sütü annem geliyor ben yokken biberon veriyor gayet güzel içiyor. Geldiğimde de ben emziriyorum meme reddi yaŞamadım şükür. Sende olmuoyrsa o biberondan al canım.
❤off büyüselerde ısırabılsek dımı azıcıkk :)

2 gecedir dönup duruyorum yatakta. uyuyamıyorum ya bebegımle gece yatıp gunduz 12ye dogru kalkıyoruz meme ıcın 3kez fln uyanıyor totalde. uykumu iyice alıyorum kızlar ama uykuya dalmakta güçlük çekiyorum acaba rezene falan mı bunu yapıyor kımyon da ıcıyorum gaz problemım olmasın dıye bana da iyi gelıyor kımyon dolayısıyla sütüme de gecıyor. şimdide eşim bebegım uyuyor 1saattr bn uyuyamadım

Kizlar acil yardim edin aci elma yagini ebbe yagiyla karistirip cocugun karniyla ayagina surdum hic bakmamistim nekadar kullanirim avcuma ikisini dokup surdum bayada cok damlattim birsey olurmu basina gelen varmi kullanan yada bilgisi olan napim silimmi cıkarmi :-(
Bebegini hemem yika cikar onu vucudundan, o yag cok zararli surmeyjn

a ben mesajnı anlamamısım aynen canım bıızımkıde 45gunluk oldu gülüyor tanıyor konusurken sesler cıkarıyor falan bır ıkı haftadır. hele 40ı mız cıkınca baya gözler acıldı kacgun oldu sızın
16 gun oldu bizim daha..ama drda dedi
Iletisim kurmaya baslamis diye.. 41 haftalik dogunca icerde herseyi tamamladi galiba :)

16 gun oldu bizim daha..ama drda dedi
Iletisim kurmaya baslamis diye.. 41 haftalik dogunca icerde herseyi tamamladi galiba :)
bı ay sonraki hallerını gör bak daha da heyecanlıı. agular seslenmeye calısmalar dönmeler tabı bıde artık kucaga sıgmaması kol agrıması fln :KK48: epey kas yaptım kızım sayesnde :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayaklarini yikadimfa karnini bezle sildim canim korktum valla uykum falan kacmisti silince azda olsa icim rahatladi :-(
korkma ılk kullanan sen degılsın canım. fazlası zarar sadece.. ayak tabanına surmen yeterli kuzum bizim arklar da kullanmıslar bebeklerine cok da ııyı gelmıs ozamanlar

Back
X