• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Kızlar anneler bebkleriyle ilgili ne hissederse doğruymuş anne sütü öncelik ama mamaya da öcü gibi bakmayalim bu konuda lohusaya ciddi baskı oluyor ve şuan cok üzgünüm vicdan azabi cekiyorum kızim 3050 gr olmuş dogum kilosunun 100 gr altina düşmüş dr acligindan emiyor dedi kaka tahlili vericez laktoz intoleransi ve sut allerjisi var mi diye bakicaz 1 hafta ne zaman isterse mama ver iyice doyur dedi Allah baska dert vermesin ama cidden cok üzüldüm bi anne olarak bebegimi aç bırakmışım
Ah canım aynı durumdayız desene. Benim yerime başka anne olsaydı hemen mamayı verirdi bende cok uğraştım anne sütü tek alsın diye ama kilo almıyor hala sebebini çözemedim. Biri demiş emzirirken diğer göpüsten süt gelirse süt yeterli diye. Benim geliyorda. Ama artık bende mama vericem. Kaşıkla ama kendini toparlayınca belki bırakır ne yapalım

Kızlar anneler bebkleriyle ilgili ne hissederse doğruymuş anne sütü öncelik ama mamaya da öcü gibi bakmayalim bu konuda lohusaya ciddi baskı oluyor ve şuan cok üzgünüm vicdan azabi cekiyorum kızim 3050 gr olmuş dogum kilosunun 100 gr altina düşmüş dr acligindan emiyor dedi kaka tahlili vericez laktoz intoleransi ve sut allerjisi var mi diye bakicaz 1 hafta ne zaman isterse mama ver iyice doyur dedi Allah baska dert vermesin ama cidden cok üzüldüm bi anne olarak bebegimi aç bırakmışım
Ah canım aynı durumdayız desene. Benim yerime başka anne olsaydı hemen mamayı verirdi bende cok uğraştım anne sütü tek alsın diye ama kilo almıyor hala sebebini çözemedim. Biri demiş emzirirken diğer göpüsten süt gelirse süt yeterli diye. Benim geliyorda. Ama artık bende mama vericem. Kaşıkla ama kendini toparlayınca belki bırakır ne yapalım

kızlar hastaneden çıkamadık henüz.
pazartesi günü doğum oldu.
bebekte enfeksiyon olmuş o nedenle bebeği yoğun bakıma aldılar.
bebekte biraz da sarılık olmuştu.
pazartesi gününden beri hastanedeyim. Halen hastaneden çıkamadık maalsef. Enfesiyonun geçmesini bekliyoruz. Dua edin ne olur...
Ah canım gecmiş olsun. İnşallah cabuk atlatır bebeğin

Valla canım benim ilk oğlumda da olmamıştı k vitamini eksikliğinden oluyor derler hatta doğdukları zaman vuruyorlarmış bazılarına yetmiyor demek ki bizimki geçti kendiliğinden sizinki de geçer inşallah
inşallah canım bugün yok kadar az sadece leke var

Benimde digerinden sütüm geliyor kak sayisi 5 i buluyor ama dogum kilosunun altinda olmasi onemli bi durum muş açıkçası diger ckcuklarimda verdim cok guzel toparladilar anne sütü de 5 ay emdiler napayım gönül ister sadece anne sütü ile beslensin ama saglik olsun hast. Emzirme odasinda yenidogan diger bebeklerlle kiyasladim benimki minnak bişey insallah senin ki de benimki de toparlar canım

geçmişe çok bakamadım canm kilo alımı mı az?Dün gelen misafirim diyo ki bebeği çok emzir sonrada göğsünü sağıp kaşıkla ağzına dök arkadan gelen sütü nekadar çok alırsa kilosu okadar artar,ama kusar çok fazla verirsm dedim,kussun yesin onun midesi öyle öyle genişler diyo ben sütüm bitti sanıp emzirmeyi kesiyordum kadının dediği gibi bi sağdım ki katı katı nasık süt geliyor
Bende dogdugndna beri boyle yapiyrm.gozle gorulur kiloda arts var daha aylik olmadk.kontrle gtmedk merk eidyrm.dgrusu ne kadr ise yaradi.ama.ben kasik isini.veceremedm.bibernla verdm smdi korkyrm biberna alisacak diye biraz alisma yoluna girdi sanki

hiç üzme kendini sen onun için emzirmeye çalıştın nerden bilebilirsin yetmediğini,bundan sonra mama takviyesi yaparsın biran önce toparlar merak etme,valla başlarda her emzirme arkasına 40 cc verdim hemde hiç düşünmedim bile mama vermesem mi demeyi mamayı bukadar kötü düşünmesek keşke bak şimdi de sütüm düzene giriyo sadece 1 defa veriyorum.
Kesinlikle canım ya cok pismanim vermedigime eşim basta olmak uzere cekindim cevremden meme reddi olsaydi beni suçlayacakdi herkes tabi ben de acaba suclumuyum diye uzulecektim neyse artik mamayla doyururum insallah testlerde sorun cikmaz

Geçmiş galiba

Eklentiler

• 20190309_115820-1.webp
    20190309_115820-1.webp
    30,2 KB · Görüntüleme: 38
Benimde digerinden sütüm geliyor kak sayisi 5 i buluyor ama dogum kilosunun altinda olmasi onemli bi durum muş açıkçası diger ckcuklarimda verdim cok guzel toparladilar anne sütü de 5 ay emdiler napayım gönül ister sadece anne sütü ile beslensin ama saglik olsun hast. Emzirme odasinda yenidogan diger bebeklerlle kiyasladim benimki minnak bişey insallah senin ki de benimki de toparlar canım
İnşallah en yakın zamanda toparlarlar. Doğan büyüyor derler. Büyüyecekler elbet. Sağlıklı olsunlar da.

