• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Doğru bebeğin ac olduğunu hissettigimizde vermek lazım inan neyin dogru neyin yanlış olduguna kafamiz karışıyor ama yine de vicdanim rahat degil yavruma iyilik edeyim derken aç bırakmışım onu
bilerek yapmadin ya canım bak simdi cabuk toparlar mamayla bi mama bi meme devam et bi sure o kuvvetlendiginde mamayı kesersin yine anne sütüyle devam eder tamamen mamayla beslenen çok bebek var gayet sağlıklı ben de 4 ay anne sütü almışım sonra direk çorbaya geçmiş annem o zamanlar boyle formül mama yok tabi birşekilde herşey yoluna girer sen o bebeği dünyada en çok seven kisisin ve harika bi annesin bunu unutma kuzunun tadını çıkart cabuk büyüyorlar

Tecrübeli anneler bı ay sonra artık 3 saatte bir emzir kuralı yok dimi ?bebek ne zaman isterse ozaman ne zaman uyanırsa ozaman, çünkü istemediği zamanda emmiyor bizimki,söz nasıl yapiorsunuz
Canım her istediğinde her uyandığında veriyorum yeri geliyor her saat başı emiyor uyuduğu zamanda 2-3 saati geçirmemeye çalışıyorum

kızlar hastaneden çıkamadık henüz.
pazartesi günü doğum oldu.
bebekte enfeksiyon olmuş o nedenle bebeği yoğun bakıma aldılar.
bebekte biraz da sarılık olmuştu.
pazartesi gününden beri hastanedeyim. Halen hastaneden çıkamadık maalsef. Enfesiyonun geçmesini bekliyoruz. Dua edin ne olur...
Canım benim çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin tez zamanda çıkarsınız inşallah

Geçmiş canım

bilerek yapmadin ya canım bak simdi cabuk toparlar mamayla bi mama bi meme devam et bi sure o kuvvetlendiginde mamayı kesersin yine anne sütüyle devam eder tamamen mamayla beslenen çok bebek var gayet sağlıklı ben de 4 ay anne sütü almışım sonra direk çorbaya geçmiş annem o zamanlar boyle formül mama yok tabi birşekilde herşey yoluna girer sen o bebeği dünyada en çok seven kisisin ve harika bi annesin bunu unutma kuzunun tadını çıkart cabuk büyüyorlar
Ne güzel moral vermişsin canım. Allah razı olsun

Hiç vicdan azabı yapmaya gerek yok. Mama da öcü değil gerçekten. Mutlu anne, mutlu bebek demek. Süt için kendini harap etmek daha kötü. İnsan lohusa iken kendine karşı çok acımasız. Sen onu aç bırakmamak için elinden geleni yapmışsındır Emin’im. Önemli olan da bu.
Aynen öyle gunde en az 7 saat memede kaldık süt yapıcı seyler yemekden mahvoldum emdikce gelir diye diye kandirmism kendimi insallah düzgünce besliycem yavrumu

Kızlar anneler bebkleriyle ilgili ne hissederse doğruymuş anne sütü öncelik ama mamaya da öcü gibi bakmayalim bu konuda lohusaya ciddi baskı oluyor ve şuan cok üzgünüm vicdan azabi cekiyorum kızim 3050 gr olmuş dogum kilosunun 100 gr altina düşmüş dr acligindan emiyor dedi kaka tahlili vericez laktoz intoleransi ve sut allerjisi var mi diye bakicaz 1 hafta ne zaman isterse mama ver iyice doyur dedi Allah baska dert vermesin ama cidden cok üzüldüm bi anne olarak bebegimi aç bırakmışım
Canım ne vicdan azabı yapma lütfen sen bi anne olarak elinden geleni yaptın ama hayatta her şey her zaman istediğimiz gibi olmuyor maalesef canını hiç sıkma mama bu zehir değil ya yine evladın için yapmak zorundasın bir hafta içinde normale döner merak etme arada sütün oldukça verirsin yine ne kadar içerse kardır mamada alır hemen toparlar yeterki sağlıklı olsun canım rabbim başka dert vermesin

