- 1 Ocak 2020
- 619
- 797
- 103
Merhabalar genelde doktorlar adetin 2. veya 3. günü çağırıyorlar. Ona göre ayarlayıp gelebilirsiniz.Merhaba kızlar. Ben de aranıza katıldım. Geçen ay eşimde 2-3adet sperm olduğunu öğrendik onlar da hareketsiz. Tüp bebek için 1-2ay bekleriz diyorduk. Ama doktor sakın ertelemeyin en kosa sürede yaptırın dedi. Kendim Türkiyede değilim ama tüp bebek için gelicem. Adetim ağustos 30u tahmini. Doktora ne zaman gitmem gerekiyor?ona göre türkiyeye uçak bileti alacağım. Benim hormonlarım falan normal. Genel olarak hiç bir sıkıntım yok. Başka testler yaptırmam gerekiyormu?
Fulya acibademBenmde acıbadem sisin hangisi
Merhaba hoşgeldin aramıza, adetin ikinci ya da üçüncü günü muayene olmanız, hastaneye gelmeniz gerekiyor.Merhaba kızlar. Ben de aranıza katıldım. Geçen ay eşimde 2-3adet sperm olduğunu öğrendik onlar da hareketsiz. Tüp bebek için 1-2ay bekleriz diyorduk. Ama doktor sakın ertelemeyin en kosa sürede yaptırın dedi. Kendim Türkiyede değilim ama tüp bebek için gelicem. Adetim ağustos 30u tahmini. Doktora ne zaman gitmem gerekiyor?ona göre türkiyeye uçak bileti alacağım. Benim hormonlarım falan normal. Genel olarak hiç bir sıkıntım yok. Başka testler yaptırmam gerekiyormu?
Sayı konusunda baya güzel 3 milyon spermle hamile kalmışlığım var geçen sene ekim ayında fakat maalesef 13 haftalıkken kaybettim kalırsın hamile kalmazsın diye birşey yok ama işte altı sağlam olması lazım misal morfolojik olarak sence durum nasıl onu öğrenebildin mi canım ? Mesela benim eşimin morfolojisini 6 ya cıkarınca ben hamile kalabilmiştim Gelgelelim ki insanın DNA’sını geçtim sperminin DNA’sında Trizomi 21 yani down sendrom geni çok yüksek çıktı düşün sperm de ve ben bunu çok büyük uğraşlar sonucu araştıra araştıra buldum en sonunda kenar da kalan embriyolarımı NGS ye gönderip transfer oldum içinden sağlıklıları buldular anlayacağın bu yolda girmediğimiz delik kalmadı tabiri caizseKızlar lütfen yardımmmm eşimin sperm sayısı 73 milyon
hareketli 35
hareketsiz 65
ileri hareket 7
yavaş hareket 11
yerinde hareket 17
açıkçası aşırı derecede üzüldüm çok çok mu kötü bu değerler sizce normal yoldan hamile olma olasılığı yoksa zaman kaybetmek istemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
bende üşeniyorum sağlık ocağına gitmeye de canim napican mecburBende iğneye devam ama işte kendim yapamiyorm maşallah valla kendi yapanlara
Doğruu bak ben özele gttim yaptrdim az önce sora doktor yine iğne yollamus tekrar gittim ayni yolubende üşeniyorum sağlık ocağına gitmeye de canim napican mecbur
Slm cnm, benim progesteron hormon sonucum Transferden 1 saat önce çıktı, soruyorum bana da cevap vermediler ama ben dediğin iğneyi Transferden 4 gün önce vururdum ve haftada 1 vurdurucam. İçimizi rahat olsun. Dua etmekten başka yapacak bişey imiz yok şuanda. Senin sonucun kaç çıkmıştı ki?Kızlaaar acil soru doktorum iğne yolladi whatsapp üzerinden progesteron hormonum düsük cikmis tek seferlik igne yaptirdim eczaneden aldim.. sizce tutunurmu yaa cok endiselendim prolutan iğnein adı
