Gebeliğe Hazırlık 2019'un Enn Güzel Anneleri ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
sağol cnm bnm bnde şu soğanı denemiştim gerçkfn iyi geliyor ama gece rahat uyku için bnmkinin gündüz baya hırıltılı buenu ee öksürükte var bende bi elimde serum fizyolojik bi elimde burun aspilatörü dolanıyorum ama ne yazıkki düzelttemedim anlık hırlama geçiyor sonra tine aynı
ohh maşallah kuzuma ne kdr büyümüş bizde 26sında 5 aylık olduk suluk yatak odasında kullanıyorum bnde cnm serumda sürekli elimde aspiratörle temizliyorum ama işte düzelmiyor gibi burnu baya sulu sulu gerçi doktora gidicem şimdi bikez daha bakalım ne dicek buarada okyanus suyu daha iyimi açıyor serumdan bn emin olamadıgım için almamıştım
Ah cnm ben çok iyi anlıyorum seni benmkide hala kusuyor ama sıklıgı azaldı gaviscon infant kullanıyorum bn bir şaseyi 3 ebölüp sabah ögle akşam veriyorum doktora gittim hiçbişey cıkmadı reflüsü var dedi büyük bir ihtimal o yüzden gaviscın verdi doktor haa oda cok büyük etki etmiyor ama eskisine göre çok çok iyi buarada benimkide memede uyurken 1 saat emerdi nerdeyse ee doğal olarak cektikçe süt geldiği için fazlasıyla dolduruyordu mideyi buda kusmaya sebep oluyordu ben eskiden gece 4 kere üst drğiştiğimi biliyorum sabahları 10 kere yeni giydirdiğim hiçbişey üstünde kalmıyordu peki beste kaç ayşık oldu ve doktora götürdünmü hiç çünkü sadece midesinden değil idrar yolları enfeksiyonumdanda kusarmış ben götürdüğümde idrar kültürü kan ve mide ultrasonu hepsini vermişti doktorr

Sterimar Baby kullanıyorum günde 6 kereyr kadar kullanabiliyorsun büyük büyük parçalar geliyo onla kuzum suluk asla yeterli olmuyor ıslak havlu çok daha etkili.
Maşallah kuzuya ya dünyaya gelen çok çabuk büyüyor

3 ay 1 haftalık beste. En başından beri kusuyor canım. Bizden öyle testler istemediler. Gaviscon verdi bize de. Başta etki ediyordu. Sonra etmez oldu. En son doktor alerji yapıyor olabilir yediklerin dedi. Peynir, süt, yunurta, çikolata falan kestim. Ama yine de kusuyor. Hiç Bi şey anlamadım. Doktor motillum Da verdi. Gaviscon la beraber kullan dedi ama ben alerji için diyet yapayım önce dedim. Ama hala kusuyor. Motillum versem mi bilemedim. Nette iyi yorumlar okumadım. Kimi kusma durdu demiş kimi durmadı demiş. Kimi yan etkisi kalp rahatsozlığına yol açıyor falan demiş.
5 aylık oldu ama hala kusuyor mu yaaa. Beste de mi o kadar sürecek. Çok can sıkıcı yaa

Alayım bende o zaman cnm ya peki burun aspiratöründen memnunmusn neyi kuööanıyrsn sanki çok fazla nefesharcamam gerekiyor bnmkinde yoksa hepsimi öyle acaba.. Buarada dediğin gibi bncede oslak havlu çok daha iyi

Motilium bndr duydum cnm hatta bi kadın burda okudum iki gün kullandım geçti demiş içeriği hakkında bi fikrim yok ama kusmasıda bence zor onun için o yüzdn bnce egerki reflüyse ki bnce reflü denenebilir gaviscon in masum deniyor ama oda masum değilkiöneren dktor yanlış kullanom söyledi baita çok kullandım çocugun kafası ve elleri baya baya ateşlendi durgunlaştı hiç durmayan çocuk hareket etmez oldu megersem fazla veriyormusum mideyi rahatlatmak için çevresine duvar ördüğü kaoattıgı için olmuş meğer içerde taş gibi olup çocugun tuvaletini yapmasını engelledi kaldı içerde kitleye bile dönebiliyormuş Allah korusun yani diyeceğim o ki kusmasıda kötü bebeğin için haa her bebek kusar bu gerçekten en çok duydugum cümle ama nebiliyim yaşamayan anlayamaz bence bu durumu o yüzden bnce kullan biraz daha içerik araştırıp ve doktorunuda anlamış değilim çocugun alerjisi olsa kanlı kaka vucudunda döküntü nebilim baya huzursuzluk olması lazım agustos annelerinde alerjisi olan çok bebek var ordan biliyorum yani bence idrarına kanına bakılıp midesine ultrason çekilmeli.. Buarada bnmki tamamrn kesilmedi ama baya baya azaldı sana şöyle söyliyim normal bebek kusar dediklerindeki gibi yani önlükle atlatabiliyorum inşallah besteninkide bu kdr azalor en azından böyle söyleyeyim Allahım yardımcın olsun

