- 31 Temmuz 2020
- 660
- 475
- 33
Merhaba, haşimato hastası mısınız?Merhaba,
Yeni üye oldum ben deEskiden sadece okuyup çıkıyordum. Dün TSH konusunda yazdıklarınızdan sonra hemen gidip kan verdim bu sabah. Sonucu doktoruma attım. Euthyrox dozunu 50'den 75'e çıkardı. Sayenizde oldu, teşekkür ederim. Sırf bu yüzden üye olup buraya yazma ihtiyacı duydum.
Valla ben ikiz çocuğum. Annem 19 yaşında doğurmuş biziişte saglıklı doğuranda cok var tek derdim tek korkum o olursa saglıklı olmaları
Evet. Uzun yıllardır euthyrox kullanıyorum. 6 ayda bir kan veririm normalde. Ama bu süreçte 2 haftada bir baktırmak gerekiyormuş.Merhaba, haşimato hastası mısınız?
Amin inşallah sağlıkla yükselir. Dua ediyorum size.Bana dua edin bulun cuma akşamı 22 kan verecem değerim yükselişin ne olur
Merhabs, Ngs yi ben de araştırdım. Şöyle tespitler yaptım. Benim ilk tüp bebek denemem başarısız oldu. Onun ardından dr karyotip analizi istedi. Ngs, eğer karyotip analizindevir arıza çıkarsa yapılıyor. İlaveten yaş 38 in üstündeyse, birkaç kez tüp bebek başarısız olmuşsa, düşük olmuşsa yada erkek kaynaklı sorun varsa dr lar yönlendiriyor. Ama bu riskleri görmediyse, önermiyor benim dr um. Boşa para şu aşamada dedi. Bakalım karyotip analizi sonucu gelince ne diyecek merak ediyorum açıkçası..Keşke dediğiniz gibi olsa acı tecrübeler yüzünden Ngs yöntemine başvurduk ama şimdi ilk defa başlayan biri olsam kesinlikle yumurta toplanıp embriyo oluşturulduğu an direkt Ngs işlemine gönderirdim baştan önlem almak çok daha iyi oluyor. Embriyo başı 300-350 Euro arası değişiyor TL olarak Haziran ayında 10750 TL verdik 4 embriyo için bununla birlikte transfer ve ilaçlar dahil toplam 19bin TL tuttu
Evet ben de 2 sene oldu haşimatoluyum malesef. Ben de 6 ayda 1 kontrole gidiyorum. Levotiron 75 kullanıyorum düzenli. Tsh normal şu anda, ilaç sayesinde tabi. Endokrinci hamile kalırsan hemen gelceksin bana dedi.Evet. Uzun yıllardır euthyrox kullanıyorum. 6 ayda bir kan veririm normalde. Ama bu süreçte 2 haftada bir baktırmak gerekiyormuş.
Siz de mi haşimato hastasısınız?
Canım benimde 8.gün değerim 1 çıkmıştı negatif diye ilaçları bıraktım sonra doktorum 3 gün sonra msj attı tekrarladı mı diye neyse o gün kan verdim değerim 10 çıktı 2 gün sonra tekrarlamamı söyledi bu sefer 22.5 çıktı 4 gün sonra tekrarlamamı söyledi yani yarın kan vereceğim inşallah yükselmiştir evde idrar testi yaptım ikinci çizgide koyulaşma var nasip artık bakalım stres yapma ben çok üzülmüştüm tutmadığı için evde temizlik yaptım gezdim tozdum ama rabbim ol derse olurACİL YARDIM BENİM 8.GÜN KANTESTİMDE 1 ÇIKTI .5.GÜN EMRİYOSU SİZCE YÜKSELİRMİ NE OLUR YAZIB BANA
Onemli olan duzenli yükseliş canim. Hic strese sokma kendini. Insallah daha da artacak degerCanım benimde 8.gün değerim 1 çıkmıştı negatif diye ilaçları bıraktım sonra doktorum 3 gün sonra msj attı tekrarladı mı diye neyse o gün kan verdim değerim 10 çıktı 2 gün sonra tekrarlamamı söyledi bu sefer 22.5 çıktı 4 gün sonra tekrarlamamı söyledi yani yarın kan vereceğim inşallah yükselmiştir evde idrar testi yaptım ikinci çizgide koyulaşma var nasip artık bakalım stres yapma ben çok üzülmüştüm tutmadığı için evde temizlik yaptım gezdim tozdum ama rabbim ol derse olur
Hmm peki ben de endokrine gitsem mi ki? Bir de onlar da baksa mı ki?Evet ben de 2 sene oldu haşimatoluyum malesef. Ben de 6 ayda 1 kontrole gidiyorum. Levotiron 75 kullanıyorum düzenli. Tsh normal şu anda, ilaç sayesinde tabi. Endokrinci hamile kalırsan hemen gelceksin bana dedi.
