- 13 Haziran 2018
- 2.066
- 3.113
- 133
- 39
Ben de özelde çalışıyorum ... 37 yenkadar çalışıp doğum iznine ayrılmayı planlıyorum ... doğum iZni bitikten sonra yıllık izin ve 6 ay ücretsiz hakkımız var başka da bişey yokbenim bildiğimde 32 den sonra yıllık izin kullanıldığında direk gününüz gidiyor.doğum sonrasına aktaramıyorsunuz. ya direk doğum iznine çıkacaksınız ya da çalışmaya devam edeceksiniz izin hak edilmeye başlanıldığı andan itibaren. özelde çalıştığım için 24.hafta_32.hafta arası hakkında bilgim yok.
Ayy sorma ya bende ayni durumdan muzdaribim ustelik ucretsiz izin insiyatifide bolge mudurundeBen de özelde çalışıyorum ... 37 yenkadar çalışıp doğum iznine ayrılmayı planlıyorum ... doğum iZni bitikten sonra yıllık izin ve 6 ay ücretsiz hakkımız var başka da bişey yok
Teşekkür ederim canım pror metin çapar ile görüştüm şimdi oda perinatolog muş anlaşmalı hastanesi medova orada da yenidoğan yoğun bakım oldukça kapsamlı oluyormuş.. Başaran kliniğini aradım ama sekreterin konuşması biraz canımı sıktı açıkçası yenidogan kuvez sınırlı sayıdaymış çocuğu başka hastaneye sevki sozkonsuymus bu riski göze alamam metin hocanın ismini daha önce siz duydunuz muMerhaba, başaran klinikte Ahmet hoca perinatolog zaten canim, doğumu Kızılay ya da Akademi hastanelerinde yapıyormuş.
Bence çevrene çok kulak asma biraz sığ konuşuyorlar af edersin.. sen doktoruna güven hiç bir bebek ve hiç bir gebelik birbirine benzemez ki..Merhaba güzel hanimlar,ben suan 6 aylik hamileyim ,ilk hamileligim ve bugüne kadar hic bir belirtim olmadi. Ikili tarama testinde uzman 13. Haftada 80% kiz dedi ama cevrem oglan cocuk diyor. Kiz olsa belirtin cok olurdu diyorlar. Hepimiz icin ilk basta saglikli gelsin en önemlisi ama merak ettigim konu,cinsiyeti kiz olanlarda hic belirti olmadan hamilelik geciren varmi?
Migde bulantisi vs hic hic yokdu cünkü bende. Ve kiz cocuk da tatli seyler canlari isterlermis ama bende o da yok. Asermem falan yok yani. pazartesi kadin doktorumda randevum vardi bu sefer de cocuk kendisini sakladi göstermedi:))) doktor dediki kesin net 3-4 hafta sonra görürürz dedi.
Merak ediyorum:)))) kiz olanlarda da rahat bir hamilelik geciren varmi?
Arkadaslarim da kiz larda hep belirtisi vardi cogunlukla migde bulantisi ve bas dönmesi.
Hepinize güzel ve rahat bir hamilelik diliyorum...
Merhaba güzel hanimlar,ben suan 6 aylik hamileyim ,ilk hamileligim ve bugüne kadar hic bir belirtim olmadi. Ikili tarama testinde uzman 13. Haftada 80% kiz dedi ama cevrem oglan cocuk diyor. Kiz olsa belirtin cok olurdu diyorlar. Hepimiz icin ilk basta saglikli gelsin en önemlisi ama merak ettigim konu,cinsiyeti kiz olanlarda hic belirti olmadan hamilelik geciren varmi?
Migde bulantisi vs hic hic yokdu cünkü bende. Ve kiz cocuk da tatli seyler canlari isterlermis ama bende o da yok. Asermem falan yok yani. pazartesi kadin doktorumda randevum vardi bu sefer de cocuk kendisini sakladi göstermedi:))) doktor dediki kesin net 3-4 hafta sonra görürürz dedi.
Merak ediyorum:)))) kiz olanlarda da rahat bir hamilelik geciren varmi?
Arkadaslarim da kiz larda hep belirtisi vardi cogunlukla migde bulantisi ve bas dönmesi.