Beste nin kilo alımı iyi olduğu için çok da önemli değil dedi doktor aslında. Alerji belirtileri yok evet. Sadece mukuslu kaka var. Valla çok zor yaa. Besteye de zor bana zor. Çok yoruldum artık. Bazen giydirirken kusuyor tekrar değiştiriyorum. Banyo yaptırıyorum. Giydirirken kusuyor saç baş her tarafı batıyor. Bilemedim kullansam mı?
Gaviscon u bitişik iki paket ya. Birinin yarısını Bi öğün yarısını diğer öğün veriyorum. 2. Paketin yarını da 3. Öğün vermiş oluyorum. Böyle dedi bana doktor. Nası veriyorsun Bi de. Ben Bi kaseye Bi yemek kaşığı kdar süt sağıp ilacı karıştırıp öyle veriyorum.

Tamam canım işte doktor banada yazmoyacaktı kilo alımı iyi kusmasını hiç sıkıntı görmedi ilaç falan vermedi ama sonra daha çok böyle bazen fışkırtır gibi bazen ağızdan süzen baya bir kusma olunca tekrar gittim arttı dedim işte belki enfeksiyondur diyetahlilleri verdi hepsini yaptırdım bişey çıkmadı reflüdenmiş dedik ee çok kuaunca kilo alımı iyi olsugu halde cocugun iyi olmasına yönelik gavisconu verdi cnm aslında daha cok vermişti ama yanlış kullanımmış senin yaptıgın doğru kullanım ama ben tek 1 tane şaseyi 3 tatlı kaşığı suyla karışıtırıp 3 e bölüyorym sabah 1 tatlı kaşığı öğle 1 akşam 1veriyorum tamamen geçmedi ama en azından o su gibi attırmalar geçti bu kusması hiçbişey değil bnm için o yüzden seni çok iyi anlıyorum çünkü bnde çok yorulmuştum dediğin gibi mis gibş banyo yaptırıyodum bi kuauyodu kendide bende batıyordum yesyeni kıyafetler giydiriyodum bi heves yine aynı ee hasta olur diye kensimi onun yerine koyup kol kısmı bile olaa üatünde bırakmayıp değiştirdiğim için çok yorulmuştm gece emmek için uyanıp geri yataga koyunca üstünü tamamen kuamalarını saymıyorum bile hee bide emzik almadıgı için midenin yukarı gelmesini engelicek bi pızisyon yok ben sırf bu yüzden yapmayacağım dediğimm ayakta sallamaya alıştırdım cünkü emzik almıyor yatagına borksam kendid kendine uyumasını beklesem kalkmaya çalışıp kusuyor öyle yani seni birazda olsa rahatlatmak istediğim için uzun uzun yazdım yalnız değilsin o yüzden ben sana kullan derim mptilium olanın içrriğini gerçektn bilmiyorum ama düzelenok olmuş onunlada gavisconuda asla arttırmıckaın ben dedipim gibi 3 kaşık suyla karıştırıp sabah öğle akşam veriyorum eninde sonunda hiç olmasa 1 yaşında tamamen kesiliyormuş olmadı o zmn biticek Allahın izniyle yani bu kdr yazdm ama bebeğimin kusarken cok rahatsız oldugunu düşünmesem belki yine kulanmazdm fakat oluyordu bu yüzden en az ne kadar verilirse o kdr verip onuda benide rahatlatıyorum öyle işte kuzum

ve dediğim gibi çok katı bi ilaç sakın artırma bu verdiğin dozun bebeğini etkilediğini farkedersen de benm gibi tek şaseyi 3e bölde ver cnm buda aklında bulunsun

