2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kızlar sakın yemeyin Bebeğimde gaz macerası ilk kez bulgurla başladı buraya da yazdım normalde de bulgur zaten kabız yapan bir şey genelde. Yediğimde bende de çok kötü gaz sancıları oldu önceden böyle olmazdı ama artık hormanlarımız eskisi gibi değil gaz sancısından ağlayacaktım bebeğim de kakasını yapamadı saatlerce ilk kez o zaman çok kötü bir gün geçirmiştik şiddetle söylüyorum ki yemeyin S Sevimlipanduf
Yaa yemem zAten benim kız gaz bombası gibi bi de onu yiyip hepten gazlamıyım bebişimi :))

İlk bebeğini emzirebilen tecrübeli annelere sorum var:)
İlk kızım sadece 20 gün emdi. Şimdi 2.bebeğin emmesi benim için değişik bir duygu
Emzirme ne zaman düzene giriyor aralık ne zaman açılıyor? Gündüz 2 saatte talep ediyor bu ne zaman değişiyor? Gece anne sütüyle uzun tok kalıyorlar mı?
@anneveoglusu @bebekicin

@s i d e l y a
S skelebeks

başka 2. bebeği olanları hatırlayamadım
canım bu degişken bi durum kimi bebek az kalkar kimi çok ilk oglum ben karışmasam uyanmazdı pek ama büyüdükçe tabi gece bikaç kez kalkıyordu modu iyi olur güzel uyur huysuz olur saat bası kalkardı ,bu oglum gece 2 saate bir uyanıyor maksimum 3

5 dk bi ıkınıyır bağırıyor aralarda uykuya dalıyor :KK43:
gece gündüz öyle benimki de inliyor sanki morarıyor kızarıyor ıkınmaktan öyle zorlanınca da kusuyor yada süt isteyip öyle rahatlıyor kendince gece uykusu çok kötü bu gazdan dolayı ve 2 ayrı çeşit gaz damlasıyla böyleyiz

Ben ilkinde de hic uyandirmiyordum uyku soz konusu olunca rahattim:KK70: cunku Ben iyice dinlenmeliyim ki gun icinde bebegime iyi bakabileyim derdim :KK70: kilo alimi nasil canim 1 aylik oldu mu

Eşim gelince uykuya geçiyorum ben akşamları :)) yok daha 17 günlüğüz merak ediyorum 1 aylık kontrolü sadece anne sütü veriyorum

Canim ebe bana Gaz icin bir masaj ogretti. Badem yagini iyice elimizde isitip saat yonunde isaret parmagimizla karnina bir gunes, bir de ters yarim ay sekli yapicaz yani oda saat yonunde baslicak. Bunu 6 set olarak yapip elimizin ic tarafiyla yine 6 kez gogsunden karninin sonuna kadar asagi dogru oksar gibi yapicaz hafif bastirarak. Sonra ayaklarini kaldirip 6 saniye sayip birakicaz. Ve tum bunlari 6 kere tekrarliycaz. Sabah uyandiginda ve aksam uyumadan once yapmayi onerdi. Tabi uzerinde kiyafeti olmicak
Evet evet aynısını biliyorum ama kıyafet işi işte sorun havalar soğuk bide benim ki ciplakken agliyo :D

Canım nurse harvey alıcam ben de. Düzenli olarak mı veriyorsun bebeğine sabah öğle akşam gibi?
canım ben nırse harveys kullandım düzenli olarak kullanılmalıymıs gaz damlaları amac bagırsak duzenleme gunde 2kez sabah aksam 10ar damla mumkunse saatı bıle aynı olsun demıstı dr.um. sımdı bıogaıa alıcam gaz sorunmz asırı yoktu smdı sukur bebegım buyudukce duzeldı kendı cıkarıyor gaz aglamamız kalmadı pek cok nadır. 3.ayımıza gırcez bır hafta sonra. baska yerdeyken uyumuyor artık ozman da uyksuzlktan huysuzlasıyor emerken haava yutuyor kaldırınca cıkarıyor o da nezaman duzene gırer acaba merak edıyorm:)

Canım nurse harvey alıcam ben de. Düzenli olarak mı veriyorsun bebeğine sabah öğle akşam gibi?
Canım bende kullanıyorum 21 günlükken almıştım günde bi kez 5 damla diye uygun görmüştü ama bebisler büyüdükçe daha fazla ve 2 3 ogun kullananlarda var

Kizlar selam..size resim koymustum kizimin gozunde bisey cikti diye..dun dermatolojiye gittik.cunku cildiye ve cocuk drnun dedigi gibi cizige benzemiyordu dayanamadim iyiki gitmisim..hemanjionmus..int baktim cok farkli cesitleri var.bizimki cok minik onlarin yaninda.ama yinede moralim bozuldu... 1 2 yasina kadar kayboluyomus buyuk olsa bile.
Tedavi gerektirmezmis..ama cabuk gecsin diye gorunen yerde oldugu icin bi damlasi var. Isterseniz kullanin dedi..zarari yok diye kullanalim dedik...insallah hemen gecer. 2 ay sonra kontrolumuz var..

