- 3 Haziran 2020
- 758
- 1.733
- 63
- 38
İlk gebelikte ben de öyle olmuştum. Pozitif düşünmeye çalış canım yoksa çok üzülüyor insan. İnan ki küvöze de girse, hasta da olsa bebeklerimiz sandığımızdan çok daha güçlüler. Sen içini ferah tut. Herşey geçiyor bak Betül de bebeğini küvezden alıp evine geçti. Ne kadar kafana takarsan süreci o kadar zor atlatırsın. Hep insanlar için herşey. İyisiyle kötüsüyle yaşıyoruz ve devam ediyoruz. Ki bebeklerimiz inşallah sağlıcakla gelecekler. Küvöze girmesi, düşük kilolu doğması, hatta erken doğması, kalpte üfürüm olması, topuk kanında hormon değerlerinin yüksek çıkması bunlar bir çok yeni doğum yapan annenin yaşadığı ama geçip gidecek sorunlar. Bebek yaşına gelmeden hepsinin üstesinden geliyor yeterki sen geçici bunlar deyip güçlü durmaya bak. Şimdi 4 buçuk yaşında kızım var neler atlattık çok şükür hepsi geçti. Zatürresi, kaynar suyla ayağının yanması, tiroid hormonları. Şimdi geriye dönebilsem o kadar heba etmezdim kendimi. Ne çok yıprattım ağlamaktan üzülmekten bebekliğinin tadını çıkaramadım. Şimdi sadece foto ve videolarını sevebiliyorum artık kucağıma bile gelmiyor. Anın tadını çıkar kötü şeyler geçip gittiğinde sadece onun ne kadar sevimli ve güzel olduğunu hatırlayacaksın. Keşke daha çok sevip mıncıklasaydım diyeceksin.çok stresliyim garip bir biçimde
Hep en kötüyü düşünme huyum vardı normalde de top noktasına ulaştı artık huzursuz ediyor beni..
Bu sitede okuduğum şeylerden de çok etkileniyorum artık sürekli sorular dönüyor kafamda.. Sağlıklı mı? Küveze girer mi? Beklenmedik bir şey çıkar mı?
Hem doğurup evladımı bir şekilde kucaklamak istiyorum hem de korkuyorum stresleniyorum benim gibi olan var mı bilmiyorum dokunsalar ağlayacak gibiyim![]()