2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Yaa öyle mi diyosun haklısın aslında, uzun süre kullanılsın istiyorm acaba bi süre sonra yere yakın olmasından sıkılır mı diye de düşünüyorum kafam karıştı iyice
günaydın canım bence montessori kesinlikle,büyüyen besik uzunluk olarak ileride çocuk için yetsede genişlik olarak dar kalıyor maalesef . yatak odana da uygun fiyatli bir park yatak yada anne yani alırsın.

Bende 4 hafta sonra izne ayrilmayi dusunuyodum bu konu hakkinda tam bilgisi olan varmi karisik bir konu benim bildigim kadariylada 24.haftadan sonra idari izinlisin ama dedigin gibi kisalacaksa ne anlami var
24. hafta ve 32. hafta arasında verilen izin pandemi izni = 8 hafta (bunu aktaramazsınız, kullanmak zorundasınız)
32-37 hafta arasında verilen izin analık izni= 5 hafta (bunun 5 haftasını doğumdan sonraya aktarabilirsiniz amaaaa iş yerinde fiilen çalışmak şartıyla, rapor, izin kullanırsanız yanıyor)
37-40 zorunlu izin = 3 hafta

Ayrıca eğer yıllık izinleriniz varsa ve yanacaksa da kullanın çünkü önce analık izinleri, sonra resmi izinler kullanılıyor. Yıl değişeceği için benim 15 günüm yanıyordu. Önümüzdeki 2 hafta için alıyorum ben o izinleri.

Yaa öyle mi diyosun haklısın aslında, uzun süre kullanılsın istiyorm acaba bi süre sonra yere yakın olmasından sıkılır mı diye de düşünüyorum kafam karıştı iyice
Büyüyen karyola var kızımın aslında doğduğundan beri aynı yatakta yatıyor, şu an 3 yaşında baya da geniş. Tek dikkat edilmesi gereken nokta bence önündeki korkulukları düzgün olan firmalardan almak. Ben yatak bakarken en iyi olanlar çilek ve caplonba markalarıydı.

Kızımın yatağı da şuydu. Hala daha bu şekilde kullanıyoruz, uzatmadık bile :)

Buda başka bir bakış açısı kattı çok teşekkr ederm atlayabiliyolar korkuluklardan diye söyleyen oldu böyle bi durumla karşılaştınız mı

O zaman karyola tarzı yüksek yaptırın ya da yatagı sonradan eklenen ayakları olsun büyüyüyünce yatak yükselmis olur...
İlk zamanlar için de beşik kullanırsınız...
Ben kızımda ilk zamanlar beşik kullandım sonra ikea uzayan karyola kullandım. Ççok hareketlenip ayaga kalkmaya baslayınca yer yatagı kullandım
Sonra ikea uzayan yataga geçtik 2 senedir onda yatıyordu.. Şimdi ranza aldık ranza da yatıyor
Bu arada günaydın herkese

Buda başka bir bakış açısı kattı çok teşekkr ederm atlayabiliyolar korkuluklardan diye söyleyen oldu böyle bi durumla karşılaştınız mı
Yok bu korkuluklar baya yüksek atlamadı hiç yeltendi ama Sadece içine ekstra yatak filan koymamak gerek.

Merhaba, başaran klinikte Ahmet hoca perinatolog zaten canim, doğumu Kızılay ya da Akademi hastanelerinde yapıyormuş.

Evet eklenmeli ayakta iyi fikirmiş çok teşekkr ederim

Evet canım o hastane fiyat biraz yüksek ama takibimi o doktor yaptığı için başka bi yere gitmiycem

güncelledim canım, gözün aydın

hayırlı olsun oğluşun sağlıkla gelsin
ben montessori düşünüyorum ilk 6 ay için anne yanı beşik alacağım küçüklerden sonrası kendi odası hayallerim var
montessori alıp odasına geçiririm diye düşünüyorum

Evet eklenmeli ayakta iyi fikirmiş çok teşekkr ederim
canım yatak konusunda ben de çilekten beşik almıştım, yatağın yanına koyduk bizim oğlan 1 yaştan sonra bizim yatağa atlamaya başladı :) diğer tarafa atlasa allah korusun yani. Bi süre aramızda yattı ki çok deli yatıyor 360 derece döne döne... Sonra pandemi döneminde mobilyacı gezecek durumda yoktu, şimdi montessori yaptırdım. 120 cm eni de geniş, uzun süreli kullansın diye, ben yanında yattım bi süre şimdi tek yatıyor. fiyat olarak da uygun oldu hazır mobilyalara göre. Demem o ki büyüyen yatak ya da büyük beşik alma, anne yanı beşik al, bebeği yatırması daha kolay oluyor. 1 yaşından sonra odasına geçireceğin zaman montessori, kenrlıklı karyola artık yatma alışkanlığına göre karar verirsin. Ben dolabını falan da almamıştım şimdi odasına geçince takımını alacağım, ama yaşadığım yerde mağaza yok, şu süreçte de çıkamıyoruz il dışına. Yatağı ankarada yaptırdım bu arada memnun kaldım, soran olursa söylerim adresi..

Merhaba güzel hanimlar,ben suan 6 aylik hamileyim ,ilk hamileligim ve bugüne kadar hic bir belirtim olmadi. Ikili tarama testinde uzman 13. Haftada 80% kiz dedi ama cevrem oglan cocuk diyor. Kiz olsa belirtin cok olurdu diyorlar. Hepimiz icin ilk basta saglikli gelsin en önemlisi ama merak ettigim konu,cinsiyeti kiz olanlarda hic belirti olmadan hamilelik geciren varmi?

Migde bulantisi vs hic hic yokdu cünkü bende. Ve kiz cocuk da tatli seyler canlari isterlermis ama bende o da yok. Asermem falan yok yani. pazartesi kadin doktorumda randevum vardi bu sefer de cocuk kendisini sakladi göstermedi:))) doktor dediki kesin net 3-4 hafta sonra görürürz dedi.
Merak ediyorum:)))) kiz olanlarda da rahat bir hamilelik geciren varmi?
Arkadaslarim da kiz larda hep belirtisi vardi cogunlukla migde bulantisi ve bas dönmesi.

Hepinize güzel ve rahat bir hamilelik diliyorum...

selamlar
ben 2. kıza hamileyim şu anda
ilk kızımda sıfır belirti vardı
ne mide bulanması ne baş dönmesi
karnımı görmeyen hamile olduğumu anlamazdı
hiç bir hamilelik bir diğeri ile benzeşmiyor bence
bu da kız ama mide bulantılarım çok oldu ilk 4 ay
bence ortalıkta dolananan belirti söylentileri tamamen insanların yakıştırması
kişiden kişiye tamamen değişiyor
sağlıkla gelsin bebeğin bu arada...

Benim evim kiralık ve odası küçük olduğu için büyüyen Yatak aldım ama oldum olası montessori ye hayranım evinin durumuna bak bence ikiside çok kullanışlı biz birde ikinci çoçugu düşündüğümüz için büyüyen aldık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…