Ayy şimdi ben kendimden şüphe ettimCanım benim akıntı da olacak göğüslerin de şişecek acı çekeceksin analık kolay iş değil daha kimbilir neler yaşayacağız kanama lekelenme ve vücudunda hiç hamile değilmiş gibi bir anda hissiyat giderse o zaman tabi kontrol amaçlı doktora gidebilirsin ben her sabah göğüslerimi kontrol ediyorum çünkü travmam var ama her gebelikte yeni umutlar ve farklı bebek diye bakıyorum sevin ki ilk denemen de bebeğin seninle sakin kalmaya çalış TV izle kafanı dağıtmaya bak sürekli evham yaparsan korktuğun başına Allah korusun üzgünüm ama geliyor ben senin kadar olmasa da çok travmaları atlattım psikolojik destek te aldım sana da öneririm Herşeyin iyisini de kötüsünü de düşün. Burda bak arkadaşlarımızdan da kaybedenler oluyor yine de pes etmiyorlar sakin kalıyorlar bu zorlu bir serüven ama bu zorlu serüveni tatlı hale getirmekte senin elin de ☺☺
Gözün aydın canım. Kalp atışını kesin duycaz diyemez sonuçta doktorlar tedbirli konuşuolar ama için rahat etmediyse bi doktora daha gitKızlar merhaba keseyı görduk cok sukur ama sanırım cok kucuk hesaplarıma gore bugun 5+2.karından bakar diye gittim karından goremeyınce dıs gebelik se wajınal bakmam laızm hayatı mesele dedıwajınal baktı keseyı gordu 1-2m bısı dedi hemsıresine hersey yolunda giderse 2 3 hafta sonra kalp atısı ıcın gelırsın dedı ıyı bısey mı dedi riskli mıyım anlamadım devlete gittim de ozele de mı gitsem diyorum
Bi de 5. Haftada vajjnal bakilir diyo zaten netteKızlar merhaba keseyı görduk cok sukur ama sanırım cok kucuk hesaplarıma gore bugun 5+2.karından bakar diye gittim karından goremeyınce dıs gebelik se wajınal bakmam laızm hayatı mesele dedıwajınal baktı keseyı gordu 1-2m bısı dedi hemsıresine hersey yolunda giderse 2 3 hafta sonra kalp atısı ıcın gelırsın dedı ıyı bısey mı dedi riskli mıyım anlamadım devlete gittim de ozele de mı gitsem diyorum
Ewet ama cewremde hep karından bakmıslar o yuzden neti okudum ama ihtimal vermemıstım nesse bugunımuze sukurBi de 5. Haftada vajjnal bakilir diyo zaten nette
Çok şükür herşey YolundaAynen öyle rahatlamaya çalış oyalanacak bir şeyler yap her şey yolunda
Ama benim adetim 30 eylul transferimde 30 eylul ondan dolayı tedirgin oldumBenim transfer günü 25 eylüldü. Adeti de 28 inde falan olmayı bekliyordum. İlaçlarla adet olmuyorsun zaten
Böylesi hayırlıdır belki de bi ay beklemek ne ki inşallah olumlu sonuçlansın üzülmeyinKizlar malesef tedavim 1 ay daha uzadi..cok uzgunum..biraz moralim bozuldu..herseyde vardir diyorum bir hayir..
Aynen canim saglik olsun..gerisi..onemli degil..doktorum covid 19 oldu..3 ay bekledim..1 ay daha bekliyecegimmm..cok inanmistim doktoruma..insallah..sifa bulup saglihina kavusur...ve tedavime devam ederim..kendi doktorumla..bekliyecegim..Böylesi hayırlıdır belki de bi ay beklemek ne ki inşallah olumlu sonuçlansın üzülmeyin
Maalesef tatlim sana hak verecek bir tarafimiz yok cunku sen saniyorsun ki hersey bitek senin basina geliyor. 29 yasindayim su yasima kadar kasintidan ölen hiç duymadım görmedim. Kanser hastası olup sağlıklı çocuk dünyaya getiren arkadaşım var. Aşırı yüksek ateş (38) ve kanama ki bu kanamanın da en az saatte 1 ped doldurması durumu dışında endişelenmen gereken bişey yok. Sana göre "bunca" başına gelenin tek nedeni bu evhamın olduğuna eminim ama ispat edemem. Düşündükçe yeni bişeyler buluyorsun bi sal artık kendini. Rahatla tadına var hamileleliğinin. Evet hepimiz risk altındayız burada 7. -9. Haftadan sonra bebeğini kaybedenler oldu biz de kaybedebiliriz ama takdir Allahın sen kendini bin kez dinlesen de olacakla öleceğin önüne geçemezsin ki. Gerçekten iyiliğin için yazıyorum ama anlatabiliyor muyum emin değilim...Haklısın ama ne yaoim banada hak verin hamiş olduğumu öğrendikten sonra hemen ishal oldum sonra aynı gün çok kötü midem bulandı bişey yiyemez hale geldim ve evlendiğimden beri olan akıntım hala artmış şekilde devam ediyor herhangi bi mikrop bı enfeksiyon kapıp bebeğim zarar görecek diye çok korkuyorum evet İlk bebeğim yaşım genç ama inanın bu tedavi surecinde o kadar çok şey okudum özledim bu bendeki belirtiler iki aydan Bir buçuk Aydan sonra başlamalıydi ben böyle olunca bende ters giden biseyler mi var diye korkuyorum yoksa tabiki yatıp kalkıp binlerce kez şükürler olsun Rabbim e.
