Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama biraz da moral verici olmak lazım diye düşünüyorum. Doktor söymeiş sonuçta ilk kontrolde. Bir sonraki kontrole kadar içi içini yiyecek şimdi onun. Bu dönemde siz daha iyi bilirsiniz moral de önemli. Ben biraz da destekleyici olmak amacıyla yazdım.

Canım sen niye alınıyorsun takma onları diyenlere bizim lafımız, biraz da gebe olduğumuz için garipsedik zaten öyle bir gebelik enterasan bence her türlü istisnayı aynı kişi yaşıyor yani anlamaya çalışıyoruz soruyoruz kendisi tersliyor, benim lafım sana değil şahsen

Arkadaşa da yazdım az önce, sen de okumadan bizim yazdıklarımızı, bakma cahillerin lafına demişsin. Doktor değilim evet, matematik öğretmeni de değilim ama 2+2=4 eder bunu biliyorum. Ve bunu bilmek için matematik öğretmeni olmama gerek yok. 2 haftalık gebelikte ikiz diyebilecek bir doktor da yok. Arkadaşa nasıl doktorun bunu sana söyleyebilir dedik, imkansız çünkü. Ama fesat olduk sağolsun.

Ben pıhtılı kısmı atlamış olabilirim okurken, ama moral de vermek lazım değil mi sence de böyle bir durumda? Şimdi içi içini yiyecek. Doktora gider inşallah bir an önce de aklındaki tüm soruları sorar. Aklında sorular ile çok endişelidir o şimdi

Ama ilk gebeligi degil ki sonucta tecrubeli olmasi lazim bu konuda arkadasin

Biz zaten moral bozacak birşey yazmadık ki canım. Okumadığınız için söylüyorum bende. İkiz gebeliğin nasıl geliştiğini iyi biliyorum çünkü ben ikizim dedim. Doktoruna şaşırdığımı belirttim, ki diğer arkadaşlar da aynı şekilde sadece şaşırdıkları için sorguladılar. İkiz konusunda bilgimizi paylaştık. Bazı şeyler bellidir, 2 haftalık gebelikte kese bile görülmez.

Ne bileyim, ben daha önce düşük yaptım kimyasal, ondan dolayı tecrübem yok. Ben de çok senelerdir uğraştığım için ben de alınganım sanırım. Çünkü bebek için uğraşmak çok zor, moral çok önemli ya, ondan dolayı böyle sarıp sarmalayasım geliyor anne adaylarını, üzülmesinler diye.

Onun bence morale filan ihtiyacı yok, fark ettiysen fesat dediği kişiler hep hamile ama bizim derdimiz sizi yanlış yönlendiriyor olması, şimdi sen yada başka biri adet olunca acaba gebe miyim merakına düşecek asıl morale ihtiyacı olan onlar olacak, hiç kanaması olmayan gebede de endişeler oluyor zaten bunlar normal şeyler

Ben size moral bozucu yazdınız demedim yanlış anlaşılmayayım, morali bozulmuş, üzülmüş, kafası karışmış ve stres olmuş, ondan dolayı içi bir damla rahatlasın diye kıyamadım. Anne olmak çok zor. Umudunu yitirmesin, inanmayı bırakmasın bebişlerine istedim

Burda amaç bilgi paylaşmak zaten canım. Bugüne kadar herkes birşeyler yaşadı, yaşıyor. Ama bazı konularda bazı insanlardan daha bilgili olabiliyoruz, çünkü herkes farklı şeyler yaşıyor. Mesela ben kanama konusunda arkadaşa hiç bişey demedim. Ama ikiz konusunda, 2 haftalık gebelikte belli olmayacağını bilmek için doktor olmama gerek yok. Ben kendim ikiz olduğun için bu konuda normalden daha çok bilgim var. Ama açıklayamıyorum anlayamadım.

Ciceklerim üstüne görme olayına sahit olmamıs olabilirsiniz fakat benim yakın cevremde cok yasayan var. Adet gibi yogun kanama oluyor buyüzden adına üstüne görme deniliyor yani hamilelikte lekelenme ayrı bir durum üstüne görme ayrı bir durum gibi düsünün. Belkide gebeligi iki haftalıktan fazladır zamanını kendisi karıstırıyordur o konuda birsey diyemeyecem tabi mantık kısmında haklısınız 3+4 haftalık diye okudugumu hatırlıyorum bende vajinadan baktıysa belki görebilmistir degeride yüksekse doktoru 4haftalık oldugunu söylemisti iyi okuduysanız
İkiz gebelik kısmına bende sasırdım Hemen ögrenmesine insallah istedigi gibi olur hersey. Onun icinde bizler icinde.
Lütfen tartısma ortamına dönmesin burası rica ediyorum hepinizi cok seviyorum

Hormonlardan öyle düşünmüş yazmıştır belki, sizler de elbette yazmakla iyi yapıyorsunuz, biz de yeni şeyler öğreniyoruz, ama hormonlardan dolayı bir de hassas dönemi ya insan bazen soru işaretlerine değil de ful desteğe ihtiyaç duyar belki ondan hassastır öyle yazmıştır. Alınmayalım hiç birimiz. Hepimiz geleceğin anneleriyiz, inşallah birbirimizi anlayıp destek olalım yanlışlarımızı düzeltelim

Yemin ederim paylaştım paylasacagima pişman oldum. Diyelimki sen hamilesin ve erkenden benimki gibi doktorun bildi. Burda sevincini paylaştın. Benim aklıma takıldı ama sana yazmam hevesini kırmam neyse zaten çıkar sonradan. Ama ben niye seni kirayim içinde olduğun psikoljiyi dusunerek. Ne olur sen bebisini keseyi görürsün ben ozaman yazarım kıs kafama takılmıştı seni uzememek adına ozaman soramadım valla doktoruna helal olsun doğru bilmiş derim. Benim yüzümden kimse birbiriyle tartismaya girmesin. Ama okadar emin konusuluyorki paylaştığım sevinç kendimi inandirma çabasına giriyor ki boylede bir niyetim yok. Çok değil az bir zaman önce ufacık bir ana lafıyla alınan da sen degilmiydin? Neyse uzatmayacagim herkes hakkını helal etsin. Ben yasadiklarimdan ibaretim ha o çok emin konusanlarda imkansız diyenler aynısı başlarına gelirse Rabbimin katında imkansız yoktur anlarlar. Buda burdaki son mesajım.

Canım doktor 3 haftalık demiş, kendisi 2+4’üm yazmış. 3 haftalıkta bile ikiz olmasını bilmesine imkan yok. Ayrıca bize fesat yazana kadar tartışan kimse de yoktu. Fesatlar yazdı gitti. Tartışma yok yani ortada.

Ya arkadaşım seni inandırmak zorundamiyim iki ay pihtili şekilde 6 7 gün süren kanamam oldu iki buçuk aylık hamile olduğumu öğrendim. Oğlum 11yasinda. Sen hala neyin eminliginden bahsediyorsun. Adetime 5gun kala sulu pembe akıntım oldu bugün gittim hamile olduğum çıktı ve yine aynı şekilde pıhtılı kanamam var. Dilerim aynısı başına gelirde BK bakalim oluyomuymus olmuyomuynus

İşte ben de her gebeliğimde az da olsa kanama olduğu için bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum çünkü bu 3. Ve kanama azken bile düşük belirtisiyken miktar artırca hastaneye yatırılırken anlattığı kadar fazla bir kanamayla aa bu üstüne görme hadi sen eve git geçer diyen doktor görmedim, daha önce yaşamış diye normal geliyor demekki aman bahaneyse ya bu saatte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…