Kuzum 12.haftadan sonra folikasit bırakılıyor normal de estrofemi ne zaman bırakacağız bende merak ediyorumbeden aynı acaba ne kdar devam edicez daha? bide estrofemi nezaman kesicez acaba
Canım, hemsirem bana sabah 10-11 gibi yap demişti. Sabah daha iyiymişKızlar progestoranı hangi saatte vurulduğumuz önemli mi yani ben 20:30 gibi vurdurdum sabah saatleri mi olmalı siZce hemşireye sormayı unuttum
anlıyorum seniii bizde de öyle annem ikiz degil ama peş peşe doğurmus ablam ben sora bidaha hamile kalmıs hep 1yaş arayla başedemem diye aldırmış onu şimdi aşırı pişman..sonra 2 kez daha doğurdu kardeslerim. ama dedigin gibi ben bitane doguramadımValla ben ikiz çocuğum. Annem 19 yaşında doğurmuş bizi☺Hem de normal yolla hamile kalmış. Ne şans ya. Ben uğraş uğraş 1 tane doğramıyorum
artık ilaçlardan kurtulmak istyiorumKuzum 12.haftadan sonra folikasit bırakılıyor normal de estrofemi ne zaman bırakacağız bende merak ediyorum
Sabah akşam farketmez mümkün olduğu kadar aynı saatlerde vurul dedi banaKızlar progestoranı hangi saatte vurulduğumuz önemli mi yani ben 20:30 gibi vurdurdum sabah saatleri mi olmalı siZce hemşireye sormayı unuttum
Bana akşam demişti Dr. Her pazartesi 23.00da vurduruyorum ben. Sanmam ama bikaç arkadaş tüm ilaçlarımı saatli kullanıyorum yazmıştı. Bende o yüzden hep 23 de vururdum.Kızlar progestoranı hangi saatte vurulduğumuz önemli mi yani ben 20:30 gibi vurdurdum sabah saatleri mi olmalı siZce hemşireye sormayı unuttum
Kanaman devam ediyor mu hala.Tutunma kanamasıdır inşAkşam üstü kanamam oldu 8.gün doktorun hemşiresini aradım doktorlar görüştü bana ya tutmadı yada tutunma kanaması olduğunu söyledi iğne verdi bir adet Proluton vuruldum ama kanamam artı erken gebelik testi yaptım orda da negatif çıktı cumartesi kan günüm. Hamile değilim büyük ihtimal
Karyotip analizimiz karı koca normal geldi fakat erkek faktörümüz çok şiddetliydi işte varikosel 4.dereceydi maalesef ameliyatında çok etkisi olmadı yoksa ben 24 yaşında başladım tüp bebek macerama şuan 28 yaşındayım inşallah bu sefer başardık diye yazmakta bana da cümlemize de nasip olur kesinlikle maddi olarak Ngs işlemi kolay değil biz de 4 sene sonra ilk kez bize önerdiler diye yaptırdık 3 kez kayıp yaşamasaydım erkek faktörü olmasaydı ben Ngs yi hiç düşünmezdim canımMerhabs, Ngs yi ben de araştırdım. Şöyle tespitler yaptım. Benim ilk tüp bebek denemem başarısız oldu. Onun ardından dr karyotip analizi istedi. Ngs, eğer karyotip analizindevir arıza çıkarsa yapılıyor. İlaveten yaş 38 in üstündeyse, birkaç kez tüp bebek başarısız olmuşsa, düşük olmuşsa yada erkek kaynaklı sorun varsa dr lar yönlendiriyor. Ama bu riskleri görmediyse, önermiyor benim dr um. Boşa para şu aşamada dedi. Bakalım karyotip analizi sonucu gelince ne diyecek merak ediyorum açıkçası..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?