• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Maalesef daha hissetmiyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum😊
Ben de hissetmiyorum. Aslinda bazen bir karincalanma gibi baloncuk gibi bi seyler hissediyorum. Emin olamiyorum. Ama kesinlikle oyle sert tekme gibi degil. Gobek geligimin 3 parmsk alti gibi. Cok yukarida geliyo. Bebegi daha alt kidimda hissetmeliyim diye dusunuyorum. Bilmiyorum. Beni huylandiriyo o his. Hemen kasiniyorum. Anlicam biraz zaman gecince. Bakalim.

Hatta şunu beğendim sade şeylere bayılırım zaten.
hem emzirmeye uygun hem sabahlığı var fiyat olarakta çok iyi 😍
%95 pamuklu. Örnek olarak dursun şurada.
Hatta takımım olmasına rağmen alasım geldi evde giyerim belki doğumdan sonra 😅

Eklentiler

• 415966CB-6718-4A4A-AE1E-CF874960F702.webp
    415966CB-6718-4A4A-AE1E-CF874960F702.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 49
Konu dışına çıkacm ama.
Trendyolda lohusa pijama ve geceliklerinde indirim var. Benim zaten olduğu için almayacağım ama yazayım dedim🖐🏻
Sezaryende gecelik çok öneriyorum. Pijamayı indirmektense geceliği yukarı çekmek çok daha kolay oluyor 🙈 Genelde Kalıpları biraz geniş olduğu için bedeninize göre alabilirsiniz bence.
Gerçi ilkinde bende en sona bırakmıştım da (kilo ve beden durumundan ötürü) 33. Haftada kasılmalar olup doğuruyorum sanınca ve hastanede yatışım yapılınca yana döne ne alsam ne giysem diye dört dönmüştüm.😅

ya bence de gecelik
pijama giyen hiç görmedim.

Hatta şunu beğendim sade şeylere bayılırım zaten.
hem emzirmeye uygun hem sabahlığı var fiyat olarakta çok iyi 😍
%95 pamuklu. Örnek olarak dursun şurada.
Hatta takımım olmasına rağmen alasım geldi evde giyerim belki doğumdan sonra 😅

aa süpermiş bu ben de çok beğendim

Bende tam tersi pijamayla rahat etmiştim. Birde düğmeli
Banada annem gecelikle rahat edemezsin diye pijama giydirdi ilk giyineceğim zaman. Bacağım açıldıktan sonra lavaboda çok zorlandım. 2. Kerede söylenip kendim geceliği giydim aşırı rahat ettim😅 Kişiye göre rahatlık konusu değişiyor olabilir tabi ama ☺️

Kızlar çocuklar için henüz 0-9 yaş vaka yok diyorlar birde grip gibi hamilelerde ağır seyrettiğine karşı da bulgu yok deniyor. Kendi kişisel tedbirlerimizi ihmal etmeyelim ama aşırı strese kapılmayalım istemsiz kasılmalara neden olabilir.
Ben takintiliyim. Su ana kadar bir suru makale okudum. Hamileligin son trimesterindaki gebelerden bebeklere gecmedigini yazan bir yazi var. Dogumun ardindan vucut sivisiyla ve emzirme ile bebege gecmemis . 1. 2. Trimester icin ne yazik ki bilinen bir sey bulunmuyor. Bizler icin normal grp de corona kadar tehlikeli zaten. Amac bizim atesimizin yukselmemesi. Kimse endiselenmesin. Domuz gribi 1988de bir hamile kadinki ve bebegini oldurmus ama domuz gribi katbekat kotu bir tur zaten coronadan. Genc ve saglikli insanlari da etkiliyordu. Corona icin ise endiselenmeyin. Gencleri cidfi bir rahatsizligi olmsyanlara zarar vermiyor. 50 yas ustu erkekler icin tehlikeli en cok. Bizler elbette normal bir grip kadar korunmaliyiz. Atesin cikmasi durumunda kullanilacak ilaclar da var. Allah korusun olur da yakalanirsak atlatilmayacak bir hastalik degil. Tabii ki Allah yazdiysa bozsun.

Ben takintiliyim. Su ana kadar bir suru makale okudum. Hamileligin son trimesterindaki gebelerden bebeklere gecmedigini yazan bir yazi var. Dogumun ardindan vucut sivisiyla ve emzirme ile bebege gecmemis . 1. 2. Trimester icin ne yazik ki bilinen bir sey bulunmuyor. Bizler icin normal grp de corona kadar tehlikeli zaten. Amac bizim atesimizin yukselmemesi. Kimse endiselenmesin. Domuz gribi 1988de bir hamile kadinki ve bebegini oldurmus ama domuz gribi katbekat kotu bir tur zaten coronadan. Genc ve saglikli insanlari da etkiliyordu. Corona icin ise endiselenmeyin. Gencleri cidfi bir rahatsizligi olmsyanlara zarar vermiyor. 50 yas ustu erkekler icin tehlikeli en cok. Bizler elbette normal bir grip kadar korunmaliyiz. Atesin cikmasi durumunda kullanilacak ilaclar da var. Allah korusun olur da yakalanirsak atlatilmayacak bir hastalik degil. Tabii ki Allah yazdiysa bozsun.
Ben panik değildim bu kadar ama iş yerinde aşırı panik ettiler beni toplu kolonya alımına giden arkadaş var sipariş yazdırıyoruz öyle bir ortam yani kafamda da sürekli rapor al rapor al diyen insanlar. Ee ben evde durcam da koca dışardan kapacak gelecek elini yüzünü yıkattırıtız gelincede öksürse tıksırsa ne yapacağım 😔

