- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #45.021
Aynen cnm ya doğumdan geldim bu kadar göbeğim yoktu istahta çok açık kilo mu ödem mi bilmiyorum ama tartılıyorum ayni kilodayım. Insallah adetle gider.bende olmadım canm ilk doğumda 8.ay da olmuştum 2. de 40 tan sonra hemen olmuştum,şimdi yine yok bişey bi olsakta şişimiiz inse ne güzel olcak
Kızlar bugün bebegimin ellerinden tuttum kendi kalktı oturma pozisyonuna eskiden kafayi geri atıyordu eski dediğim geçen hafta 1 hafta da bile değişim gösteriyor bebekler ondan hicbir sey için endişe etmeyin bir anda harekete geçebiliyorlar keyiflerine bağlı. Benimki bugünlerde bizim yediklerimize çok bakıyor ağzını acıyor. Ek gıdaya geçme konusu beni tedirgin ediyor listesi olan varsa paylaşabilir mi? Boğazında kalırsa yutamazsa diye hala emerken sütu boğazına kaçıyor değişik bir ses çıkıyor öksürüyor ek gıdayı ne yapicak bilmiyorum
Sebzeler | 1 çay kaşığı | 2 tatlı kaşığı | Yarım çay bardağı | 1 yaşından önce yasak |
Balkabağı | Bal (clostridium botulinum sporlarını içermesi sebebiyle) | |||
Havuç | Tuz (böbrek hasarı, obeziteye neden olabilir) | |||
Kabak | Şeker (metabolik rahatsızlıklara neden olabilir) | |||
Patates | Yumurta Beyazı (alerji potansiyeli çok yüksektir) | |||
Yer elması | Çilek (alerji potansiyeli yüksektir) | |||
Semizotu | Kivi (alerji potansiyeli yüksektir) | |||
Ispanak | Deniz ürünleri (ağır metal içeriği ve alerji nedeniyle) | |||
Brokoli | Kafein içeren içecekler (böbrek hasarlarına neden olabilir) | |||
Tatlı patates | Çikolata, kakao (ilave şeker, alerji, katkı maddesi nedeniyle) | |||
Domates, (alerji potansiyeli yüksektir) | ||||
Yoğurt | Konserveler ve hazır gıdalar (katkı maddesi içeriyor) | |||
Çay (kansızlık problemi yaratabilir) | ||||
Meyveler | Doğal olmayan meyve suları (çoğunda şeker ilavesi, katkı maddesi mevcut) | |||
Elma | Salam, sosis, sucuk vb. (kimyasal madde içeriyor) | |||
Kayısı | İnek sütü | |||
Mango | Karnabahar | |||
Şeftali | Pırasa | |||
Armut | Bamya | |||
Mor erik | Patlıcan | |||
Nektarin | Salça | |||
Bakla | ||||
Yumurta Sarısı | 7. ay veya 1/4 | Fındık | ||
Et/Kıyma (Kuzu) | 7-8. ay | Fıstık | ||
Kemik suyu | 7. ay | Balık | ||
Bebek irmiği | 7. ay | Soya | ||
Prinç unu | 6. ay | |||
Yulaf | 7. ay | |||
Pekmez | 6. ay | |||
Arpa | 7. ay | |||
2. Aşama 8. aydan sonra | ||||
Avokado | ||||
Mango | ||||
Muz | ||||
Hurma | ||||
Erik | ||||
Bezelye | ||||
Kereviz | ||||
Yeşil Fasulye | ||||
Enginar | ||||
Buğday unu | ||||
Mısır Unu | ||||
Kırmızı mercimek | ||||
Kuru fasulye | 8-10. ay | |||
Nohut | ||||
Lor peyniri | ||||
Köy tavuğu | ||||
Şehriye |
Sağol cnm çok güzel bilgilerMerhaba kızlar, takipteyim ama bir süredir yazmıyordum. Ben hem Dr un hem çocuklu arkadaşların önerisi, hem de internet bilgileri ile, şöyle bir liste hazırladım buzdolabının kapağına astım. Tabi herkes buna uymuyor, her bebiş farklı ama güzel bir liste olduğunu düşünüyorum.
