Gebeliğe Hazırlık 2019'un Enn Güzel Anneleri ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
CANim valla benimde ayni ama sebze corbasi yapsak icine ne barsa koycaz o zaman aylar surer tadim isi ben zaten agzina bazen veriyorum bisiler ayrica doktorum ek gidayi cok onemsyi herseyi ben anlatcam tarifler vercem et bile baslicaz dedi o yuzden biraz rahatladim biraktim ama kafamda deli sorular ise baslicak olmam geriyo beni

Ohh doktorunun herşeyi yönetmesi çok iyiymiş gerçekten korkma ya bi şekilde hallolucak Allahın izniyle bakalım ben sadece çok araştırdım herkes farklı şeyler söylüyor sanırım o yüzden kafam çok karıştı bakalım bi düzen oluşturacagz inşallah

Valla herkes bisi diyo her sitede farkli yaziyo zaten buyuklee herseyi daha iyi biliyo biz size yaptikta neyiniz eksik beni bu soylem yildirdi artik ben arada yogurt ve meyve tattirdim ogluma sen hic verdinmi

Once yogurtla basla 1.gun 1 çay kaşığı
2.gun 2cay kaşığı
3.gun 3 çay kaşığı eğer yüzünde vücudunda kızarıklık yoksa artık verebilirsin
Patates,kabak,havuç bunlarida haşla ez az az ver
Yumurta akı patlıcan turunçgiller 1 yasa kadar verilmez aklıma bunlar geliyor

Et 8.aydan önce verilmez bağırsak sistemi tam oturması gerek

Canim herkes farkli diyo iste her doktor bile benimki ete baslicaz 6 bitince dedi inek sutu kesin yok dedi goruncemin doktoru inek sutu verebilirsin demis hersey farkli iste
Süt 1 yasa kadar yasak bağırsak kanaması yapar ve kansızlık yapar doktor 1 yaş sonrası bile tam yağlı sütü sadece 2su bardağı öneriyor onun yerine kefir ve yoğurt sen saki verme

E
Canim herkes farkli diyo iste her doktor bile benimki ete baslicaz 6 bitince dedi inek sutu kesin yok dedi goruncemin doktoru inek sutu verebilirsin demis hersey farkli iste
evde lor peynirci yap peynir altı suyu çok faydalı onu kullan pirinc yulaf unu ve irmik kullanılıyor 10.aydan sonra artık herşeyi verebilirsin

Canim ya valla hersey maddiyat ya bakici tutcan ona vercen ya kendin ayrilcan izne eger ailelerden yardim yoksa annen daha cok kucuk diye bakamamastr kiz baakr niye bakaamasin ben subatta baslicam iste 7. Ayine girmis olcak
kuzum 3 aylık oluyor o zaman. Yabancıya veremem. Bakabilecek tek kişi annem. Onda da durmayabilir. Çünkü şu an eşim de bile durmuyor. Biberonu kabul etmiyor. Süt sağıp veremem o yüzden. Büyük ihtimalle izne ayrılacağım.
Benim kızım çok kusuyo o yüzden az sık besliyorum 120 cc 3 4 saatte bir veriyorum
Selam canım. Nasılsın, ne var ne yok? Büyüttün valla kızını yaa darısı başımıza.
Beste de çok kusuyor yaa. Gaviscon verdi doktor. 9. Gün ilaca rağmen kusmaya devam etti. O yüzden bırakacağım ilacı.
Selam canım. Beste 2 aylık oldu yeni. Ek gıda işine çok var daha. Düzen oturtmaya çalışıyoruz ama nerdeee. Bi haftadır sabahlara kadar uyumuyor. İnşallah değişir bu durum. Yorucu oluyor çok.
Sen nasılsın, nasıl gidiyor?
K Kutsal Alerji canim sende hic girememissin bebis yoruyomu nasilsin naptinz
Selam canım. İyiyim şükür. Valla yoruyor bazen. Bi haftadır gece uyumuyor sabaha kadar. Uyuyor ama memede. Ya da tam dalmıyor. Yatağa koyunca uyanıyor falan. Değişir umarım. 2 aylık oldu tam. Bugğn aşısı vardı. Ateş olmadı. Olmaz da inşallah.
Sen nasılsın? Nasıl gidiyor.

