- 7 Eylül 2018
- 2.114
- 3.737
- 53
- 34
- Konu Sahibi Kutsal panter
-
- #2.481
Abla karindan bakinca yolk kesesi minik ya gorunmuyordur ondan dememistir benim hamilelik surecim sikintili ya doktor bilerek onu gosterdi bana onu hic demiyolar zaten doktorlar icini ferah tutbana yolk kesesi demedisuan hamilesin hamilelik kesesi var ama icinde bir canli yok zamanla kesen. buyudkce kalp atisini duyacagiz dedi bizde. ayin 2 si gibi gidecegiz
tabiki canm benmmIşe yarar mi bunlar
tutuyorm am stersten maf oldumAbla karindan bakinca yolk kesesi minik ya gorunmuyordur ondan dememistir benim hamilelik surecim sikintili ya doktor bilerek onu gosterdi bana onu hic demiyolar zaten doktorlar icini ferah tut
Hayır tabii ki canım. Öyle düşünme. Şöyle anlatayım. Normal bebeğin kesesi değil bu. Bebeğe ait kan hücresi yapan bi şey.Ama net bilinmiyor ne olduğu. Sadece gebelik erken öğrenildiğinde normal kese göründükten sonra kese de görünürse bebek de vardır diyorlar. Bebek çok küçük olduğundan görünmüyor ya bu kese bi nevi belirleyici oluyor bebeğin var olduğuna.o zamn benmki bos mu
Yok abla ya sen ki 3 tane dogurmussun buyutmussun icini ferah tut gec dollenmedir kan degerin de ilk ogrendiginde cok yuksek degildi demekki gec yerlesti niye kendini uzuyosuntutuyorm am stersten maf oldum
bana yeteince buyuk degil kesen suan cok kucuk. bende dedim. gecen persembe degerim 200 du pazartesi 1033. oda desi muhtelemen gec dollenmedir desi yeni olusmustr kesen dediHayır tabii ki canım. Öyle düşünme. Şöyle anlatayım. Normal bebeğin kesesi değil bu. Bebeğe ait kan hücresi yapan bi şey.Ama net bilinmiyor ne olduğu. Sadece gebelik erken öğrenildiğinde normal kese göründükten sonra kese de görünürse bebek de vardır diyorlar. Bebek çok küçük olduğundan görünmüyor ya bu kese bi nevi belirleyici oluyor bebeğin var olduğuna.
doktorda dedi gec dollenmedir dedi. degere bakarak. oyle dedi sata gore kucu dedi. dortbucuk haftalik gorunuyor dediYok abla ya sen ki 3 tane dogurmussun buyutmussun icini ferah tut gec dollenmedir kan degerin de ilk ogrendiginde cok yuksek degildi demekki gec yerlesti niye kendini uzuyosun
Canım önce hamilelik kesesi oluşur zaten. Bu yolk sonra görünür. En sonda da bebek. Hamilelik kesesi küçük daha senin. Az sabır canım. Gebeliği erken öğrenmenin de böyle stresi var. İçini ferah tut ama sen. Sırayla görünecek hepsi.bana yeteince buyuk degil kesen suan cok kucuk. bende dedim. gecen persembe degerim 200 du pazartesi 1033. oda desi muhtelemen gec dollenmedir desi yeni olusmustr kesen dedi
insallah dilom ya bir 10 gun 15 gune kadr bekle esimde diyor erken gidelim sterese girdi adamCanım önce hamilelik kesesi oluşur zaten. Bu yolk sonra görünür. En sonda da bebek. Hamilelik kesesi küçük daha senin. Az sabır canım. Gebeliği erken öğrenmenin de böyle stresi var. İçini ferah tut ama sen. Sırayla görünecek hepsi.
