• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Kızlar moralim çok bozuk. Eşimin çocukluğundan beri bacağında tümör vardı iyi huylu şükür dağılmıyo ama bacağın çok içinde olduğu içinde alınmıyo damarların içinde diye. 1 aydır bacağım ağrıyo diyip duruyordu gittik emara girdi sonuçlarını gösterdik bugün. Sonuç çok kötü çıktı kızlar tam anlamadım eşimde anlatmadı ama galiba tümör yayılmış yada başka bişey çıkmış ameliyat olcak büyük ihtimalle :KK43: çocukluğundan beri kaç kere ameliyat olmuş bacağı üstten ayak bileğine kadar dikişli hepsindede çok acı çekti buna nasıl dayanıcak bilmiyorum nolur dua edin kızlar burda arkadaş olduk hepimiz aile gibi olduk duanızı eksik etmeyin bizden 2 çocukla ortalarda kalıcaz uzun zaman çalışamicak büyük ihtimal :KK43: elimde olsa gider ben çalışırım ama istemez kendini kötü hisseder :KK43::KK43: moralimiz çok bozuk ağlamamak için yanımda zor tutuyo kendini bu yaşına kadar çok çekmiş kolay bi hastalık değil yinede gitti çalıştı hastayım demedi evine ekmek getirdi allah razı olsun ondan :KK43: çok kötüyüm ya
Canım çok çok geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah

Probiyotik ne kullanıyorsun cnm? Birde neden kullaniyon doktorun mu söyledi ben kendimi çok yorgun bitkin ve bağışıklık sistemi düşük hissediyorum da probiyotik belki iyi gelir bir kase yoğurt yiyorum ama etki ediyor mu bilmiyorum.
Sezeryan olduğumuz için bence bir süre kullanmamız gerekir diye düşünüyorum. Klaire Labs ın Ther-Biotic Complete adlı kapsülünü kullanıyorum fiyatı yüksek yalnız gerçi probiyotik ler hep öyle. 60 tane var içinde hamileliğin son ayında başlamıştım hergün 1 tane alıyorum.

Allah yardmciniz olsn canm dermansz dert vermesn rabbm
Geçmiş olsun canm derdi veren dermanida veriyor bugünler de gecicek hiç merak etme imtihan dünyası her sey duaların üzerine kurulu ins tez vakitte sağlığına kavuşur esin.
Canım çok çok geçmiş olsun rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah

Allah razı olsun hepinizden rabbim bütün hastalara şifa versin eşim az önce geldi hastaneden hüngür hüngür ağladı çocuklarım var ben napıcam diye içim gitti çok ağladık yıkılmış adam resmen kızlar bacağındaki kalbe giden damarın içindede tümör çıkmış bacağındaki tümörden haricen :( doktor kan sulandırıcı iç demiş yoksa kalbe vurur ilerledikçe demiş şimdi annesiyle dopler çekilmeye gitti inşallah ilaçlar iyi gelir yoksa ameliyat olcak yine ve bi yanlış hareket onu bacağından edebilir allah korusun :(

Kızlar ben söyle yapiyorum anlatayim emziriyorum bir memeden sonra gazını çıkarıyorum çıkarırken zaten uyanıyor diğer memeyi veriyorum ici baya geciyor zaten ikinci memeden çok emmiyo bir iki cekiyor sonra uykuya dalıyor beşiğine yatırıyorum eğer gazi da yoksa 2 3 saat uyuyor gazi oldu mu kalkıyor tabi. Ama her gak guk dediğinde de almıyorum beşikte sallıyorum. 4 gecedir geceleri yanıma alarak emziriyorum yatarak uyuyunca beşiğine yatırıyorum gaz çıkarmadan sonra sabah bir kalkıyor gazman gazi icinde mi biriktiriyor anlamiyorum:) yani biz sabahciyiz:)
1 memeyi bitebiliyor mu kuzucuk benimki 10 dk anca emiyor bitiremedigi icin tekrar onu veriyorum. Gaz olayina gelince 1 kez cikardim mi 2. Memeyide versem uykuya dalmiyor o yüzden gece pek gaz cikartmiyorum uyuduktan sonra bugün gogsumun birinj hiç bosaltamadi sıkıyorum sut geliyor ucuna ama emdikçe sertlesti sanki baya ağrıyor bende mi mastit oldum aceba ates gibi birde suan

