- 14 Temmuz 2017
- 822
- 1.019
- 43
bi tanışayım doktorla hiç sağlık ocağına gitmedim ki benBazi testleri ac karna sabah istiyorlar. Sen gidip kaydini yaptirip, tahlil materyallerini sabah giderek verebilirsin canim.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bi tanışayım doktorla hiç sağlık ocağına gitmedim ki benBazi testleri ac karna sabah istiyorlar. Sen gidip kaydini yaptirip, tahlil materyallerini sabah giderek verebilirsin canim.
Kesinlikle ya, yazarken aklımdan aynısı geçmişti :-D Zaten TLC sağ olsun iyice soğuttu Amerikan mutfağından. Ne yedikleri belli ne içtikleri![]()
yani iste bende onlara alisamiyorum, oha ben 15 sene dedim de 18 sene olmuş 17 yaşında geldim ben amerikaya yasimi yazinca farkettim hahaha yok ya sabah bana zeytin peynir yumurta cay salatalık domates olucak ben sevmiyorum buranın kültürünü be bunca yıldır da alisamadim. her şey tam bi o yemek kültürü sikintili bana
Sagol canim benim hosbuldum. Ay çok sevindim sonuçlarına insallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allahım. Benimde ense kalinligina bakılan ultrasonda butun ölçümler normal cikti sonuclarda ayni normal, kandan baktılar ordada hersey normal geldi sonuclari, bugun kan verdim iste onun ikici aşaması insallah onun sonuclarida normal çıkar. bide 16 martta tekrar detaylı ultrasonum var yine bebeğin anatomisi normal mi diye bakilicak insallah bi terslik çıkmaz ona sikinti yapıyorum icin daralıyor resmen
Ahahaha yaa sayiliroff surekli instagramda degisik seylere denk geliyorum. Ama yok yani inanmamam.lazim
![]()
bi tanışayım doktorla hiç sağlık ocağına gitmedim ki bentest isterse başka zamana randevu alırım artık .. rapor falan verir belki birer hafta ilerde iyi olur
![]()
cos doğrular söylüyorsun kuzum ya valla ne diyim allah razı olsun simdi sikinti benim dogacak şapsigi ben bu yemeklerden nasıl uzak tutup bizim usul beslenmeye alistiricam bilmiyorum. Esimde turk degil bizim cogu yemeği yemiyor, ben bi tencere kendim icin yemek yapıyorum bi tencere ona bazı aksamlar mesela.Dr. Now’i gorunce ya da baska karakterde sesini duyunca esim basladi yine senin siskolar diyor. Adami bezdirmisim.
Yurtdisinin en buyuk sikintisi bu. Kanunlarina, kulturlerine bir sekilde alisiyorsun. Fakat beslenme konusu tam bir trajediye donuyor oralarda. Degil 18, 180 yil bile gecse olmaz ya. İnsan adapte olamiyor bir turlu. O ulkelerdeki Turk restaurantlari da acayip pahali oluyor. Ustelik tam o lezzeti de bulamiyorsun. Allah yardimcin olsun canim. 4-5 yilligina idare edilir de, sonrasi sikinti...
İstanbul burasıherkes hasta hamile olduğum çok belli değilki daha burada kimse öncelik vermez
öğrendiğim iyi oldu bi düşüneyim ben
var ya o kadar haklisin ki ama ben doğam gereği asiri pimpirikliyim , yani dun sanırım diyordum burda ben turkiyede yasamış olsan 9 ay hastanede monitörlere bağlı kalırdım valla icim rahat olsun diye. keske senin gibi yapabilsemMasallah canim. iste o kan testlerini yaptirmadim ben.
Bu konularda ben biraz “nene usulu” bakiyorum canim. Onlarin zamaninda ne ultrason vardi, ne tarama testleri. Rabbim neyi nasip etmisse dogacak olan o. Bebegi en cok etkileyen sey de stres madem, yapmayalim ki bebisler mutlu olsun.![]()
cos doğrular söylüyorsun kuzum ya valla ne diyim allah razı olsun simdi sikinti benim dogacak şapsigi ben bu yemeklerden nasıl uzak tutup bizim usul beslenmeye alistiricam bilmiyorum. Esimde turk degil bizim cogu yemeği yemiyor, ben bi tencere kendim icin yemek yapıyorum bi tencere ona bazı aksamlar mesela.