Dün 2 kere yaptı canım Bugün daha hiç yapamadı kıvranıyor yavrucak:KK43:
Canım artık çok sık yapmayacaklar mış kızım da bazen yapamıyır sık. bıgun 5 yapıosa bıgun 2, 3 alıstı buduruma artık. bıde şu var mesela erken dogan bebeklerin normal dogum haftasna göre gelişimi takıp edılırmıs mesela 8aylık dogan bebek 2.ayında motor gelısımı acısından 1 olurmus

Canim Sanada yazik bebegede. Birak uyusun zaten iyice acikinca uyanir sende dinlen uykusuzluk cok kotu. Sariligi gecer ins canim baska doktorada gorundunuzmu
Yok canim baska doktora gitmedik ama instagramdan bi çocuk doktoruna durumu anlattim. O da kendiliginden uyanmiyoraa gece 4 saatte bir emzirebilirsiniz dedi
Bizimde uzayan sarılık oldu ben evet uyandiriyordum cunku kilo alamiyodu ama şeker düşmesi söyle oğlum uyanmıyordu sarılık zaten uyutuyo geçmesi için emmesi lazım 1dk ya emiyo ya emmiyodu memede de uyuyordu istediğin kadar sars ne yaparsan yap uyanmiyodu dediginiz gibi busefer açlıktan şeker düşüyo yine uyuyodu tam kısır döngü ben önce yarim kasik sekerli su veriyordum ozaman uyaniyordu ve emiyodu böyle böyle sarılığı attık şimdi nezaman uyanırsa ozaman eğer emiyosa doyduguna inanıyorsan şekeri dusmez Allahın izniyle sarılığıda atar ozaman uyku düzene giriyo tabi gaz vs sıkıntı olmazsa
Doyduguna emin olamiyorum ki tas catlasa 10 dk emiyor. 10 gunlukken o seker dusmesinden bayilmasini yasadik cok kotuydu ama 38 gumluk oldu ne biliim iste:)
Valla kendin bilirsin ama buyuduler artik ilk zamanlari degilki yazik 2 saatte uyandirmaya ya ben benim kizi kaldirmiyorum 3 veya iyi doyduysa 3 buçuk saate en fazla kalkiyor zaten bir kereligine dokunma istersen bakalim kac saate kalkacak
Yarin esim de evde bu gece bir deneyeyim bakiim kac saate kde uyuma kapasitesi var acaba:)

Yok canim baska doktora gitmedik ama instagramdan bi çocuk doktoruna durumu anlattim. O da kendiliginden uyanmiyoraa gece 4 saatte bir emzirebilirsiniz dedi

Doyduguna emin olamiyorum ki tas catlasa 10 dk emiyor. 10 gunlukken o seker dusmesinden bayilmasini yasadik cok kotuydu ama 38 gumluk oldu ne biliim iste:)

Yarin esim de evde bu gece bir deneyeyim bakiim kac saate kde uyuma kapasitesi var acaba:)

Aynen Sen bi dene gece, 4 saatten once uyaniyorsa bence artik birak kendiliginden kalksin. Gunduz sik araliklarla emzirsen yine o gereken miktari alir

38gundur sagan biri olarak :-) biraz zor tabi sagarak besliyorsan nasil sagabilirsin kendini ara ara suan cocuga mama verirsen sut birikir ozaman sagip atabilirsin yani 24 saat mama icmek yerine ara ara icecegi sut olur diger gibi imkansiz bazen bir damla sut dahi gelmiyor sagilacak gidip mama veriyorum tabi bu benim bunyede boyle cocugu emziri yorsan emme islemi bittikten sonra hemen sag gogsunu Her emmeden sonra sagarak biriktirebilirsin boylece cocuk acta kalmaz bizimki emmeyi cok iyi bilmedi icin iki dk emip birakiyor geri kalan sagip veriyorum ardindan sizinki surekli memeile besleniyorsa bu sekilde yapabilirsin
Çok sağol. Evet emiyor. Ama bazen akşam 6 gibi doymuyor sinirleniyor emip bırakıyor ben de o zaman 30 cc mama veriyorum biraz tutsun da süt biriksin diye. Diğer zamanlarda emiyor. Emdikten sonra bazen sagiyorum akşam onu vereyim diye ama çok az çıkıyor 15-20 cc anca. Gece tek memeyi emince diğerini sagsam bı sonraki kalkisinda doyar mi acaba

gece gündüz öyle benimki de inliyor sanki morarıyor kızarıyor ıkınmaktan öyle zorlanınca da kusuyor yada süt isteyip öyle rahatlıyor kendince gece uykusu çok kötü bu gazdan dolayı ve 2 ayrı çeşit gaz damlasıyla böyleyiz
Benimki de oyle bi ara çok azalmıştı gaz kaka sorunumuz neredeyse hiç böyle ıkınmakarı olmamıştı şimdi yeniden başladı göbek fıtığımız da var kocaman oldu iyice korkuyorum inmeyecek o ameliyat diyecekler diye :(