Bebeğim cok ağladı ne yapsak durmadı. Gaz masajı yaptık baya saldı ama genede huzursuzlugu gecmedi. Doktor fitil yaptı. Gaz sancısı dedi arabada gwzidirn dedi. Az önce de silikon ucu bırakmak için baya ugraştım memeyi alsın diye ama alamıyor. Mecbur gene silikon ucla emziriyorum. Ya emsin sorun değil ama memeyi tam boşaltıyor mu yaglı kısım sondaymıs kilo alamıyor ya ona taktım. Allah hepimizin yardımcısı olsun
son sutu sut sagma makinesiyle mi alsan acaba? ben kullanmadim hic ama belki ise yarar. yine de verirsi gogsunu,makineler tam bosaltmiyormus. bikac yerden birden can skntisi var sizde ins en kisa surede toparlarsiniz. buyudukce o da duzene alisacak canini cok skma olumlu dusunmeye calis canim. baslari cok zor bi surec

Canlar aşıdan ne zaman sonra yıkadınız bebeğinizi sağlık ocağında bişe demediler bende sormayı unuttum Kuzey de ne zaman yıkamıştım onu da hatırlamıyorum :))

Allahindan bulur insallah gene kavga ettik akşam akşam sinirimi çocuktan cikardim. Çocuğumu nasıl egitecegimede karışır oldu pislik karı. Zaten eşim gelsin basta onun hakkindan gelecem Allahin cezası bunlar hep onun yüzünden başıma geliyor zaten cok doldum yine
Cnm.uzulme gecici bnlrm hepsi inn senn canini siktgina degmiyck insanlr

Annemde öyle diyor bizim zamanimizfa pirinc unu verirdik diyor oyle ya da boyle buyuycek insallah Allah başka dert vermesin ama anne yüreği insan hissediyor muş

son sutu sut sagma makinesiyle mi alsan acaba? ben kullanmadim hic ama belki ise yarar. yine de verirsi gogsunu,makineler tam bosaltmiyormus. bikac yerden birden can skntisi var sizde ins en kisa surede toparlarsiniz. buyudukce o da duzene alisacak canini cok skma olumlu dusunmeye calis canim. baslari cok zor bi surec
Canım makinem var ama spn sütü bugun elle sağayım dedim belki daha ıyi olur. İnş bugünlerde gecer

Ben sezeryanla dogum yaptım ve haliyle sutum hemen gelmedi 3 saatte bir 30 luk mama vermek zorunda kaldım once meme veriyordum ardından mama ve 1 hafta sütüm neredeyse yok denecek kadar azdı biberonla verdim ama sutum sonra duzene girdi hatta bazen akıyor boşa yine bazen sütümün olmadığını hissedersem mama veriyorum günde 2 kez falan yani demem o ki alışmıyorlar mamaya karınlarını doyuruyorlar gerçekten mama öcü değil yeter ki doysun minikler

Canım ne vicdan azabı yapma lütfen sen bi anne olarak elinden geleni yaptın ama hayatta her şey her zaman istediğimiz gibi olmuyor maalesef canını hiç sıkma mama bu zehir değil ya yine evladın için yapmak zorundasın bir hafta içinde normale döner merak etme arada sütün oldukça verirsin yine ne kadar içerse kardır mamada alır hemen toparlar yeterki sağlıklı olsun canım rabbim başka dert vermesin
Çok doğru söylüyorsun canım insallah toparlar 1 haftaya ilginç olan hic sütüm yok diyemem biraz once sızlayıp aktı dedigin gibi elimden geleni yaptigimi düşünüyorum surekli memedeydi emdikce gelir dedim ama demekki sütüm yağlı değil kilo takibi bu noktada önemli bi kriter miş bebeklerin her ağlaması gazdan değilmiş bir de onu öğrenmiş olduk

Ben sezeryanla dogum yaptım ve haliyle sutum hemen gelmedi 3 saatte bir 30 luk mama vermek zorunda kaldım once meme veriyordum ardından mama ve 1 hafta sütüm neredeyse yok denecek kadar azdı biberonla verdim ama sutum sonra duzene girdi hatta bazen akıyor boşa yine bazen sütümün olmadığını hissedersem mama veriyorum günde 2 kez falan yani demem o ki alışmıyorlar mamaya karınlarını doyuruyorlar gerçekten mama öcü değil yeter ki doysun minikler
Katılıyorum canım sütümüzu yetersiz hissediyosak verelim mamayiyazik ac kalmasin bebekler

Biz kırklandık bayanlar sankı birden büyümüşüz gibi hissettim :)
Ot çöp topladık madem bir hatıra kalsın dedim

Eklentiler

• Screenshot_20190309-125008.webp
    Screenshot_20190309-125008.webp
    47,6 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_20190309_120533.webp
    IMG_20190309_120533.webp
    233,5 KB · Görüntüleme: 63
Back
X