Ah nerde keske pahalı olsa da bizim yemekler gibi olsa.ben Beverly Hills de oturuyorum, burda 1 tane Cafe istanbul var Beverly Hills in göbeğinde , asiri pahalı yerinden dolayı, sikinti yok gidilicek gibi olsa yine giderim ama yemeklerin uzaktan yakından bizim yemeklerle alakası yok. sekil ve isim ayni ama tat...kesinlikle hayır. san diago ya hatta san franciscoya falan bile gittik duydugumuz restorantlari denemek icin, abicim yok ya , saka gibi dalga geciyorlar resmen, ama amerikalilara ve Araplara sor oooo mükemmel turk yemekleri restoranti bunlar![]()
var ya o kadar haklisin ki ama ben doğam gereği asiri pimpirikliyim , yani dun sanırım diyordum burda ben turkiyede yasamış olsan 9 ay hastanede monitörlere bağlı kalırdım valla icim rahat olsun diye. keske senin gibi yapabilsem
bizim yasadigimiz gibi diyorsun bak, benim esim Lübnan'la asilli ama burada doğup buyme. yari yarıya yemeklerimizde analasiyoruz diler yarıda dediğim gibi ayni tencereler kaynıyor maalesef. Ama dediğin gibi turk restorantin eksikliğini Lübnan'la restorantlarda gideriyorum napiim, allahtan her yer lubnan restoranti dolu biri olmazsa digerini beğeniyoruz.AH Yaa
yurtdışında ben hep lübnan restorantlarına gittim bak orada tadı tutturabilirler belki.
Gözünaydın canımmm
Cok saol cnm allah razi olsun
Benimkine kardeş geliyor tebrikler canım
![]()
Cok saol evet pipiler one gecti![]()
Ekledim kuzum
Bulut Aslan sağlıkla gelsin inşallahhh
Amin insallah kuzum hepimizinki saglicakla gelsin❤
Gözün aydın , bi pipili daha geliyor benim oğlana arkadas... sanki ağustos ayinin bereketi erkekler uzerine olmuş çoğumuzunki erkek
Evet is yerinde abinin karisi erkek ablanin gelini erkek ablanin kizi erkek diger arkdsn karisi erkek ben erkekerkekler dunyayi ele gcirmeye geliyor
![]()
Bak annesi aslan gibiymis masallah. Her seyi kafaya takmak yok tamam mi?
Tamam ablacim cok saol ❤❤ artik rahat icim sukurler olsun
Maşallah paşa ya çok şükür![]()
cos doğrular söylüyorsun kuzum ya valla ne diyim allah razı olsun simdi sikinti benim dogacak şapsigi ben bu yemeklerden nasıl uzak tutup bizim usul beslenmeye alistiricam bilmiyorum. Esimde turk degil bizim cogu yemeği yemiyor, ben bi tencere kendim icin yemek yapıyorum bi tencere ona bazı aksamlar mesela.
Ah nerde keske pahalı olsa da bizim yemekler gibi olsa.ben Beverly Hills de oturuyorum, burda 1 tane Cafe istanbul var Beverly Hills in göbeğinde , asiri pahalı yerinden dolayı, sikinti yok gidilicek gibi olsa yine giderim ama yemeklerin uzaktan yakından bizim yemeklerle alakası yok. sekil ve isim ayni ama tat...kesinlikle hayır. san diago ya hatta san franciscoya falan bile gittik duydugumuz restorantlari denemek icin, abicim yok ya , saka gibi dalga geciyorlar resmen, ama amerikalilara ve Araplara sor oooo mükemmel turk yemekleri restoranti bunlar![]()
ay hadi insallah banada gelir o rahatlama sayenizde ya. vallaha git kuzum, hareket olsun, havuzda gym de aparmanda var ben sadece manzara hesabi balkondan bakarak takılıyorum. esim hadi in asagiya yüzelim diyor inan üşeniyorum ama başlıcam yarından itibaren yürümeye kesin bilgiben de öyleydim, iyice takmıştım ama açıkçasıtatlicincap sayesinde atlattım şükür o durumu
hala bir acaba var ama o da normal seyrinde, her annede olması gereken kadar.
bu arada o kadar gaza geldim ki bu hafta sonu havuza gidicem yüzmeye
ve yürüyüşlere düzenli başlayacağım ben de yaa
AH Yaa
yurtdışında ben hep lübnan restorantlarına gittim bak orada tadı tutturabilirler belki.
Bu söylediklerin üstüne ne söylenir ki cok haklısın !!!Esin hangi milletten, Amerikan mi? Bebisin cok kulturlu olmasi guzel bir sey. Sen bebekken ne yedirirsen yedir kendi damak tadi zamanla olusacaktir zaten.
Hep savundugum bir sey var. Bir ulkedeki yabanci mutfak yeterince yabanci degildir. Misal, Amerikalilar begenir cunku zaten potansiyel musteriler Amerikan olacagi icin onlarin damak tadina uygun yapilir. Boylelikle yemek Turk yemegi olmaktan cikar.