Son düzenleme:
Alayım bende o zaman cnm ya peki burun aspiratöründen memnunmusn neyi kuööanıyrsn sanki çok fazla nefesharcamam gerekiyor bnmkinde yoksa hepsimi öyle acaba.. Buarada dediğin gibi bncede oslak havlu çok daha iyi
Hiç aspiratör kullanmadım desem Nisoşu kendime yasluyorum dik Bi şekilde ayna karşısında
Direk 5 ml şırıngayla çekip burun deliğine birden sıkıyorum diğer delikten ne var ne yoksa foşur foşur geliyor

Ya ben öyle yaptım ama sanki bi burundan sıktıgım serum ağzımdan burnundan aynı sekilde geri geldi beceremedm heralde deyip aspiratöre geri döndüm

Anlattığın şekilde yaşıyoruz biz de valla. Her yer süt, kusmuk kokuyor. Halılar, koltuklar, yataklar. Perişan olduk. Olmadı Bi dahaki ay baksınlar ama enfeksiyon falan olsa başka belirtiler falan da olmaz mı?
Bi de 1 şaseyi suyla karıştırıp 3 öğün veriyorsun ya, ilaç yapışmış halde bekleyince bozulmuyor mu? Doktor bana sütünle karıştır dedi. Bi de her gün verdiğin saat aşağı yukarı aynı mı? Nası yapıyosun.
Kız becerebilir miyim bilmiyorum. Deniz suyu mu kullanıyon? Ne kullanıyon?

Valla bugün mesela çok kustu ne yazıkki şuan üstünü drğiştim uyutmaya çalışıyorum hervün aynı saat olamıyor malesef belki düzenli olss daha iyi olurr.. İlaç bozuluyormu bunu bende çok düşündüm ama en başta bi doktor böyle demişti bu yüzden böyle yapmıştım ama dediğin gibi belki özelliğini kaybediyodur öyle yada böyle kusan bir bebeğimiz varsa sanırım 1 yaş gelmeden bu kusmalar bitmiyor öyle gözüküyor...

Yas oldu 35 benim kiz olacak 5 aylik bugun benim dogum gunumdu kimse hatirlamadi buna kocam beyde dahil sagolsun tek kutlayan kadinlar kulubu Mune sizlerde olmasiniz hatirlayanim olmazdi sagolun
Nice sağlıklı güzel yaşlarınız olsun, iyi ki doğdunuz iyi ki varsınız ve bizimlesiniz

Becerirsin diloşum tek püf noktası tereddüt etmemek korkma hiç bişey olmaz çekip direk foş diye sıkıcaksın
Direk eczanede serum fizyolojik olarakta geçiyo öyle de alabilirsin yada kaynatıp ılıtılmış 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuzlada yapabilirsin ikisininde içeriği sofra tuzu aynı yani

Ya ben öyle yaptım ama sanki bi burundan sıktıgım serum ağzımdan burnundan aynı sekilde geri geldi beceremedm heralde deyip aspiratöre geri döndüm
Bi kaç kez yapmadan sonra insan alışıyor valla çok tıkandığında yapıyorum şu ıslak havlu dan sonra baya azaldı okyanus suyu yeterli oluyor

Yas oldu 35 benim kiz olacak 5 aylik bugun benim dogum gunumdu kimse hatirlamadi buna kocam beyde dahil sagolsun tek kutlayan kadinlar kulubu Mune sizlerde olmasiniz hatirlayanim olmazdi sagolun
Geçmiş Doğum günün kutlu olsun kuzum mutlu güzel sevdiklerinle sağlıkla geçireceğin yılların olsun
Bi kaç kez yapmadan sonra insan alışıyor valla çok tıkandığında yapıyorum şu ıslak havlu dan sonra baya azaldı okyanus suyu yeterli oluyor
Valla benimkininde tıkanıklık gitti çok şükür bende sabah öğle akşam her dakika temizleyerek attlattım bide senin tavsiyeler tabii yine çok sağol kuzum

Sağlık olsun, Allah dermansız dert vermesin inşallah. Biter gider Bi gün. :)
Gönlünce yaşayacağın bir yaş olsun inşallah. Doğum günün kutlu olsun
Tamamdır kuzum. Merci

Ah kuzum rica ederim her zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…