1 memeyi bitebiliyor mu kuzucuk benimki 10 dk anca emiyor bitiremedigi icin tekrar onu veriyorum. Gaz olayina gelince 1 kez cikardim mi 2. Memeyide versem uykuya dalmiyor o yüzden gece pek gaz cikartmiyorum uyuduktan sonra bugün gogsumun birinj hiç bosaltamadi sıkıyorum sut geliyor ucuna ama emdikçe sertlesti sanki baya ağrıyor bende mi mastit oldum aceba ates gibi birde suan
Mastit olduğunu memenin ateşini ölç anlarsin 40 derece idi benim mastit olduğumda meme atesi alinda 37.8 falandi. Canm mastit bebek ememiyor süt birikiyo annenin sütü fazla oluyor ondan oluyor bebek büyüdükçe bitiriyor memeyi. Benim geceleri daha cok sütüm oluyor memem şişiyor akiyor o zaman tek meme doyuruyor ama gündüz daha sık emdiği için çok dolu olmuyor birini tam boşalttığını diğerine geçtiğini onu da tam boşalttığını bilirim. Mastit için masaj yap cnm sicak havlu basıp benim hala bezeler var ufak tefek onları da eziyorum bebek emerken. Bu arada memem boş diyorum sikiyorum süt gelmiyo sonra bebek emmeye başlayınca şişiyor meme. Ins senin mastit değil-dir bol bol emdir sag

Günaydın anneler :KK50:
Sabahın köründe aşımızı olduk geldik. 33 günlük olduk bugün, 40'a gün sayıyoruz.
Kızım emdiklerini ziyan etmemiş pek sevindim:)
Doğum 3640, ertesi gün hastaneden 3470 çıkmıştık. 4940 çıktı temiz bez ve ince kıyafetleri ile. 150 civarı da onlara düşsek, beni tatmin edecek kadar kilo almış :KK53: Boy da 56, baş çevresi 39 olmuş. İlk kızım 2 aylıkken 4900'dü, bu onu katlayacak gibi.
Yalnız aile hekimindeki tartıyı görseniz evlere şenlik. Eskinin kantarları gibi, demir el ile ayarlanan tartılarından. Patates tatar gibi tarttılar kızımı😕
45 günlükken kalça ultrasonu var, o zaman hastanede bakarlar doğru düzgün elektronik tartı ile.
Bütün gün meme askısı gibi geziyoruz, 4 kilo deseler düşer bayılırdım zaten.
Demek ki ağlamaları açlıktan değil benim cadının, fenalıktan. Bir süre de bunu dinleyeceğiz.:işsiz:
Aşı yapılacak, üstünü çıkardık benimki başladı fıkır fıkır bir oraya bir buraya tepişmeye, hemşire diyor ki "dur kız bu ne hareket, 4 aylık bebekler bu kadar kıpırdak olur". Dedim bunlar folik asit nesli, benden dedim öyle pelte gibi yatan bebe olmuyor, hepsi kurtlu benimkilerin. :rolleyes:
İlk ayımızı da aşımızı da atlattık çok şükür. Darısı başınıza. Son 3 haftadır hafta sonları misafir ağırlıyoruz. Çok yorulduk. Eşim de dün 'artık bitti mi misafir faslı, çok yoruldum' diyor. Dedim şimdilik bitti:)
Oyy masallah ona ne guzelde toplamış öyle kilosunu. Açlıktan ağlamıyormuş onu anlamis oldun en azından için rahatlamıştır bir nebze. Tartı olayına güldüm hala öyle şeyler mi varmis sağlık ocaklarinda

Canım 3 aylıktan küçük çocuklara yatır kaldır yöntemi önerilmiyor. Zaten daha çok ayılmasına sebep oluyor. Bizde de işe yaramadı. Denedim onu. Sadece memede uyuyor. Uyurken de gazını çıkartmıyor ne kadar uğraşırsam uğraşayım. Sonra birikiyor gazlar.

Sallama biz de yapmıyoruz da ağlamaktan moraran çocuğa pış pış değil dünyanın bütün seslerini getirsen kar etmiyor. Sakin bir çocuğun var belli ki, maşallah. İnşallah hep öyle devam eder.

Sağlık ocağınınkini kulanmıyorum canım. Newvit diye bir damla kullanıyoruz. Günde 2 damla.

Gazı olunca öyle yaparlar genelde canım.
Neden kullanmiyorsun canım bilmediğimiz bir durum mu var varsa bilelim bizde

Mastit olduğunu memenin ateşini ölç anlarsin 40 derece idi benim mastit olduğumda meme atesi alinda 37.8 falandi. Canm mastit bebek ememiyor süt birikiyo annenin sütü fazla oluyor ondan oluyor bebek büyüdükçe bitiriyor memeyi. Benim geceleri daha cok sütüm oluyor memem şişiyor akiyor o zaman tek meme doyuruyor ama gündüz daha sık emdiği için çok dolu olmuyor birini tam boşalttığını diğerine geçtiğini onu da tam boşalttığını bilirim. Mastit için masaj yap cnm sicak havlu basıp benim hala bezeler var ufak tefek onları da eziyorum bebek emerken. Bu arada memem boş diyorum sikiyorum süt gelmiyo sonra bebek emmeye başlayınca şişiyor meme. Ins senin mastit değil-dir bol bol emdir sag
Atesi ölçmedim ama banyoda biraz masaj yaptim biraz da sağdım iyi geldi gibi. Bebecik uyansin bakalım emecek mi. Bende bos diyorum sıkınca çıkıyor birşeyler aslinda oyle ahim şahım bir sütüm de yok ama benim bebe gündüz pek emmiyor oglen sonu 4 oldu mu memeden uzaklasmiyor 1bucuk saat memede durdu 10 dk emiyor yarim saat ağzında bekletiyor alamiyorum da ağzından gözler kapalı sıkı sıkı bastırıyor bırakmıyor.

