Bizim de 10 gün sonra 3 ayımız bitecek canım. Memeye karşı tavır bizde de olmaya başladı yavaş yavaş da benimki genel olarak emmeye ilk başladığında süt akışı 1 dakika kadar fazla oluyor ya, ondan rahatsız oluyor. O hızlı akış bitince rahatlıyor. Ama bazen emmek istemiyor ağzını bile açmıyor zaten o zaman, ben de ısrar etmiyorum.
Meme reddi denen şey aslında çevredeki şeylerin bebeğin ilgisini çekmeye başlaması. Çocuk meme emmekle vakit kaybetmek istemiyor yani:) Bu doğal bir süreç aslında ama annelerin çoğu bu süreçte 'ah aç kaldı vah kilo almayacak' endişesiyle emmediği zamanlarda mamaya yöneliyor. Var olan sütün azalmasına sebep oluyor bu da. Sonra kalan süt çocuğa yetmemeye başlıyor, daha fazla mama veriliyor en sonunda süt bitiyor. Adı da "meme reddi yaşadık, emmeyi bıraktı çocuğum" oluyor. Sen ısrarla sürekli teklif et. Acıkınca emer. Benim mottom 'hiçbir canlı kendini aç bırakmaz'

Başını kaldırma olayı için de her çocuğun gelişim hızı farklı olduğu için çok takılmıyorum. Bazen çok güzel tutuyor bazen yorulup koyuyor kafayı. Duruma göre değişiyor. Ben her gün en az 2-3 kere 10'ar dakikalık yüzüstü yatma alıştırması yaptırıyorum. Hem dönme hem emekleme için gereken boyun ve sırt kaslarını geliştirmesi lazım çocuğun. Her gün sıkılmadan yatır yüz üstü. Her geçen gün daha da güçlenecekler. 1 hafta sonra daha farklı olacak emin ol. Her gün gelişiyor kuzularımız
Sizinkiler iyi birkaç dk duruyormuş. Ben tuvalete bile gidemiyorum Bebeyi ağlatmadan

Bıraktığımın 5. Saniyesi falan basıyor çığlığı

Alttan üstten gazını da gayet rahat çıkarıyor, gaz problemimiz yok çok şükür. Derdini çözemedik daha bakalım.