Misal, burada insanlar Cin mutfagina bayiliyor. Bir de Cin’de yeseler! Agizlarina surmez, yuzune bakmazlar yemegin. Fakat neticede buradaki Cinli sayisi belki. Musteriler agirlikli Turk. Mecbur Turklere uygun yapacaklar.
Su ana kadar bizlere benzer yiyen gordugum tek ulke Makedonya. Onlar da zaten Osmanli’dan kazanmis o aliskanligi. Polonya ve Yunanistan da biraz benziyor. Geri kalanlar -gezdiklerim icinde- cok farkli. Ama ne yaparsan yap tadi bulmak mumkun degil. Eti et degil, sutu sut degil.![]()
Esin hangi milletten, Amerikan mi? Bebisin cok kulturlu olmasi guzel bir sey. Sen bebekken ne yedirirsen yedir kendi damak tadi zamanla olusacaktir zaten.
Hep savundugum bir sey var. Bir ulkedeki yabanci mutfak yeterince yabanci degildir. Misal, Amerikalilar begenir cunku zaten potansiyel musteriler Amerikan olacagi icin onlarin damak tadina uygun yapilir. Boylelikle yemek Turk yemegi olmaktan cikar.
Misal, burada insanlar Cin mutfagina bayiliyor. Bir de Cin’de yeseler! Agizlarina surmez, yuzune bakmazlar yemegin. Fakat neticede buradaki Cinli sayisi belki. Musteriler agirlikli Turk. Mecbur Turklere uygun yapacaklar.
Su ana kadar bizlere benzer yiyen gordugum tek ulke Makedonya. Onlar da zaten Osmanli’dan kazanmis o aliskanligi. Polonya ve Yunanistan da biraz benziyor. Geri kalanlar -gezdiklerim icinde- cok farkli. Ama ne yaparsan yap tadi bulmak mumkun degil. Eti et degil, sutu sut degil.![]()
Yaaa ben kan ilacımı kullanmadan önce hep portakal yerim C vitamini emilimini artırır diye konuştu kafam çok karıştı benim doktorum hiç böyle bir şey söylemedi sadece hazır yemekler kola meyve suyu hamur işi makarna falan yasak dedi günde mutlaka 3 ceviz yada hafta da iki balık ikisini de yiyemem dersen semizotunu yoğurtla yada salatasını yap dediKizlar doctor tavsiyesi Taze taze daha;
1-çikolata yemeyin
2-portakal en fazla yarım portakal yiyin
3- beyaz peynir yemeyin
4-havuç yemeyin
Ne yiyelim ya! Bilmiyorum!! bunlar benim hergün yediğim şeylerdi ve hepsini zararlı buldu ,3 ünde şeker oranı cok yüksek olduğu icin peyniri de eger kullanılan süt pastörize değilse diye. Zıkkımın kökünü yicem. Bide bana hızlı kilo alıyorsun dedi frenlemen lazım dedi. 5 inci ayımdayım ve 3,5 kg almışım. Napiim spora falan başlıcam artık ultrasonla da bakmadı zaten ona ayin 16 sina gun verdi. Kan aldı, genetic ve kromozom bozukluğu testinin ikinci kısmı icin down sendromuna falan bakicak yine . Yine16sinda detaylı ultrason var. İyice kafam karıştı yani bu gün![]()
var ya o kadar haklisin ki ama ben doğam gereği asiri pimpirikliyim , yani dun sanırım diyordum burda ben turkiyede yasamış olsan 9 ay hastanede monitörlere bağlı kalırdım valla icim rahat olsun diye. keske senin gibi yapabilsem
ben de öyleydim, iyice takmıştım ama açıkçasıtatlicincap sayesinde atlattım şükür o durumu
hala bir acaba var ama o da normal seyrinde, her annede olması gereken kadar.
bu arada o kadar gaza geldim ki bu hafta sonu havuza gidicem yüzmeye
ve yürüyüşlere düzenli başlayacağım ben de yaa
bizim yasadigimiz gibi diyorsun bak, benim esim Lübnan'la asilli ama burada doğup buyme. yari yarıya yemeklerimizde analasiyoruz diler yarıda dediğim gibi ayni tencereler kaynıyor maalesef. Ama dediğin gibi turk restorantin eksikliğini Lübnan'la restorantlarda gideriyorum napiim, allahtan her yer lubnan restoranti dolu biri olmazsa digerini beğeniyoruz.
Ama ne biliyim arada kriz geliyor Boyle senede bir, canim iskender çekiyor ne biliyim santi çekiyor falan onlarda yok bulara o zaman Google dan eyalet genelinde restoran bakip road trip yapıyoruzayagimiza dolasan yok takip bana hayatini yasa oluyordu, simdi benim ufakliktan nasıl yaparız bilmem
![]()