Şuan pentide de indirim var aklınızda olsun. Emzirme atletlerinde 3 al 2 öde var. Sütyenler de 40-50 tl arası. Ben daha önce almıştım. 1 tane daha aldım şimdi. İlkini 2 beden büyük almıştım. Şuan 1 beden büyük geliyor. Şimdi 1 beden büyük aldım.

Ben panik değildim bu kadar ama iş yerinde aşırı panik ettiler beni toplu kolonya alımına giden arkadaş var sipariş yazdırıyoruz öyle bir ortam yani kafamda da sürekli rapor al rapor al diyen insanlar. Ee ben evde durcam da koca dışardan kapacak gelecek elini yüzünü yıkattırıtız gelincede öksürse tıksırsa ne yapacağım 😔

Orasi oyle canim. Dusununce tamamen onune gecmen mumkun olamaz ki. Ister istemez disarisi ile baglantimiz var. Benim esim de avmde calisiyo. Kac kisi ile muhattap adam bi gunde. Hemen ellerini yüzünü yikiyo gelince ama bilemeyuz ki. Yapabilecegini yap gerisi icin dua edebiliriz. Farkli bi yol bulamiyorum ben de.

Emzirme sütyeni lohusa pijaması vs alayım diyorum bazen ama ne kadar kılo alacağım, sutyen bedeni kendı bedenim kaç olacak hıc bılmıyorum. Onları son aylarda halledicem sanırım.
Emzirme atleti mutlaka olmalı bence. İnsan aşırı terliyor zaten bir de sıcaklar denk gelecek terin emilmesi lazım bence çok tecrübem olmadı bu konuda fakat ben 2 atlet aldım bile. bedenimden 2 beden büyük tercih ettim tam olur gibi duruyor bakalım. 2 atlet 2 sütyen var sanırım. 85-90 beden karışıklar 😅😅

ya bence de gecelik
pijama giyen hiç görmedim.
Bana hastane çalışanları pijama al demişlerdi. Ben genede bi gecelik atmıştım. Ameliyattan çıktım. Hemşire herkesi çıkarttı. Gecelik giydirttirmedi uzun oluyor diye. Sadece pijama üstümü giydirtti, alt açıktı sonda var pansumana , baskıya kana geliyorlar fln. Altım açıktı. Sonda çıkarttıktan sonra bezimi değiştirip pijamamın altını giydirtmişlerdi öyle kalkıp yürümüştüm. Sanırım kan ya da bişey olmasın die gecelik istemiyorlar. He ilk günden sonra gecelik istersen giyebilirsin.

Ay kızlar benım göbüş kaşınıyor. Herkes çatlıcaksın diyor 😳 iyice gerildi sürekli yağlanıyorum

Ay beni de telaslandiriyorlar hatta isi birak diyor annemler. Ama gececekse herhangi bir yerden de gecebilir diye sakinlestiriyorum kendimi.

Korona virüsü, 400-500 mikrohücre çapına sahip , boyutları büyük bir virüstür, herhangi bir maske bile virüsün girişini engeller, bu nedenle eczacıları 2 katlı 3 katlı maske istiyoruz diye zorlamaya gerek yoktur.

Virüs havaya değil, yere yerleşir, bu nedenle hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür

Korona virüsü, metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşayacak, bu yüzden ellerinizi sabun ve su ile yıkamak bile yeterli olacaktır

Kumaşlara bulaştığında Corona virüsü 9 saat kalır, bu yüzden kıyafetleri yıkamak veya iki saat güneşe maruz bırakmak onu öldürmek için yeterlidir.

Virüs 10 dakika boyunca ellerde yaşar, bu nedenle cep boyutlarındaki alkol ve dezenfektanları cepte taşımak ve sık sık önlem amaçlı kullanmak faydalı olacaktır

Virüs 26-27 ° C sıcaklığa maruz kaldığında öldüğü için , sıcak bölgelerde yaşayamamaktadır. Ayrıca sıcak su ve sıcak içecekler içmek ve güneşe maruz kalmak yeterince iyidir.
Dondurmadan uzak durmak ,soğuk yiyecekler ve içecekler tercih etmemek önemlidir.

Ilık su ve tuzla gargara yapmak virüsü bademciklerde iken öldürür ve akciğerlere geçmesini önler.

Bu talimatlara uymak virüsü önlemek için önemlidir.

UNICEF

Back
X