Canım benim yaa o kadar uzun uzun yazmışsın allah razı olsun senden... testte morfoloji kelimesi bile geçmiyordu çok iyi bi test gibi gelmedi bana zaten tekrar edecek eşim... bi gebeliğim var ve inanın tek seferde tuttu sonra olmadı ama sebep benim tüplerin kapalı olmasıymış yeni açtırdık sevindim hatta artık sorun kalmadı diye sonra bu test çıktı karşımıza anlamadım hiçbir şeySayı konusunda baya güzel 3 milyon spermle hamile kalmışlığım var geçen sene ekim ayında fakat maalesef 13 haftalıkken kaybettim kalırsın hamile kalmazsın diye birşey yok ama işte altı sağlam olması lazım misal morfolojik olarak sence durum nasıl onu öğrenebildin mi canım ? Mesela benim eşimin morfolojisini 6 ya cıkarınca ben hamile kalabilmiştim Gelgelelim ki insanın DNA’sını geçtim sperminin DNA’sında Trizomi 21 yani down sendrom geni çok yüksek çıktı düşün sperm de ve ben bunu çok büyük uğraşlar sonucu araştıra araştıra buldum en sonunda kenar da kalan embriyolarımı NGS ye gönderip transfer oldum içinden sağlıklıları buldular anlayacağın bu yolda girmediğimiz delik kalmadı tabiri caizsebiraz keçiboynuzu özü yedir göbek varsa göbek çevresini indirmesi için spora teşvik et ve en önemlisi ovülasyon testlerinden edin ve en yüksek günler de maksimum performansla bebişi yakalayacağınızı düşünüyorum yeter ki morfoloji iyi olsun ama olur da ben tüp bebek yapacağım dersen de muhakkak sana önerim daha tüp bebek merkezine gitmeden düzen labaratuarına gidip sperm FISH testi yaptırın için de hem DNA hasarına hem de spermin DNA’sına bakıyorlar 1100 TL civarı ama büyük oran da ışık tutuyor kendi dilimiz çok yandı yana döne istiyorum ki kimse bizim gibi vakit kaybetmesin Rabbim yardımcınız olsun
Canım benim olur mu öyle şey ben buraya iste destan yazarımCanım benim yaa o kadar uzun uzun yazmışsın allah razı olsun senden... testte morfoloji kelimesi bile geçmiyordu çok iyi bi test gibi gelmedi bana zaten tekrar edecek eşim... bi gebeliğim var ve inanın tek seferde tuttu sonra olmadı ama sebep benim tüplerin kapalı olmasıymış yeni açtırdık sevindim hatta artık sorun kalmadı diye sonra bu test çıktı karşımıza anlamadım hiçbir şey
Canım benim ya geç olsun güç olmasın kaç yaşındasın ki... dediğin şeylere kesinlikle dikkat edeceğimCanım benim olur mu öyle şey ben buraya iste destan yazarımtek isteğim kimse bizim gibi zaman kaybetmesin maalesef her tüp bebek merkezi parayı seviyor sana önerim muhakkak eşinle ilgili testleri yaptır sonucu cıksın öyle başla çünkü tüp bebek merkezleri erkekten örnek alıp bizim işimiz bitti en iyisini seçeriz diyor ama aslında en iyi gözüken bile çöp çıkabiliyor bunu 4 sene de anlayabildim biraz geç oldu
napıcaz mecbur isteDoğruu bak ben özele gttim yaptrdim az önce sora doktor yine iğne yollamus tekrar gittim ayni yolu
sen naptin canim akşam iki çizgi cikmistiCanım benim olur mu öyle şey ben buraya iste destan yazarımtek isteğim kimse bizim gibi zaman kaybetmesin maalesef her tüp bebek merkezi parayı seviyor sana önerim muhakkak eşinle ilgili testleri yaptır sonucu cıksın öyle başla çünkü tüp bebek merkezleri erkekten örnek alıp bizim işimiz bitti en iyisini seçeriz diyor ama aslında en iyi gözüken bile çöp çıkabiliyor bunu 4 sene de anlayabildim biraz geç oldu
Bana bikerelik vurulcak dedi cok sacma düşükse neden 1 kez veriyo 5.80 cıkmıs normali nedir ?Slm cnm, benim progesteron hormon sonucum Transferden 1 saat önce çıktı, soruyorum bana da cevap vermediler ama ben dediğin iğneyi Transferden 4 gün önce vururdum ve haftada 1 vurdurucam. İçimizi rahat olsun. Dua etmekten başka yapacak bişey imiz yok şuanda. Senin sonucun kaç çıkmıştı ki?