Sebzeler 1 çay kaşığı 2 tatlı kaşığı Yarım çay bardağı 1 yaşından önce yasak Balkabağı Bal (clostridium botulinum sporlarını içermesi sebebiyle) Havuç Tuz (böbrek hasarı, obeziteye neden olabilir) Kabak Şeker (metabolik rahatsızlıklara neden olabilir) Patates Yumurta Beyazı (alerji potansiyeli çok yüksektir) Yer elması Çilek (alerji potansiyeli yüksektir) Semizotu Kivi (alerji potansiyeli yüksektir) Ispanak Deniz ürünleri (ağır metal içeriği ve alerji nedeniyle) Brokoli Kafein içeren içecekler (böbrek hasarlarına neden olabilir) Tatlı patates Çikolata, kakao (ilave şeker, alerji, katkı maddesi nedeniyle) Domates, (alerji potansiyeli yüksektir) Yoğurt Konserveler ve hazır gıdalar (katkı maddesi içeriyor) Çay (kansızlık problemi yaratabilir) Meyveler Doğal olmayan meyve suları (çoğunda şeker ilavesi, katkı maddesi mevcut) Elma Salam, sosis, sucuk vb. (kimyasal madde içeriyor) Kayısı İnek sütü Mango Karnabahar Şeftali Pırasa Armut Bamya Mor erik Patlıcan Nektarin Salça Bakla Yumurta Sarısı 7. ay veya 1/4 Fındık Et/Kıyma (Kuzu) 7-8. ay Fıstık Kemik suyu 7. ay Balık Bebek irmiği 7. ay Soya Prinç unu 6. ay Yulaf 7. ay Pekmez 6. ay Arpa 7. ay 2. Aşama 8. aydan sonra Avokado Mango Muz Hurma Erik Bezelye Kereviz Yeşil Fasulye Enginar Buğday unu Mısır Unu Kırmızı mercimek Kuru fasulye 8-10. ay Nohut Lor peyniri Köy tavuğu Şehriye
1 ,2 kere denk geldim her zaman değil geçen oldu o gün zaten vucududa kizardi huysuzduTabi canım hemen yazarım bi fikir olur. Sizde kakada kan oluyor mu?
Orada bir sağlık ocağına gidip yaptırabilirsinKızlar ben tatildeyim oğlumun rota aşısının 2.dozu bugün idi. Alıp eczaneden kendim yapabilir miyim evde sizce? Ac mi vereyim tok mu?
Ben de olmadım korkma normaldir olmayan arkadaş çok gördüğüm kadarıyla emzirme olduğu İçin olmuyormuşuz sanırım hormonlarla ilgiliSelam kizlar adet olmayan var mi benim gibi? Ilk oglumda 2 aylıkken olmuştum adet bunda hala tık yok ? Umarım bir kaza kurşununa maruz kalmadim:)
Bizimki de durmuyor canım artık sıkılıveriyor doktora durmuyor dedim muayene ederken durdu ya kaç dk dediBenimkide öyle yatağına koyuyorum oyuncak veriyorum 3 dk sonra başliyo beni kucağına al demeye :)) bı uyurken iş yapabiliyorum nerdeyse
Bende fena korktum eşime de söyledim inşallah dediGünaydın. Gece yarısı emzirirken burada okuduklarımdan etkilenip rüyamda tekrar hamile olduğumu ve doğuma gittiğimi görmem? Rüya değil de kabus diyelim
Canım biz 10 gün kadar yaşadık bu durumu ama bizim gündüz uykusu kötülemişti. Bu hafta düzene girdi tekrar. Ama uyutmak için normalde ne yapıyorsak devam ettik uyumasa BileMErhaba arkadaşlar. Ciddi bir uygu gerilemesi yaşıyoruz 1 haftadır gece gündüz. İyice kısaldı süreler. 4 ay 22 günlüğüz. Takvime göre 4. Ay atağı bugün bitti ama kızım sanki atağa yeni girmiş gibi . Düzelicek mi bu uyku sorunu çok yorucu