Hepinize güzel ve rahat bir hamilelik diliyorum...
canım yatak konusunda ben de çilekten beşik almıştım, yatağın yanına koyduk bizim oğlan 1 yaştan sonra bizim yatağa atlamaya başladı :) diğer tarafa atlasa allah korusun yani. Bi süre aramızda yattı ki çok deli yatıyor 360 derece döne döne... Sonra pandemi döneminde mobilyacı gezecek durumda yoktu, şimdi montessori yaptırdım. 120 cm eni de geniş, uzun süreli kullansın diye, ben yanında yattım bi süre şimdi tek yatıyor. fiyat olarak da uygun oldu hazır mobilyalara göre. Demem o ki büyüyen yatak ya da büyük beşik alma, anne yanı beşik al, bebeği yatırması daha kolay oluyor. 1 yaşından sonra odasına geçireceğin zaman montessori, kenrlıklı karyola artık yatma alışkanlığına göre karar verirsin. Ben dolabını falan da almamıştım şimdi odasına geçince takımını alacağım, ama yaşadığım yerde mağaza yok, şu süreçte de çıkamıyoruz il dışına. Yatağı ankarada yaptırdım bu arada memnun kaldım, soran olursa söylerim adresi..
Benim evim kiralık ve odası küçük olduğu için büyüyen Yatak aldım ama oldum olası montessori ye hayranım evinin durumuna bak bence ikiside çok kullanışlı biz birde ikinci çoçugu düşündüğümüz için büyüyen aldık
hayırlı olsun oğluşun sağlıkla gelsin
ben montessori düşünüyorum ilk 6 ay için anne yanı beşik alacağım küçüklerden sonrası kendi odası hayallerim var
montessori alıp odasına geçiririm diye düşünüyorum
Aa bunu araştırıcam sanırım fiili çalışma gerekiyormuş gerçekten. O zaman izinlerimi şimdi kullanmak daha mantıklı yanacak çünkü yıl sonundaCanım yıllık iznini kullanırsan sonraya aktarılmaz. Fiilen çalışman gerekiyor. İyice araştırın bunu. Heba olmasın analık izniniz.
Duymadım hiç canimTeşekkür ederim canım pror metin çapar ile görüştüm şimdi oda perinatolog muş anlaşmalı hastanesi medova orada da yenidoğan yoğun bakım oldukça kapsamlı oluyormuş.. Başaran kliniğini aradım ama sekreterin konuşması biraz canımı sıktı açıkçası yenidogan kuvez sınırlı sayıdaymış çocuğu başka hastaneye sevki sozkonsuymus bu riski göze alamam metin hocanın ismini daha önce siz duydunuz mu
Canım çok güzel açıklamışsın ben de izinlerimi kullanayım o zaman Allah razı olsun senden valla ben 32-37 arası kullanırım diye saklıyordum yanacaktı izinlerim sen söylemesen24. hafta ve 32. hafta arasında verilen izin pandemi izni = 8 hafta (bunu aktaramazsınız, kullanmak zorundasınız)
32-37 hafta arasında verilen izin analık izni= 5 hafta (bunun 5 haftasını doğumdan sonraya aktarabilirsiniz amaaaa iş yerinde fiilen çalışmak şartıyla, rapor, izin kullanırsanız yanıyor)
37-40 zorunlu izin = 3 hafta
Ayrıca eğer yıllık izinleriniz varsa ve yanacaksa da kullanın çünkü önce analık izinleri, sonra resmi izinler kullanılıyor. Yıl değişeceği için benim 15 günüm yanıyordu. Önümüzdeki 2 hafta için alıyorum ben o izinleri.