Canım artık çok sık yapmayacaklar mış kızım da bazen yapamıyır sık. bıgun 5 yapıosa bıgun 2, 3 alıstı buduruma artık. bıde şu var mesela erken dogan bebeklerin normal dogum haftasna göre gelişimi takıp edılırmıs mesela 8aylık dogan bebek 2.ayında motor gelısımı acısından 1 olurmus
Evet evet duymuştum onu hatta düzeltilmiş ay tabiri ile söyleniyor, zorlanmadan yapsa İnan sorun değil yapmasın çok ıkınıyor yavrucak

Ne zaman başvurmuştunuz canım? 300 lira olan doğum parasına başvurduk ama ödeme aşamasında yazıyor e devlette. Yatmış midir ona göre gidelim, çarşıya uzağım biraz. 7 ocakta başvurmuştuk biz.
Biz bu hafta başvurduk. 25 marttan alacaz alacağıZ

Ben oglumu uyandirmazdim ama oda cok nadir uzun uyurdu:) ama kizim cok uyumlu bir bebek, cok guzel uyuyor geceleri. Acaba sundan mi diye dusundum simdi ilkinde gik dese kucaga almalar, pispislamalar hemen bir mudahale edilir genelde. Benim ilkide daha kucuk oldugundan gun icinde daha cok onunla ilgileniyorum. Yani kizim mizmizlandiginda karni tok, alti temiz, gazida yoksa birakiyorum. Acaba kendi halinde olmaya alisan bebekler mi daha cabuk ve uzun uyuyor? Diye dusunuyorum. Sen ikinciye nasil davraniyorsun
canım benimki hafif hafif mızmızlansa almam da direk çığlık atıyor, resmen morarıyor 3 sn içinde :)) sürekli kucak istiyor. Anakucağında taş çatlasa 5 dk durur onda da biz onla konuşuyorsak

kızlar benim sütüm çok yağlı sanırım kalkanıma akıyor ya sütler peynır gb seyler bırıkıyor kenarına kurumus halde her sabah yıkıyorum gecesıne oyle oluyor ıyı bısey mı neden oyle yedıklerımden mi acaba baslarda boyle olmuyordu ?
benimki çok yağlı idi, ilkinde doktor demişti ama hiç öyle peynir gibi bişey görmedim. Kalkan kullanmıyorum artık belki de ondan.. göğsüm uyum sağladı, şükür hep sütüm var ama akmıyor.. bide sana kötü bi haberim var, yağlı süt bebeklerde aşırı kabızlığa sebep olabiliyor :( ilkinde 2 ay çektik kabızlık, poposunda 5 tane çatlak oluştu , kaç doktora gittik ve tek sebep sütümün çok yağlı olmasıymış

İlk bebeğini emzirebilen tecrübeli annelere sorum var:)
İlk kızım sadece 20 gün emdi. Şimdi 2.bebeğin emmesi benim için değişik bir duygu
Emzirme ne zaman düzene giriyor aralık ne zaman açılıyor? Gündüz 2 saatte talep ediyor bu ne zaman değişiyor? Gece anne sütüyle uzun tok kalıyorlar mı?
@anneveoglusu @bebekicin
@s i d e l y a
S skelebeks

başka 2. bebeği olanları hatırlayamadım:)
valla canım tok kalıyordur kesin çünkü 6 aylıkken bile 10 kg idi sadece anne sütüyle ama benimkisi dudak tiryakisiydi, geceleri 17 kez kalktığımı bilirim ve sadece meme isterdi. Memeyi kestiğim günün gecesi uyudu ilk kez :)) 2 saat kuralını hiç uygulamadım ama ben. Zaten 7 aylıkken çalışmaya başladım gündüzleri otomatikmen düzene girmişti

Kizlar selam..size resim koymustum kizimin gozunde bisey cikti diye..dun dermatolojiye gittik.cunku cildiye ve cocuk drnun dedigi gibi cizige benzemiyordu dayanamadim iyiki gitmisim..hemanjionmus..int baktim cok farkli cesitleri var.bizimki cok minik onlarin yaninda.ama yinede moralim bozuldu... 1 2 yasina kadar kayboluyomus buyuk olsa bile.
Tedavi gerektirmezmis..ama cabuk gecsin diye gorunen yerde oldugu icin bi damlasi var. Isterseniz kullanin dedi..zarari yok diye kullanalim dedik...insallah hemen gecer. 2 ay sonra kontrolumuz var..
çok geçmiş olsun canım, bi sebebi varmıymış?? Deri hastalığı mı yoksa sadece Gözde mi çıkarmış??

Geceleri sadece tek memeyi emiyor canım ortalama üç saatte bir. Gündüz bazen tek bazen ikisini de. Emme sıklığı da değişiyor gündüz öğleden sonra daha sık emiyor sanırım süt azalıyor.
Tek memeyi emdiğinde diğerini sağabilirsin cnm yada 3 saatlik aralarda 1buçuk saat sonra tam bitirmeden sağsanda olabilir

Back
X