Bende yapıyorum ama hiç düzelmeyecek gibi geliyo umarım geçici bi süreçtirCanım biz 10 gün kadar yaşadık bu durumu ama bizim gündüz uykusu kötülemişti. Bu hafta düzene girdi tekrar. Ama uyutmak için normalde ne yapıyorsak devam ettik uyumasa Bile
sagolasin emegine saglik cnm. ben ilk oglumda tabloda yasak olan cogu seyi 6 aydan sonra kademeli olarak vermistim. mesela bazi meyveler sebzeler yogurt gibi.. herkesin bilgisi onerisi degisik oluyor gercekten de. ama bebeklerin vucudunun tepkisi cok onemli zaten :) guzelce yerler insallahMerhaba kızlar, takipteyim ama bir süredir yazmıyordum. Ben hem Dr un hem çocuklu arkadaşların önerisi, hem de internet bilgileri ile, şöyle bir liste hazırladım buzdolabının kapağına astım. Tabi herkes buna uymuyor, her bebiş farklı ama güzel bir liste olduğunu düşünüyorum.
Sebzeler 1 çay kaşığı 2 tatlı kaşığı Yarım çay bardağı 1 yaşından önce yasak Balkabağı Bal (clostridium botulinum sporlarını içermesi sebebiyle) Havuç Tuz (böbrek hasarı, obeziteye neden olabilir) Kabak Şeker (metabolik rahatsızlıklara neden olabilir) Patates Yumurta Beyazı (alerji potansiyeli çok yüksektir) Yer elması Çilek (alerji potansiyeli yüksektir) Semizotu Kivi (alerji potansiyeli yüksektir) Ispanak Deniz ürünleri (ağır metal içeriği ve alerji nedeniyle) Brokoli Kafein içeren içecekler (böbrek hasarlarına neden olabilir) Tatlı patates Çikolata, kakao (ilave şeker, alerji, katkı maddesi nedeniyle) Domates, (alerji potansiyeli yüksektir) Yoğurt Konserveler ve hazır gıdalar (katkı maddesi içeriyor) Çay (kansızlık problemi yaratabilir) Meyveler Doğal olmayan meyve suları (çoğunda şeker ilavesi, katkı maddesi mevcut) Elma Salam, sosis, sucuk vb. (kimyasal madde içeriyor) Kayısı İnek sütü Mango Karnabahar Şeftali Pırasa Armut Bamya Mor erik Patlıcan Nektarin Salça Bakla Yumurta Sarısı 7. ay veya 1/4 Fındık Et/Kıyma (Kuzu) 7-8. ay Fıstık Kemik suyu 7. ay Balık Bebek irmiği 7. ay Soya Prinç unu 6. ay Yulaf 7. ay Pekmez 6. ay Arpa 7. ay 2. Aşama 8. aydan sonra Avokado Mango Muz Hurma Erik Bezelye Kereviz Yeşil Fasulye Enginar Buğday unu Mısır Unu Kırmızı mercimek Kuru fasulye 8-10. ay Nohut Lor peyniri Köy tavuğu Şehriye
çıldırmak üzereyim. kızım geceleri 40 dk da bir kalkıp emmek istiyor emmeden asla uyumuyor. sallıyorum pışpışlıyorum yok ille emip öyle uyuyacak. hatta yanıma yatacak emecek öyle uyuyacak. hiç böyle değildi 2 kere kalkar emer uyurdu. ya dişler sıkıştırmaya başladı. yada işe başladığım için gece yanında beni istiyor. uyku filan haram oldu mental olarak bitmiş durumdayım. büyük kızımda aşırı kıskanmaya başladı. küçüğü rahat bırakmıyor seviyorum diye heryerini mıncırıp ağlatıyor. çok asileşti. ne dersem hayır diyor ve bizi zorluyor. allahım şu günler güzelce geçse gercekten yoruldum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?