protestosunun normali 12 sanırım canim . bak ben yaşadığımı söyleyeyim ilk düşükten sonra 2. transferimde pozitifi görene kadar günlük 50 mg progesteron iğne vurdurdu sonra beta 500 cıktı 12. günde bırakırdı iğneyi yalvardım bırakmayayım ilki düştü diye hayır fazlası zarar dedi sonra 1 hafta sonra yoğun kanamayla düşük yaptim o iğneler de bir yere kadar mi etkili onuda bilmiyorum fazlası zararsa ilerlemeyecek mi bu hamileliklerBana bikerelik vurulcak dedi cok sacma düşükse neden 1 kez veriyo 5.80 cıkmıs normali nedir ?
insallah icleridolu ve sağlıklı yumurtaların oluşur canim yumurta toplamam ne zaman kaç kez kontrole çağırıyorlar dozları ayarlar ona gorekizlar ben bugun muayene oldum 4 gun gonal f 150lik kullanmistim. Doktor 4-5 tane yumurtan olmus bekledigim gibi gelmedi dozu artiralim dedi simdi 3 gun 225 kullanacagim sali gunu tekrar kontrol var. sagda solda 4-5 dedi ama toplam mi 4-5 yoksa hem sagda hem solda mi bilemedim. Biraz uzuldum ama olsun uc gun icinde cogalir belki yumurta sayisi
Kuzum biraz önce yine yaptım yine aynısen naptin canim akşam iki çizgi cikmisti
Ya ben progestan fitil kullaniyorum transfer sorası verdi günde 2 kezprotestosunun normali 12 sanırım canim . bak ben yaşadığımı söyleyeyim ilk düşükten sonra 2. transferimde pozitifi görene kadar günlük 50 mg progesteron iğne vurdurdu sonra beta 500 cıktı 12. günde bırakırdı iğneyi yalvardım bırakmayayım ilki düştü diye hayır fazlası zarar dedi sonra 1 hafta sonra yoğun kanamayla düşük yaptim o iğneler de bir yere kadar mi etkili onuda bilmiyorum fazlası zararsa ilerlemeyecek mi bu hamilelikler
Canim 1 hafta kala cikiyor mu? Transfefden kac gun sonra yaptınız kacinci gun embriyosuydu?Kuzum biraz önce yine yaptım yine aynıama test biraz bozuk gibiydi sanırım yapmama rağmen ilkten ıslanmadı o ekran bölümü daha da yapmıcam günüme 1 hafta kaldı beklicem artık Allahım inşallah yüzümüzü güldürür cümlemizin
valla canim benim test değerim yüksek ciciknca bırakırdı bana ama iste nasip olmadi düştü bebegimYa ben progestan fitil kullaniyorum transfer sorası verdi günde 2 kez
Bide prolutex iğne vardi 2 tüp onuda transferden önce vermişti.. onu da aksatmadan oluyorum.
12ise benim cidden düşük yani tek tüp iğne mi kurtarcak beni.. tekrar test istememeside sacma sanirim arıcam yarın hastaneyi
Ama sağlıklı olanlar kullanmıyormus ki iğneyi bi doktor öyle acıkladı. Tüp bebek yda özel durumladsa başlatıyolarmıs biyerde tutunduktan sora iğneler kesiliyormıs sende erken kesildi ozaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?