Çok normal canım 5. hafta erken daha karından görmek için. Ama aletlerin hassasiyeti de çok önemli. Benim bir dış gebeliğim oldu 6. Haftada vajinal bile anlaşılmadı ama doktorum kan değerlerimden farkedip acile yolladı acilde kullandıkları ultrasonda hemen saptandı sol tüpümde. Kesenin görülebilmesi için hcg değerinin 3000-5000 den yüksek olması gerekiyor deniyor.Kızlar merhaba keseyı görduk cok sukur ama sanırım cok kucuk hesaplarıma gore bugun 5+2.karından bakar diye gittim karından goremeyınce dıs gebelik se wajınal bakmam laızm hayatı mesele dedıwajınal baktı keseyı gordu 1-2m bısı dedi hemsıresine hersey yolunda giderse 2 3 hafta sonra kalp atısı ıcın gelırsın dedı ıyı bısey mı dedi riskli mıyım anlamadım devlete gittim de ozele de mı gitsem diyorum
Yani dewlete gittim ewet cihaz belkı cok ıyı degıldır C tesı ozele gitmeyi dusunuyorum ınsaallah hersey guzel olur saglıklı sıhhatli hepimizinÇok normal canım 5. hafta erken daha karından görmek için. Ama aletlerin hassasiyeti de çok önemli. Benim bir dış gebeliğim oldu 6. Haftada vajinal bile anlaşılmadı ama doktorum kan değerlerimden farkedip acile yolladı acilde kullandıkları ultrasonda hemen saptandı sol tüpümde. Kesenin görülebilmesi için hcg değerinin 3000-5000 den yüksek olması gerekiyor deniyor.
Önerdiğ
Doktorum bana hamilelikte Pregnacare vermişti. Onun içinde folik asit var. Hatta emzirmede de bu markanın serisini kullandım. Omega 3 falan da var içinde. Baya iyi yani ben çok memnun kalmıştım. Tavsiye ederim.Önerdiğiniz bi marka var mı folik asit için
Benm de hıc yok ama baslarda da pek yoktu bnde anlayamadım ama herkesde olmuyordur heralde ya dımıKizlar benim bulantım falan oluyordu ayaklarıma ateş basıp soğuyordu geri ama iki üç gündür artık yok. Endişelenmeli miyim sizce
Sizde olmadıysa normal. Bende oluyordu o nedenle artık olmaması endişelendirdi böyle olan var mı?Benm de hıc yok ama baslarda da pek yoktu bnde anlayamadım ama herkesde olmuyordur heralde ya dımı
Yok yok canım bir gebelik bir gebeliği kesinlikle tutmuyor aşırı farklılıklar oluyorAyy şimdi ben kendimden şüphe ettimkanda gebelik çıktı ama dr 2 hafta sonraya randevu verdi. Haftaya salı gideceğim yani. Ama transfer sonrası inanılmaz ağrılarım vardı hatta kesin tutmadı diyordum şimdi hiçbişey yok kanama vs de yok gerçi ama sadece belirti olmayışı bir sorun değildir değil mi. İlk gebeliğimde 7. Haftadan sonra başlamıştı şikayetlerim. Şuan 5+2 yim
Bende eski yazdıklarıma baktım ilk çocuğumda 7. Haftada başlamış mide bulantılarım. Allahım hayırlısıyla sağlıkla evlatlarımızı kucaklarımıza alalım. Ne büyük stresYok yok canım bir gebelik bir gebeliği kesinlikle tutmuyor aşırı farklılıklar oluyorşuan 5+2 sin ben deli gibi yiyordum hatta 2 kilo almıştım ne zaman 6+ lara girdim iştahım kesildi göğüs uçlarım da daha 8+ ya girince acımaya başladı milletin ki baştan başlıyor diye hatta bende bi acaba dedim arkadaşımız evham yapıyor diye önerdim ben
Merhaba bende de benzer durum var malesefKizlar malesef tedavim 1 ay daha uzadi..cok uzgunum..biraz moralim bozuldu..herseyde vardir diyorum bir hayir..
Sanırım bir bilgi karışıklığı oldu. Pgt işlemin adı Ngs bir tarama yöntemi. Bende embriyoları pgt ye gönderdim ama Ngs yöntemiyle tarandılar.Tüm kromozomlara bakıldı ve 5. gün embriyosuydu.Ngs daha ileri bi tarama 24 kromozomun tamamına bakılıyor, tüm kromozom anomalileri tespit edilebiliyor. pgt ise daha sınırlı bi tarama 3. Gün embriyolarına bakılıyor ve bakılmayan kromozomlardaki anomaliler nedeniyle yine de düşük/tutunmama sorunları yaşanıyor. Bu yüzden Ngs çok daha önemli ve faydalı bir tarama yöntemi, tabi embriyoların 5. Güne gitmesi şart inceleme için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?