2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Herkeze günaydın oglusumun kakadaki yeşilliği geçmedi gitti dr inek sutu alerjisi olabilir ama bebeklerde testle falan anlamak çok zor dedi genzinde geçmeyen hırıltı ve sürekli ikinmasi gazi şüphelendirdi bize elinde olan bi mamayı verdi comidagen adi bunu bi kullan bakalim dedi araştırdığımda bu mama ilaç olarak geciyo ve tereddüt ettim hiç duyan kullanan varmi

Evet canim uzamis sariligi var benimkinin ama doktorumuzun uykuya bakis acisi farkli galiba ya. Simdi 2 saatte bir, 2. Ayi doldugunda 3 saatte bir,3.ayi doldugunda 4 saatte bir kaldircakmisim yani oyle yatirayim ne zaman uyanirsa olayi yok adamda:/ ama bu aksam da ayni olursa ben de uyandirmiim en iyisi ya 2 cocugunda da ayni sekilmis bak seker dusmesi fln yasamamislar sonucta kendimi gectim cocuga yazik harap oluyor :KK43:
Bizimde uzayan sarılık oldu ben evet uyandiriyordum cunku kilo alamiyodu ama şeker düşmesi söyle oğlum uyanmıyordu sarılık zaten uyutuyo geçmesi için emmesi lazım 1dk ya emiyo ya emmiyodu memede de uyuyordu istediğin kadar sars ne yaparsan yap uyanmiyodu dediginiz gibi busefer açlıktan şeker düşüyo yine uyuyodu tam kısır döngü ben önce yarim kasik sekerli su veriyordum ozaman uyaniyordu ve emiyodu böyle böyle sarılığı attık şimdi nezaman uyanırsa ozaman eğer emiyosa doyduguna inanıyorsan şekeri dusmez Allahın izniyle sarılığıda atar ozaman uyku düzene giriyo tabi gaz vs sıkıntı olmazsa

Hani bulgur çok gaz yapıyordu Ya ondan yemedim hiç ama yarın hemen yapıp yiycem hoş yemiyorum da ne sanki gene gazlı gene gazlı :))
Aynen bende onu yemedim bunu yemedim halen gazli demekki yesekte yemesekte olacak ama ben asiri cikolata yiyorum ya sizdede oluyorMu bilmiyorum yemekbile canim istemiyor yemek yesem bile sekerli birseyler istiyor canim bu arada kaka durumunuz nasil gunde bikere yapar olduk biz o 6 lar 7 ler nerde :-(

Kızlar ben bebeğime hiç oyuncak vs almadım sıra da gelmedi vakit de olmadı aslında neyse e bebekte oyuncaklarda indirim var ne alabilirim bi kaç çıngırak attım sepete başka neler olabilir
bez toplar kitaplar vs var onları alabilirsin el kuklaları olabilir

:KK43: canim niye uyandiriyorsun ki birak uyusun. Dun benim kizim gece 11 bucuktan sabah 6 bucuga kadar uyudu, bende uyandirmadim. Oglumuda uyandirmazdim ama ikisinin gelisimide hep ortalamanin uzerindeydi. Uyusunda buyusun demisler :) uyku en az beslenmek kadar onemli. Ama senin bebegin miydi uzamis sariligi olan? Ondan mi kaldiriyorsun yoksa:/

Ben de uyandırıyorum 17 günlüğüz sarılığımız da hiç olmadı şükür ama dr 3 saati geçmesin dedi kendi de uyanıyor ama her vakitte değil

Aynen bende onu yemedim bunu yemedim halen gazli demekki yesekte yemesekte olacak ama ben asiri cikolata yiyorum ya sizdede oluyorMu bilmiyorum yemekbile canim istemiyor yemek yesem bile sekerli birseyler istiyor canim bu arada kaka durumunuz nasil gunde bikere yapar olduk biz o 6 lar 7 ler nerde :-(

Çikolatayı ben de çok istiyorum ama canım tatlı çekince tahin helva yiyorum hem süt yapıyor :)

Canim mama miktarini belirtilen olculere gore hazirliyorsun dimi? Bazi anneler daha besleyici olur diye tozu fazla koyup bebegi kabiz ediyorlar.
Aynen canım üzerinde bulunan ölçüler ve içerisindeki ölçeği kullanıyorum. Hatta biraz suyunu 10 ml falan fazla koyuyorum kabız olmasın diye. Bir de günde 1 biberonla olacak şey mi ki :( diğer öğünler hep anne sütü alıyor

Herkeze günaydın oglusumun kakadaki yeşilliği geçmedi gitti dr inek sutu alerjisi olabilir ama bebeklerde testle falan anlamak çok zor dedi genzinde geçmeyen hırıltı ve sürekli ikinmasi gazi şüphelendirdi bize elinde olan bi mamayı verdi comidagen adi bunu bi kullan bakalim dedi araştırdığımda bu mama ilaç olarak geciyo ve tereddüt ettim hiç duyan kullanan varmi

Canim mamalarin hepsi ilac olarak tanimlanir zaten. Dogal olan annenin sutudur, olmadiginda takviye yapilir yani vucutta mesela bir vitamin, hormon falan olmadiginda hap aliriz ya, oyle dusun. Bu tur mamalar faydali olabilir canim eger alerjisi varsa iyi gelir. Ozel uretildigi icin pahalidir belki

Aynen canım üzerinde bulunan ölçüler ve içerisindeki ölçeği kullanıyorum. Hatta biraz suyunu 10 ml falan fazla koyuyorum kabız olmasın diye. Bir de günde 1 biberonla olacak şey mi ki :KK43: diğer öğünler hep anne sütü alıyor

Ha yok sanmam. Resmini bana atabilirsin kaka yaptiginda. Belki normaldir

Kızlar yenidoğan aparatıyla kullandım şimdi kanguruyu, 3 yıldır takmamıştım. Oğlum şuan çok sevdi ve uyudu içinde.. ergonomik ben de çok rahatım. En azından ortalığı topladım o kucağımdayken. Momfortbaby markası, almak isteyen varsa bi göz atsın derim ;)

Ben ilkinde de hic uyandirmiyordum uyku soz konusu olunca rahattim:KK70: cunku Ben iyice dinlenmeliyim ki gun icinde bebegime iyi bakabileyim derdim :KK70: kilo alimi nasil canim 1 aylik oldu mu
benim ilki de 2-3 saatten fazla uyumazdı, bu da öyle :) napıyosunuz, nasıl yapıyorsunuz uyuyan bebe, yokmu bunun bir taktiği felan :)

Benim kizimda oldu bu capaklanma. Eve gelen ebe steril suyu steril pamukla islatip gozun disindan icine dogru silmemi soyledi. Ve de serce parmagi sterilize edip goz pinarina masaj yapmami soyledi. Ve de sutumu damlatmami. Bunlari yaptigim halde 2 gun icinde gecmezse pediartini aramami soyledi gozu icin damla yazarmis. 3 gun sonra gecti bunlari yapinca.
Sağol canım ben de deneyeyim.

Back
X