Ben de tam böyle yapmayı düşünüyorum canımhayırlı olsun oğluşun sağlıkla gelsin
ben montessori düşünüyorum ilk 6 ay için anne yanı beşik alacağım küçüklerden sonrası kendi odası hayallerim var
montessori alıp odasına geçiririm diye düşünüyorum
Yatağı ankarada nereye yaptırdınız acaba? Biz de yaptırmak istiyoruz montessoricanım yatak konusunda ben de çilekten beşik almıştım, yatağın yanına koyduk bizim oğlan 1 yaştan sonra bizim yatağa atlamaya başladı :) diğer tarafa atlasa allah korusun yani. Bi süre aramızda yattı ki çok deli yatıyor 360 derece döne döne... Sonra pandemi döneminde mobilyacı gezecek durumda yoktu, şimdi montessori yaptırdım. 120 cm eni de geniş, uzun süreli kullansın diye, ben yanında yattım bi süre şimdi tek yatıyor. fiyat olarak da uygun oldu hazır mobilyalara göre. Demem o ki büyüyen yatak ya da büyük beşik alma, anne yanı beşik al, bebeği yatırması daha kolay oluyor. 1 yaşından sonra odasına geçireceğin zaman montessori, kenrlıklı karyola artık yatma alışkanlığına göre karar verirsin. Ben dolabını falan da almamıştım şimdi odasına geçince takımını alacağım, ama yaşadığım yerde mağaza yok, şu süreçte de çıkamıyoruz il dışına. Yatağı ankarada yaptırdım bu arada memnun kaldım, soran olursa söylerim adresi..
24. hafta ve 32. hafta arasında verilen izin pandemi izni = 8 hafta (bunu aktaramazsınız, kullanmak zorundasınız)
32-37 hafta arasında verilen izin analık izni= 5 hafta (bunun 5 haftasını doğumdan sonraya aktarabilirsiniz amaaaa iş yerinde fiilen çalışmak şartıyla, rapor, izin kullanırsanız yanıyor)
37-40 zorunlu izin = 3 hafta
Ayrıca eğer yıllık izinleriniz varsa ve yanacaksa da kullanın çünkü önce analık izinleri, sonra resmi izinler kullanılıyor. Yıl değişeceği için benim 15 günüm yanıyordu. Önümüzdeki 2 hafta için alıyorum ben o izinleri.
Canım anne yanı için ebebekte babyplus markasının yan yatağı var bi ona da bak derim bana çok kullanışlı geldi. Eğimini ayarlayarak reflü yatağı gibi yapabiliyorsun tek tarafından anne yatağına sıfır hale getirilebiliyor falan baya kullanışlıTeşekkr ederm
Çoğunlk montesorri demiş sanırım bende ona yönelicem , anne yanı için park yatak çok kaba geliyo bana da kiwinin anne yanını çok beğenmiştimEki Görüntüle 2653244
ah bu çok güzelmiş bayıldım ben de hemen bakıyorumTeşekkr ederm
Çoğunlk montesorri demiş sanırım bende ona yönelicem , anne yanı için park yatak çok kaba geliyo bana da kiwinin anne yanını çok beğenmiştimEki Görüntüle 2653244
Geçmiş olsun canım aşı çok etkilemiş seni üst üste gelmiş sanırım alıya giderken aç mı gitmiştin canımGünaydın kızlar. Dün akşamdan beri şiddetli migren ağrısı yaşıyorum aşı dan sonra hafif başımda ağrı başladı saçlarım nemliydi rüzgarda enseme vurunca gelirken kafamdaki ağırlığı hissettim birde şu maskeler sağlık ocağına gidiyorum diye 2 kat taktım nefes alıp verirken çok zorlandim. Akşam saatlerinde kusmaktan baş ağrısından vücut titremesinden kendimden geçtim. Gece boyu sürekli istifar ettim. Gece uyandığımda bebeğim açlıktan sanırım çok hareketsizdi.Sut ıctim biraz kipirdadi onu da Migdem almayınca yine istifar ettim. Sabah uyandigim da atmıyordu kahvaltı yaptım tatlı yedim yine atmiyor. Çok üzüldüm bebeğim için elim karnimda tepki vermesini bekliyorum. Aşı dan mi bu kadar kötü oldum yoksa sıcak ruzgar açlık mi etken oldu bilmiyorum. Aşı nin bende etkileri ateş yaptı ishal oldum kolda hafif şişlik buz aküsü koydum birde hafif ağırlık oldu kaldırırken. Inş sizlerde olmaz kızlar
birde montessori yataklar epey geniş bazı durumlarda gidip sen bile yanına kıvrılır yatarsınYaa öyle mi diyosun haklısın aslında, uzun süre kullanılsın istiyorm acaba bi süre sonra yere yakın olmasından sıkılır mı diye de düşünüyorum kafam karıştı iyice
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?