Ben yanıma alarak emzırsem geri yatagna koyamam uyur kalırım çünkü korkuyorm o yüzden öyle emişmiyoruz gece emzirıp dırek yaptırıyorum oda uyuyor 5.5 /6gibi uyanınca mızmızlanıyor sanırım senin ki gibi sabahçı biraz emişp koklasıpn sohbet ediyor ve dalnca yatagna yüzünkoyu yaptırıyorum sanırım anası gibi uyumayı seviyor yoksa hemn mızmız şimdi bile yarım saat olmadan ıki sefer uyandı yüzünkoyu yatırdım bakalım böyle ne kadar uyuycak
Ben o sekilde yatirmaya korkuyorum canım boğulacak diye bende severim öyle uyumayi ama henüz uyuyamuyorum o şekilde su sezaryan ne meret seymis hala dikişlerim ağrıyor göbeğimin alt tarafi uyusuk 17 gun oldu

Ben arada mama verdigim icin mi yoksa galaktago damlaya baslayali 4 gun oldu onla mi.alakali bilmiyorum göğsüm dolu dolu sütüm iyi gibi ya bir de ben 9 ay cay icememistim inailmaz ihtiyacim var mis stree atiyorum sanki icerkene 2 gündür acayip iciyorum bebekde de sıkıntı olmayinca icmeye devam edeyim mi diyorum
Galaktago bendede ayni etkiyi yapıyor canim iceyim 2 saat sonra sütler bolladiyor mrmlerim agirlasiyor resmen

Ya sen gene kendini kotu hissetmede ben biraz organikciyim mumkn mertebe hic vermek bile istemiyrm bu yuzden cok arastrdim bu konuyu @engteacher86 kullandigi ve ocean icergi en temizdi kendmde meslegim geregi biraz bu konulara asinayim
Anladim canım normalde bende arastiririm ama herkese veriyorlar diye bosluguma geldi galiba olmadi dr kontrolünde konusayim onuda

Kızlar bana bir akıl verin şimdi 25 günlükken özel aracimizla 12 saatlik yola gitmeyi planliyoruz herkes diyor 40i daha cikmadi hasta olur o çocuk hava degisimine gelemez diye bilemedim bende hasta olsun da istemiyorum yumurcak
Bende bilemedim canım arabanın içi sıcak olur zamanla cam klima da açılmaz ee 12 saat boyunca alt değiştirme falan nasıl olacak hadi 3 4 saat olsa çok uzun bi süre sen bilirsin yine canım kendinize güveniyorsanız gidebilirsiniz

Kızlar bana bir akıl verin şimdi 25 günlükken özel aracimizla 12 saatlik yola gitmeyi planliyoruz herkes diyor 40i daha cikmadi hasta olur o çocuk hava degisimine gelemez diye bilemedim bende hasta olsun da istemiyorum yumurcak
Ben olsam çıkmazdım canım evladın icin sabret 40 ını bekle bence uçakla gitme şansınız var mi ?

Ben o sekilde yatirmaya korkuyorum canım boğulacak diye bende severim öyle uyumayi ama henüz uyuyamuyorum o şekilde su sezaryan ne meret seymis hala dikişlerim ağrıyor göbeğimin alt tarafi uyusuk 17 gun oldu
Kafasını kendi çevirebiliyor canım tabii sürekli gözüm üzerinde oluyor sıpa da seviyor yarım saate bir uyanan çocuk iki saat uyudu
Sezeryan dikişleri canım ister istemez yatamazsın üzerine biraz daha idare etcen :)

Kızlar bugün çok yorucu bir gün oldu bizim için. Benim kız 9:30da uyndı, gece sadece iki kez uyanmıştık, öyle uzun da uyumadı ama bu saate kadar uyutamadım en fazla yarımşar saatten üç kez uyumuştur. Gazı vardı çıkardık, karnı tok mamasını da verdim, memede uyuyor meme de verdim ama bana mısın demedi, gözler boncuk boncuk, herhalde 12 saatte 1,5 saat filan kendime ayırabildim. Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum ama moralim çok bozukdu, neden benim kız uyumuyor, uyumamak için direniyor artık endişelenmeye başladım. Burnu tıkalı seum fizyolojik ile açılmadı, doktor da başka şeye izin vermedi. Serum fizyolojiki yanlış mı yapıyorum acaba? Sizler nasıl ypıyorsunuz? Çok mu püskürtmem lazım ben damla damla sıkıyorum. Bir de yan yatırmam lazımmış galiba. Kafayı yiyeceğim bana bir tavsiye verir misiniz

Back
X