Sakin olun. Kötü bi şey olmayacak. Çok küçük kese daha. Normal bu durum.insallah dilom ya bir 10 gun 15 gune kadr bekle esimde diyor erken gidelim sterese girdi adam
Ee hic panik olcak bir durum yok iste abla rahatla lutfendoktorda dedi gec dollenmedir dedi. degere bakarak. oyle dedi sata gore kucu dedi. dortbucuk haftalik gorunuyor dedi
O kese su doluyor canım orası bebegin evi olıyor aslında bebek var ama çok küçük oldugu için yani daha embriyo oldugu için ultrason saptayamıyor kese oluşuna vajinal yoldan bakınca bebekte saptanuyır . Normal keseden sonra yolk kesesi oluşuyor embriyo geliştikçe yolk keseside bebegin gelişimi için bebek anneden besin almaya başladığında yani 4. Ay gbi falan o yolk kesesi bebegin eşi olarak adlandırılıyorHayır tabii ki canım. Öyle düşünme. Şöyle anlatayım. Normal bebeğin kesesi değil bu. Bebeğe ait kan hücresi yapan bi şey.Ama net bilinmiyor ne olduğu. Sadece gebelik erken öğrenildiğinde normal kese göründükten sonra kese de görünürse bebek de vardır diyorlar. Bebek çok küçük olduğundan görünmüyor ya bu kese bi nevi belirleyici oluyor bebeğin var olduğuna.
Kuzum ben biraz daha farklı biliyorum işte. Bebeğin evi olan kese hamilelik kesesi. Bu yolkun ne işe yaradığı da tam olarak bilinmiyor. Bebek geliştikçe bu kese kayboluyor zamanla. Dediğin gibi bebek ultrasonda görünmeyecek kadar küçük. Bu kese de ona kan hücresi sağlayan bi şey. Bu yüzden ona kan hücresi sağlayan bu kese varsa bebek görünmese de vardır deniliyor. Tabii önce hamilelik kesesi görünür. O belli bi büyüklüğe ulaşınca yolk görülebiliyor. Yoksa yolk da erken görünmez.O kese su doluyor canım orası bebegin evi olıyor aslında bebek var ama çok küçük oldugu için yani daha embriyo oldugu için ultrason saptayamıyor kese oluşuna vajinal yoldan bakınca bebekte saptanuyır . Normal keseden sonra yolk kesesi oluşuyor embriyo geliştikçe yolk keseside bebegin gelişimi için bebek anneden besin almaya başladığında yani 4. Ay gbi falan o yolk kesesi bebegin eşi olarak adlandırılıyor
Bebekle yolk kesesi ilk haftalar aynu büyüklükte ooluyor bebek 6. Haftasından sonra normalden 3 kat daha hızlı büyüme başlıyor yolk kesesi ondan küçük kalıyor . Bebege organları gelişirken yardımcı oldugunu organları geliştiktrn sonra işlevi bitiyor diye biliyorum canım.Kuzum ben biraz daha farklı biliyorum işte. Bebeğin evi olan kese hamilelik kesesi. Bu yolkun ne işe yaradığı da tam olarak bilinmiyor. Bebek geliştikçe bu kese kayboluyor zamanla. Dediğin gibi bebek ultrasonda görünmeyecek kadar küçük. Bu kese de ona kan hücresi sağlayan bi şey. Bu yüzden ona kan hücresi sağlayan bu kese varsa bebek görünmese de vardır deniliyor. Tabii önce hamilelik kesesi görünür. O belli bi büyüklüğe ulaşınca yolk görülebiliyor. Yoksa yolk da erken görünmez.
doktorda dedi gec dollenmedir dedi. degere bakarak. oyle dedi sata gore kucu dedi. dortbucuk haftalik gorunuyor dedi
o ne kizz yolk sac
Canımm benimde 5. Haftada göründü kese. Bebek 8. Haftada göründü. Canını sıkma geç döllenmeyse daha geç görünebilir içini ferah tutAyyy kızlar çok sağolun,bu bilgiler benim içimi de baya rahatlattı.Benim de bugün keseyle birlkte yolk sac göründü deyince napacğmı bilemedim.Kalp atışı şu an yok haftaya gel dedi.İnşAllah bende haftaya kalp atışını duyarım bebişimin.
aynen Öyle canım. 12. haftaya kadar işlevi devam. Sonra küçülüyor baya bi.Bebekle yolk kesesi ilk haftalar aynu büyüklükte ooluyor bebek 6. Haftasından sonra normalden 3 kat daha hızlı büyüme başlıyor yolk kesesi ondan küçük kalıyor . Bebege organları gelişirken yardımcı oldugunu organları geliştiktrn sonra işlevi bitiyor diye biliyorum canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?