Canım üzme kendini sen bilinçli bir annesin yetmediğini bilemezdin ki hepimiz ancak aylık kontrollerde anlayabiliriz bunu. Bizde veriyoruz meme ama ne olduğunu bilmiyoruz. Şimdi sen önlemini alıcaksın. Mama hiçte öcü değil. Bebek güzelce doyar sende dinlenirsin stresin azalır ve sütün düzene girer. Hiç anne sütü almayıp sadece mamayla beslenen sağlıklı bir sürü bebek var çevremde. Hiç dert etme. Mama olarakta hipp önerebilirim .
Mama hipp.almistim canım ya içimi acıtan geceleri agliyodu gaz diyodum ben son.iki gecedir mama verince uyuyor.kuzum dedigin gibi mamayla buyuyen bicok bebek var sağlık olsun annelik işte insallah 1 hafta da toparlarız

Bizimki gece sesini duysa odaya dalıyor öyle bir manyak zorla kucağımdan almaya falan çalışıyor. Belki 5 kez odadan kovdum ama arlanmada yok benimkinde çattım resmen. En azından seninki koydugun tepkinin farkında salaga yatipta gelip almıyor. Bizimki hastanede yanımızda durmadı simdi torunu kıymetli oldu. Millet baktı 2 gün hastanede bize hanım bıraktı eve geldi eşimde son derece sinir olmuş durumda bana hak veriyor en azindan görmesi gerekiyormus
İlkinde oda oyleydi gik dese yatak odamda gorrdm.kendisini cildrrdm zaten.lohusaykn kaynana bi kasik suda bogasi geliyo insann

Bende dogdugndna beri boyle yapiyrm.gozle gorulur kiloda arts var daha aylik olmadk.kontrle gtmedk merk eidyrm.dgrusu ne kadr ise yaradi.ama.ben kasik isini.veceremedm.bibernla verdm smdi korkyrm biberna alisacak diye biraz alisma yoluna girdi sanki
her bebek farklı sanırım ben kız da baştan beri biberon alıyo beni hiç reddetmedi

katılıyorum canım önemli olan sağlıklı olmaları doğum hastanesinden taburcu olurken çocuk doktoru ac olduğunu hissederseniz birkaç kez 15 20 ml mama verebilirsiniz bu sizi kötü anne baba yapmaz birkaç kez biberon vermekle de anneyi bırakmaz merak etmeyin dedi doktorlarda farkında annelerin bu konuyu çok vicdan meselesi yaptığının sakin olmak gerek biraz daha bizim gerginligimiz korkumuzda sütten bebelere geçiyor hep

O düşünceyi yavaşça yere bırak, arkana bakmadan uzaklaş diyorum :))

Niye vicdan yaptın be canım ne güzel uyumuş çocuk :) ben kesintisiz 2-3 saat uyuyunca çok mutlu oluyorum. Aç çocuk uyur mu, acıksa uyanır.

Ben doğduğundan beri hiç saat kurup kalkmak gibi şeyler yapmadım çünkü gerek olmadı. Sağolsun kızım acıkınca evi yıkıyor. Saate bakmaksızın uyanınca emziriyorum. Bazen 2-3 saat bazen 1 saat, belli olmuyor kalkış süresi.

Vicdan azabı fakan çekme canım hiç. Bile isteye aç bırakmadın ya çocuğu. Biz de doyuyor sanıyoruz ama aylık kontrolde belli olacak ne olduğu. Belki bizimki de kilo almıyor, ben bunu evde anlayamam ki. Anca doktor söyleyince orta çıkacak. Mamaysa mama, zehir değil ya o da. Ver ne kadar gerekiyorsa, sütün kesilmesine engel olacak kadar da emzir, ikisi birden gitsin. Sağlıkla büyür kuzucuk hiç korkma.
Allah razi olsun canim ya çok güzel moral oluyorsunuz bende tam senin gibi düşünüyorum sağlık olsun ne diym

katılıyorum canım önemli olan sağlıklı olmaları doğum hastanesinden taburcu olurken çocuk doktoru ac olduğunu hissederseniz birkaç kez 15 20 ml mama verebilirsiniz bu sizi kötü anne baba yapmaz birkaç kez biberon vermekle de anneyi bırakmaz merak etmeyin dedi doktorlarda farkında annelerin bu konuyu çok vicdan meselesi yaptığının sakin olmak gerek biraz daha bizim gerginligimiz korkumuzda sütten bebelere geçiyor hep
Doğru bebeğin ac olduğunu hissettigimizde vermek lazım inan neyin dogru neyin yanlış olduguna kafamiz karışıyor ama yine de vicdanim rahat degil yavruma iyilik edeyim derken aç bırakmışım onu

Back
X