Hayır hala aynıyım doktora gittik doktor dedi baz bebekler yemeyi sevmiyor buda o gruba giriyor dedi ek gıda darısı bize neler yediriyorsun
Canin ya kac aylik basladin tam olarak tadimlar ne kadar surdu ogun olarak kac ogun ve ne veriyosun biraz cok oldu sorular ama bende baslicam ya heycanliuim
Selam bebekler ve anaları
Toplu yazayım istedim.
Biz mama ile beslendiğimiz için 5.5 aylık başladık kızlar en erken o zaman dedi doktor.
3 gün kuralı kesinlikle önemli sindirebilcek mi Alerji yapıcak mı kabız ishal olacak mı bilemeyiz o yüzden 3 gün olarak gidiyoruz
Bazı doktorlar yoğurtla başlatıyomuş ama bana doğru gelmiyo doktoruma da o yüzden sebze meyve olarak başladık
3 gün kuralına uyarak patates havuç balkabağı olarak başladık
Sonra kombinasyonlar yaptım 2li 3lü havuç patates yada balkabağı havuç patates gibi bir iki dalda ıspanak atıyorum haşlanırken sonra çıkarıyorum
Ve porsiyon başı 1 tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı kullanıyorum
2 tatlı kaşığı olarak başlıyoruz 4 8 olarak gidiyor ilk 15 gün yarım çay bardağı kadar 6. ay boyunca çocuk çok iştahlı dahi olsa 1 çay bardağını geçmicek kadar vermek gerekiyor
Kullanabileceğiniz sebzeler
Patates tatlı patates yer elması brokoli havuç bal kabağı organik bulabilirseniz yeşil kabak
Az suyla yada buharda haşlayabilirsiniz ben az suda haşlayıp kendi suyuyla ezip veriyorum biraz pütür önemli alışması açısından blender kullanmayın derim ilerde zorluk oluyomuş
1 öğün sebze 1 öğün meyve şeklinde veriyorum armut elma muz ideal bu ay için
Bir kaç gün sonra avakodaya geçicem
Daha sonra da yoğurt ve yumurta sarısı böyle böyle yaparak zaten 1.5 ayı doldurmuş olucaz
Ay ne kadar uzun yazdım
İnşallah okursunuz bana küfür etmeden

Kocaman yaptım teyzesi
Ay 2 aylık diyince kulağıma ne kadar küçük geliyo sanki o yollardan geömemişim gibi
Biz iyiyiz siz nasılsınız kuzum =)

Valla herkes bisi diyo her sitede farkli yaziyo zaten buyuklee herseyi daha iyi biliyo biz size yaptikta neyiniz eksik beni bu soylem yildirdi artik ben arada yogurt ve meyve tattirdim ogluma sen hic verdinmi
yok cnm bnmki daha yeni 4 aylık oldu daha hiç tattırmadım araştırmalara başladım sadece bocalamamak için 5 aylık olunca başlamayı düşünüyorum
Teşekkür ederm cnm düşünüp yazmışsın
Ay nasıl güzel anlatmışsın kafamda herşey yerli yerine oturdu sanki gerçekten uzun uzun anlatmışsın çok teşekkür ederim gerçekten çok iyi olduu

Bişey olursa aklına takılan falan yaz kuzum ne demek yavaş yavaş öğreniyoruz hep beraber

Evet yaa ne güzeldi ama şimdi pek mümkün değil galiba bu bacaksız ardan ötürü
Biz iyiyiz canım çok şükür sen nasılsın

İyiyim kuzum sen nasılsın inşallah gebelik nasıl gidiyor taze anne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…